Διακόσμηση παραθύρων χωρίς κουρτίνες: ιδέες για διακόσμηση (23 φωτογραφίες)

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι της άποψης ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθεί μια ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι χωρίς παραδοσιακές κουρτίνες στα παράθυρα. Πράγματι, τα κατάλληλα επιλεγμένα και προσαρμοσμένα υφάσματα μπορούν να μεταμορφώσουν ριζικά το δωμάτιο, να τοποθετήσουν σωστά τόπους, να χρησιμεύσουν ως ένα φωτεινό σημείο στο δωμάτιο, να σκουρύνουν ή, αντίθετα, να κάνουν οπτικά το δωμάτιο φωτεινότερο και ψηλότερα. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας λειτουργεί εξίσου καλά προς την αντίθετη κατεύθυνση: οι άγευστες κουρτίνες ή η ακατάλληλη βλάστηση μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρη την εντύπωση του πιο αρμονικού εσωτερικού χώρου.

Παράθυρο μπαλκονιού χωρίς κουρτίνες

Παράθυρο διακόσμηση χωρίς κουρτίνες σε ένα λευκό καθιστικό

Η κατασκευή παραθύρων με κουρτίνες ή όχι είναι μια αρκετά υποκειμενική ερώτηση, η οποία είναι σίγουρα αδύνατη να απαντηθεί. Ωστόσο, μπορεί κανείς να πει σίγουρα ότι η υποχρεωτική διακόσμηση ενός παραθύρου με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι ένα μακροχρόνια απαρχαιωμένο στερεότυπο.

Μαύρο παράθυρο χωρίς κουρτίνες

Λουλούδια στο παράθυρο χωρίς κουρτίνες

Διακόσμηση παραθύρων χωρίς κουρτίνες

Εναλλακτική λύση στις κουρτίνες

Δεν είναι μυστικό ότι εκτός από την αισθητική διακοσμητική λειτουργία, οι κουρτίνες έχουν σημαντική πρακτική αξία. Μας βοηθούν να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τον λαμπερό ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων και των περαστικών. Πριν από μισό αιώνα, αυτό φάνηκε ένα αδιάλυτο πρόβλημα και η εγκατάλειψη των κουρτινών θα ήταν μια εκκεντρική και εξευτελιστική απόφαση. Σήμερα, οι τεχνικές δυνατότητες έχουν κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε μια εναλλακτική λύση στις συνήθεις κουρτίνες χωρίς να διακυβεύετε τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση του ανοίγματος παραθύρου. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες επιλογές:

 • Ματ ταινία κολλήσει στην επιφάνεια του γυαλιού σε ένα θέμα στιγμών?
 • πιο εξελιγμένα ενεργειακά αποδοτικά αντηλιακά που εφαρμόζονται στο γυαλί.
 • παγωμένο διάχυτο γυαλί, η χρήση του οποίου δεν επηρεάζει την ποιότητα του φωτισμού του δωματίου.
 • καθρέφτη διπλό τζάμι, επιτρέποντάς σας να κρυφτεί εντελώς από τα αδιάκριτα μάτια?
 • έγχρωμο έγχρωμο γυαλί.
 • ηλεκτροχρωματικό γυαλί.

Η τελευταία επιλογή είναι η πιο ακριβή, αλλά δικαίως ισχυρίζεται ότι ονομάζεται μία από τις τελευταίες τεχνικές καινοτομίες. Απλώς χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο και, με την πρώτη ματιά, το απλό γυαλί μετατρέπεται σε τελείως αδιαφανές.

Παράθυρα χωρίς κουρτίνες στο σπίτι

Γαλλικά παράθυρα χωρίς κουρτίνες

Επιλογές διακόσμησης παραθύρων

Έτσι, οι πολύ φωτεινές ακτίνες του ήλιου, η ανόητη θέα από το παράθυρο ή η υπερβολική περιέργεια των περαστικών δεν είναι πλέον πρόβλημα. Η επόμενη ερώτηση είναι πόσο αρμονικά το παράθυρο φαίνεται χωρίς κουρτίνες στο εσωτερικό.

