Σαλόνι με στυλ σοφίτας - ελευθερία δημιουργικής σκέψης με εργοστασιακή αφή (29 φωτογραφίες)

Loft είναι ένα αστικό στυλ του εσωτερικού, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια αφθονία ανοιχτού χώρου και την παρουσία των βιομηχανικών λεπτομερειών. Προέρχεται από την επιθυμία να μετατραπεί το εργαστήριο σε διαμέρισμα κατοικίας. Το σαλόνι σε στιλ σοφίτας είναι, κατά μία έννοια, ένα παράδειγμα της αντίστροφης διαδικασίας.

Ποιος θα ήθελε ένα σαλόνι σχεδιασμό σαλόνι;

Το εσωτερικό του καθιστικού στο στυλ σοφίτας είναι τέλειο:

  • εκπρόσωποι δημιουργικών επαγγελμάτων (μια σοφίτα σάς επιτρέπει να συνδυάσετε ένα καθιστικό με ένα εργαστήριο ή ακόμα και ένα εκθεσιακό χώρο).
  • ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με ελεύθερη διάταξη (έλλειψη χωρίσματα - η βάση του πατάρι)?
  • οι άνθρωποι που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα (το όνομα στυλ δεν συνεπάγεται ακριβό έπιπλα και υλικά φινιρίσματος)?
  • άτομα που αγαπούν την ελευθερία και δεν φοβούνται να ξεχωρίζουν.

Μια σοφίτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα εξοχικό σπίτι. Αυτό το στυλ δίνει μεγάλο περιθώριο για πειράματα με ζωνισμό. Σας επιτρέπει να συνδυάσετε αρμονικά το σαλόνι με το υπνοδωμάτιο και την κουζίνα.

Σαλόνι με δοκάρια

Λευκό εσωτερικό σοφίτα

Χαρακτηριστικά της διάταξης και των χρωμάτων

Η βασική αρχή της σοφίτας είναι ο ανοικτός χώρος. Στην ιδανική περίπτωση, μόνο τα μπάνια και τα βοηθητικά δωμάτια χωρίζονται με χωρίσματα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα καθιστικά δεν χωρίζονται από τις κουζίνες με χωρίσματα με πόρτες, αλλά με την τοποθέτηση του χώρου. Η χωροθέτηση γίνεται με δάπεδα, έπιπλα, διαφορετική υφή και χρώμα διακόσμησης τοίχων. Αυτές οι τεχνικές σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια σοφίτα ακόμα και στον Χρουστσόφ.

Μικρό καθιστικό σε σοφίτα

Παράθυρα στυλ σοφίτα στο σαλόνι

Μέταλλο στο ντεκόρ της σοφίτας του καθιστικού

Πιθανότατα, το περιγραφόμενο στυλ θα φαίνεται σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα. Αν το ύψος της οροφής και το πλάτος του χώρου επιτρέπουν, αξίζει τον εξοπλισμό του δεύτερου επιπέδου για μια συνδυασμένη κρεβατοκάμαρα ή μελέτη. Όχι λιγότερο βολικό στην πράξη είναι ένα έργο στο οποίο συνδυάζεται ο σχεδιασμός της κουζίνας και του καθιστικού. Το κυριότερο είναι να σκεφτείτε προσεκτικά το σύστημα αερισμού, διαφορετικά τα υφάσματα του σαλονιού θα απορροφήσουν περιττά αρώματα.

Η σοφίτα είναι αρκετά δημοκρατική στον τομέα της επιλογής χρωμάτων. Το χρωματικό σχέδιο στο σαλόνι καθορίζεται από τη γενική ιδέα. Ακόμα και οι πιο απρόβλεπτες αποφάσεις επιτρέπονται. Αν είναι σημαντικό να αντισταθείτε στην βιομηχανική ατμόσφαιρα, δώστε προσοχή στις σβησμένες, σκονισμένες αποχρώσεις. Πρέπει να παίξουν το πρώτο βιολί σε εσωτερικούς χώρους. Τα φωτεινά χρώματα συνιστώνται μόνο για μεμονωμένους τόνους.

