Καναπέδες
Πώς να επιλέξετε το χρώμα της ταπετσαρίας καναπέ; Πώς να επιλέξετε το χρώμα της ταπετσαρίας καναπέ;
Ένας καναπές είναι ένα από τα κεντρικά εσωτερικά στοιχεία που εκτελεί διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα. Είναι σχεδιασμένο τόσο για άνετο ξεκούραση νύχτας όσο και για παρακολούθηση ταινιών με την οικογένειά σας ή για φιλοξενία επισκεπτών με ένα φλιτζάνι τσάι. Η επιλογή του χρώματος των ταπετσαριών δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι η απόφαση λαμβάνεται λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες: το χρώμα των τοίχων, το δάπεδο, άλλα έπιπλα και
Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για το σαλόνι;Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για το σαλόνι;
Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα σας επιτρέπουν να οργανώσετε σωστά, να οργανώσετε άνετα τον ελεύθερο χρόνο σας. Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο προοριζόμενο για την υποδοχή των επισκεπτών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό αξιόπιστο έπιπλα. Πώς να το κάνετε - διαβάστε παρακάτω.
Καναπές Καναπές "Άμστερνταμ": χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά της συσκευής και εφαρμογή στο εσωτερικό (22 φωτογραφίες)
Sofa Amsterdam είναι ένα ευρωπαϊκό βιβλίο που θα ταιριάζει απόλυτα στα περισσότερα διαμερίσματα, αν πρώτα εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά του και κάνετε κάποια προσπάθεια, επιλέγοντας ένα συνδυασμό.
Καναπές Καναπές "tick-tock": πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του μηχανισμού μετασχηματισμού (21 φωτογραφίες)
Το Tick-tock είναι μια σύγχρονη και βελτιωμένη έκδοση του μηχανισμού Eurobook. Τέτοιες καναπέδες διακρίνονται από την άνετη αναδίπλωση, ένα ευρύχωρο κιβώτιο και μια ευρύχωρη θέση.
Καναπές στο διάδρομο: στο ελάχιστο, δημιουργήστε μέγιστη άνεση (23 φωτογραφίες)Καναπές στο διάδρομο: στο ελάχιστο, δημιουργήστε μέγιστη άνεση (23 φωτογραφίες)
Όταν επιλέγετε έναν καναπέ στο διάδρομο, θα πρέπει να αξιολογήσετε διαφορετικές παραμέτρους: το μέγεθος του δωματίου, τις διαστάσεις των επίπλων και την αντίσταση της ταπετσαρίας σε διάφορες εξωτερικές επιδράσεις. Μόνο ο σωστός συνδυασμός όλων αυτών των ιδιοτήτων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.
Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του καναπέ-μωρού (25 φωτογραφίες)Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του καναπέ-μωρού (25 φωτογραφίες)
Ο καναπές μωρού είναι η καλύτερη λύση για ένα μικρό παιδικό δωμάτιο. Είναι άνετο να κοιμάται καν για έναν ενήλικα και όταν συναρμολογείται, ο καναπές δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.
Καναπέδες για την κρεβατοκάμαρα: συμπαγή έπιπλα με μέγιστη άνεση (21 φωτογραφίες)Καναπέδες για την κρεβατοκάμαρα: συμπαγή έπιπλα με μέγιστη άνεση (21 φωτογραφίες)
Καναπέδες για την κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι είτε η κύρια κουκέτα ή απλά ένα άνετο μέρος για συγκεντρώσεις εκτός από το κρεβάτι. Όπως όλα τα έπιπλα σε αυτό το δωμάτιο, πρέπει να ταιριάζουν ...
Καναπές-καναπές - μια μοντέρνα εμφάνιση έπιπλα αντίκες (25 φωτογραφίες)Καναπές-καναπές - μια μοντέρνα εμφάνιση έπιπλα αντίκες (25 φωτογραφίες)
Ένας άνετος και συμπαγής καναπές καναπέ είναι κατάλληλο για σχεδόν όλα τα στυλ και τις διαστάσεις του δωματίου. Το μικρό του μέγεθος και η απουσία πλάτης και υποβραχιόνων το καθιστούν απαραίτητο χαρακτηριστικό των μικρών διαμερισμάτων.
Πώς να συνδυάσετε ένα μωβ καναπέ στο εσωτερικό των διαφορετικών στυλ (23 φωτογραφίες)Πώς να συνδυάσετε ένα μωβ καναπέ στο εσωτερικό των διαφορετικών στυλ (23 φωτογραφίες)
Ο μοβ καναπές μπορεί να βρεθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή σκιά, διότι κάθε στυλ υπαγορεύει τα δικά του χαρακτηριστικά χρωμάτων, τα οποία ισχύουν για την επιλογή των επικαλυμμένων επίπλων.
Μπλε καναπές - ένα φωτεινό στοιχείο του εσωτερικού (25 φωτογραφίες)Μπλε καναπές - ένα φωτεινό στοιχείο του εσωτερικού (25 φωτογραφίες)
Ο μπλε καναπές μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο κλασικό εσωτερικό όσο και στο υπερσύγχρονο, είναι μόνο σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή σκιά.
Πράσινος καναπές στο εσωτερικό (31 φωτογραφίες)Πράσινος καναπές στο εσωτερικό (31 φωτογραφίες)
Οι πράσινοι καναπέδες είναι μια πρωτότυπη λύση για τη δημιουργία ενός ιδανικού εσωτερικού χώρου. Οι φυσικές αποχρώσεις προσελκύουν την προσοχή, πηγαίνουν καλά με άλλους τόνους και ταιριάζουν σε πολλά στυλ.
Φορτώστε περισσότερο

