Ακορντεόν καναπέ: χαρακτηριστικά, τύποι, πλεονεκτήματα σχεδίου (22 φωτογραφίες)

Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι είναι πολύ απαιτητικοί στην επιλογή των επίπλων: δεν πρέπει μόνο να συνδυαστούν αρμονικά με άλλα στοιχεία της διακόσμησης του δωματίου, αλλά και να είναι βολικοί, λειτουργικοί, αισθητικά ελκυστικοί.

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Ένα καναπέ-ακορντεόν είναι ένα πολύ γνωστό κομμάτι έπιπλα που βρίσκεται σε κάθε δεύτερο διαμέρισμα. Η απλότητα του σχεδιασμού, η αξιοπιστία, η ευκολία και η ευελιξία καθιστούν το ακορντεόν καναπέ αναζήτητο από πελάτες κάθε ηλικίας και φύλου, ανεξάρτητα από τις στυλιστικές τους προτιμήσεις και το μέγεθος του δωματίου που σχεδιάζεται.

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Ένας καναπές σε σχήμα ακορντεόν μπορεί να έχει διάφορες τροποποιήσεις: υπάρχει ένας ευθεία και γωνιακός καναπές με μηχανισμό ακορντεόν, υπάρχουν μοντέλα με ή χωρίς μπράτσα, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν έναν καναπέ ακορντεόν με κουτί για λινό.

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναρμολογημένοι καναπέδες με το σύστημα των ακορντεόν δεν διαφέρουν από άλλα παρόμοια σχέδια. Αλλά αν τραβήξετε μια ειδική λαβή, θα λειτουργήσει ο ειδικός μηχανισμός για τον μετασχηματισμό του καναπέ: η πλάτη του θα διπλωθεί πίσω, θα εμφανιστεί μια θέση που αποτελείται από τρία τμήματα.

Ο καναπές ακορντεόν μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στον τοίχο · θα ταιριάζει τόσο σε ένα μικρό δωμάτιο όσο και σε μια μεγάλη περιοχή.

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Ποικιλίες σχεδίων

Πρέπει να τοποθετηθεί γωνιακός καναπές με μηχανισμό ακορντεόν. Βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία (δύο μέρη της πλάτης και του καθίσματος). Ο μηχανισμός για την αναδίπλωση του καναπέ μετασχηματισμού είναι πολύ απλός: για να μετατρέψετε αυτό το έπιπλο σε ένα κρεβάτι, απλά πρέπει να τραβήξετε την ειδική λαβή, να σηκώσετε λίγο το κάθισμα και να τον σπρώξετε προς τα εμπρός.

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Επιλέγοντας ένα γωνιακό ακορντεόν καναπέ, θα πρέπει αμέσως να ελέγξετε προσεκτικά την ορθότητα της εργασίας - εάν ο μετασχηματιστής πιάνει ήδη στο κατάστημα, τότε είναι προφανές ότι με την οικιακή χρήση αυτού του έπιπλα το πρόβλημα όχι μόνο θα εξαφανιστεί αλλά θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Το πιο βολικό και πρακτικό θεωρείται καναπές ακορντεόν σε μεταλλικό σκελετό - αυτό το μοντέλο μετασχηματιστή, λόγω της δύναμης και της αξιοπιστίας του, συχνά επιλέγεται για τη διακόσμηση καθιστικών και παιδικών δωματίων.

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Ακορντεόν καναπέ

Άλλα αγαπημένα περιλαμβάνουν απευθείας καναπέδες με ακορντεόν που είναι εξοπλισμένες με συρτάρι για τα ρούχα. Τέτοιου είδους έπιπλα επιλύουν διάφορες σημαντικές λειτουργικές εργασίες στο εσωτερικό:

 • κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια στα οποία πολλοί επισκέπτες συγκεντρώνονται συχνά (είναι εύκολο να καθίσετε σε αυτούς τους μετασχηματιστές).
 • σχεδιασμένο για ύπνο.
 • σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε κλινοσκεπάσματα ή άλλα αντικείμενα.

Ακορντεόν καναπέ

Τέτοια σχέδια έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • το μέγεθος του κουτιού εξαρτάται άμεσα από το πόσο ευρύς είναι ο καναπές της ακορντεόν.
 • ένα κουτί για ξύλινα έπιπλα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι για μετασχηματιστές σε μεταλλικό πλαίσιο.
 • ένα διπλό ακορντεόν καναπέ είναι συχνά εξοπλισμένο με πολλά συρτάρια για λινό.

