Κουρτίνες για μια καλοκαιρινή κατοικία: επιλέγουμε ένα σχέδιο και ράβουμε τον εαυτό μας (26 φωτογραφίες)

Ένα σύγχρονο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι δεν είναι πλέον σαν ένα υπόστεγο για την αποθήκευσή του. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών προσπαθούν να κάνουν μια όμορφη και άνετη προαστιακή στέγαση για όλο το καλοκαίρι από ένα καλοκαιρινό σπίτι. Και, ως εκ τούτου, σκεφτείτε το εσωτερικό σχέδιο, ευνοούν μια χαλαρή καλοκαιρινές διακοπές μακριά από θορυβώδεις μεγαλοπρεπείς. Λαϊκά στυλ, τα οποία περιλαμβάνουν: τη χώρα, την Προβηγκία, τη Σκανδιναβία, τη Μεσόγειο, το πιο οργανικό βλέμμα σε μια χώρα.

Στη χώρα μας, το λεγόμενο αγροτικό στυλ έχει γίνει πιο διαδεδομένο, υπενθυμίζοντας μας τις διακοπές της γιαγιάς μας και την ελεύθερη αγροτική ζωή. Χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα χειροποίητων υφασμάτων: κουβέρτες, χαλιά, κουρτίνες και, φυσικά, κουρτίνες. Τι κουρτίνες για να επιλέξετε για μια εξοχική κατοικία, και πώς να τις ράβω οι ίδιοι, επαγγελματίες σχεδιαστές θα πει.

Μπεζ κουρτίνες για καλοκαιρινή κατοικία

Λευκές κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες

Πώς να επιλέξετε το ύφασμα για τις κουρτίνες της χώρας

Πρώτα απ 'όλα, το χρώμα και η υφή του υφάσματος θα πρέπει να επιλεγούν για το γενικό σχέδιο χρωμάτων, έτσι ώστε οι κουρτίνες να είναι αρμονικές με το εσωτερικό του εξοχικού σπιτιού. Συνιστάται να λάβετε υπόψη ορισμένα πιο σημαντικά σημεία κατά την επιλογή του υφάσματος:

  • Η θέση των παραθύρων. Για τα νότια και τα δυτικά παράθυρα στη θερινή θερμότητα θα χρειαστείτε ένα πυκνό φως ύφασμα που αντικατοπτρίζει τις ακτίνες του ήλιου. Σε αυτή την περίπτωση, το σπίτι θα ζεσταθεί λιγότερο το βράδυ. Για τα ανατολικά και βόρεια παράθυρα, αυτή η λειτουργία δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά για να διατηρηθεί ένα ενιαίο σύνολο, μπορεί να προβλεφθεί πυκνό ύφασμα για όλα τα παράθυρα.
  • Ιδιότητες υφάσματος. Για τις κουρτίνες της χώρας, το καθένα είναι κατάλληλο - βαμβάκι, λινό, συνθετικό ή μικτό. Τα φυσικά υλικά θα φαίνονται πιο βιολογικά σε ρουστίκ ύφος, αλλά τα συνθετικά ή μεικτά υλικά είναι πιο δυνατά, εύθραυστα, ρυτίδες λίγο και σχεδόν εξαντλημένα. Τι ιδιότητες προτιμάτε - η ιδιοκτήτρια θα επιλέξει τον εαυτό της.
  • Το μέγεθος του δωματίου. Για ένα μικρό δωμάτιο, θα πρέπει να προτιμάτε ένα ελαφρύ ύφασμα, απλό ή με ένα μικρό σχέδιο. Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα θα φαίνονται όλα.

Για κυλινδρικές ή ρωμαϊκές κουρτίνες, χρειάζεστε ένα πυκνό ύφασμα που διατηρεί το σχήμα του, και για κουρτίνες στη βεράντα ή στο κληματαριά, πάρτε το πιο ανθεκτικό υλικό που δεν υποφέρει από βροχή και άνεμο.

