Έξυπνος καναπένος ξαπλωτής: το μέλλον στο χώρο σας (21 φωτογραφίες)

Η τεχνολογική πρόοδος βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις του σύγχρονου ρυθμού της ζωής. Ένα από τα δώρα του είναι οι καινοτόμες πολυθρόνες και καναπέδες με το μυστήριο πρόθεμα "ξαπλώστρες".

Τι είναι αυτό;

Ο όρος "recliner" σημαίνει έπιπλα με ασυνήθιστα χαρακτηριστικά για εσωτερικό στοιχείο. Διαθέτει κινητό κάθισμα, πλάτη πλάτης, υποβραχιόνια. Η καρέκλα και ο καναπές για καρέκλες είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται με ακρίβεια στις παραμέτρους του σώματος ενός συγκεκριμένου ατόμου. Το φορτίο αφαιρείται από τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό, το κάτω μέρος της πλάτης, τα πόδια στηρίζονται. Τα μοντέλα Sleeper παρέχουν υγιή, υγιή ύπνο.

Η ιστορία

Ο καναπές Recliner είναι προϊόν της δημιουργικότητας των μηχανικών, των ορθοπεδικών και των ειδικών γυμναστικής. Ο όρος προέρχεται από το αγγλικό recliner - ανακλινόμενο.

Μπεζ καναπέ ανακυκλωτή

Μαύρη καρέκλα καρέκλα

Στα έπιπλα της πρώτης γενιάς, ο μετασχηματισμός ήταν μηχανικός: η θέση του καθίσματος ή της πλάτης άλλαξε με την κίνηση του μοχλού. Τώρα δημιουργήθηκαν καναπέδες ηλεκτρικών καναπέδων. Η σωματική προσπάθεια δεν είναι πλέον απαραίτητη: η ρύθμιση αλλάζει απλά πατώντας τα κουμπιά στον πίνακα ελέγχου.

Διπλό καναπέ-ξαπλώστρα

Μοναδικότητα

Η κύρια ιδέα υπό την οποία σχεδιάστηκαν τα ανακλινόμενα κρεβάτια είναι η δημιουργία των μέγιστων δυνατών άνετων συνθηκών σε ένα μεμονωμένο σχέδιο.

Εξωτερικές παράμετροι

Στα καθίσματα, κάθε κάθισμα είναι αυτόνομο και ακόμα και αν αρκετοί άνθρωποι κάθονται στον ίδιο καναπέ από τις μονάδες, οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να επιλέξει μια θέση βολική για τον εαυτό τους.

Ασφαλής και αισθητικά σχεδιασμένος και γεμάτος καναπές ή καρέκλα:

 • έλλειψη γωνιών.
 • ευχάριστη ταπετσαρία από δέρμα ή υλικά που μοιάζουν με σουέτ, βελούδο.
 • ένα στρώμα αφρού πολυουρεθάνης στο κάθισμα και στην πλάτη.

Αυτό είναι σημαντικό για οικογένειες με μικρά παιδιά, πάσχοντες από αλλεργίες και όταν χρησιμοποιείτε καναπέ με αναπαυτικό και αγκυροβόλιο.

Ηλεκτρικός αναπαυτικός καναπές

Μωβ Καναπές Ανακαινισμένο

Συμπληρωματικό

Υπάρχουν διάφοροι τύποι. Το Hollofiber, ένα σύγχρονο υλικό οικιακού σχεδιασμού, χρησιμοποιείται συχνά στα ρωσικά έπιπλα. Αυτή είναι μια συνθετική ίνα που δημιουργείται με βάση το συνθετικό νιπτήρα.
Το recliner είναι γεμάτο με αυτό λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του:

 • αντικαθιστά τέλεια το χνούδι και το φτερό, υποαλλεργικό.
 • άσχημα συσσωρεύεται σκόνη, δεν ηλεκτρίζεται?
 • δεν αδέσποτα σε κομμάτια?
 • αντέχει την ξηρή επεξεργασία θερμού ατμού χωρίς προβλήματα, επαναλαμβάνεται το πλύσιμο μέχρι το βρασμό.

Ένας καναπές με μια κουκέτα ή μια πολυθρόνα γεμάτη με holofiber είναι πολύ μαλακό, πάντα ξηρό, ζεστό, και η εμφάνιση του μούχλας ή του ωιδίου αποκλείεται σε αυτά.