Καναπέδες: κύρια συστήματα ταξινόμησης για επικαλυμμένα έπιπλα

Οι καναπέδες είναι ανθεκτικά είδη, επικαλυμμένα έπιπλα, τα οποία παρουσιάζονται σε ένα απίστευτα ευρύ φάσμα. Πριν από την απόκτηση ενός τόσο σημαντικού χαρακτηριστικού οικιακής άνεσης και εγγύησης άνεσης, οι δυνητικοί αγοραστές μελετούν τον κατάλογο μετά τον κατάλογο, κάνουν μια κατά προσέγγιση σύγκριση των διαφόρων κατασκευαστών και των τιμών σε διαφορετικές πλατφόρμες συναλλαγών, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές επιλογές. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μελετήσετε τις κύριες παραμέτρους, τους τύπους, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του προϊόντος, καθώς και τους τύπους ταπετσαρίας και πλήρωσης. Η ανασκόπηση και οι δοθείσες ταξινομήσεις θα βοηθήσουν σε αυτό.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ανάλογα με τη διαμόρφωση του προϊόντος, οι καναπέδες χωρίζονται σε διάφορες παγκόσμιες κατηγορίες.Είναι σημαντικό να εξετάσουμε την ικανότητα των επίπλων να αλλάζουν σχήμα, μέγεθος, μετασχηματίζουν στο χώρο. Υπάρχουν τρεις κύριες ομάδες καναπέδων:
 • Σταθερή (τα προϊόντα διαφέρουν σε σταθερές διαστάσεις και σε στατικό σχήμα, συνήθως παρόμοια έπιπλα τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου).
 • Modular (οι καναπέδες αποτελούνται από ανεξάρτητα μέρη - μονάδες που μπορούν να μετακινηθούν, να διαφοροποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν ως ανεξάρτητα στοιχεία του εσωτερικού).
 • Νησί (τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την αρχική διάταξη των θέσεων για αναψυχή, βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου).
Ο τύπος καναπέ είναι η κύρια παράμετρος. Σταθερή μπορεί επίσης να είναι γωνιακή ή ευθεία. Modular αποτελούνται από διαφορετικό αριθμό εξαρτημάτων. Τα νησιά είναι κατάλληλα μόνο για τη διοργάνωση χώρου σε μεγάλα, ευρύχωρα δωμάτια.

