Τούλι για το σαλόνι: πώς να επιλέξετε και να φροντίσετε (24 φωτογραφίες)

Οι κουρτίνες βοηθούν όχι μόνο να κάνουν το σπίτι σας πιο ζεστό, αλλά και να προστατεύουν τους κατοίκους από τα αδιάκριτα βλέμματα από έξω. Σήμερα θα μιλήσουμε για αερόστατο ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιείται πιο συχνά για διακόσμηση παραθύρων.

Ο Τούλλε εμφανίστηκε αρκετούς αιώνες πριν στη Γαλλία. Τότε, τον 15ο αιώνα, ήταν διαθέσιμο μόνο σε ένα στενό κύκλο πλούσιων ανθρώπων, δεδομένου ότι έγινε με το χέρι. Τώρα ο καθένας μπορεί να αντέξει να αγοράσει αυτό το ύφασμα. Ας μάθουμε πώς να επιλέξετε ένα τούλι για το σαλόνι.

Λευκό τούλι για το σαλόνι

Χρωματιστό τούλι για το σαλόνι

Πώς να επιλέξετε ένα τούλι;

Η επιλογή του χρώματος και του σχεδιασμού του τούλι εξαρτάται από πολλά χαρακτηριστικά:

 • το μέγεθος του δωματίου.
 • ο βαθμός φωτισμού του δωματίου.
 • ώρα του έτους.
 • στυλ του καθιστικού.

Όλοι γνωρίζουν ότι με τη βοήθεια των αποχρώσεων του φωτός, μπορείτε να αυξήσετε οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Τούλι με σκούρα χρώματα, ακόμα και παρά την ευκολία και την ελαφρότητα του, θα μειώσει οπτικά το μέγεθος του παραθύρου.

Τούλι με κύμα μοτίβο στο σαλόνι

Τούλι με κεντημένα λουλούδια στο σαλόνι

Τούλι για το σαλόνι πρέπει να επιλεγεί, εστιάζοντας στο φωτισμό του δωματίου. Για να σχεδιάσετε παράθυρα που αντιμετωπίζουν βόρεια ή ανατολικά, θα χρειαστείτε ένα διαφανές ύφασμα σε ανοιχτά χρώματα. Ένα τέτοιο υλικό θα επιτρέψει στο φως του ήλιου να διεισδύσει εύκολα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Αν το σαλόνι είναι πλημμυρισμένο από τον ήλιο, τότε, για να το φράξουμε λίγο, θα πρέπει να κρεμαστούν στο παράθυρο πιο πυκνά μοντέλα κουρτίνες από τούλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρες ή κορεσμένες αποχρώσεις, επιτρέπεται επίσης η παρουσία μεγάλων σχεδίων ή μοτίβων.

Τούλι για το σαλόνι με λουλούδια

Τούλι για καθιστικό με διακόσμηση

Ο σχεδιασμός κουρτινών στο σαλόνι μπορεί να εξαρτάται από την εποχή του χρόνου. Η διάθεση των ανθρώπων συχνά κυριαρχείται από το περιβάλλον. Για παράδειγμα, το χειμώνα υπάρχει αφθονία λευκών χρωμάτων έξω από το παράθυρο. Μπορείτε να συμπληρώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι με χιόνι-λευκές κουρτίνες ή μπορείτε να αραιώσετε την έλλειψη χρωμάτων με κοκκινωπό τούλι. Ή προσθέστε τη ζεστασιά με ζεστές αποχρώσεις.

Τούλι στο εσωτερικό του σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και σε συνδυασμό με κουρτίνες. Για αυτό το δωμάτιο, η δεύτερη επιλογή είναι πιο κατάλληλη. Αν χρησιμοποιείτε διάφορα χρώματα για το σχεδιασμό παραθύρων, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με την απόχρωση. Το λευκό τούλι θα είναι κατάλληλο στο εσωτερικό με μια πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων, θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ατμόσφαιρας κορεσμένης με λεπτομέρειες.

Τούλι με μοτίβο στο σαλόνι

Τούλι με φρυγανιά στο σαλόνι

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα απολύτως λευκό χρώμα, κατάλληλες κρέμες ή σκόνες σκόνης. Το ύφασμα Tulle μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορες μπούκλες, στολίδια, γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια και άλλα σχέδια. Αυτό είναι επιτρεπτό αν το τούλι είναι πλαισιωμένο από απλές κουρτίνες, και οι τοίχοι του δωματίου δεν είναι εκθαμβωμένοι. Εάν οι τοίχοι είναι με ενεργό μοτίβο, πάρτε είτε μια παρόμοια υφή, είτε περιορίστε τον εαυτό σας σε μια απλή επιλογή.