Οροφή σκυροδέματος στο σοφίτα καθιστικού

Loft στυλ καθιστικό δωμάτιο διακόσμηση

Καναπές σαλονιού σαλονιού

Διακόσμηση τοίχου, δαπέδου και οροφής

Εάν το σαλόνι είναι μικρό, τότε μια εκθαμβωτική λευκή οροφή θα σας βοηθήσει να αυξήσετε οπτικά το χώρο. Η σοφίτα χαιρετίζει τη χρήση σωλήνων και ξύλινων δοκών για τη διακόσμηση της οροφής. Όσον αφορά το πάτωμα, το πιο συνηθισμένο φύλλο είναι κατάλληλο. Αν και το πνεύμα της σοφίτας είναι πιο συνεπής με το φυσικό ξύλο, βερνικωμένο. Σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετούς τύπους δαπέδων, αυτό θα βοηθήσει στη ζώνη του δωματίου.

Πανοραμικά παράθυρα στο σαλόνι

Σαλόνι με καθιστικό με τζάκι

Σοφίτα σαλόνι οροφής στυλ

Η ιδανική λύση για τη διακόσμηση των τοίχων ενός μικρού σαλόνι είναι μια απομίμηση από τούβλα. Μπορεί επίσης να γίνει απομίμηση γυμνού σκυροδέματος ή απρόσεκτου σοβάσματος. Για το σαλόνι, το πατάρι είναι επίσης κατάλληλο για το συνηθισμένο γαλάκτωμα, το οποίο σας επιτρέπει να ζωγραφίζετε τους τοίχους σε οποιοδήποτε χρώμα. Τα αναφερόμενα φινιρίσματα πρέπει να τονίζουν τους αρχέγονους τοίχους στο σαλόνι.Ταυτόχρονα, αυτό το στυλ καθιστά δυνατή την αντικατάσταση παραδοσιακών τειχών με εσωτερικά χωρίσματα, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν από ράφια, γυάλινες πλάκες ή οθόνες.

Σαλόνι σαλόνι στο σπίτι

Στοιχεία στυλ σοφίτας στο σαλόνι

Σαλόνι σε βιομηχανικό στυλ

Φωτισμός

Ο εσωτερικός σχεδιασμός στο στυλ σοφίτας χαρακτηρίζεται από τη χρήση διαφόρων πηγών φωτός, οι οποίες, εκτός από τον άμεσο σκοπό τους, θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του χώρου. Για το σκοπό αυτό, ταιριάζει:

  • Πολυέλαιοι. Πολυέλαιοι στο σαλόνι στο στυλ σοφίτας είναι καλύτερα να επιλέξετε γεωμετρικά σχήματα. Παραδοσιακά, γίνονται σε λευκό, γκρι ή μαύρο χρώμα. Ένας πολυέλαιος με μεταλλικό σκελετό και γυάλινη σκιά θα ταιριάζει απόλυτα στο περιγραφόμενο στυλ.
  • Φωτιστικά δαπέδου. Τα μοντέλα διαστάσεων με μεγάλη αμπαζούρα και μη τυποποιημένη σιλουέτα είναι ιδανικά. Μπορεί να είναι ένα φως στούντιο, ή ακόμα και ένα φως του τρένου.
  • Προβολέας LED. Αν θέλετε να προσθέσετε ελαφρότητα στο σαλόνι και να αυξήσετε οπτικά τον όγκο του, μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την ονομαστική επιλογή. Με τη βοήθεια του φωτισμού LED, είναι εύκολο να διαμορφωθεί ένας χώρος υπνοδωματίου.

Χρησιμοποιώντας το φως για τη ζώνη ενός δωματίου, μπορείτε κυριολεκτικά να απενεργοποιήσετε ή σε ορισμένες ζώνες. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με ένα καθιστικό. Ο χώρος ύπνου μπορεί επίσης να διαχωριστεί από κουρτίνες συσκότισης.

Σαλόνι εσωτερικό καθιστικό

Λευκό τούβλο στο σαλόνι

Πλινθοδομή στην οροφή της σοφίτας του καθιστικού

Διαρρύθμιση και έπιπλα στο σαλόνι σε στυλ σοφίτας

Στο κέντρο του καθιστικού μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια έναν μαζικό καναπέ. Μπορεί να καλύπτεται από δέρμα ή κλωστοϋφαντουργικό προϊόν. Η χρήση ενός αποτελέσματος γήρανσης στο ντεκόρ είναι ευπρόσδεκτη. Είναι καλό αν ο καναπές συμπληρώνεται από υπερμεγέθεις καρέκλες ή ακόμα και οθωμανούς.

