Κουρτίνες με μοτίβο - φωτεινή και κομψή διακόσμηση του δωματίου (25 φωτογραφίες)

Κατά κανόνα, οι κουρτίνες χρησιμεύουν ως διακοσμητικό άνοιγμα παραθύρου και ταυτόχρονα αποτελούν στοιχείο του σχεδιασμού του δωματίου. Σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια αρμονική ατμόσφαιρα, η κύρια εστία της οποίας θα είναι κουρτίνες με στολίδια.

Μοντέρνες κουρτινών από βαμβάκι

Κουρτίνες Κουρτινών

Κουρτίνες με μοτίβο στα δαχτυλίδια

Οι αποχρώσεις της επιλογής των υφασμάτων με ένα μοτίβο

Πριν να κρεμάσετε κουρτίνες με μοτίβο σε πλαστικά παράθυρα, πρέπει να λάβετε υπόψη τους κανόνες που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές κατά τη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων:

 • αν οι επικρατούσες αποχρώσεις των επίπλων και του διακοσμητικού τοίχου είναι φως (μπεζ, γκρι), τότε είναι σκόπιμο να κρεμάσετε κουρτίνες με φωτεινά στολίδια (μπλε, μπλε ή τυρκουάζ) στους παράθυρους. Μια τέτοια αντίθεση είναι κατάλληλη για χρήση στην κουζίνα, στο σαλόνι, καθώς θα προσθέσει διάθεση και φωτεινότητα στα δωμάτια.
 • σε εσωτερικούς χώρους γεμάτους στολίδια και σχέδια (διακοσμήσεις τοίχων, ταπετσαρίες επίπλων, δάπεδα από μοκέτα) συνιστάται να διακοσμείτε τα ανοίγματα των παραθύρων με απλές κουρτίνες ήρεμων χρωμάτων. Τα συνοδευτικά υφάσματα που υποστηρίζουν το χρώμα του μοτίβου ή της βάσης επιλέγονται για ένα αρμονικό εσωτερικό.
 • μια εξαιρετική λύση είναι ένας συνδυασμός του ίδιου χρώματος αλλά διαφορετικές αποχρώσεις στην κλωστοϋφαντουργία και διακόσμηση τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σκόπιμο να επιλέξετε κουρτίνες με ένα ωραίο μοτίβο.
 • η χρήση σκουρόχρωμων υφασμάτων που περιέχουν μοτίβα ή διακοσμήσεις ελαφρών χρυσών τόνων ενθαρρύνεται.
 • όταν επιλέγουν το μέγεθος της εικόνας, απωθείται από την περιοχή του δωματίου.
 • το μοτίβο στο ύφασμα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του δωματίου. Για το σχεδιασμό σε ένα στυλ χώρα, ένα κελί, λωρίδα σε λευκό φόντο είναι κατάλληλο. Μεσαίου μεγέθους floral μοτίβα θα χωρέσει στο μπεζ εσωτερικό της Προβηγκίας. Για σκανδιναβικά δωμάτια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε υλικό με εθνικά σχέδια. Για ένα μοντέρνο στυλ, τα γεωμετρικά σχέδια είναι κατάλληλα.

Ο βασικός κανόνας κατά την επιλογή ενός υλικού με ένα μοτίβο - κουρτίνες θα πρέπει να ταιριάζει βιολογικά στο εσωτερικό του δωματίου και να το συμπληρώνει. Υποχρεωτική την παρουσία εξαρτημάτων που συνδυάζουν κουρτίνες με επικαλυμμένα έπιπλα, ταπετσαρίες, διακοσμητικά δάπεδα.

