Εσωτερική κουζίνα 10 τετραγωνικών μέτρων. m. (50 φωτογραφίες): σύγχρονες και κλασικές λύσεις

Μια κουζίνα μήκους δέκα μέτρων βρίσκεται συχνότερα σε διαμερίσματα ενός και δύο υπνοδωματίων. Δεν είναι τόσο μικρό, αλλά τα έπιπλα σε αυτό μπορεί να φιλοξενήσει ένα ορισμένο ποσό.

Καφέ και λευκή κουζίνα 10 τ.μ. με μπαρ πρωινού

Σχεδιασμός κουζίνας 10 τ.μ. μπορεί να έχει διαφορετικές διατάξεις:

  • Σε ευθεία γραμμή
  • Γωνία
  • Σε σχήμα L
  • Με το νησί

Κομψή σχεδίαση κουζίνας

Αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα μέρος του σαλόνι σε μια τέτοια κουζίνα, τότε θα γίνει πολύ περιορισμένη. Για να κάνετε το έργο του σχεδιασμού μιας κουζίνας με ζώνη 10 μέτρων ευχάριστη για τους κατοίκους του διαμερίσματος, πρέπει να σκεφτείτε όχι μόνο για το πώς φαίνεται το έπιπλο, αλλά και για τη λειτουργικότητά του. Πράγματι, στην κουζίνα οι άνθρωποι περνούν αρκετές ώρες την ημέρα!

Καλή κουζίνα με μπαρ για πρωινό

Το πιο σημαντικό κριτήριο που δείχνει αν ένα σχέδιο σχεδιασμού κουζίνας πέτυχε είναι η λειτουργικότητά του. Για παράδειγμα, για να εξοπλίσει την κουζίνα με έναν καναπέ, που είναι μια κουκέτα, σε μια κουζίνα δέκα μέτρων είναι παράλογη. Τα έπιπλα, όπως και ολόκληρη η διάταξη, θα πρέπει να εξυπηρετούν λειτουργικότητα.

Καφέ και λευκή κουζίνα με μαύρη ποδιά

Τι είναι η κουζίνα;

Ο κύριος σκοπός της κουζίνας είναι το μαγείρεμα. Είναι επίσης πιο βολικό να αποθηκεύετε φαγητό στην κουζίνα. Όταν μιλάμε για μαγείρεμα, εννοούμε την παρουσία οικιακών συσκευών:

  1. Ψυγείο
  2. Φούρνο μικροκυμάτων
  3. Αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα
  4. Μπλέντερ
  5. και άλλες συσκευές με τις οποίες θα μαγειρεύουν τα τρόφιμα.

Μικρή κουζίνα εξοχικού στυλ

Τα γεύματα πραγματοποιούνται στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία. Τα λερωμένα πιάτα πλένονται εδώ και διατηρούνται καθαρά. Η επιλογή του εσωτερικού και της διάταξης εξαρτάται από το ποιος θα ζήσει στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Αν ένα άγαμο άτομο ζει σε ένα διαμέρισμα, τότε δεν χρειάζεται ένα τεράστιο τραπέζι στην κουζίνα. Πρόκειται μάλλον για μια μεγάλη οικογένεια. Επίσης, για μια μεγάλη οικογένεια, είναι χρήσιμο ένα ακουστικό με μεγάλο αριθμό συρταριών και ράφια. Τα ανοιχτά ράφια δεν είναι ασφαλή για μικρά παιδιά. Ένα παιδί μπορεί να ενδιαφέρεται για ένα αντικείμενο που στέκεται στην όραση, για παράδειγμα, όμορφα βάζα, και να τα ρίχνει πάνω του.

Μπεζ και λευκή κουζίνα με γκρι καναπέ.

Κόκκινη και λευκή κουζίνα

Μαύρη και άσπρη κουζίνα με έντονες προεκτάσεις

Μπλε και άσπρο σετ κουζίνας

Μωβ-μαύρη γωνία που τοποθετείται στο σαλόνι-κουζίνα

Σχεδιασμός κουζίνας με τοίχο από τούβλα.