Κλασικές κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες

Δύο έγχρωμες κουρτίνες για μια καλοκαιρινή κατοικία

Επιλέγοντας ένα σχέδιο για κουρτίνες χώρας

Η περικοπή των κουρτινών για μια καλοκαιρινή κατοικία δεν διακρίνεται από την επιείκεια, συνήθως είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα, που συγκεντρώθηκε στην κορυφή. Η απλότητα της κοπής αντισταθμίζεται από τα κομψά πολύχρωμα ή κακά χρώματα. Παρ 'όλα αυτά, κάθε εσωτερική λύση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην επιλογή υφασμάτων για παράθυρα.

Ρωμαϊκές κουρτίνες για καλοκαιρινή κατοικία

Κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες με εικόνα

Κουρτίνες για να δώσουν στο υπνοδωμάτιο

Χώρα

Ένα αρκετά δυναμικό στυλ της αμερικανικής περιπάτου. Χαρακτηρίζεται από φωτεινά ορθογώνια πλαίσια με αγκίστρια, που σχηματίζουν μια μικρή συναρμολόγηση στο γείσο.

Ένα κλουβί ή ένα μικρό floral στολίδι είναι κατάλληλο για απλούς τοίχους, αν οι τοίχοι είναι επικολλημένοι με ταπετσαρία με μοτίβο, πρέπει να επιλέξετε ένα ύφασμα σε τόνο με το κύριο χρώμα των τοίχων. Προτίμηση πρέπει να δοθεί στις φυσικές αποχρώσεις: μπεζ, καρυδιά, ελαφρύ καφέ.

Λαμπρέκιες απλής κοπής επίσης συγκεντρώνονται σε γείσο σε μια ρηχή πτυχή. Οι λάμπρεκίνες στυλ τοπίου χαρακτηρίζονται από κάθετη πρόσκρουση από το αντίθετο απλό ύφασμα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λεπτό denim και μαλακό δέρμα για να διακοσμήσετε τις κουρτίνες - και θα καταλήξετε στην τάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γαλλικές κουρτίνες στυλ

Κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες με γεωμετρικά σχέδια

Προβηγκία

Η ηρεμία και η ευδαιμονία της ηλιοθερμαινόμενης νότιας Γαλλίας υπογραμμίζονται από ελαφριές παντζούρες που αφήνουν σε πολύ ήλιο. Επιλέξτε την απλούστερη περικοπή, εστιάζοντας όλη την προσοχή σας στο χρώμα. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από θαμπό, σαν να ηλιόχρωμες αποχρώσεις - μπλε μερινό, ελιά, φιστίκι, λεβάντα, μουστάρδα. Κατάλληλο γαλάζιο-λευκό και όχι πολύ μικρό κελί.

Χρησιμοποιήστε το για να ράψετε κουρτίνες στο στυλ του "καφέ". Στο κλωστοϋφαντουργικό σχέδιο, ένα λουλουδάτο στολίδι που μοιάζει με μπουκέτα αγριολούλουδα είναι δημοφιλές. Δεν υπάρχουν αιχμηρά κορεσμένα χρώματα. Αντί της μικρής συναρμολόγησης στη ράχη, χρησιμοποιήστε μαλακούς, μεγάλους μεντεσέδες από το ίδιο υλικό για να στερεώσετε τις κουρτίνες. Αφήστε τις κουρτίνες να κρεμαστούν στο πάτωμα και να κυλήσουν ελαφρώς από το αεράκι - και θα πάρετε την ατμόσφαιρα μιας χαλαρής γαλλικής επαρχίας.

Μπλε κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες

Κουρτίνες για το βάψιμο

Σκανδιναβική

Σε αντίθεση με τη νότια Γαλλία, το στυλ αυτό βασίζεται σε αγνές κρύες αποχρώσεις, που θυμίζουν χιονισμένες κορυφές και ορεινά ποτάμια. Οι λευκές κουρτίνες κατάλληλες γι 'αυτόν, ακόμα και με μεγάλες πτυχές, κατεβαίνουν στο πάτωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο πρακτικές αποχρώσεις παστέλ: μπεζ, μπλε, λιλά. Προτίμηση θα πρέπει να δοθεί στα φυσικά υφάσματα: λινό, βαμβάκι, λεπτό μαλλί.

Μεσόγειος

Ελαφρότητα, απλότητα και ακρίβεια - αυτό είναι το σύνθημα αυτού του στυλ. Οι κουρτίνες παραθύρων θα πρέπει να είναι οι ίδιες - ελάχιστες λεπτομέρειες για τα μεγάλα παράθυρα.

