Ροζ σαλόνι (40 φωτογραφίες): όμορφα παραδείγματα εσωτερικών χώρων και συνδυασμών χρωμάτων

Έχοντας αποφασίσει ότι χρειάζεστε σαλόνι σε ροζ χρώματα, αξίζει να εξεταστεί το ζήτημα πιο στενά, γιατί είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ένα σπίτι δεν είναι μόνο ταπετσαρίες, έπιπλα, κουρτίνες, παράθυρα και τοίχοι, είναι μια σύνθεση όλων των παραπάνω, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Το ροζ σαλόνι θα γίνει το κέντρο του διαμερίσματος, αν επιλέξετε το σωστό σχέδιο.

Ροζ Καθιστικό

Ροζ pouf στο σαλόνι

Ροζ τοίχους και οροφή στο σαλόνι

Η επίδραση του ροζ στον άνθρωπο

Αυτή η επιλογή χρώματος προκαλεί μια αίσθηση ελαφριάς και σταδιακά απορροφά αρνητικά συναισθήματα, σαν να τα αντικαθιστά στην ψυχή με το φως και την ευχάριστη αίσθηση. Αυτό είναι χρήσιμο για εκείνους που πρέπει να επιστρέψουν από ένα επιθετικό περιβάλλον για να πνιγούν σε κάτι ευχάριστο και δεν απαιτούν υπερβολική συγκέντρωση συνείδησης. Συνήθως οι άνθρωποι συνδέουν ροζ με παγωτό από την παιδική ηλικία, ή με κάτι επιπόλαια και χωρίς βαρύτητα. Ως εκ τούτου, αυτό το χρώμα είναι καλό να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ξεκούρασης. Κάνοντας το εσωτερικό του σαλόνι, είναι απαραίτητο να εξετάσει κανείς αρκετούς κανόνες.

Ροζίους τοίχους και τόνους στο εσωτερικό του καθιστικού

Ροζ σε συνδυασμό με άλλα χρώματα στο σαλόνι

Ροζ κουρτίνες και διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι

Ροζ και άσπρο σαθρό σαλόνι

Ροζ τραπέζι και χαλί στο εσωτερικό

Ροζ τόνους στο εσωτερικό του καθιστικού

Ροζ μαξιλάρια σε εσωτερικό σαλόνι

Ροζ πολυθρόνες σε ένα φωτεινό σαλόνι

Ροζ ρωμαϊκές κουρτίνες στο σαλόνι

Ροζ στοιχεία σε σαλόνι σε στιλ σοφίτας

Ροζ μαξιλάρια σε ένα μπεζ και μπλε σαλόνι

Κανόνες για τη χρήση ροζ στο σχεδιασμό του καθιστικού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μελετήσει όλες τις αποχρώσεις του ροζ πριν δημιουργήσετε το δικό σας εσωτερικό. Ακόμα κι αν σας άρεσε πολύ ένας από αυτούς, μην βιαστείτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ιδιότητές του και πώς θα συνδυαστεί με έπιπλα και άλλα χρώματα για να λύσετε τα συγκεκριμένα προβλήματα σχεδιασμού σας.

Το ροζ χρώμα δεν μπορεί να επεκτείνει οπτικά το χώρο του σπιτιού σας, οπότε αν υπάρχει τέτοια ανάγκη, για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε μια ελκυστικότερη εικόνα ενός μικρού δωματίου για την υποδοχή των επισκεπτών, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ορισμένα τεχνάσματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τη χρήση αυτού του χρώματος.

Βαθύ ροζ τοίχο στο εσωτερικό του καθιστικού

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το ροζ είναι καλό μόνο σε συνδυασμό με άλλους · είναι πολύ θλιβερό να διακοσμήσετε ένα σαλόνι που βασίζεται τελείως σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ. Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρο το εσωτερικό θα συγχωνευτεί σε ένα έγχρωμο σημείο και όλες οι θετικές εντυπώσεις της δημιουργικής συμβολής σας στο σχεδιασμό του καθιστικού θα εξαφανιστούν.

