Καναπές-καναπές - μια μοντέρνα εμφάνιση έπιπλα αντίκες (25 φωτογραφίες)

Ένα ευρύ φάσμα καταστημάτων επίπλων σας επιτρέπει να επιλέξετε τη ρύθμιση για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Ωστόσο, τα μέτρια μεγέθη των περισσότερων διαμερισμάτων υπαγορεύουν τις απαιτήσεις τους: τα προϊόντα πρέπει να είναι πολυλειτουργικά και συμπαγή. Είναι καναπέδες καναπέδες που πληρούν αυτές τις απαιτήσεις.

Ο καναπές λέξη ήρθε σε μας από τη γαλλική γλώσσα και σημαίνει "μικρό κρεβάτι". Το σχήμα των πρώτων προϊόντων έμοιαζε με ένα μαλακό καναπέ χωρίς κεφαλάρι. Αργότερα, οι κατασκευαστές επίπλων άλλαξαν τη μορφή του καναπέ - μια πλάτη εμφανίστηκε, το κάθισμα άρχισε να εγκαθίσταται σε τέσσερα πόδια αντί για οκτώ. Οι προσπάθειες βελτίωσης και εφαρμογής μη τυπικών ιδεών οδήγησαν στην εμφάνιση νέων μοντέλων: ποτάμι, ακρωτήρι, duchesse. Σε όλες σχεδόν τις ποικιλίες των παλαιών καναπέδων, μπορείτε μόνο να καθίσετε άνετα και να έχετε καλό χρόνο να κουβεντιάσετε ή να πιείτε τσάι.

Καναπές καναπέ στο στυλ Art Deco

Καναπές καναπέ βελούδο

Τα σύγχρονα προϊόντα έχουν γίνει πιο λειτουργικά, παρά την απουσία ορισμένων μοντέλων υποβραχιόνων. Οι μικρές καναπέδες καναπέδες έχουν πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • εξοικονομείτε χώρο;
 • είναι ενδιαφέροντα στοιχεία του εσωτερικού.
 • εξοπλισμένα με συρτάρια για βολική αποθήκευση κλινοστρωμνής ή μερικά πράγματα.
 • Ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως ενιαία καναπέδες.

Λευκό καναπέ

Κλασικό καναπέ-κρεβάτι

Μηχανισμοί μετασχηματισμού επίπλων

Για ευρύχωρα δωμάτια, είναι κατάλληλο να επιλέξετε μεγάλους καναπέδες με πρωτότυπα σχήματα που δεν χρειάζονται πάντα μηχανισμούς μετασχηματισμού (λόγω των μεγάλων διαστάσεων τους). Για μικρά διαμερίσματα, το μέγεθος έχει σημασία, επομένως θεωρείται αρκετά λογικό να αγοράσετε συμπαγή προϊόντα που μπορούν να αποσυντεθούν. Καναπέδες τύπου καναπέδες συνήθως αγοράζονται ως πρόσθετα έπιπλα για την παροχή του διαμερίσματος ή ως επιπλέον κρεβάτι.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν έπιπλα με διάφορους τύπους μετασχηματισμού. Τα πιο δημοφιλή είναι τα προϊόντα με πτυσσόμενα μηχανήματα "καναπέ" ​​και "κλικ-gag."

Ξύλινο καναπέ

Καναπές καναπέ στο σπίτι

Καναπές με μηχανισμό καναπέ

Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι αρκετά απλός, επομένως είναι ευχάριστος και εύκολος στη χρήση. Οι αγοραστές προσφέρονται έπιπλα με δύο μεθόδους δίπλωσης.

Τα υποβραχιόνια χαμηλώνονται σε οριζόντια θέση. Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος καναπέ. Επιπλέον, τα υποβραχιόνια μπορούν να καταλαμβάνουν τέσσερις διαφορετικές θέσεις. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων είναι η δυνατότητα να οργανωθεί ένα κρεβάτι μόνο για ένα άτομο. Τα βασικά πλεονεκτήματα των επίπλων είναι:

 • την παρουσία ενός μεγάλου εσωτερικού συρταριού στο οποίο μπορείτε να βάζετε κλινοσκεπάσματα, εποχιακά ρούχα ή περιττά παιχνίδια.
 • Τα υποβραχιόνια είναι κατασκευασμένα από κράματα που εγγυώνται αξιόπιστη και μακρά καθημερινή λειτουργία.
 • όταν ξεδιπλώνεται, δημιουργείται ένα ακόμη κρεβάτι ύπνου χωρίς ραφές. Σε μια συγκεκριμένη θέση, το υποβραχιόνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαξιλάρι.

Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος καναπέ-καναπέ, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο παιδικό δωμάτιο.

Η μία πλευρά με το υποβραχιόνιο πιέζεται προς τα πλάγια και δημιουργείται χώρος για ύπνο. Με την αγορά αυτού του μοντέλου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη επαρκούς ελεύθερου χώρου.