Καλή κουζίνα εξοχικού στιλ

Επιλογές κουζίνας

Η κουζίνα με το νησί είναι εξοπλισμένη με πολλά συρτάρια και ράφια, τα οποία είναι κατάλληλα για την αποθήκευση όλων των αξεσουάρ, σκευών. Τέτοια έπιπλα έχουν την ευκαιρία να αναδιαμορφωθούν σε οποιοδήποτε μέρος και χρόνο, αφού έχουν τροχούς. Η ευκολία του νησιού της κουζίνας είναι ότι δεν απαιτεί κάποια χαρακτηριστικά για να το εγκαταστήσετε. Για αυτό, η κουζίνα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη.

Στενή κουζίνα 10 τ.μ.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε στην κλασική κουζίνα ένα τραπέζι, που στέκεται στο κέντρο, το οποίο δεν στηρίζεται στον τοίχο.

Μια καλή ιδέα για μια κουζίνα των 10 τετραγωνικών μέτρων είναι η διάταξη όταν τα έπιπλα, η κουζίνα και η κουκούλα τοποθετούνται σε μια σειρά. Με μια κουζίνα 10 τετραγώνων, είναι εύκολο να δείξετε τη δημιουργικότητά σας και να φανταστείτε στο mainstream της εξωραϊσμού και της δημιουργίας του εσωτερικού χώρου, επειδή το διάστημα σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό.

Τραπεζαρία στο μπαλκόνι

Ορθολογικά αποφασίστε πού να τοποθετήσετε το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα, καθώς και το νεροχύτη. Το ψυγείο πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των τριών οικιακών αντικειμένων συμβαίνει πάντα άμεσα.

Εάν έχετε δημιουργήσει μια ελεύθερη γωνιά στο εσωτερικό της κουζίνας, τότε μπορείτε να οργανώσετε ένα χώρο χαλάρωσης με έναν καναπέ και ένα μπαρ. Εξαρτάται από τις ανάγκες, τις ιδέες και τις επιθυμίες σας.

Λευκό, μαύρο και ανοιχτό πράσινο στο σχεδιασμό της κουζίνας

Γκρίζα κουζίνα σχήματος U

Σχεδιασμός κουζίνας με χώρο χαλάρωσης

Καλή κουζίνα με τραπεζαρία

Πορτοκαλί κίτρινο τόνους στην κουζίνα

Κόκκινη και άσπρη κομψή κουζίνα

Προσαρμοσμένη μορφή της κουζίνας

Κουζίνα και μπαλκόνι

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να γίνετε ιδιοκτήτης μιας κουζίνας με μια λότζια, τότε μην την απορρίψετε, μετατρέποντάς την σε αποθήκη παλιών κιβωτίων, χειμωνιάτικων έλκηθρων, παιδικών ποδηλάτων και των υπολειμμάτων οικοδομικών υλικών που είναι κρίμα να πετάξουν.Μια όμορφη επιλογή θα είναι το εσωτερικό με ένα παράθυρο που έχει αφαιρεθεί στο λότζια και το περβάζι του παραθύρου, μετατρέπεται σε μετρητή μπαρ.

Και αν το μπαρ δεν έχει προγραμματιστεί, τότε ο τοίχος μπορεί να κατεδαφιστεί εντελώς. Αλλά εάν είστε άγαμος, συχνά αποδεχτείτε εταιρείες, τότε αυτή η στάση είναι αυτό που χρειάζεστε. Και μια άλλη επιλογή για την εξωτική χρήση ενός μικρού λότζια στην κουζίνα είναι ένας κήπος σπιτιού. Το φως που εισέρχεται στην κουζίνα μέσα από τα παράθυρα της loggia, το οποίο είναι σκιασμένο από πράσινα φύλλα, ανακουφίζει.

Κουζίνα με καναπέ

Όλοι δεν καταλαβαίνουν αμέσως τη γοητεία μιας κουζίνας σε συνδυασμό με ένα μπαλκόνι. Το μπαλκόνι κοντά στην κουζίνα δεν είναι σχεδιασμένο για να είναι αποθήκη σκουπιδιών ή για να χρησιμεύσει ως αποθήκη. Αυτή η πλατεία μπορεί να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικά άνετο μέρος!

