Μπλε κουζίνα (21 φωτογραφίες): επιτυχημένοι συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό

Μια κουζίνα που γίνεται μπλε είναι αρκετά σπάνια. Συχνά, με τη βοήθεια του, ένα καθιστικό ή ένα υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι όταν το χρησιμοποιείτε είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις ώστε να εναρμονιστούν αρμονικά στο εσωτερικό. Αλλά όλες οι αποχρώσεις του μπλε δείχνουν καλά στην κουζίνα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να επιλέξετε τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων. Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στυλ, είτε κλασικό είτε provence, ή πιο μοντέρνα Art Nouveau ή υψηλής τεχνολογίας.

Αξεσουάρ στην μπλε και λευκή κουζίνα

Γενικό χαρακτηριστικό του μπλε χρώματος

Αυτό το χρώμα επηρεάζει ένα άτομο με πολύ ηρεμιστικό τρόπο, βοηθά να συγκεντρωθεί και να βελτιωθεί η πνευματική δραστηριότητα. Επιπλέον, το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη. Επομένως, αν είστε σε μια δίαιτα, τότε μια κουζίνα με μπλε αποχρώσεις θα σας βοηθήσει με αυτό. Αυτό το χρώμα δίνει στο δωμάτιο μια πιο ευγενή και αυστηρή εμφάνιση. Αλλά με μερικές από τις αποχρώσεις της, για παράδειγμα, indigo, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε η κουζίνα να μην φαίνεται πάρα πολύ ζοφερή και κρύα.

Λευκή και μπλε κουζίνα με καφέ στοιχεία.

Όταν χρησιμοποιείτε έπιπλα κατασκευασμένα σε αποχρώσεις του μπλε, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι είναι οπτικά μειωμένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν φτιάχνετε μια μικρή κουζίνα στον Χρουστσόφ. Αλλά αυτό ισχύει για μεμονωμένες αποχρώσεις του μπλε. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε σε ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια. Η πιο σχετική χρήση του στο ύφος της αυτοκρατορίας, της Art Deco, της Προβηγκίας, της Μεσογείου και ορισμένων εθνοτικών.

Κλασική κρεμ μπλε κουζίνα

Ξεχωριστά στοιχεία της κουζίνας, σε μπλε αποχρώσεις

Πρώτα απ 'όλα, ένα ακουστικό μπορεί να γίνει σε αυτό το χρώμα. Εάν αποφασίσετε να δώσετε προτίμηση σε αυτήν την επιλογή, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορες αποχρώσεις:

  • Ένα ακουστικό που έχει γυαλιστερή πρόσοψη πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Με αυτόν, τα έπιπλα δεν φαίνονται τόσο βαρύ, αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται το αίσθημα του κρυολογήματος. Ως εκ τούτου, εάν η κουζίνα είναι άσχημη με φυσικό χρώμα, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια πρόσοψη ματ?
  • Αν αγοράσετε κλασικά έπιπλα, τότε η πρόσοψη σε αυτό είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια σκούρα ή γκρι-μπλε απόχρωση. Η σύγχρονη κουζίνα από αυτή την άποψη δεν περιορίζεται σε οποιοδήποτε πλαίσιο.

Μπλε και άσπρη πρόσοψη κουζίνας

Η ποδιά, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο σχεδιασμό του μπλε κεραμιδιού, φαίνεται καλή στο σχεδιασμό του ακουστικού λόγω του γεγονότος ότι αυτό το χρώμα συνδέεται με την καθαριότητα και ταυτόχρονα δημιουργεί μια αίσθηση επέκτασης του χώρου. Αλλά τα τρόφιμα με τέτοιο υπόβαθρο ίσως να μην φαίνονται πολύ ορεκτικά. Ως εκ τούτου, διακόσμηση της ποδιάς, αραιώστε το με λεπτομέρειες του κίτρινου, του κόκκινου ή του πορτοκαλί.

Οι κουρτίνες επιλέγονται με βάση τον τύπο της κουζίνας. Αν συνδυάζεται με το σαλόνι, τότε τα παράθυρα στο σαλόνι πρέπει να είναι διακοσμημένα με απλές μπλε κουρτίνες. Για τις συνήθεις κουζίνες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κουρτίνες με στυλ και σχέδιο.