Καναπές καναπέ σε οικολογικό στιλ

Κουκούλα με κλίκ

Αυτά τα μοντέλα επίπλων είναι εξοπλισμένα με τη πιο διάσημη και παραδοσιακή συσκευή μετατροπής.Η αρχή του σχεδιασμού αντικατοπτρίζεται καλύτερα από το άλλο όνομα του σχεδίου - το "βιβλίο" (σαν να ανοίγει ένας καναπές όταν ξεδιπλώθηκε ο καναπές). Το όνομα "click-gag" το μοντέλο που λάβατε οφείλεται στον ειδικό ήχο που ακούγεται κατά τη λειτουργία του μηχανισμού.

Οι θετικές πτυχές των επίπλων είναι:

 • ελαφρότητα κατά την αναδίπλωση (απλά σηκώστε το κάθισμα μέχρι να εμφανιστεί ένα χαρακτηριστικό κλικ και στη συνέχεια να το χαμηλώσετε).
 • συμπαγές - τα έπιπλα τοποθετούνται συνήθως κατά μήκος του τείχους. Μπορείτε επίσης να βάλετε τον καναπέ σε μια γωνία.
 • ο μηχανισμός μετασχηματισμού περιλαμβάνει τρεις επιλογές για τη θέση της πλάτης: οριζόντια, στάνταρ και "χαλάρωση" - ενδιάμεσα μεταξύ των ακραίων.
 • την ευκαιρία να οργανώσετε μια διπλή θέση.

Για μικρές κουζίνες, είναι ανεπιθύμητο να επιλέξετε ένα μοντέλο με μηχανισμό κλικ-gag.

Καναπές κρεβάτι στο σαλόνι

Καναπές κρεβάτι στο εσωτερικό

Καφέ καναπέδες

Καναπές παιδικού καναπέ

Η σωστή επιλογή των επίπλων για το δωμάτιο των παιδιών είναι το κλειδί για την καλή υγεία και την καλή διάθεση του παιδιού. Κατά την αγορά ενός καναπέ, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα πτυσσόμενα μοντέλα. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους: ένα πλήρες κρεβάτι παρέχεται, και όταν συναρμολογούνται, ο καναπές καταλαμβάνει λίγο χώρο.

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες προσελκύουν την προσοχή των γονέων από την παρουσία ενός ενσωματωμένου συρταριού, το οποίο είναι κατάλληλο για ένα παιδί να διπλώνει ανεξάρτητα παιχνίδια ή ένα κρεβάτι. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των επίπλων είναι η δυνατότητα σταδιακής αύξησης του μήκους. Σε ένα συρόμενο μοντέλο, η προβλήτα επεκτείνεται χρησιμοποιώντας ένα ή δύο επιπλέον μαξιλάρια. Στην περίπτωση των πτυσσόμενων βραχιόνων, μπορείτε να κατεβάσετε πρώτα ένα υποβραχιόνιο πρώτα, και στη συνέχεια και τα δύο.

Ο καναπές-καναπέδες για παιδιά μπορεί να έχει αφαιρούμενα καλύμματα, κάτι που είναι πολύ βολικό στην καθημερινή ζωή (μπορείτε να πλύνετε ή να ράψετε νέα).

Δερμάτινο καναπέ

Κόκκινο καναπέ

Μοντέρνο καναπέ κρεβάτι

Οι πελάτες προσφέρουν καναπέδες με ταπετσαρία από τα παρακάτω υλικά:

 • Βελούδο - μαλακό και μαλακό στην αφή υλικό. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καλό για καθαρισμό.
 • Το Jacquard είναι ένα πολύ ανθεκτικό κλωστοϋφαντουργικό προϊόν, πρακτικά δεν φθείρεται, αλλά λόγω της ύφανσης έχει μια τέτοια λεία επιφάνεια που μπορεί να μετακινηθεί έξω από το κρεβάτι.
 • το κοπάδι είναι ένα κοινό υλικό ταπετσαρίας. Το πιο δημοφιλές είναι το βαμβάκι.

Κατά την επιλογή ενός καναπέ, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το πλαίσιο. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι μοριοσανίδες, MDF. Μια πιο ανθεκτική, ανθεκτική στην υγρασία και υψηλής ποιότητας βάση είναι από MDF. Μοντέλα της γραμμής του προϋπολογισμού συγκεντρώνονται από μοριοσανίδες.

Όταν επιλέγετε καναπέ για παιδιά, προτιμάτε τα ασφαλή μοντέλα που δεν έχουν αιχμηρές γωνίες ή προεξέχοντα μεταλλικά μέρη, με ταπετσαρίες από φυσικά υφάσματα, με αξιόπιστα και άκαμπτα πλαίσια.