Καναπέδες μετασχηματισμού

Στην πραγματικότητα, όλοι οι καναπέδες μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: μη αναδίπλωση και δίπλωση. Εάν η πρώτη επιλογή μπορεί να διαφέρει μόνο ως προς την εμφάνιση, τον τύπο της διακόσμησης, το ύφος και πολλά άλλα μικρά πράγματα, τότε οι πτυσσόμενοι καναπέδες διαφέρουν επίσης στον τρόπο μεταμόρφωσης:
 • Ακορντεόν (χάρη στο μηχανισμό ολίσθησης, ένας συμπαγής καναπές μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο κρεβάτι, συνήθως συμπληρωμένο από ένα κουτί από λινάρι).
 • Eurobook (μετασχηματισμένο με μετακίνηση της πλάτης από κάθετη στην οριζόντια).
 • Αναδιπλούμενους καναπέδες (το κάθισμα μετακινείται προς τα εμπρός, η κάθετη πλάτη χαμηλώνεται οριζόντια, σχηματίζοντας μια νέα θέση).
 • Έπιπλα με μηχανισμό κλικ-gag (διαφορετικό σύστημα τριών θέσεων για τον καθορισμό του πίσω μέρους του καναπέ, επιτρέποντάς σας να δώσετε στον σχεδιασμό μια ποικιλία διαμορφώσεων).
 • Καναπέδες με μηχανισμό μετασχηματισμού "tick-to-tack" (μία από τις παραλλαγές του Eurobook εξοπλισμένο με ένα κουτί για τα σεντόνια).
 • Καναπές καναπέ (διαφορετικό μικροσκοπικό μέγεθος)?
 • "Dolphin" (σύνθετα γωνιακά μοντέλα, μετασχηματισμένα με τη βοήθεια ενός ειδικού μπλοκ που κρύβεται πίσω από το πίσω μέρος του καναπέ).
 • Παντογράφος (υπενθυμίζει το ευρωπαϊκό βιβλίο, εξοπλισμένο με μηχανισμό βηματισμού).
 • "Puma" (το κάθισμα ανεβαίνει και ωθείται προς τα εμπρός, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών).
 • Πολύπλοκοι μετασχηματιστές (ο σχεδιασμός αλλάζει με τον πίνακα ελέγχου, εμφανίζεται με διάφορους τρόπους, αλλάζει το σχήμα, το μέγεθος και τη θέση).
Υπάρχουν και άλλες επιλογές για αναδιπλούμενους καναπέδες, αλλά αυτοί είναι οι κύριοι. Ένας πιθανός αγοραστής μπορεί πάντα να επιλέξει την πιο κατάλληλη επιλογή για τον εαυτό του.

Καναπέδες πλήρωσης

Το υλικό πλήρωσης παίζει σημαντικό ρόλο. Η ποιότητα και η υφή του υλικού καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Σε αυτή τη βάση, αξίζει να διακρίνουμε δύο ομάδες:
 • Συμπληρωματικό από μπλοκ ελατηρίου.
 • Καναπέδες χωρίς ελατήρια.
Τα ίδια τα ελατήρια μπορούν να είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους ή να έχουν τη μορφή ενός ενιαίου συστήματος. Ως υλικό πλήρωσης σε αψιδωτούς καναπέδες, χρησιμοποιείται αφρός από καουτσούκ, αφρός πολυουρεθάνης, λάτεξ, σφαίρες από πολυστυρένιο.

Τύποι υφασμάτων για ταπετσαρίες

Μια ποικιλία υλικών χρησιμοποιούνται ως ταπετσαρία. Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε κλωστοϋφαντουργικό προϊόν μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο. Ταξινόμηση καναπέδων ανά τύπο υλικού ταπετσαριών ως εξής:
 • Φυσική προέλευση (βαμβακερά ρούχα, λινά, βάση μετάξι, ζακάρ, ταπετσαρίες, γνήσιο δέρμα, σουέτ, μαλλί).
 • Συνδυασμός φυσικών και τεχνητών ινών (σμήνος, σενίλ).
 • Συνθετικά υφάσματα (faux δέρμα, βελούδο, βελούδο, βισκόζη).
Η επιλογή των κλωστοϋφαντουργικών εξαρτάται επίσης από το πού θα τοποθετηθεί ο καναπές. Για παράδειγμα, για την κουζίνα, αξίζει να επιλέξετε πρακτικές επιλογές και για την αίθουσα ή το σαλόνι μπορείτε να επιλέξετε πολυτελείς και όχι τόσο πρακτικές επιλογές. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα όπου δεν υπάρχει ούτε ένας μικρός καναπές. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της άνεσης και της άνεσης. Κάθε τύπος καναπέ με τον δικό του τρόπο αντιμετωπίζει με το πρότυπο σύνολο των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί σε μοντέρνα ταπετσαρισμένα έπιπλα.Το ιδανικό προϊόν θα καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, φαίνεται κομψό και μοντέρνο, σας επιτρέπει να τροποποιήσετε το σχέδιο όπως απαιτείται από τις περιστάσεις.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)