Χρησιμοποιήστε πρακτικές ροζ αποχρώσεις. Αν στο εσωτερικό θέλετε να εστιάσετε στον τρόπο εμφάνισης, για παράδειγμα, κουρτίνες, αφήστε τον κύριο χώρο να ξεφορτωθεί. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα αίσθημα χαλάρωσης, ξεκούρασης και ηρεμίας στο εσωτερικό του ατόμου, τοποθετήστε τους τοίχους σε φωτεινότερα χρώματα. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι από τις πιο φωτεινές αποχρώσεις ενός συγκεκριμένου χρώματος - βατόμουρο ή φούξια, η ανθρώπινη ψυχή, αντίθετα, έρχεται σε μια ενθουσιασμένη κατάσταση, οπότε δεν πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε εάν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Στην περίπτωση του συνδυασμού του καθιστικού και της τραπεζαρίας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε κουρτίνες σε ελαφριές κερασιές. Αυτός ο σχεδιασμός βοηθά στην πιο άνετη πέψη και διεγείρει την όρεξη.

Ροζ, ανοιχτό πράσινο, λευκό και μπεζ χρώμα στο σαλόνι

Να είστε προσεκτικοί κατά τη δημιουργία τοίχων, δαπέδου και οροφής σε ένα ροζ σαλόνι, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να είναι μόνο ροζ. Εάν ενεργείτε τόσο απερίσκεπτα, ένα άτομο σε αυτό το δωμάτιο θα αρχίσει σταδιακά να αισθάνεται ζάλη και να αρρωστήσει. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ροζ χρώμα για να σχεδιάσετε οριζόντιες ή κάθετες επιφάνειες. Για παράδειγμα, ροζ ταπετσαρία και λευκή οροφή, ή ροζ κουρτίνες, σκούροι ή γκρι αποχρώσεις του δαπέδου, λευκά έπιπλα και τοίχοι σε μπεζ αποχρώσεις.

Ροζ και λευκές κουρτίνες και μαξιλάρια στο εσωτερικό του καθιστικού

Ροζ και λευκό καθιστικό

Ροζ, μαύρο, λευκό και μπεζ χρώματα στο εσωτερικό του καθιστικού

Ροζ ταπετσαρία στο σαλόνι-τραπεζαρία

Ροζ τοίχο στο σαλόνι

Ασημί-ροζ πολυθρόνα στο σαλόνι

Ροζ καναπές στο σαλόνι

Ροζ καναπές στο σαλόνι-τραπεζαρία

Απαλή ροζ καναπές σε ένα φωτεινό σαλόνι

Ροζ καναπέ και πινελιές στο εσωτερικό

Ροζ καναπές σε ένα μινιμαλιστικό σαλόνι

Συνδυασμοί ροζ με άλλα χρώματα

Οι απαλές αίσθηση που δίνει το ροζ εσωτερικό μπορούν να συμπληρωθούν τέλεια από τέτοια χρώματα και αποχρώσεις όπως:

  • Σοκολάτα
  • Μαύρο;
  • Γκρι
  • Λευκό
  • Μπεζ;
  • Πράσινο
  • Μπλε;
  • Κόκκινο

Ροζ, μαύρο και άσπρο χρώμα στο εσωτερικό του καθιστικού

Η σκιά σοκολάτας πρέπει να χρησιμοποιηθεί αν θέλετε να φτιάξετε ένα μεγάλο δωμάτιο πιο συμπαγές και άνετο. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ροζ ταπετσαρία ή κουρτίνες, κατά την οποία είναι τοποθετημένα έπιπλα από γκρι και σκούρα γκρι αποχρώσεις. Όταν χρησιμοποιείτε συνδυασμό μαύρου και ροζ, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ο οποίος θα αναπτύξει το κατάλληλο σχέδιο για εσάς. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε μια κηδεία ατμόσφαιρα σε ένα ζοφερό χρώμα αντί ενός εντυπωσιακού συνδυασμού που αγγίζει το μάτι σας και τα αλιεύματα με την ασυνήθιστη του.

