Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι τοίχου στο εσωτερικό του καθιστικού; (33 φωτογραφίες)

Η πρακτική σημασία του ρολογιού είναι αναμφισβήτητη, αλλά όχι λιγότερο επιτυχώς αντιμετωπίζουν τη λειτουργία του αντικειμένου τέχνης. Τα ρολόγια τοίχου στο εσωτερικό του καθιστικού μπορεί να είναι η κύρια έμφαση ή να υποστηρίζουν το γενικό στυλιστικό προσανατολισμό του δωματίου. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα φαίνεται σωστό και αρμονικό. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν.

Κρεμαστό ρολόι στο σαλόνι

Ρολόι στυλ Provence στο σαλόνι

Ρολό στυλ ρολογιών στο σαλόνι

Είδη ρολογιών τοίχου

Η ταξινόμηση των ρολογιών τοίχου μπορεί να βασίζεται σε διαφορετικά κριτήρια: υλικό, τύπο μηχανισμού, στυλ κ.λπ., αλλά όσοι αναζητούν ρολόι στο σαλόνι πρέπει να επικεντρωθούν καλύτερα στα παρακάτω μοντέλα:

  • κλασικά ρολόγια (μοντέλο γεωμετρικού σχήματος χωρίς πρόσθετες λειτουργίες).
  • ώρες αφηρημένων μορφών.
  • ρολογιού (μία ή περισσότερες πλήρεις ζωγραφιές με ενσωματωμένο ρολόι).
  • ρολόι με εκκρεμές ·
  • παλιό ρολόι?
  • ρολόγια σχεδιαστών (που παράγονται σε μικρές παρτίδες ή κατόπιν παραγγελίας).

Τώρα στην κορυφή της δημοτικότητας, το αρχικό ρολόι με ένα "τυφλό dial". Αυτό είναι μόνο μια γρήγορη ματιά σε αυτά δείχνει τα πάντα, εκτός από την ακριβή ώρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα παρόμοιο μοντέλο, σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για σας, να διακοσμήσετε το εσωτερικό ή να παρακολουθείτε το χρόνο.

Λευκό ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Μεγάλο ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Μαύρο ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Ρολόι και εσωτερικό στυλ

Κλασικό

Για το εσωτερικό σε κλασικό στιλ, τα μοντέρνα ρολόγια τοίχου και τα αντίκες μοντέλα είναι κατάλληλα. Μπορείτε να επιλέξετε σίγουρα ξύλινα δείγματα, ειδικά όταν πρόκειται για πολύτιμα είδη ξύλου. Το μόνο ταμπού είναι ο ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων.

Shabby Chic ρολόι στο σαλόνι

Ρολόι στο καθιστικό με γυαλί

Ρολόι vintage στο σαλόνι

Μινιμαλισμός

Τα αυστηρά μοντέλα, που στερούνται περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία, θα φαίνονται ιδανικά σε ένα τέτοιο σχέδιο, αλλά είναι σημαντικό να δίνουν στο σαλόνι ένα κομψό στυλ. Πρέπει να προτιμηθούν μοντέλα γεωμετρικών σχημάτων από μέταλλο ή γυαλί.

Υψηλή τεχνολογία

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα υπερσύγχρονα μοντέλα. Ένας ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων θα ταιριάζει απόλυτα στην υψηλή τεχνολογία, η οποία μπορεί να δείξει όχι μόνο χρόνο αλλά και ημερομηνία. Οργανικά σε ένα τέτοιο εσωτερικό θα είναι η λάμψη του μετάλλου, η πολύχρωμη εμφάνιση του πλαστικού και το αφρώδες γυαλί.