Ένα ακορντεόν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα και ξύλινα υποβραχιόνια είναι δημοφιλής στους αγοραστές - αυτή η επιλογή σχεδίασης είναι βολική τόσο για συνεδρίαση όσο και για ύπνο. Ένα στρώμα με ορθοπεδικές ιδιότητες επαναλαμβάνει εντελώς την «υγιή» σιλουέτα, επομένως, κατά τη διάρκεια ενός ύπνου τη νύχτα, το σώμα αποκτά μια αποκλειστικά σωστή θέση, το φορτίο αφήνει το λαιμό, τη σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις.

Ακορντεόν καναπέ

Τις περισσότερες φορές, τέτοια έπιπλα αγοράζονται στο νηπιαγωγείο, αλλά εκείνοι που υποφέρουν από προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη και το μυοσκελετικό σύστημα αποκτούν επίσης ορθοπεδικά σχέδια.

Το πιο άνετο και ασφαλές θεωρείται ένα ακορντεόν από δέρμα καναπέ, εξοπλισμένο με ένα ορθοπεδικό στρώμα με ένα μπλοκ ανεξάρτητων πηγών. Κάθε ένα από αυτά τα ελατήρια είναι εφοδιασμένο με ξεχωριστό κάλυμμα, έτσι ώστε να μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα από άλλα δομικά στοιχεία. Λόγω αυτών των δομικών χαρακτηριστικών, ένα μαλακό ακορντεόν δεν δημιουργεί «κύμα» κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά επαναλαμβάνει σωστά τις «υγιείς» ανατομικές καμπύλες του ανθρώπινου σώματος.

Το αδιάβροχο καναπέ χωρίς μπράτσα είναι ένα συμπαγές, άνετο, ευέλικτο μοντέλο που είναι κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση μικρών δωματίων.

Τα χρώματα τέτοιων καναπέδων διαφέρουν, μπορούν να γίνουν με διαφορετικό στυλ. Η ασφάλεια θεωρείται πλεονέκτημα αυτών των τεμαχίων επίπλων - δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες για να σκοντάψουν. Συχνά ένας καναπές ένα μαλακό ακορντεόν, χωρίς μπράτσα, ταιριάζει με επιτυχία στα παιδικά δωμάτια.

Ακορντεόν καναπέ

Για να δώσουν αυτά τα σχέδια ατομικότητα, είναι εξοπλισμένα με δημιουργικά μαξιλάρια, έγχρωμα καλύμματα με τυπωμένο πρότυπο.

Ακορντεόν καναπέ

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μετασχηματιστών

Ένα ακορντεόν με διπλό καναπέ έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • με αυτό, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χώρο σε μικρά δωμάτια, επειδή το ακορντεόν καναπέ είναι κατάλληλο τόσο για καθιστική όσο και για ύπνο.
 • υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα επιλογής αρμονικού καναπέ-ακορντεόν, εξοπλισμένου με κουτί για λινό διαφορετικών μεγεθών.
 • μαλακό καρέκλα ακορντεόν παρέχει μια ομαλή, άνετη, επίπεδη κουκέτα?
 • ένα ορθοπεδικό ακορντεόν καναπέ είναι η καλύτερη επιλογή για τα δωμάτια των παιδιών, καθώς και τα άτομα που πάσχουν από προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.
 • ο γωνιακός καναπές με το μηχανισμό του ακορντεόν είναι καθολικός και στυλιστικά ουδέτερος, ταιριάζει σε οποιοδήποτε, ακόμη και υωτά διακοσμημένο εσωτερικό, δεν ξεφεύγει από την εικόνα.
 • ένα ακορντεόν μαλακού καναπέ είναι ένα εργονομικό, άνετο, δοκιμασμένο κομμάτι έπιπλο που διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές από την άποψη του σχεδιασμού (μπορείτε να επιλέξετε έναν πράσινο, μαύρο, ακορντεόν καναπέ με τυπωμένο σχέδιο ή αυθεντικά μαξιλάρια - εξαρτάται από τη γεύση του αγοραστή).