Garland σε παράθυρο χωρίς κουρτίνες

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στο σαλόνι

Η κύρια τάση για τη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων είναι η διατήρηση του φυσικού ηλιακού φωτός και η μέγιστη ανοικτότητα του εσωτερικού. Βαρύ κλωστοϋφαντουργικές συνθέσεις, ογκώδεις πολυστρωματικές κουρτίνες μπορούν να επιβαρύνουν οπτικά το δωμάτιο. Η ιδέα ότι ένα παράθυρο είναι η ίδια μια υπέροχη διακόσμηση ενός δωματίου κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Αρκεί να ορίσετε μερικές προφορές.

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στο γραφείο

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στην κουζίνα

Ιδέες για διακόσμηση περβάζων παραθύρων

Μια καλή επιλογή για να δώσετε άνεση και ευκολία στο χώρο είναι να τοποθετήσετε έναν καναπέ ή μαλακά καθίσματα στο περβάζι του παραθύρου. Αυτή η μέθοδος διακόσμησης έχει ιδιαίτερη σημασία για τους μικρούς χώρους, όταν είναι ανεπιθύμητο να γεμίζει ο χώρος με περιττά έπιπλα. Επιπλέον, μια τέτοια λεπτομέρεια θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα χαλάρωσης.

Για να εξαλείψετε την επίδραση ενός κενού παραθύρου, μπορείτε να καταφύγετε στη σχεδίαση ενός παράθυρου διπλού υαλοπίνακα χρησιμοποιώντας ψευδείς δεσμούς.Μια τέτοια διακόσμηση μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλής σε μερικά στυλ, αφού το παράθυρο με διπλά τζάμια αποκτά ομοιότητες με το συνηθισμένο ξύλινο παράθυρο ενός εξοχικού σπιτιού.

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στη σοφίτα

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στο στυλ του μινιμαλισμού.

Υπάρχει επίσης ένας πρωτότυπος τρόπος διακόσμησης ενός παραθύρου, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες της Σκανδιναβίας.

Αντί για κλωστοϋφαντουργικές διακοσμήσεις, στο παράθυρο παραθύρων βρίσκονται οι αρχικές διακοσμητικές συνθέσεις. Μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τη διάθεση του ιδιοκτήτη ή την εποχή του χρόνου, επιλέγεται ένα σύνολο αριθμών με ιδιαίτερο νόημα, η εμφάνιση της σύνθεσης εκτιμάται με τη μικρότερη λεπτομέρεια.

Οι εγκαταστάσεις αυτές αξιολογούνται οπτικά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, οπότε με αυτή την προσέγγιση είναι σημαντικό να δείξετε συγκράτηση και γεύση. Διαφορετικά, υπάρχει η ευκαιρία να μετατραπεί το περβάζι παραθύρου σε χωματερή άχρηστα σκουπίδια, πράγμα που θα χαλάσει το βλέμμα ολόκληρου του εσωτερικού.

Πανοραμικό παράθυρο χωρίς κουρτίνες

Στην κλασική εκδοχή του σχεδιασμού των παραθύρων, είναι ασφαλές να συμπεριλάβετε τη διακόσμηση παραθύρων με εσωτερικά λουλούδια. Τα καλά επιλεγμένα λουλούδια θα τονίσουν την αισθητική του σχεδιασμού και την αρμονία του εσωτερικού. Μια εξαιρετική λύση θα ήταν να επιλέξουμε αρκετά πανομοιότυπα ψηλά φυτά σε στερεά γλάστρες τακτοποιημένα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ολόκληρη πολυεπίπεδη σύνθεση φυτών. Στη ζεστή εποχή, τα ζωντανά φυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια υπέροχη διακόσμηση του παραθύρου από την πλευρά του δρόμου. Σκούρο πράσινο κισσό ή ζωηρά ανθισμένα φωτεινά φυτά αναζωογονούν και ανανεώνουν τη συνολική εμφάνιση.

Παράθυρο διακόσμησης χωρίς κουρτίνες

Παράθυρο μάσκα χωρίς κουρτίνες

Διπλά τζάμια διακόσμηση παραθύρων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διακοσμήσετε ένα παράθυρο. Μπορεί να είναι μια διακόσμηση από πλαγιές, διακόσμηση παρακείμενων τοίχων με διακοσμητική πέτρα, διακόσμηση από παράθυρο με διπλά τζάμια. Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει επιθυμία να γεμίσετε το περβάζι παραθύρου ή είναι πολύ στενός για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες επιλογές διακόσμησης:

 • Βιτρό?
 • Διακοσμητικά αυτοκόλλητα.
 • Χρήση οθονών.
 • Κουρτίνες?
 • Χάντρες?
 • Διακοσμητικές πλαγιές.
 • Έργα τέχνης, χειροποίητα και άλλα.