Μπεζ σχεδιαστές κουρτίνες

Τυρκουάζ με κουρτίνες

Ρωμαϊκές κουρτίνες με μοτίβο

Τύποι διακοσμητικά

Πολλές επιλογές για τη διακόσμηση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σας επιτρέπουν να υπογραμμίζετε υπό όρους αρκετούς τύπους σχεδίων / μοτίβων:

 • οι λωρίδες χρησιμοποιούνται κάθετα, οριζόντια, διαγώνια. Μια τέτοια διακόσμηση μπορεί να αλλάξει οπτικά τη γεωμετρία του χώρου (η κάθετη κατεύθυνση των γραμμών - ανεβάζει την οροφή και περιορίζει το χώρο και οριζόντια - επεκτείνει τους τοίχους και μειώνει την οροφή). Οι φαρδιές λωρίδες είναι κατάλληλες για ευρύχωρα δωμάτια, ενώ τα λεπτά χρησιμοποιούνται καλύτερα στη διακόσμηση των παραθύρων σε μικρά δωμάτια.
 • το κλουβί είναι ένα πολύ δημοφιλές σχέδιο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη διακόσμηση των παραθύρων της κουζίνας. Ο συνδυασμός λωρίδων με διαφορετικά πλάτη και χρώματα σας επιτρέπει να επιλέξετε το υλικό για διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους (Σκανδιναβική, χώρα). Το γνωστό κλουβί είναι ένα καρότσι, που συνδυάζει κόκκινο και πράσινο χρώμα.
 • floral στολίδι (τα πιο δημοφιλή είναι κουρτίνες με floral μοτίβα) αραιώνει την ομοιομορφία του υλικού και προσελκύει την προσοχή στα παράθυρα. Πολύχρωμες κουρτίνες διακοσμούν τέλεια σαλόνια, κουζίνες, υπνοδωμάτια, παιδικά δωμάτια. Provence είναι το πιο δημοφιλές στυλ που χρησιμοποιεί floral διακόσμηση σε υφάσματα?
 • Οι κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια είναι προτιμότερες για μη τυποποιημένους εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοτίβο μπορεί να τοποθετηθεί ομοιόμορφα σε όλο το ύφασμα ή μπορεί να είναι μόνο σε ένα μόνο σημείο - πάνω / κάτω / κέντρο.

Μαύρες κουρτίνες

Κλασικές κουρτίνες με σχέδια

Τυφλωμένα ρολά με μοτίβο

Συνδυασμοί χρωμάτων

Όταν αγοράζετε καμβά με διακοσμητικά αντικείμενα, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στον συνδυασμό αποχρώσεων του σχεδίου και της βάσης, επειδή εσφαλμένα επιλεγμένες αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν δυσαρμονία στο δωμάτιο. Συνδεδεμένοι σχεδιαστικοί συνδυασμοί:

 • αντίθεση: μαύρο-κόκκινο, μπλε-κίτρινο, όλα τα χρώματα σε σχέση με το λευκό?
 • ανάμειξη ζεστό (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ, μπορντό, καφέ) και κρύο (από μπλε σε λαμπερό σμαράγδι) αποχρώσεις?
 • παρόμοια σε αποχρώσεις τόνου (κόκκινο-ροζ-βατόμουρο).

Όταν επιλέγετε μοτίβα και στολίδια, πρέπει να έχετε υπόψη ότι μια επιλογή win-win για οποιοδήποτε μοτίβο είναι ένας λευκός καμβάς.

Floral κουρτίνες

Κουρτίνες Polka Dot

Σχεδιασμένες κουρτίνες στο σαλόνι

Κουρτίνες για το σαλόνι

Η επιλογή του ντεκόρ για τα παράθυρα του καθιστικού είναι μια ευχάριστη, αλλά ταυτόχρονα υπεύθυνη κατοχή, γιατί αυτό το δωμάτιο είναι η κάρτα που επισκέπτεται το διαμέρισμα, που χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες και μιλά για τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις τους, έτσι ώστε οι κουρτίνες να ταιριάζουν βιολογικά με το στυλ του δωματίου.

Οι κουρτίνες με γεωμετρικό μοτίβο ή floral και floral στολίδια φαίνονται κατάλληλες. Επιπλέον, ένα μικρό διακριτικό μοτίβο θα συνδυάζεται τέλεια με την ίδια ταπετσαρία. Αυτή η επιλογή δεν θα φαίνεται ενοχλητική.

Μεγάλες κουρτίνες επισημαίνουν οπτικά το παράθυρο και μπορούν να είναι το κύριο σημείο εστίασης του σαλόνι. Παραδοσιακά επίσημα και κομψά εμφάνιση λευκές κουρτίνες με μαύρο μοτίβο.

