Ποιες εσωτερικές αψίδες απαντώνται συχνότερα στο εσωτερικό; (55 φωτογραφίες)

Ο 21ος αιώνας εισήλθε στη ζωή μας όχι μόνο με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και με τη νέα σκέψη, τη νέα μόδα και τη νέα αισθητική. Η επιθυμία να γίνει το σπίτι φωτεινό, ευρύχωρο και μοναδικό κάνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ελαφριά και χαριτωμένα σχέδια - εσωτερικές καμάρες και πύλες αντί για πόρτες στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε μικρά δωμάτια ή στο Χρουστσόφ, αλλά και σε διαμερίσματα με μεγάλη έκταση. Μεταξύ του ντεκόρ στο μοντέρνο εσωτερικό, οι εσωτερικές αψίδες δεν καταλαμβάνουν την τελευταία θέση και διαφέρουν από τις πύλες στο στρογγυλό τόξο.

Λευκή εσωτερική αψίδα

Σκυρόδετη εσωτερική αψίδα

Αψίδα εσωτερικού χώρου από πέτρα

Κλασική εσωτερική αψίδα

Εσωτερική αψίδα με διακόσμηση

Τι είναι οι εσωτερικές αψίδες;

Γιατί οι αψίδες, παρά οι πύλες, προσελκύουν περισσότερους σχεδιαστές; Πιθανώς επειδή ο σχεδιασμός του εσωτερικού τόξου είναι πιο εξελιγμένος, και οι αντίκες και οι αραβικές ρίζες του θέτουν την κατάσταση του εσωτερικού σε ένα υψηλό επίπεδο διακόσμησης. Και οι ευθείες γραμμές και οι γωνίες των θυρών δεν είναι ακόμα τόσο άνετες και αισθητικές όσο η τοξωτή κάμψη. Μια κάμψη που φαίνεται κομψή στο εσωτερικό κάθε δωματίου και, μοιράζοντας το χώρο, το συνδυάζει εν τούτοις σε ένα ενιαίο σύνολο.

Γυάλινη εσωτερική αψίδα

Οροφή με οροφή στο σπίτι

Αψίδα εσωτερικού χώρου σε ένα μπάνιο

Εσωτερική εσωτερική αψίδα σε ανατολίτικο στυλ

Οι εσωτερικές καμάρες στο εσωτερικό του σπιτιού δεν είναι μόνο ένα διακοσμητικό στοιχείο, αλλά και η βάση για την επέκταση του χώρου. Το σχήμα του τοξοειδούς ανοίγματος που εκτείνεται προς τα επάνω αυξάνει οπτικά το ύψος του δωματίου και η "μεγάλη" καμάρα επεκτείνει οπτικά τα όρια του δωματίου, συνδυάζοντας τα δύο δωμάτια, αφήνοντας όμως κάθε ζώνη ανέπαφη.

Arch εσωτερική διακόσμηση

Ξύλινη εσωτερική αψίδα

Εσωτερική Σχεδίαση Arch

Εσωτερική καμάρα στο σπίτι

Δαχτυλίδι εσωτερικών βελανιδιών

Εσωτερικές καμάρες: η μορφή υπαγορεύει το ύφος

Ο χρόνος των ορθογώνιων θυρών και θυρών είναι ένα πράγμα του παρελθόντος, και καμάρες με την ποικιλία των σχημάτων και ντεκόρ τους κερδίζουν όλο και περισσότερο δημοτικότητα στη διακόσμηση των εσωτερικών θυρών. Το σχήμα του τόξου τους είναι ποικίλο και συνδέεται με ένα συγκεκριμένο στυλ στην αρχιτεκτονική, και ως εκ τούτου με το ύφος του εσωτερικού.

  • Η φλωρεντιανή (ημικυκλική) μορφή της αψίδας είναι η πιο κοινή στο εσωτερικό σχέδιο και χρησιμοποιείται συχνά σε στυλ όπως η Provence, Classic, Mediterranean.
  • Τμήματα καμάρας με μικρή ακτίνα καμπυλότητας χρησιμοποιούνται σε διαμέρισμα με μικρά ανοίγματα. Είναι επίσης κατάλληλα για διαμερίσματα με χαμηλά ταβάνια και πλατιές πόρτες. Τα "αγαπημένα" στυλ τέτοιων τόξων είναι μινιμαλισμός, πατάρι, υψηλής τεχνολογίας.
  • Οι ελλειπτικές εσωτερικές αψίδες διαιρούν τέλεια το δωμάτιο σε ζώνες. Βασικά, πρόκειται για μεγάλες εσωτερικές καμάρες, το πλάτος του οποίου μπορεί να είναι σχεδόν ολόκληρος ο τοίχος. Ιδανικό για στυλ art nouveau και art deco.
  • Οι τρισδιάστατες καμάρες φαίνονται πανέμορφες σε μεγάλα δωμάτια όπου υπάρχουν ευρείες εσωτερικές πύλες. Ιδανικά ταιριάζει με τα στυλ των σπιτιών, κλασικό, στυλ της χώρας.
  • Οι παραβολικές καμάρες χρησιμοποιούνται μόνο σε εκείνους τους χώρους όπου το ύψος της οροφής επιτρέπει την τράβηξη της αψίδας. Εξαιρετική ανατολίτικη και αραβική στυλ, η οποία χρησιμοποιεί παραβολικές καμάρες, κάθε χρόνο όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των εσωτερικών σχεδιαστών.
  • Οι εσωτερικές αψίδες με σχήμα πετάλου είναι ένα παράδειγμα παραδοσιακής, κλασικής καμάρας. Είναι εξίσου ενδιαφέρον τόσο για το μαροκινό όσο και για το στιλ της Προβηγκίας, καθώς και για υψηλής τεχνολογίας και μοντέρνα στυλ.