Τραπεζαρία τραπεζαρία

Σαλόνι τραπεζαρίας

Σαλόνι στο σαλόνι

Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία ενός μινιμαλιστικού τραπεζίου καφέ. Μια τεράστια τηλεόραση ταιριάζει εύκολα σε ένα τέτοιο σαλόνι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε με τζάκι. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν πέφτει από το βιομηχανικό ύφος.

Μεταλλικές κατασκευές στην οροφή της σοφίτας του καθιστικού

Κόκκινους τόνους σε σαλόνι

Σαλόνι σαλόνι στο διαμέρισμα

Loft σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε στο εσωτερικό και αρκετά απροσδόκητα πράγματα, για παράδειγμα, αιώρες, κούνιες, δίχτυα μπέιζμπολ κ.λπ. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με ασφάλεια με τέτοια παλιά εσωτερικά αντικείμενα όπως σφυρήλατο πολυέλαιο, λικνίζοντας καρέκλα ή αντίκες. Ο συνδυασμός του παλιού και του νέου είναι χαρακτηριστικό της σοφίτας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ταμπού. Πρώτα απ 'όλα, είναι δαντέλες κουρτίνες. Αντ 'αυτού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε παχύ βαμβακερές κουρτίνες ή μεταλλικές περσίδες. Οι υποστηρικτές της παραδοσιακής σοφίτας συνιστούν να εγκαταλειφθούν τελείως οι κουρτίνες. Όσον αφορά τις υφές, δώστε προσοχή στο σουέτ, το κασμίρ και την ταπετσαρία με μια στυμμένη υφή. Τα χαλιά μπορούν να γίνουν από πίλημα ή τσόχα.

Πολυέλαιος επίπλων

Μικρό σαλόνι

Έπιπλα στυλ σοφίτας

Σαλόνι στυλ σοφίτα: 3 επιλογές σχεδιασμού

Με τη πρώτη ματιά, η σοφίτα μπορεί να φανεί μάλλον στενό στυλ, που σχετίζεται με τη σοφίτα, το εργοστάσιο ή τους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά οι σύγχρονοι σχεδιαστές έχουν επεκτείνει σημαντικά τις παραλλαγές της, πράγμα που σας επιτρέπει να διακοσμήσετε το σαλόνι σε τρεις κατευθύνσεις, παραμένοντας στα όρια του πατάριου.

  1. Βιομηχανικό σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναδημιουργήσετε την ατμόσφαιρα του πάτωμα του εργοστασίου. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές κατασκευές, χοντροειδείς βαμβακερές κουρτίνες, ξύλινα δοκάρια, σωλήνες εξαερισμού κλπ. Μπορεί να μην υπάρχουν αρκετά έπιπλα σε ένα τέτοιο σαλόνι αλλά όλα τα αντικείμενα πρέπει να έχουν τα σωστά γεωμετρικά σχήματα και να είναι ευπροσάρμοστα.
  2. Μποέμικο σαλόνι. Η ονομαζόμενη λύση διατηρεί τα κοινά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Τα δημιουργικά έπιπλα και αξεσουάρ (κουρτίνες, πολυέλαιοι κλπ.) Παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα αντικείμενα τέχνης θα χωρέσουν οργανικά σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι εντελώς συμβατά μεταξύ τους.
  3. Γοητευτικό σαλόνι. Εδώ ο σημαντικός ρόλος παίζει η χρωματική κλίμακα. Ένας συνδυασμός παστέλ αποχρώσεων των φασματικών χρωμάτων είναι ευπρόσδεκτος. Για παράδειγμα, μια παλέτα γκρι-λιλά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό φωτισμό, ένας μεταλλικός πολυέλαιος ή ένας διαστάσεων λαμπτήρας δαπέδου είναι ιδανικός. Ένας μπαρόκ καθρέφτης ή χαλί ζωγραφικής μπορεί να προσθέσει ένα άγγιγμα της αίγλης.

Χάρη στη χρήση της σοφίτας, το σαλόνι μπορεί να μετατραπεί σε πολυλειτουργικό δωμάτιο, το οποίο μπορεί να συνδυάσει ακόμη και τέτοια πολυτελώς εξοπλισμένα δωμάτια όπως ένα υπνοδωμάτιο ή μια τραπεζαρία στο στυλ σοφίτας.

Φωτεινό σαλόνι σε στιλ σοφίτας

Στεγνό σαλόνι με στυλ σοφίτα

Σαλόνι με στυλ σοφίτας με ψηλή οροφή

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)