Το μελλοντικό σχέδιο κουζίνας με μπαλκόνι βασίζεται στα δωμάτια που λείπουν στο διαμέρισμα. Εάν είναι απαραίτητο, το μπαλκόνι μετατρέπεται σε μπαρ, μικρό σαλόνι ή ακόμα και στούντιο. Αν δεν είστε έτοιμοι για τέτοιες καρδινάλιες αποφάσεις ακόμα, τότε το μπαλκόνι μπορεί να εξοπλιστεί ως συνέχεια της κουζίνας.

Σετ γωνιών κουζίνας

Τα πιο χαριτωμένα ερμάρια για όλα τα είδη μικρών αντικειμένων θα είναι η ιδανική λύση για χώρο οποιουδήποτε μεγέθους. Στην ίδια την κουζίνα, δεν υπάρχει ακόμη αρκετός χώρος και άλλο ένα ντουλάπι, και ένα έργο με επιπλέον έπιπλα αντισταθμίζει την έλλειψη επιφανειών. Και δεν είναι καν απαραίτητο να παραγγείλετε έπιπλα κουζίνας. Τα ντουλάπια μπάνιου μπορούν να βοηθήσουν, καθώς είναι πιο συμπαγή, ελαφρύτερα και η χωρητικότητα δεν είναι χαμηλότερη.

Για να φτιάξετε την κουζίνα με μπαλκόνι με το ίδιο στυλ, τα έπιπλα στο μπαλκόνι μπορούν να διακοσμηθούν ξεχωριστά. Αυτό θα τονίσει τις προτιμήσεις σας στο εσωτερικό και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μοναδικό έργο.

Γωνιακό σετ και τραπεζαρία στην κουζίνα

Είναι πιο δύσκολο, αλλά πιο λειτουργικό, να αφαιρέσετε εντελώς το μπαλκόνι, δηλαδή, να το συνδυάσετε με την κουζίνα. Η κύρια δυσκολία θα είναι η υπερθέρμανση, αλλά θα εμφανιστεί επιπλέον χώρος. Μεγάλα μεγάλα παράθυρα φαίνονται ενδιαφέροντα - με αυτό το τρόπο το μπαλκόνι θα δώσει περισσότερο φως στην ίδια την κουζίνα, και ο ιδιοκτήτης θα έχει μια υπέροχη θέα στην πόλη.

Μια ασυνήθιστη επιλογή για το εσωτερικό θα είναι ο σχεδιασμός ενός μπαλκονιού κάτω από το μπαρ. Όχι ο καθένας μπορεί να καυχηθεί ένα προσωπικό μπαρ στο διαμέρισμά τους, και η επικοινωνία θα μεταφερθεί σε ένα άνετο μέρος. Για τους λάτρεις της άνεσης, το μπαλκόνι μετατρέπεται εύκολα σε μια μικρή βιβλιοθήκη όπου μπορείτε να χαλαρώσετε από τον ξέφρενο ρυθμό της ζωής. Εάν πρέπει να εργαστείτε στο σπίτι, τότε το μπαλκόνι μπορεί να σχεδιαστεί για ένα μικρό γραφείο. Σε ένα τέτοιο γραφείο, θα είναι δυνατό να κρύβονται από μια θορυβώδη οικογένεια ή μικρά παιδιά, και να κάνουν ήρεμα εργασία.

Λευκό, μπεζ και μέντας χρώματα στο εσωτερικό της κουζίνας

Σετ κουζίνας Wenge

Λευκή και γκρίζα κουζίνα

Φωτεινή σκανδιναβική κουζίνα

Λευκό και καφέ γωνιακό σετ

Γκρίζα και λευκή γυαλιστερή κουζίνα στο εσωτερικό

Κουζίνα εσωτερικό σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα

Η κουζίνα πρέπει πάντα να είναι καθαρή, παρά τις πιθανές πιτσιλιές λίπους από τη βαθιά φριτέζα, έναν χαλαρά κλειστό μπλέντερ, σταγόνες κέτσαπ και ούτω καθεξής. Για να το καθαρίσετε ήταν εύκολο και άνετο, η ιδέα της καθαριότητας πρέπει να τοποθετηθεί στο επίπεδο της ιδέας της επισκευής. Όλες οι επικαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, ακόμη και της οροφής, και ιδιαίτερα του δαπέδου, πρέπει να είναι κατασκευασμένες από υλικά που πλένονται με μία κίνηση.