Σήμερα, τα καταστήματα κατασκευών και οι κατάλογοι προσφέρουν πολλές όμορφες επιλογές για έτοιμες εσωτερικές καμάρες. Δεν επηρεάζει μόνο την ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και υλικών, αλλά και τη διακόσμηση εσωτερικών τόξων.

Εσωτερική αψίδα με λευκή πόρτα

Εσωτερική αψίδα με πόρτα

Arch ελλειπτικού χώρου

Ρουστίκ εσωτερική αψίδα

Το εσωτερικό του Arch με το φουτουριστικό στυλ

Εσωτερική αψίδα στο γκαρνταρόμπα

Αψίδα εσωτερικού χώρου γυψοσανίδας

Υλικό για την κατασκευή εσωτερικών τόξων

Το υλικό των τοξωτών εσωτερικών ανοιγμάτων εξαρτάται από τόσες πτυχές: από το πάχος του υλικού και του τοιχώματος, από το μέγεθος, το σχήμα και το πάχος της ίδιας της αψίδας, από το σχεδιασμό και το στυλ, από το πόσο ζυγίζει η δομή. Τα πιο απλά και φθηνότερα στην κατασκευή θεωρούνται εσωτερικές τοξοειδείς αψίδες. Ο κύριος στόχος αυτού του σχεδίου είναι να διαμορφώσει την πόρτα. Όλες οι επακόλουθες επενδύσεις των εσωτερικών τόξων περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων. Οι αρχικές καμάρες γυψοσανίδας αποκτώνται αφού τελειώσουν με ψηφιδωτά ή τεχνητή πέτρα.

Εσωτερική αψίδα στο σαλόνι

Εσωτερική αψίδα στο εσωτερικό

Πέτρινη εσωτερική πέτρα

Εσωτερική καμάρα στυλ χώρας

Αψίδα εσωτερικού τούβλου

Αψίδα εσωτερικού χώρου αποικιακού στυλ

Εσωτερική αψίδα με στήλες

MDF τόξα είναι τόσο δημοφιλής όσο το ξύλο. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ανθεκτικά. Είναι αλήθεια ότι οι καμάρες από τον ορεινό όγκο δεν έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία σχημάτων και στυλ, όπως καμάρες από γυψοσανίδας, επειδή το δέντρο είναι πιο μαζικό και πιο δύσκολο να επεξεργαστεί. Οι ξύλινες καμάρες συνιστώνται για χρήση σε δωμάτια με μεγάλη έκταση έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν το χώρο των μικρών εσωτερικών χώρων.

Τα τόξα από πέτρα και τούβλο χρησιμοποιούνται συχνότερα στις σύγχρονες μορφές. Τούβλα και πέτρινες καμάρες στο εσωτερικό του διαδρόμου και σαλόνι εμπνευσμένο από το στυλ της χώρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε εξοχικές κατοικίες, αλλά και σε διαμερίσματα πόλης. Η τοιχοποιία του μοντέρνου στυλ σοφίτας συνδυάζει τέλεια τοξωτές κουζίνες με καθιστικό.

Τα καμάκια των γυψοσανίδων είναι απλά σε εκτέλεση και αντιπροσωπεύουν ένα καμπύλο τόξο στις στήλες. Οι καμάρες αφρού είναι ανέξοδες στην εκτέλεση, αλλά είναι εύθραυστες και βραχύβιες. Τέτοιες καμάρες μπορούν να κάνουν χωρίς ζωγραφική, γιατί η λευκή αψίδα είναι κλασική και είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Οι εσωτερικές καμάρες είναι επίσης κατασκευασμένες από πλαστικό, γυαλί, μεταλλικό προφίλ.