Αναπαυτικό καναπέ στο σαλόνι

Αναπαυτικός καναπές στο εσωτερικό

Τι καναπέδες υπάρχουν;

Οι καναπέδες του Recliner δεν διακρίνονται από μια ποικιλία σχεδιασμού και αρχής λειτουργίας. Ωστόσο, άλλες παράμετροι διαφέρουν.

 • Αριθμός καθισμάτων. Ως στάνταρ, αυτός είναι ένας διπλός καναπές-ξαπλώστρας ή σε τρεις θέσεις. Υπάρχουν μοντέλα σχεδιασμένα για μεγαλύτερο αριθμό. Σε αρθρωτά σχέδια, μπορεί να είναι οτιδήποτε, ανάλογα με τον αριθμό των τμημάτων.
 • Διαμόρφωση Εκτός από τις ευθείες γραμμές, υπάρχουν γωνιακά τυποποιημένα μοντέλα και δομοστοιχειωτός τύπος. Ο γωνιακός καναπές με το recliner είναι το πιο συμπαγές, δεν γεμίζει ακόμα και ένα μικρό δωμάτιο. Δημοφιλή επειδή σχεδόν πάντα είναι μοντέλα κρεβάτι.
 • Υλικό ταπετσαρίας. Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, δέρμα (φυσικό, τεχνητό), άλλα υλικά ευχάριστα στην αφή. Οι δερμάτινοι καναπέδες με ξαπλώστρες φαίνονται στερεά, η ταπετσαρία τους μπορεί να είναι από άσπρο σε μαύρο.
 • Η δυνατότητα να μετατραπεί σε κρεβάτι. Η θέση ψαλιδίσματος παρέχεται σε όλα τα μοντέλα. ένας καναπές με ξαπλώστρα και μια κουκέτα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν πλήρη χώρο για ύπνο.
 • Τύπος δίσκου. Ηλεκτρικό ή μηχανικό. Οι πρώτοι μετασχηματίζονται πατώντας ένα κουμπί, αλλά συχνότερα σπάνε. Η διαμόρφωση του δεύτερου μπορεί να αλλάξει με ειδικό μοχλό. Δεν παρέχονται συνδυασμένες επιλογές.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο δεδομένων του μεγέθους του δωματίου, της κοινωνικότητας των ιδιοκτητών, της ηλικίας τους και των φυσικών δεδομένων. Οι πολυτελείς δερμάτινοι καναπέδες με ξαπλώστρες ή ένας μικρότερος σχεδιασμός είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

Συνδυασμένη ξαπλώστρα

Καφέ καναπέ αναψυχής

Αρχή της λειτουργίας

Ο σχεδιασμός του μηχανισμού που ενσωματώνεται στο προϊόν ταξινομείται με βάση την πολυπλοκότητα. Ένας απλός, μεσαίος, δύσκολος στη διαχείριση μηχανισμός ξεχωρίζει.

Απλή

Τοποθετείται σε μηχανικό αναβατήρα. Αυτή είναι μια βασική, οικονομικά προσιτή και οικονομικά προσιτή επιλογή καναπέ. Για να ξαπλώνετε το πίσω μέρος, απλά κάντε κλικ σε αυτό και η κίνηση της βάσης κάτω από τα πόδια ρυθμίζεται από μοχλό.

Μεσαίο

Καναπέδες με μηχανισμό επαναφοράς και αυξημένο αριθμό λειτουργιών: επεκτείνοντας τα υποπόδια, χαμηλώνοντας την πλάτη και τα μπράτσα. Ο ηλεκτρομειωτήρας μπορεί να είναι μηχανικός ή ηλεκτρικός.

Δερμάτινο καναπέ αναψυχής

Κόκκινη καναπέ

Δύσκολο

Αναπαυτικός καναπές με εκτεταμένες επιλογές:

 • ρυθμιζόμενη πλάτη και στήριγμα ποδιών.
 • κινητά προσκέφαλα ·
 • κάθισμα, αλλάζοντας τη γωνία κλίσης.

Οι πολυθρόνες είναι ακόμα πιο τεχνολογικές: σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται μια περιστρεφόμενη βάση, ταλάντευση, μασάζ με δόνηση. Για όσους θέλουν να έχουν τέτοιες ευχαρίστηση, χρειάζεστε μια καρέκλα, γιατί καναπέδες παρέχονται σπάνια μαζί τους.