Ο γκρίζος-ροζ σχεδιασμός θεωρείται μια κίνηση win-win, επειδή η χρήση των γκρίζων τόνων δίνει μια αίσθηση ηρεμίας. Τα ροζ ταπετσαρίες και τα γκρι έπιπλα δίνουν ένα θαυμάσιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός του γκρι-ροζ έχει ήδη γίνει ένα είδος κλασικού, ταιριάζει απόλυτα σε στυλ όπως το πολυτελές μπαρόκ, η αυτοκρατορία, η γκρίζα χάλυβα hi-tech και ξέγνοιαστη χώρα. Μια μεγάλη προσθήκη θα ήταν η χρήση καθρεφτών στο σχεδιασμό του δωματίου με ένα τέτοιο γκρι-ροζ χρώμα σχέδιο.

Pastel ροζ στο εσωτερικό του σαλόνι

Ένα ροζ και λευκό ζευγάρι, μαζί με μπεζ και ροζ, είναι παραδοσιακά. Τα λευκά έπιπλα και τα ροζ ταπετσαρίες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, σας επιτρέπουν να δημιουργείτε διαφορετικές εντυπώσεις με τη σωστή αντίθεση των τόνων. Η ελαφρότητα και η ευκολία εμφανίζονται, εάν το λευκό γάμμα είναι λιγότερο έντονο από το ροζ, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε γκρι σκιά σε αυτό. Εάν το λευκό συστατικό στο εσωτερικό είναι μεγαλύτερο, τότε, ειδικά όταν προσθέτετε χρυσούς τόνους, μπορείτε να επιτύχετε ένα αίσθημα αισιοδοξίας και μια θετική ματιά στο μέλλον. Ο μπεζ και ροζ συνδυασμός θεωρείται κερδοφόρος, καθώς σας επιτρέπει να προσθέσετε φυσικότητα στο σχεδιασμό του καθιστικού. Η φαντασία μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια μπεζ και χρυσή παραλία σε θερμές περιοχές. Έπιπλα σε μπεζ τόνους πηγαίνει καλά με το ροζ φόντο του δωματίου.

Ροζ και λευκό καναπέ και χαλί με ροζ πινελιές σε φωτεινό σαλόνι

Φαίνεται ότι το πράσινο χρώμα δεν ταιριάζει ροζ, αλλά αυτή είναι μόνο η πρώτη εντύπωση. Επιλέγοντας τις σωστές αποχρώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζουμερή, ελαστική ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας. Όταν χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό ροζ και μπλε, θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή των αποχρώσεων. Αν συνδυάσετε το πιο λεπτό από αυτά, θα έχετε ένα πολύ ελαφρύ και ευάερο συνδυασμό που θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σαλόνι. Η γενική γκάμα του κόκκινου και του ροζ τους επιτρέπει να ταιριάζουν καλά, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πολύ έντονο κόκκινο χρώμα ερεθίζει το μάτι, ως σύμβολο κινδύνου στην ανθρώπινη ψυχή. Επομένως, χρησιμοποιήστε έναν μπορντό τόνο, δημιουργεί μια πιο ευχάριστη εντύπωση.

Ροζ τοίχους στο σαλόνι

Ροζ καρότα κουρτίνες στο σαλόνι

Ροζ τείχη και διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι

Άσπρες και ροζ πινελιές στο σαλόνι

Ροζ και γκρίζο σαλόνι

Modular ροζ έπιπλα σαλόνι

Pastel ροζ καναπέ στο εσωτερικό

Ροζ πολυθρόνα και κάλυμμα στο καθιστικό

Golden ροζ καναπές στο σαλόνι

Ροζ τόνους και καναπέ στο καθιστικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)