Για το κλασικό στυλ, είναι κατάλληλη η διακόσμηση των παραθύρων με διπλές κουρτίνες. Οι πυκνές κουρτίνες με διακοσμητικό μοτίβο μεσαίου μεγέθους συνδυάζονται τέλεια με ένα ελαφρύ τούλι σε λευκές ή παρόμοιες αποχρώσεις.

Συνδυασμένες κουρτίνες με σχέδιο

Καφέ με κουρτίνα

Κόκκινες κουρτίνες με μοτίβο

Η διακόσμηση των παραθύρων στην κρεβατοκάμαρα

Για αυτό το δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ήρεμες, παστέλ αποχρώσεις (μπλε, μπεζ, ανοιχτό πράσινο). Οι σχεδιαστές συστήνουν να χρησιμοποιούν απλές, πρακτικά λακωνικές επιλογές όταν διακοσμούν τα παράθυρα - απευθείας κουρτίνες στις μαρκίζες, κουρτίνες στα περιβραχιόνια. Επιπλέον άνεση το βράδυ στο δωμάτιο θα δημιουργήσει κουρτίνες με μοτίβο ή ρωμαϊκές κουρτίνες με μοτίβο.

Τα υφάσματα με μεγάλα στολίδια είναι κατάλληλα για δωμάτια με απλούς τοίχους, με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιούνται πλέον χρωματιστά διαλύματα στη διακόσμηση. Ένα μικρό floral μοτίβο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα κλασικό σχέδιο για ένα άνοιγμα παραθύρου.

Κουρτίνες με θαλάσσια σχέδια

Κουρτίνες με μοτίβο ταπετσαρίας

Τυπωμένες Κουρτίνες

Σε ευρύχωρα υπνοδωμάτια που βλέπουν προς τη νότια πλευρά, είναι προτιμότερο να κρεμούν κουρτίνες μαυρίσματος στα παράθυρα, το υλικό του οποίου διακρίνεται από ελαφρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αντοχή στη θερμότητα. Λόγω της ποικιλίας των μοτίβων και των χρωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε τέτοια μοντέλα για κλασικούς και μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Κουρτίνες στην κουζίνα

Πρώτα απ 'όλα, διακόσμηση παραθύρων θα πρέπει να είναι πρακτική. Από αυτή την άποψη, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι κουρτίνες με μοτίβο φύλλων ή λουλουδιών, καθώς και ένα κελί.

Η διακόσμηση τοίχων σε αυτό το δωμάτιο είναι πιο συχνά ελαφριά, οπότε οι κουρτίνες μπορεί να είναι φωτεινές αντιθέσεις - με τυρκουάζ μοτίβο ή οποιοδήποτε άλλο (μπλε, κίτρινο, πράσινο).

Κουρτίνες τύπου Provence

Ευθεία κουρτίνες με μοτίβο

Floral Blinds

Κατά κανόνα, οι κουζίνες έχουν μια μικρή περιοχή. Και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα πολύ φωτεινά χρώματα ή ένα μεγάλο κόσμημα μπορούν να κουραστούν με την πάροδο του χρόνου.

Γκρι κουρτίνες με μοτίβο

Σίγουρα κουρτίνες με στολίδια φέρνουν ένα παιχνίδι χρωμάτων στο δωμάτιο. Χάρη στα σχέδια, μπορείτε να ρυθμίσετε τη διάθεση του δωματίου - κουρτίνες με παιδικό σχέδιο θα προσθέσουν φρεσκάδα και σφρίγος στο δωμάτιο. Οι ασυνήθιστες κουρτίνες με 3d αποτέλεσμα επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο και το κάνουν μοναδικό. Ο κύριος κανόνας κατά την επιλογή ενός διακοσμητικού παραθύρου - κουρτίνες δεν πρέπει να παραβιάζει οπτικά τη γεωμετρία του δωματίου και να δώσει τη διακόσμηση στο δωμάτιο μια σκοτεινή ή υπερβολικά φωτεινή εμφάνιση.

Μπλε με κουρτίνες

Φωτεινές κουρτίνες με μοτίβο

Κίτρινες κουρτίνες με μοτίβο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)