Αναπαυτικός καναπές με πολυθρόνα

Κατασκευή

Οι αναπηρικές πολυθρόνες και οι καναπέδες έχουν παρόμοιο μηχανισμό, διαφέρει μόνο ο αριθμός των ενοτήτων. Στην καρέκλα είναι μόνος, στον καναπέ από δύο έως πολλούς. Για τα μικρά διαμερίσματα, ένας γωνιακός καναπές με ένα recliner είναι κατάλληλος, για πιο ευρύχωρους - που αποτελείται από πολλές μονάδες.

Αυτονομία

Εξωτερικά, είναι διασυνδεδεμένα, αλλά το καθένα έχει το δικό του μηχανισμό, οπότε κάθε τμήμα του καναπέ, ακόμα κι αν είναι καναπές με ξαπλώστρα και αγκυροβόλιο, μπορεί να προσαρμοστεί με τον δικό του τρόπο, ανεξάρτητα από τους άλλους.

Πίσω

Σε όλα σχεδόν τα μοντέλα με ή χωρίς αγκυροβόλιο, στερεώνονται ομοίως σε δύο θέσεις:

 • ξαπλώστε: η πλάτη και το κάθισμα βρίσκονται σε γωνία μεταξύ τους, συνήθως δημιουργούνται για να λειτουργούν με φορητό υπολογιστή ή τηλέφωνο ή εάν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση.
 • ξαπλωμένη: η πλάτη και το κάθισμα είναι στην ίδια οριζόντια γραμμή, που χρησιμοποιείται για ξεκούραση ή ύπνο.

Η επιλογή επιλέγεται ανάλογα με την κατάσταση: εάν πρέπει να κοιμηθείτε ή να ξαπλώσετε.

Κρεβατοκάμαρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Πορτοκαλί καναπέδες αναψυκτικών

Υποπόδιο

Μπορεί να προχωρήσει διαφορετικά. Ένας καναπές με μια καρέκλα και μια κουκέτα παρέχει το πόδι ως πλήρες συμπλήρωμα στο κύριο μέρος. Ως εκ τούτου, θα δοκιμάσει επίσης το άγχος. Για να αντιμετωπίσει, ο μηχανισμός αυτού του τμήματος είναι πιο μαζικός, και οι διαστάσεις είναι πιο σταθερές. Ο πάγκος στα καναπέδες είναι ευρύτερος και παχύτερος από τους συνηθισμένους.

Πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων

Μια ηλεκτρική κίνηση από διάφορους κόμβους τοποθετείται στους αναπαυτικούς καναπέδες. Κάθε ένα από αυτά ελέγχει ένα ξεχωριστό τμήμα του καναπέ. Ο χειρωνακτικός συντονισμός της εργασίας είναι δύσκολος, ειδικά αν πρόκειται για σπονδυλωτά καναπέδες με ανακλιτήρα από πολλά τμήματα, γι 'αυτό και τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι τα πιο κατάλληλα: ο συντονισμός των συστημάτων επιτυγχάνεται εύκολα με ένα μόνο τηλεχειριστήριο. Ωστόσο, η εξάρτηση τέτοιων μοντέλων από την παροχή ρεύματος απαιτεί από τον ιδιοκτήτη να είναι προσεκτικός και να ακολουθεί απλούς κανόνες.

Ο ηλεκτρικός καναπές τροφοδοτείται από το δίκτυο ή την μπαταρία. Η μπαταρία είναι παρόμοια με μια τροφοδοσία φορητού υπολογιστή, μπορεί να καλυφθεί σε μια θέση στο πίσω μέρος του καναπέ. Πρόκειται για μια ενδιάμεση σύνδεση ανάμεσα στον καναπέ και την έξοδο, οπότε όταν υπάρχει φως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία, αλλά συνδέστε τον καναπέ ή την καρέκλα απευθείας στην πρίζα. Ωστόσο, αυτή είναι μια αποτελεσματική επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και, ελλείψει ηλεκτρικής ενέργειας, η μόνη λύση.Σε λογικά φορτία, εξασφαλίζει τη λειτουργία του καναπέ, ακόμη και με μια κουκέτα για αρκετές εβδομάδες, αλλά δεν βλάπτει την παρακολούθηση της κατάστασης του καλωδίου και της πρίζας.