Αν σας αρέσουν τα ζεστά χρώματα, επιλέξτε ιταλικά, αλλιώς ελληνικά και τα χρώματα της υπογραφής σας είναι πιο κατάλληλα για εσάς: λευκό, μπλε και χρυσό. Τα χιονόμπαλα με ρολά στα παράθυρα ή το χρυσό ρωμαϊκό θα σας θυμίζουν τα πανιά του πλοίου και θα προστατεύονται από τον καυτό ήλιο.

Κουρτίνες στυλ χώρας

Κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες

Ρουστίκ

Κάτω από ένα τόσο απλό όνομα, το στυλ του ρωσικού χωριού, γνωστό σε όλους μας, έχει ριζώσει. Λόγω του τεράστιου μεγέθους της Ρωσίας, το λαϊκό ύφος μας δεν είναι τόσο αυστηρά καθορισμένο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της εσωτερικά χαρακτηριστικά. Παρ 'όλα αυτά, οι γενικές αρχές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων παραμένουν. Όταν προγραμματίζετε να οργανώσετε παράθυρα σε εξοχική κατοικία, εξετάστε διάφορες προτάσεις:

  • οι χρωματικές κουρτίνες πρέπει να είναι σε αρμονία με τη γενική παλέτα χρωμάτων του σπιτιού.
  • κατά προτίμηση ελαφρά φυσικά υλικά - βαμβάκι (chintz), λινό?
  • Επιλέξτε υφάσματα με ένα απλό, απλό σχέδιο - ένα κλουβί, λωρίδα, floral στολίδι ή απλό.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ρουστίκ στυλ είναι το ύφασμα συνονθύλευμα που μιμείται το συνονθύλευμα. Σχεδιασμός κουρτίνας δεν είναι επίσης δύσκολη. Συνήθως μοιάζουν με ορθογώνια που συναρμολογούνται σε μια σειρά από ξύλινα γείσα.

Μακρές κουρτίνες κάνουν οπτικά τις οροφές υψηλότερες, οι κοντές κουρτίνες είναι πιο κατάλληλες για την κουζίνα. Οι κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να καλύπτουν πλήρως το παράθυρο από το φως.

Τα ίδια απλά κομμένα lambrequins και αρπάγες από μια λωρίδα υφάσματος είναι κατάλληλα. Για να ράψετε κουρτίνες για μια θερινή κατοικία με τα δικά σας χέρια είναι δυνατόν για οποιαδήποτε νοικοκυρά που ξέρει πώς να χαράξει λίγο σε μια ραπτομηχανή.

Κουρτίνες για καλοκαιρινά σπίτια κόκκινο

Δαντέλες κουρτίνες

Πώς να ράψετε κουρτίνες για ένα καλοκαιρινό σπίτι

Πριν πάτε στο κατάστημα για ένα πανί, πρέπει να μετρήσετε τα παράθυρα, να λάβετε υπόψη τις αποζημιώσεις για τις ραφές και τα κουρτίνες, να καθορίσετε το μήκος του τελικού προϊόντος και τον αριθμό των παραθύρων. Θα χρειαστείτε περισσότερο υλικό εάν ράψετε ένα τραπεζομάντιλο, μαξιλάρια καναπέδων ή κουρτίνες σε ανοιχτά ράφια κουζίνας σε ένα σύνολο κουρτινών κατασκευασμένο από το ίδιο ύφασμα. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι πριν ξεκινήσετε την κοπή, το ύφασμα πρέπει να πλυθεί ώστε να συρρικνωθεί και να σιδερωθεί, οπότε ο ρυθμός ροής μπορεί να αυξηθεί ελαφρά.

Όταν αγοράζετε ύφασμα, ελέγξτε με τον πωλητή σε ποια θερμοκρασία μπορεί να πλυθεί και να σιδερωθεί.

Για το ράψιμο, πρέπει να ετοιμάσετε ψαλίδια, μια ταινία και κιμωλία ενός centimeter croitor, κλωστές που ταιριάζουν με το ύφασμα, καρφίτσες και μια ραπτομηχανή. Κατά τη διαδικασία, θα χρειαστείτε ένα σίδερο.

Κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες στην κουζίνα

Κουρτίνες για το δόσιμο με ένα λαμπρέκι

Το μήκος της τελειωμένης κουρτίνας μετράται από την κορυφή του κορδονιού και μέχρι το επιλεγμένο σημείο - το περβάζι παραθύρου ή χαμηλότερα στο πάτωμα. Προσθέστε περίπου 10 cm στο προκύπτον σχήμα - για το κορδόνι περίσφιξης κάτω από το κορδόνι και το στρίφωμα της κάτω ραφής. Το πλάτος του πάνελ πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του γείσου κατά περίπου 20-30 cm.Εάν αναμένεται η κουρτίνα, το προκύπτον σχήμα πολλαπλασιάζεται επί 1,5-2,5.
Διαδώστε το πλυμένο και σιδερωμένο ύφασμα σε μια επίπεδη επιφάνεια και μετρήστε τις απαιτούμενες διαστάσεις με κιμωλία. Και μην ξεχνάτε τον κανόνα του βασικού ραούλου: μετρήστε επτά φορές - κόψτε μια φορά! Διαφορετικά, ένα ταξίδι στο κατάστημα δεν θα είναι αρκετό.

Κατά την κοπή υφάσματος σε κλωβό ή εγκάρσια λωρίδα, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την επανάληψη του σχεδίου έτσι ώστε να ταιριάζει με το ύψος και στις δύο πλάκες υφάσματος.

Κουρτίνες για κηπουρική από λινάρι

Κουρτίνες για μια καλοκαιρινή κατοικία με μοτίβο paisley

Κουρτίνες για το δόσιμο με pickups

Αφού κόψετε, σκουπίστε τις ραφές και δοκιμάστε το προϊόν στο παράθυρο. Ελέγξτε επίσης πόσο εύκολα βιδώνεται το στέλεχος γείσο στο επάνω κορδόνι περίσφιξης. Αν δεν μπερδέψατε με τα μεγέθη, είναι δυνατό να αναβοσβήνει μια κουρτίνα στη γραφομηχανή. Οι άκρες του προϊόντος είναι ραμμένες με ραφή ραφής. Για να διευκολυνθεί η εργασία θα βοηθήσει ένα ειδικό πόδι για το ραπτομηχανή. Μην ξεχάσετε να διορθώσετε τις ραφές έτσι ώστε να μην ανοίγουν όταν πλένετε. Μετά το ράψιμο όλων των ραφών, οι τελικές κουρτίνες πρέπει να σιδερώνονται με σίδερο ατμού.

Τυπωμένες Κουρτίνες

Κουρτίνες για μια καλοκαιρινή κατοικία στο στιλ της Προβηγκίας

Κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες

Κουρτίνες για την κουζίνα

Έχετε μεγάλες κουρτίνες για το δωμάτιο! Τώρα μπορείτε να ράψετε κουρτίνες στο εξοχικό σπίτι για την κουζίνα. Κατά την επιλογή υλικού και την προσαρμογή, εξετάστε διάφορα σημαντικά πράγματα:

  • κουρτίνες κουζίνας θα πρέπει να πλένονται πιο συχνά, έτσι ώστε το ύφασμα θα πρέπει να είναι ανθεκτικό και εύκολο να πλύνει?
  • κυματιστές κουρτίνες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά εάν υπάρχει μια σόμπα κοντά, σκεφτείτε αυτό κατά την επιλογή ενός στυλ και το μήκος?
  • κουρτίνες για την κουζίνα πιο συχνά ράβουν κοντά στο στυλ του "καφέ".

Το χρώμα για τις κουρτίνες κουζίνας μπορεί να επιλεγεί πιο φωτεινό και πιο κομψό από ό, τι για το δωμάτιο.

Με μια σύγχρονη ευρεία επιλογή υλικών, δεν είναι δύσκολο να βρείτε μια κατάλληλη και όμορφη επιλογή για κουρτίνες σε ένα εξοχικό σπίτι. Προσπαθήστε να τα ράψετε μόνοι σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ευχαριστήσει, γιατί ένα πράγμα που φτιάχτηκε από τα χέρια σας γεμίζει το εσωτερικό με ζεστασιά και άνεση για πολλά χρόνια.

Κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες με μοτίβο

Κουρτίνες για δώρο

Πράσινες κουρτίνες για εξοχικές κατοικίες

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)