Provence μπλε και λευκή κουζίνα

Ο συνδυασμός μπλε με άλλες αποχρώσεις

Ο σχεδιασμός της γαλάζιας κουζίνας, ανεξάρτητα από το αν είναι γωνιακό ή ίσιο, σπάνια εκτελείται μόνο σε χρώματα ultramarine. Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση της κουζίνας είναι μαγευτική, παρ 'όλα αυτά γρήγορα βαρεθεί. Επομένως, ο συνδυασμός του με λιγότερο ελκυστικά χρώματα είναι πιο συνηθισμένος. Εξετάστε τις διάφορες επιλογές συνδυασμού χρωμάτων με μπλε αποχρώσεις.

Μπλε και άσπρη γυάλινη γωνιά κουζίνας

Με γκρι

Ο γκρίζος-μπλε συνδυασμός με τη σωστή επιλογή αποχρώσεων φαίνεται πολύ αρμονικός.Για να γίνει αυτό, οι γκρι και μπλε αποχρώσεις πρέπει να επιλεγούν όσο το δυνατόν πλησιέστερα ο ένας στον άλλο. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, ένας γκρίζος τοίχος ή κεραμίδι και μπλε έπιπλα χρησιμοποιούνται συχνότερα. Για μια αλλαγή της γκρίζας-μπλε κουζίνας για μια αλλαγή, μπορείτε να εισαγάγετε αρκετές φωτεινές προφορές. Πολύ μεταλλικό γκρίζο βλέμμα στο εσωτερικό της μπλε κουζίνας. Έτσι, η σύγχρονη κουζίνα έχει σχεδιαστεί.

Μπλε και γκρίζα κουζίνα

Μπλέ-γκρι εσωτερικό χώρο κουζίνας

Με λευκό και τις αποχρώσεις του

Τα μέτωπα του σαπφείρου φαίνονται πολύ φωτεινά σε μια φωτεινή κουζίνα. Φαίνεται επίσης επωφελής τοίχος, η οποία είναι κολλημένη μπλε ταπετσαρία, με ένα σύνολο, σχεδιασμένο σε λευκό ή μπεζ και άσπρα χρώματα. Η μπλε και λευκή κουζίνα φαίνεται υπέροχη όταν συνδυάζετε αυτά τα χρώματα σε οποιεσδήποτε αναλογίες. Για να τονιστεί η γενική άποψη θα επιτρέψει στο πάτωμα, διακοσμημένο σε σκούρο γκρι. Μια μπεζ-μπλε εκδοχή της κουζίνας προτιμάται όταν είναι κακώς φωτισμένη από το φυσικό φως. Το καθαρό λευκό σε συνδυασμό με το μπλε σε μια τέτοια κατάσταση θα κάνει το εσωτερικό πολύ κρύο.

Μπλε και άσπρη κουζίνα

Μπλε και άσπρη κουζίνα με νησί

Με πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα

Η κίτρινη-μπλε κουζίνα φαίνεται πολύ ζουμερή και πολύχρωμη. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι το κρύο του μπλε είναι περισσότερο από μπλοκαρισμένο από ζεστό κίτρινο. Καλύτερα αν κυριαρχεί ένα από τα χρώματα. Για παράδειγμα, μια πορτοκαλί κουζίνα με ένα μπλε σετ. Ταυτόχρονα, ο γκρίζος πάγκος στο χώρο εργασίας φαίνεται υπέροχος. Η πορτοκαλί κουζίνα φαίνεται πολύ φωτεινή, γι 'αυτό χρησιμοποιούνται μπλε στοιχεία για έμφαση.

Μπλε και πορτοκαλί κουζίνα

Μπλε και πορτοκαλί χρώματα σε μια άσπρη κουζίνα

Με πράσινο

Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται επίσης καλός. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή ένταση χρώματος, ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται πολύ εξωτικό. Για παράδειγμα, οι καρέκλες στην τραπεζαρία μπορούν να επιλεγούν μπλε ή μπλε, ένας από τους τοίχους μπορεί να είναι διακοσμημένος σε πράσινο χρώμα, και το πάτωμα σε μία από τις αποχρώσεις του τιρκουάζ και του λευκού. Όταν σχεδιάζετε τους υπόλοιπους τοίχους, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα τυρκουάζ ή μπλε απόχρωση.