Οπίσθιο αναπαυτικό καναπέ

Αναδιπλούμενο αναπαυτικό καναπέ

Για ποιους απευθύνεται;

Ο σχεδιασμός του μηχανισμού επαναφοράς είναι τέτοιος ώστε να μην παρέχονται μεγάλες διαστάσεις στην κανονική έκδοση. Κατά κανόνα, οι καναπέδες είναι σχεδιασμένοι για δύο έως τρία άτομα.

Για τις μεγάλες επιχειρήσεις ή τις οικογένειες, οι δερμάτινοι καναπέδες με δομοστοιχειωτούς αναβατήρες είναι κατάλληλοι. Μπορούν να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος, το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των ενοτήτων.

Τα μοντέλα με ένα recliner είναι σε ζήτηση σε διάφορες περιπτώσεις:

 • ιδιοκτήτες οικιακών θεάτρων
 • όσοι περνούν μια εργάσιμη μέρα όρθιοι ή μόνο καθισμένοι.
 • ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι ίδιοι δερμάτινοι καναπέδες με ξαπλώστρες επιλέγονται για δημόσιους χώρους, καθώς είναι πιο σταθεροί και πιο εύκολοι στη φροντίδα τους.

Γκρι ξαπλώστρα

Αναπαυτικός καναπές με αγκυροβόλιο

Πού να τοποθετήσετε;

Η ένδειξη περιλαμβάνεται στο έργο που οι δημιουργοί του θέτουν για το πνευματικό τους - ξεκούραση και χαλάρωση. Ως εκ τούτου, τέτοια έπιπλα πρέπει να εγκατασταθούν όπου οι ιδιοκτήτες χαλαρώνουν. Ένας καναπές με ξαπλώστρα και έναν υπνοδωμάτιο τοποθετείται συνήθως σε ξεχωριστό δωμάτιο, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης ή ο επισκέπτης, που το χρησιμοποιεί, να μην αισθάνεται καμία αναστάτωση.

Εάν το διαμέρισμα είναι μικρό, είναι βέλτιστο να αγοράσετε έναν γωνιακό καναπέ με ένα recliner. Η μέθοδος εγκατάστασης στο δωμάτιο είναι ημικυκλική μπροστά από την τηλεόραση ή το τζάκι. Οι γωνιακοί καναπέδες φαίνονται ιδιαίτερα καλοί. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα αν πρόκειται για ξεχωριστό δωμάτιο και όχι για περπάτημα, αλλιώς δεν θα λειτουργήσει.

Οι καναπέδες είναι διαθέσιμοι σε διάφορα μεγέθη, επομένως είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο για ένα ευρύχωρο εξοχικό σπίτι, καθώς και έναν καναπέ με ξαπλώστρα και μια κουκέτα σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Αναπαυτικός καναπές με πτυσσόμενη πλάτη

Με την πρώτη ματιά, ο μηχανισμός ελέγχου είναι περίπλοκος, ειδικά για τους ανθρώπους της παλαιότερης γενιάς ή με περιορισμένες σωματικές ικανότητες. Αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Απλά πρέπει να περάσετε λίγο χρόνο για να το καταλάβετε σωστά. Στη συνέχεια, όλα είναι εύκολα: απλά πρέπει να πατήσετε το κουμπί ή το μοχλό του τηλεχειριστηρίου μέχρι το σώμα να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Υφασμάτινη ξαπλώστρα

Στυλ

Οι υποστηρικτές της αυστηρής τήρησης του στυλ μπορεί να έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμβατότητα αυτών των επίπλων με ένα παραδοσιακό εσωτερικό. Φυσικά, οι δερμάτινοι καναπέδες με ξαπλώστρες είναι απίθανο να χωρέσουν σε μπαρόκ, χώρα ή αυτοκρατορία. Techno, hi-tech ή σχεδίαση κοντά τους είναι ιδανικά γι 'αυτούς. Ωστόσο, στο κλασικό εσωτερικό, ειδικά με ταπετσαρίες στο χρώμα της κύριας διακόσμησης, θα φαίνονται καλά.

Γωνιακός αναψυκτήριο

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της εργονομικής επίπλωσης είναι ότι μπορείτε να καθίσετε σε αυτό για ώρες χωρίς να αισθάνεστε δυσφορία. Αντίθετα, το αποτέλεσμα θα είναι η απόλυτη χαλάρωση και η καλή ξεκούραση.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)