Κλασικό ρολόι στο σαλόνι

Χρωματιστό ρολόι τοίχου

Διακόσμηση τοίχου ρολόι

Χώρα και Προβηγκία

Το ρουστίκ εσωτερικό είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς ρολόι με ένα εκκρεμές εκκρεμές ή βάρη. Κούκωνα περιπατητές θα δούμε επίσης μεγάλη. Ένα στοιχείο πολυπλοκότητας στο ρουστίκ εσωτερικό θα φέρει ένα παστέλ χρώματος ρολόι με μια τεχνητά γηρασμένη επιφάνεια ή ένα βαμμένο dial. Δεν είναι λιγότερο βιολογικά μοντέλα σε μεταλλική θήκη με σφυρήλατα εξαρτήματα.

Ροκοκό, Μπαρόκ και Αυτοκρατορία

Τα εισηγμένα στυλ απαιτούν όμορφα πλούσια διακοσμημένα ρολόγια. Τα περισσότερα βιολογικά μοντέλα διακοσμημένα με χρυσό, πορσελάνη, χάλκινο, πολύτιμο ξύλο και κρύσταλλο θα φαίνονται πιο οργανικά. Σαλόνια διακοσμημένα σε αυτά τα στυλ είναι συχνά γεμάτα με έργα ζωγραφικής. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα ρολόι γραφείου.

Σκαλιστό ρολόι στο σαλόνι

Ροζ ρολόι στο σαλόνι

Ρουστικό ρολόι καθιστικού

Ρετρό

Αυτό το στυλ απαιτεί μη τυποποιημένα εξαρτήματα. Το ρολόι του μαρμάρου, του χαλκού και του αργύρου ταιριάζει καλά σε αυτό. Το ρετρό είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς βελτιωμένα σχήματα και περίτεχνη διακόσμηση.

Ένα μεγάλο, πρωτότυπο ρολόι τοίχου για σαλόνι σε στυλ ρετρό είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Αντίκες ρολόγια ή τεχνητά ηλικίας μοντέλα που αντικατοπτρίζουν το επιλεγμένο στυλ του παρελθόντος θα φαίνονται επίσης οργανικά.

Ξύλινο ρολόι τοίχου

Ρολόι τοίχου πάνω από τον καναπέ

Ρολόι σχεδιασμού στο σαλόνι

Νόμοι περί ρολογιών και σύνθεσης

Για να τοποθετήσετε το ρολόι σας στο καθιστικό, ο χώρος πάνω από το τζάκι, το τραπέζι και ο καναπές είναι ιδανικός. Το κύριο πράγμα είναι ότι η επιλεγμένη επιφάνεια τοίχου δεν είναι υπερφορτωμένη με άλλη διακόσμηση. Με ένα ρολόι τοίχου, μικρές ζωγραφιές ή φωτογραφίες φαίνονται καλά.

Το μέγεθος του δωματίου παίζει τεράστιο ρόλο. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, χάνεται εύκολα ένα μικρό ρολόι. Συμπληρώνοντάς τα με άλλα στοιχεία, μπορείτε να αυξήσετε την κλίμακα της σύνθεσης, αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, αλλιώς το αποτέλεσμα θα ερεθίσει το μάτι, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα μεγάλο ρολόι. Τα μαζικά μοντέλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά σε συνδυασμό με τηλεόραση ή τζάκι. Ακόμα κι αν το δωμάτιο είναι μικρό, μπορείτε να πάρετε μια ευκαιρία παραγγέλνοντας ένα μοντέλο εντυπωσιακών μεγεθών. Με ένα τέτοιο ρολόι, το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Συνιστάται να προσδιορίσετε τη θέση του ρολογιού πριν το αγοράσετε. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία επιλογής. Μπορείτε να αξιολογήσετε τον τρόπο εμφάνισης του επιλεγμένου μοντέλου στο εσωτερικό του καθιστικού στο γραφικό πρόγραμμα επεξεργασίας.