Ακορντεόν καναπέ

Παρά την αφθονία των αναμφισβήτητων πλεονεκτημάτων, ένας γωνιακός καναπές με μηχανισμό ακορντεόν έχει αρκετά μειονεκτήματα:

 • ο δημιουργικός σχεδιασμός και η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού (ειδικά στην περίπτωση των ορθοπεδικών καναπέδων) θα επηρεάσουν ασφαλώς την αξία τους.
 • υπάρχουν συχνές περιπτώσεις διάσπασης του μηχανισμού ολίσθησης.
 • οι τροχοί με τους οποίους κάθε γωνιακός καναπές με μηχανισμό ακορντεόν είναι εξοπλισμένος αφήνουν μη αισθητικές τσιμπήματα στο χαλί.

Ακορντεόν καναπέ

Κανόνες επιλογής επίπλων

Πώς να βρείτε έναν κατάλληλο καναπέ από δέρμα ακορντεόν; Υπάρχουν διάφορα βασικά κριτήρια που πρέπει να ακολουθούνται κατά την αγορά επίπλων:

 • Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή-σύμβουλο ποιο είναι το πλαίσιο της κατασκευής (ένα διπλό καρόο ακορντεόν μπορεί να έχει μια μεταλλική ή ξύλινη βάση).
 • Επιπλέον, συνιστάται να ελέγξετε τη λειτουργικότητα της αναδιπλούμενης δομής: το ακορντεόν καναπέ θα πρέπει να είναι εύκολο να διπλωθεί, η πλάτη του καθίσματος να ξαπλώνει, οι τροχοί να κινούνται ανεμπόδιστα.
 • Μια ακορντεόν καναπέ με ξύλινα υποβραχιόνια θα πρέπει να επιλέγεται με ιδιαίτερη προσοχή. Έτσι, τα ξύλινα δομικά στοιχεία πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κόμβους, το ίδιο το ξύλο να είναι αποξηραμένο, προτιμάτε να προτιμάτε το πεύκο ή η σημύδα.
 • Αν μιλάμε για ένα ορθοπεδικό μοντέλο, είναι επιτακτικό να ελέγξουμε την ποιότητα και τη δύναμη του στρώματος ύπνου. Αξίζει να δίνετε προσοχή στα ελατήρια (είναι καλύτερα αν χωριστούν στο λεγόμενο "ανεξάρτητο μπλοκ" και λειτουργούν χωριστά το ένα από το άλλο). Το πληρωτικό στρώμα πρέπει να είναι φυσικό, ασφαλές, υποαλλεργικό (νιφάδες καρύδας, αφρός πολυουρεθάνης, holofiber).
 • Το μοντέλο και η ταπετσαρία ενός επίπλου θα πρέπει να επιλέγονται με βάση τις ατομικές προτιμήσεις γεύσης, καθώς και σύμφωνα με τις γενικές τάσεις στο σχεδιασμό του εξοπλισμένου δωματίου.
 • Ένας διπλός καναπές με ταπετσαρία ύφασμα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εμποτισμό Teflon καλύμματα (ένα τέτοιο μέτρο θα τους προστατεύσει από τη γρήγορη φθορά).

Ακορντεόν καναπέ

Κανόνες λειτουργίας δομών

Για ένα διπλό καροτσάκι ακορντεόν που θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, συνιστάται να ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες:

 • στο μοντέλο στο μεταλλικό πλαίσιο, το νερό δεν πρέπει να πέσει.
 • οι μετασχηματιστές με ξύλινη βάση φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες, οπότε δεν πρέπει να τις τοποθετείτε κοντά σε μπαταρίες ή άλλες πηγές θερμότητας.
 • για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του καναπέ στο ακορντεόν, μπορείτε να αποθηκεύσετε εκ των προτέρων αφαιρούμενα καλύμματα - όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε τη φθορά των επίπλων, αλλά και να επιτρέψετε να προσθέσετε ποικιλία στον εσωτερικό σχεδιασμό.
 • αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε έναν τέτοιο καναπέ με τις κατάλληλες πολυθρόνες με στυλ.
 • ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί η δομή θα πρέπει να μελετηθεί εκ των προτέρων - κανένα άλλο έπιπλο δεν πρέπει να επηρεάζει τη διάταξη του μετασχηματιστή.

Έτσι, σήμερα το ακορντεόν καναπέ είναι σωστά αναγνωρισμένο ως ένα βολικό, ασφαλές, συμπαγές, κινητό και παγκόσμιο στοιχείο του εσωτερικού οποιουδήποτε στυλ. Μια ποικιλία μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν μετασχηματιστή για κάθε γούστο και σωστή λειτουργία - για να παραδώσετε αυτό το έπιπλο με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)