Όπως και οι μέθοδοι που περιγράφηκαν νωρίτερα, αυτές οι επιλογές σχεδιασμού θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την αίσθηση υπερβολικής κενότητας στο εσωτερικό.

Χρησιμοποιώντας διακοσμητικά συγκολλητικά φιλμ, ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει το καλλιτεχνικό τους ταλέντο Ένα ευρύ φάσμα αυτοκόλλητων για γυάλινες επιφάνειες παρουσιάζεται σε σύγχρονα καταστήματα κτιρίων. Ο σχεδιασμός των παραθύρων μπορεί εύκολα να ενημερωθεί με αξιοζήλευτη τακτικότητα, καθώς η μεμβράνη αφαιρείται χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία, χωρίς να αφήνει ίχνη συγκόλλησης.

Σκανδιναβικό παραθυρόφυλλο παράθυρο

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Το εσωτερικό εσωτερικό σχέδιο μπορεί να γίνει πιο φωτεινό και πιο ενδιαφέρον με τη χρήση του βιτρό. Το παραθυρόφυλλο μπορεί να καλύψει τόσο την επιφάνεια του γυαλιού όσο και τα μεμονωμένα μέρη του. Τα ένθετα από βιτρό σε μεμονωμένες περιοχές παραθύρων φαίνονται πρωτότυπα και ενδιαφέροντα.

Ως εναλλακτική λύση στις συνήθεις κουρτίνες, χρησιμοποιούνται επίσης κουρτίνες από χάντρες από διάφορα υλικά. Συνήθως, αυτή η διακόσμηση είναι χαρακτηριστική για τις εσωτερικές πόρτες. Ωστόσο, στο άνοιγμα του παραθύρου δεν φαίνεται χειρότερο, προσθέτοντας στο εσωτερικό την χαρά, την ελαφρότητα, τη δυναμική. Η επιλογή υλικού για τέτοιες χάντρες, κατά κανόνα, εξαρτάται από το γενικό στυλ του χώρου. Μπορεί να είναι γυαλί, ξύλο, πλαστικό, κελύφη και πολλά άλλα.

Ρολά παραθύρων χωρίς κουρτίνες

Παράθυρα χωρίς κουρτίνες σε διαμέρισμα στούντιο

Μια άλλη επιλογή διακόσμησης παραθύρων είναι χειροκίνητα ή μηχανικά ρολά. Ο καμβάς με διάφορα σχέδια θα σας επιτρέψει να ορίσετε φωτεινούς τόνους στο εσωτερικό, να δημιουργήσετε το δικό σας παράθυρο στη Βενετία, στο Παρίσι ή σε ένα απομονωμένο χωριό στα βουνά. Επιπλέον, ορισμένα ενισχυμένα συστήματα ρολών έχουν μια λειτουργία ασφαλείας και είναι σε θέση να αποτρέψουν την πειρατεία ενός διαμερίσματος.

Παράθυρα χωρίς κουρτίνες σε φωτεινό εσωτερικό χώρο

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στο μπάνιο

Μερικοί σχεδιαστές προτείνουν την χρήση αντικειμένων τέχνης για να σχεδιάσουν ένα άνοιγμα παραθύρου. Οι εκλεπτυσμένες δημιουργικές προσωπικότητες θα εκτιμήσουν σίγουρα την ιδέα της δημιουργίας της δικής σας συλλογής φωτογραφιών στο παράθυρο. Αυτή η προσέγγιση στη διακόσμηση παραθύρων είναι πιο κατάλληλη για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα.

Παράθυρο χωρίς κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο ενός εξοχικού σπιτιού

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το σχεδιασμό παραθύρων χωρίς κουρτίνες, αλλά έχοντας δείξει λίγο πρωτότυπο και φαντασία, μπορείτε να βρείτε κάτι μοναδικό και δικό σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)