Φωτεινή ρουστίκ κουζίνα

Πρέπει να παρέχεται ένα εκχύλισμα πάνω από τη σόμπα. Ένα τέτοιο εξάρτημα ως κουκούλα δεν είναι απολύτως περιττό για τους καπνιστές. Μια κουκούλα σειράς θα βοηθήσει στη διατήρηση της κουζίνας όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να ενεργοποιείται κάθε φορά που τα τρόφιμα μαγειρεύονται στη σόμπα.

Λευκή και μπεζ κομψή κουζίνα

Φυσικά, ο καθαρισμός στην κουζίνα είναι αναπόφευκτος πολύ πιο συχνά από ό, τι σε άλλα δωμάτια. Γι 'αυτό ένα κρεβάτι δεν θα είναι πολύ βολικό στην κουζίνα. Μετά από όλα, πρέπει να παραμένει πάντα φρέσκο ​​και καθαρό. Σκεφτείτε τη μελλοντική καθαριότητα της κουζίνας σας μπροστά. Εάν τα έπιπλα, οι τοίχοι και η οροφή είναι κατασκευασμένα από υλικά χαμηλής ποιότητας, τότε πιθανότατα θα καταστούν άχρηστα πολύ γρήγορα. Όλες οι δυσάρεστες οσμές, όλη η υγρασία και οι λεκέδες θα απορροφηθούν γρήγορα σε υλικά και επιχρίσματα. Επιλέξτε έπιπλα που διαρκούν πολύ καιρό. Στην περίπτωση των βαμμένων τοίχων, αν είναι βρώμικα, τότε μπορούν να βαφτούν. Αλλά για να μην βάψετε κάθε λεκέ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά χρώματα, όπως βαφές με βάση το νερό. Μια πλαστική ποδιά, για παράδειγμα, είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί.

Λευκή και καφέ κομψή κουζίνα

Φωτεινή κουζίνα 10 τ.μ. με νησί

Μαύρα, καφέ και λευκά χρώματα στην κουζίνα.

Καλή κουζίνα με πρόσβαση στο μπαλκόνι

Κουζίνα-σαλόνι με χερσόνησο

Φωτεινή κουζίνα με πρόσβαση στο μπαλκόνι

Καφέ και λευκή κουζίνα με τραπεζαρία.

Καφέ, μπλε και άσπρα χρώματα στο σχεδιασμό της κουζίνας.

Πώς να επιλέξετε το χρώμα της κουζίνας;

Ολόκληρο το μοντέρνο εσωτερικό μιας κουζίνας δέκα μέτρων είναι η επιλογή των επίπλων. Ποια χρώματα και αποχρώσεις θα προτιμούνται, σε αυτό το στυλ και θα πρέπει να αντέχουν σε ολόκληρη την κουζίνα.Παστέλ χρώματα ή φωτεινά, ζωντανά χρώματα, ίσως ακόμη και ένα σκούρο χρώμα με αντιθέσεις λεπτομέρειες.

Art Nouveau κουζίνα-σαλόνι

Μια επιλογή win-win είναι τα λευκά έπιπλα. Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις, δεν είναι πολύ εύκολα λερωμένο, εύκολο να πλυθεί. Ο υπόλοιπος χώρος μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας κλωστοϋφαντουργικά στοιχεία. Πειραματιστείτε το πιο τολμηρό!

Κίτρινες καρέκλες στο εσωτερικό της κουζίνας

Μικρή κουζίνα με τραπεζαρία

Μπλε, μπεζ και λευκά χρώματα στο σχεδιασμό της κουζίνας 10 τ.μ.

Μπεζ και λευκή στενή κουζίνα

Καφέ και λευκή κουζίνα

Όμορφη κουζίνα με τραπεζαρία και μπαρ πρωινού

Μαύρη και άσπρη γωνιακή κουζίνα

Λευκή και καφέ γωνιά κουζίνας

Κομψή κουζίνα σχήματος U

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)