Τούλι για το σαλόνι στο εσωτερικό του σπιτιού

Τούλι για καθιστικό σε παράθυρο κόλπων

Τούλι σε διάφορα στυλ

Εάν θέλετε μια αλλαγή στο εσωτερικό του σαλόνι, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε ολόκληρο το σχέδιο του δωματίου. Για να μην κάνετε επισκευές, αλλά για να ανανεώσετε αισθητά την κατάσταση, απλά αλλάξτε τις κουρτίνες.

Προβηγκία

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από απλότητα και ελαφρότητα, οπότε ο τυλίς πρέπει να επιλέγεται όσο το δυνατόν πιο διαφανές έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στη διείσδυση του φρέσκου αέρα. Λευκό, μπεζ, λεβάντα, απαλά ασβέστη - τα κύρια χρώματα για έναν απλό καμβά. Τα στρωματοποιημένα κουρτίνες ή οι περίπλοκες λεπτομέρειες απαγορεύονται. Διατίθενται μόνο μικρά διακοσμητικά λουλουδιών ή λουλουδιών ή λωρίδες.

Τούλι στο σαλόνι

Τούλι στο σαλόνι με κλίση

Μινιμαλισμός

Οι υποστηρικτές αυτού του στυλ δεν συμπαθούν τους σωρούς και τις υπερβολές στο σχεδιασμό των δωματίων, οπότε οι κουρτίνες πρέπει πρώτα απ 'όλα να μην είναι διακοσμητικές αλλά λειτουργικές.Χοντρό τούλι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει το δωμάτιο από το φως και την ίδια στιγμή να είναι αόρατο. Είναι επιθυμητό να επιλέξετε το χρώμα του υφάσματος έτσι ώστε η διακόσμηση του παραθύρου να μην ξεχωρίζει από το περιβάλλον περιβάλλον. Καθαρές ευθείες γραμμές, έλλειψη λεπτομέρειας - τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μινιμαλισμού. Επιτρέπεται να κρεμάσει το παράθυρο με ένα σύντομο τούλι και μοντέλα από το γείσο στο πάτωμα.

Καφέ τούλι στο σαλόνι

Art-Nouveau τούλι στο σαλόνι

Κλασικό

Για φωτεινά και ευρύχωρα σαλόνια σε αυτό το στυλ, χρειάζεστε ένα τούλι που δίνει έμφαση στην αγάπη των ιδιοκτητών για ένα κομψό περιβάλλον. Δώστε προσοχή στα μοντέλα με λαμπρέκι. Τα ογκομετρικά κουρτίνες ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό με κλασικό στυλ. Οι χρωματικοί συνδυασμοί κουρτίνων εξαρτώνται από το εάν πρέπει να προσθέσετε πολυτέλεια σε ένα απλό περιβάλλον ή να "χαλαρώσετε" ένα πολύπλοκο σχέδιο. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιείται συνήθως καφέ ή κρασί, στο δεύτερο - λευκό ή μπεζ. Η στρώση, συνδυασμοί πολλών αποχρώσεων είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του στυλ.

Κουρτίνες και τούλι με το ίδιο σχέδιο

Τούλι στο γωνιακό παράθυρο

Μπαρόκ

Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός του παραθύρου πρέπει να είναι πομπώδης. Σε αυτό το στυλ δεν υπάρχει χώρος για ομοιογενείς απλές καμβάδες, αλλά δεν υπάρχει πλέον αρκετή και απλή επίστρωση. Ο Τούλλε θα πρέπει να «κραυγάζει» για τη σημασία και τη σημασία του. Πολλά μοτίβα, συχνά φτιαγμένα από χρυσά νήματα, περίπλοκα στολίδια και πληθώρα πρόσθετων λεπτομερειών - όλα αυτά πρέπει να είναι σε μπαρόκ στυλ.

Οργανωτικές κουρτίνες σαλόνι

Τούλι στο εσωτερικό της Προβηγκίας

Μοντέρνα στυλ

Κουρτίνες και τούλι σε cringles είναι πολύ δημοφιλείς. Έχουν βρει την αγάπη των πελατών λόγω της ευελιξίας και της λειτουργικότητάς τους. Οι λακωνικές ευθείες κουρτίνες ταιριάζουν τέλεια σε πολλούς εσωτερικούς χώρους. Τούλι σε συνδυασμό με κουρτίνες θα φανεί αυστηρή και κομψή. Το Tulle με τις οπές είναι ιδανική επιλογή για ένα σαλόνι με μπαλκόνι. Έτσι, οι κουρτίνες θα είναι εύκολο να μετακινούνται χωρίς να συντρίβονται.