Μπλε, πράσινο και λευκό χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Κόκκινη και μπλε κουζίνα

Στους εσωτερικούς χώρους που σχεδιάζουν οι σχεδιαστές, ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων είναι σπάνιος. Φαίνεται πιο κερδοφόρο όταν κυριαρχεί ένα από τα χρώματα. Δεδομένου ότι η κόκκινη κουζίνα φαίνεται κάπως επιθετική, το χρώμα αυτό χρησιμοποιείται σε μικρότερο βαθμό. Μια κλασική κουζίνα σε τέτοια χρώματα - μπλε ταπετσαρίες κολλημένες στους τοίχους λειτουργούν ως σκηνικό για ένα κόκκινο ακουστικό. Επίσης, για να επιτευχθεί συνολική αρμονία, ένα άλλο χρώμα εισάγεται στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, η οροφή μπορεί να γίνει σε μπεζ και γκρι τόνους. Μπορούν να τοποθετηθούν γκρίζα πλακάκια στο πάτωμα. Αυτή η επιλογή φαίνεται πολύ μοντέρνα και φαίνεται εξαιρετική με στοιχεία που γίνονται σε μεταλλικό χρώμα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι σκαμπό μπαρ σε βάση χρώμιο.

Με καφέ

Η μπλε-μπλε κουζίνα συχνά περιλαμβάνει τη χρήση στοιχείων από ξύλο. Αυτό δημιουργεί μια ζεστή, ευγενή και κομψή εμφάνιση. Όπως και στη μπεζ και μπλε κουζίνα, είναι πολύ άνετο να είσαι στο καφέ-μπλε. Το καφέ χρώμα δημιουργεί την ηρεμία, και το μπλε - προσθέτει ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας. Εάν έχετε επιλέξει καφέ-μπλε κουζίνα, τότε θα πρέπει να προτιμάτε τις αποχρώσεις του, όπως η κανέλα ή η σοκολάτα γάλακτος.

Μπλε καφέ κουζίνα

Μπλέ-καφέ εσωτερικό κουζίνα

Μαύρη και μπλε κουζίνα

Αυτή η επιλογή είναι βέλτιστη μόνο εάν τα ξεχωριστά στοιχεία είναι κατασκευασμένα σε σκούρα χρώματα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα πάτωμα πάνω στο οποίο τοποθετούνται μαύρα και άσπρα πλακάκια, πάγκοι, πλαφονιές κλπ. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε τους τοίχους με ταπετσαρία με ένα διακριτικό μπλε μοτίβο σε λευκό φόντο. Επίσης, κατά τη διακόσμηση των τειχών, μπορείτε να δώσετε προτίμηση υπέρ μιας λευκής σκιάς και σχεδιάζετε ήδη μια ποδιά με ένα σχέδιο.

Μαύρη και μπλε μεγάλη κουζίνα

Μπλε και μαύρη μικρή κουζίνα

Πολλές επιλογές για τη σωστή χρήση του χρώματος

Κυρίως μπλε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τόνους. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική αν δεν θέλετε να κάνετε την κουζίνα κρύα, αλλά είστε έτοιμοι να προσθέσετε μια φρεσκάδα στο εσωτερικό της. Τα ατομικά αξεσουάρ ή ένα μέρος της κουζίνας σε αυτό το χρώμα φαίνονται υπέροχα. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε όχι όλους τους τοίχους μπλε, αλλά μόνο ένα. Σε αυτή την περίπτωση, απομακρύνεται οπτικά λίγο, οπότε ακόμη και μια μικρή κουζίνα στον Χρουστσόφ θα φαίνεται πιο ευρύχωρη.

Όμορφα σιωπηλά μπλε και άσπρα χρώματα σε εσωτερικό χώρο της κουζίνας της Προβηγκίας

Το μπλε μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χύμα με την αραίωση του σε λευκό. Αλλά αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για κουζίνες που πλημμυρίζουν με ηλιακό φως. Σε άλλες επιλογές, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρώματα σε ίσες αναλογίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλες ήρεμες αποχρώσεις, όπως μια παστέλ χρωματισμένη οροφή ή γκρίζα κεραμίδια στο πάτωμα.
Όπως το καθιστικό, η μπλε κουζίνα, τόσο απλή όσο και γωνιακή, φαίνεται λαμπερή και ασυνήθιστη. Ως εκ τούτου, πάντα θα αισθάνεστε άνετα και ήρεμα σε αυτό. Με τον σωστό συνδυασμό αποχρώσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλε αποχρώσεις τόσο σε μοντέρνους όσο και σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους.

Μπλε στοιχεία σε μια λευκή και γκρίζα κουζίνα

Blue Radius Κουζίνα

Μπλε σβησμένο χρώμα σε μια λευκή και γκρίζα κουζίνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)