Εσωτερική αψίδα στο διάδρομο

Αψίδα εσωτερικού χώρου

Στρογγυλό εσωτερικό τόξο

Εσωτερική αψίδα στην κουζίνα

Η τέχνη της διακόσμησης εσωτερικών καμάρες

Εσωτερικές καμάρες - αυτό δεν είναι μόνο ένας τρόπος εσωτερικών λύσεων για την επέκταση του χώρου. Έχουν όχι μόνο πρακτική αλλά και αισθητική αξία στο εσωτερικό. Η διακόσμηση των καμάρων, η επένδυση και η διακόσμησή τους φέρνουν την ιδιαίτερη γοητεία τους, τη δική τους αίσθηση στο εσωτερικό του σπιτιού. Η διακόσμηση των τόξων πρέπει να ταιριάζει στο στυλ του όλου εσωτερικού χώρου και ως εκ τούτου ο σχεδιασμός των τόξων είναι μια ολόκληρη τέχνη.

Αψίδα εσωτερικού χώρου ευρεία

Εσωτερική αψίδα με κουρτίνες

Εσωτερική αψίδα με διακόσμηση γυψοσανίδας

Η αψίδα είναι παλιά

Μεσογειακό στυλ εσωτερικής καμάρας

Για να διακοσμήσετε τις εσωτερικές καμάρες σε μερικές σύγχρονες μορφές, χρησιμοποιείται ένα σύστημα υλικής ελευθερίας. Χωρίς τη φόρτωση μιας ειδικής διακόσμησης, η αψίδα τόξου (συνήθως από πέτρα ή τούβλο), χρησιμοποιείται ως πρόσθετοι χώροι για την αποθήκευση των πραγμάτων. Ράφια, κόγχες, φωτιστικά, μικρές αποθήκες, παρόλο που είναι πρακτικά και εύκολα εκτελέσιμα, φέρνουν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού.

Εσωτερικό Arch στο διαμέρισμα

Interior Arch σε κομψή σχεδίαση

Εσωτερική πέτρινη καμάρα

Εσωτερική αψίδα με χύτευση από γυψομάρμαρο

Αρχειοθήκη εσωτερικού χώρου από MDF

Interior Arch

Art Nouveau εσωτερική αψίδα

Το μπαρόκ, η αυτοκρατορία, το παλιό, το κλασικό στυλ και τα μοντέρνα στυλ όπως το art nouveau είναι πιο διαφορετικά στην απόδοση της επένδυσης των εσωτερικών τόξων. Σε αυτά τα στυλ, οι γυψοσανίδες και οι στρογγυλές καμάρες διακοσμούνται με γυψομάρμαρο, ξύλινα στοιχεία, γλυπτά. Κεραμικά, ψηφιδωτά, πέτρες από πέτρες και τούβλα ή η απομίμηση τους χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό εσωτερικών τόξων στο στυλ του boho, του σοφίτα κλπ.

Εσωτερική αψίδα με χύτευση

Εσωτερική αψίδα με πλατφόρμες

Arch αρχική

Εσωτερική αψίδα με πέτρινη διακόσμηση

Εσωτερική αψίδα με πλαστική επένδυση

Εσωτερική αψίδα στο διάδρομο

Εσωτερικό πόρτα καμάρας

Χρωματικές λύσεις για εσωτερικές καμάρες

Οι εσωτερικές καμάρες είναι αξιοσημείωτες όχι μόνο για την ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων αλλά και για την παλέτα χρωμάτων. Το χρώμα του τόξου εξαρτάται από το στυλ και το χρώμα των δωματίων που συνδέει το τόξο.

  • Στην κουζίνα και στο διάδρομο, που γίνονται σε γκρι, μπλε ή αποχρώσεις, μια καμάρα ζωγραφισμένη σε κρύες αποχρώσεις του χρώματος wenge είναι πολύ κατάλληλη.
  • Στο εσωτερικό του υπνοδωματίου και του καθιστικού, είναι αποδεκτές καμάρες από ελαφρύτερες αποχρώσεις ή οι ίδιοι ήχοι με τους τοίχους των δωματίων.
  • Σαλόνι και διάδρομος: σε φόντο ελαφρών τοίχων, μια αψίδα των πιο σκούρων τόνων θα φαίνεται καλύτερα.
  • Οι φυσικές καμάρες από ξύλο θα ταιριάζουν σε όλα σχεδόν τα σχέδια χρωμάτων των εσωτερικών τοίχων.

Πριν επιλέξετε το χρώμα της αψίδας, είναι καλύτερο να κοιτάξετε τους συνδυασμούς σε έναν κατάλογο ή ένα ειδικό περιοδικό εσωτερικών λύσεων.

Όλο και περισσότερο, όταν σχεδιάζετε το εσωτερικό, αντί για τις πόρτες, οι σχεδιαστές προτείνουν τη χρήση εσωτερικών τόξων και πυλών.Και όχι μόνο για να εξοικονομήσει χώρο ή να το επεκτείνει, αλλά και να εισαγάγει μια μοναδική μόδα έμφαση στο εσωτερικό στυλ.

Απλή εσωτερική αψίδα

Το εσωτερικό του Arch σε στιλ Προβηγκίας

Εσωτερική αψίδα με διαστολέα

Το εσωτερικό του Arch σε στυλ ρετρό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)