Μερικοί σύγχρονοι σχεδιαστές προτείνουν την χρήση της αρχικής έκδοσης κατά το σχεδιασμό: κρεμάστε το τούλι πάνω από πυκνές κουρτίνες. Αυτή η μοντέρνα λύση δημιουργεί μια απομίμηση της μυστηριώδους διαφωτισμό.

Floral τούλι στο σαλόνι

Ρωμαϊκές κουρτίνες από τούλι

Τούλι με μοτίβο στο σαλόνι

Συμβουλές φροντίδας

Έτσι ώστε το τούλι για το καθιστικό δεν αλλάζει την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεται έγκαιρο καθαρισμό. Εάν δεν υπάρχουν σοβαρές προσμείξεις στην επιφάνεια του υφάσματος, τότε μπορεί να καθαριστεί εύκολα στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Πριν ξεκινήσετε την πλύση, εξετάστε προσεκτικά την ετικέτα της κουρτίνας του τυλού. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή μηχανικής βλάβης στο προϊόν.

Τούλι με τριαντάφυλλα στο σαλόνι

Γκρι τούλι

Ας δώσουμε κάποιες συστάσεις για τη φροντίδα του τούλι:

 • Ανακινήστε το προϊόν αμέσως πριν από το πλύσιμο. Με τέτοιο απλό τρόπο θα ξεφορτωθείτε γρήγορα τη συσσωρευμένη σκόνη.
 • Εάν το τυλίς έχει χάσει την λευκότητά του, τότε πρέπει πρώτα να εμποτιστεί σε φυσιολογικό ορό ή σε ένα ειδικό λευκαντικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος, στη συνέχεια αναμείξτε καλά το διάλυμα που προκύπτει, βυθίστε το τούλι μέσα σε αυτό και αφήστε το για 30-40 λεπτά.
 • Εάν υπάρχουν κηλίδες στην επιφάνεια του υφάσματος, τότε τους εντοπίστε με ένα αφαίρεσης λεκέδων. Ιδιαίτερα ισχυροί μολυσματικοί παράγοντες πρέπει να εμποτιστούν με ένα διάλυμα σαπουνιού με ένα προϊόν απομάκρυνσης λεκέδων και να παραμείνουν όλη τη νύκτα.
 • Οι κουρτίνες Tulle συνιστώνται να πλυθούν χειροκίνητα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε το πλυντήριο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη λειτουργία "delicate wash".
 • Για να μην χαλάσει το ύφασμα, το οποίο υπό την επίδραση του ζεστού νερού συστέλλεται, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού δεν υπερβαίνει τους 40 βαθμούς. Συνιστάται επίσης η χρήση υγρών απορρυπαντικών αντί για σκόνη. Επιτρέπεται η προσθήκη κλιματισμού.
 • Θυμηθείτε να ρυθμίσετε τον ελάχιστο αριθμό περιστροφών για τη λειτουργία περιστροφής. Μετά το πλύσιμο των χεριών, σκουπίστε ελαφρά την κουρτίνα χωρίς να στρίψετε το ύφασμα.
 • Είναι απαραίτητο να στεγνώσει το τούλι σε ίσια μορφή. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το κιτρίνισμα και το ξεθώριασμα των χρωμάτων
 • Εάν δεν έχετε σίδερο ή θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, στη συνέχεια, κρεμάστε τις κουρτίνες, χωρίς να περιμένετε για πλήρη ξήρανση. Εάν η διαδικασία σιδερώματος είναι απαραίτητη, βεβαιωθείτε ότι τη έχετε μεταφέρει μέσα από ένα προστατευτικό δίχτυ και σε μια ελάχιστη θερμοκρασία.

Η επιλογή του τούλι είναι μια υπεύθυνη κατοχή.Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας και λάβετε υπόψη τις αποχρώσεις των χώρων σας, δείξτε τη φαντασία σας και μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε την τέλεια διακόσμηση για το παράθυρο καθιστικού, που θα σας ευχαριστήσει και θα ευχαριστήσει τους επισκέπτες σας.

Τούλι με κεντήματα στο σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)