Οικολογικό ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Ηλεκτρικό ρολόι στο σαλόνι

Εγχώριο ρολόι καθιστικού δωματίου

Πώς να μετατρέψετε ένα ρολόι σε ένα πρωτότυπο στοιχείο διακόσμησης;

Τα ασυνήθιστα ρολόγια δεν μπορούν μόνο να διακοσμήσουν το σαλόνι, αλλά και να φέρουν ξεχωριστή δυναμική σε αυτό. Υπάρχουν διάφορα απλά κόλπα για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός αρκετών ωρών σε ένα χώρο είναι μια από τις πιο πρόσφατες ιδέες. Δεν είναι κατάλληλο για όλους, αλλά αν βάζετε φιλοσοφικό νόημα σε μια τέτοια σύνθεση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό. Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες εδώ. Το ρολόι μπορεί να ποικίλει σε μέγεθος και σχέδιο, τοποθετημένο ασύμμετρα ή σε μια σειρά. Το υπόβαθρο για μια παρόμοια σύνθεση μπορεί να είναι ένα τοίχωμα αντίθεση.

Ρολόι τοίχου με φωτογραφία στο σαλόνι

Ρολόι τοίχου από σφυρήλατο σίδερο στο καθιστικό

Στρογγυλό ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Ρολόγια από αυτοσχέδια μέσα. Εάν έχετε ρολόι και φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ρολόι τοίχου από οτιδήποτε: από τα πλαστικά κουτάλια και τις πλεκτές σερβιέτες σε έναν τροχό ποδηλάτου και τα κελύφη που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το μόνο που απαιτείται για την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας είναι:

  • ρολόι εργασίας.
  • ώρα και λεπτό (μπορείτε να πάρετε από το παλιό ρολόι ή να το κάνετε μόνοι σας).
  • διακοσμητική βάση.

Ακόμη και ένα κλασικό μοντέλο που δεν ξεχωρίζει είναι εύκολο να μετατραπεί σε ένα αποκλειστικό πράγμα με ένα φωτεινό πλεκτό κάλυμμα.

Πλατεία ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Ρολόι τοίχου σε στυλ σοφίτας

Μεταλλικό ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Ρολόι με κορνίζες φωτογραφιών

Μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας ή να αγοραστούν έτοιμα. Για να κατασκευάσετε ένα τέτοιο ρολόι μόνοι σας, αρκεί ένα ρολόι με βέλη και 12 φωτογραφίες. Εάν η τελική έκδοση είναι πιο ελκυστική, δώστε προσοχή στα δείγματα στα οποία οι φωτογραφίες μπορούν να αντικατασταθούν μεταξύ τους σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ρολόι δρόμου

Μπορούν να είναι στυλιζαρισμένα ή να είναι πραγματικά ρολόγια δρόμου. Αλλά θυμηθείτε, τα πιο διαφορετικά χρώματα στο σαλόνι, τόσο λιγότερα χρώματα θα πρέπει να είναι στο σχεδιασμό των ρολογιών. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε, ένα τέτοιο απροσδόκητο πράγμα θα φέρει μια νότα ελευθερίας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Art Nouveau ρολόι στο σαλόνι

Ρολόι στο καθιστικό

Ρολόι τοίχου στο σαλόνι

Παρακολουθήστε μίμηση

Το ρολόι μπορεί να μιμηθεί σε μια εφαρμογή ή ένα μοτίβο σε τοίχο. Για τον ίδιο σκοπό, οι σύγχρονοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν έπιπλα που μοιάζουν με ρολόι σε σχήμα. Ακόμα και ένα μικρό στρογγυλό παράθυρο με το αντίστοιχο παράθυρο από βιτρό μπορεί να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο ρόλο.

Ένα ρολόι τοίχου είναι ένα ευπροσάρμοστο διακοσμητικό στοιχείο το οποίο, με μια κατάλληλη προσέγγιση, μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ρολόι για το σαλόνι, γιατί αυτό είναι ένα μέρος για να αποδείξετε τα πιο ελκυστικά αξεσουάρ που διατίθενται στο σπίτι.

Ρολόι στο σαλόνι

Αρχικό ρολόι στο σαλόνι

Ρολόι με βάση στο σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)