Πορτοκαλί καναπές καναπέ

Καναπές καναπέδες

Καναπές κρεβατοκάμαρα σε στυλ provence

Καναπές καναπέ για την κουζίνα

Αυτά τα μοντέλα επίπλων φαίνονται εύκολα και κομψά και ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας. Για το περιβάλλον της κουζίνας, επιλέγονται καναπέδες με μηχανισμό μετασχηματισμού ή συνήθεις. Το μέγεθος αυτών των καναπέδων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις παραμέτρους της κουζίνας και τη διάταξη της. Εάν το επιτρέπει η περιοχή, τότε δημιουργήστε ένα μακρύ καναπέ που δεν ολισθαίνει. Θα είναι βολικό για τον ενοικιαστή ή τον φιλοξενούμενο να φιλοξενήσει και ένα επιπλέον μέρος της επιφάνειας ύπνου δεν απαιτείται.

Εάν οι διαστάσεις της κουζίνας είναι μέτριες, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε καναπέδες με μηχανισμό καναπέ. Όταν συναρμολογηθούν, δεν θα επηρεάσουν την ελεύθερη κυκλοφορία των κατοίκων και, όταν ξεδιπλωθούν, είναι αρκετά άνετο για τους να κερδίσουν έναν ακριβό επισκέπτη για τη νύχτα. Οι πτυσσόμενοι καναπέδες είναι συμπαγής, αλλά μπορεί να είναι παραπλανητικοί με το "μέτριο" μέγεθος τους, οπότε πριν αγοράσετε έπιπλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τόπος της προτεινόμενης εγκατάστασης θα επιτρέψει στον καναπέ να σταθεί unfolded. Το αποσυναρμολογημένο προϊόν δεν πρέπει να εμποδίζει τις εξόδους / εισόδους ή να παρεμποδίζει τους ενοικιαστές.

Ξυλόγλυπτο καναπέ

Καναπές καναπέ καναπέ

Γκρίζο καναπέ

Οι καναπέδες κουζίνας είναι συνήθως ίσιοι και γωνιακοί. Οι κατασκευαστές προσφέρουν προϊόντα εξοπλισμένα με / μη εξοπλισμένα με πλάτες και μπράτσα. Η επιλογή του μοντέλου, εκτός από την περιοχή της κουζίνας, εξαρτάται επίσης από τη θέση και το σχήμα του τραπεζίου της κουζίνας, τον αριθμό των κατοίκων και τις προτιμήσεις τους.Εάν η οικογένεια είναι μεγάλη και συχνά θέλει να συγκεντρωθεί στην κουζίνα, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα γωνιακό μοντέλο. Για μια μικρή οικογένεια που έχει μόνο πρωινό στην κουζίνα και προτιμά να τρώει έξω, είναι κατάλληλο ένα συμπαγές μοντέλο χωρίς μπράτσα, με χαμηλή πλάτη.

Το πλαίσιο του προϊόντος μπορεί να είναι άκαμπτο και μερικώς ανοικτό ή εντελώς επενδυμένο υλικό. Φυσικά, ένας καναπές δερμάτινο καναπέ για την κουζίνα είναι προτιμότερο. Η ταπετσαρία από ύφασμα δεν είναι τόσο ανθεκτική και στο χώρο της κουζίνας είναι πιο δύσκολη η φροντίδα από το δέρμα. Το μόνο μειονέκτημα της δερμάτινης ταπετσαρίας, εκτός από την τιμή, είναι η λεία επιφάνεια στην οποία είναι δύσκολο να συγκρατηθεί η στρωμνή.

Μπλε καναπέδες καναπέδες

Καναπές κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Γωνιακό καναπέ

Συστάσεις για την επιλογή καναπέ

Ο καναπές καναπέ, χάρη σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων, είναι σε θέση να εναρμονιστεί αρμονικά στο δωμάτιο για οποιονδήποτε σκοπό. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε στενά προϊόντα για το διάδρομο και την κουζίνα. Τα σαλόνια είναι πολυτελώς διακοσμημένα με μοντέρνα και κομψά μοντέλα, ενώ στους παιδικούς σταθμούς εγκαθίστανται πρακτικοί και ασφαλείς καναπέδες με στρογγυλεμένα σχήματα.

Οι πιο απαιτητικοί είναι οι κλασικοί καναπέδες με καμπυλωτά πόδια, πλάτες ασυνήθιστου σχήματος και ταπετσαρίες σε υλικά ήρεμων αποχρώσεων: λευκό, μπεζ, καφέ.

Σαλόνια με μπαρόκ εσωτερικό θα συμπληρώσουν τους καναπέδες με ταπετσαρία από ευγενή υλικά: βελούδο, βελούδο. Το χρωματικό σχέδιο για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σχηματίζεται από κορεσμένες μπλε, κόκκινες, μπορντό, σκούρες πράσινες αποχρώσεις. Τα στοιχεία των πλαισίων και τα πόδια θα πρέπει να έχουν σκαλισμένα στοιχεία και να είναι στυλιζαρισμένα σε χρυσό.

Καναπές ηλιοθεραπεία με συρτάρια

Καναπές κρεβάτι σε εξοχική κατοικία

Κίτρινο καναπέ

Μοντέλα απλών γεωμετρικών σχημάτων είναι χαρακτηριστικά του σύγχρονου στυλ. Ως διακοσμητικά στοιχεία, είναι αρκετά κατάλληλο να χρησιμοποιείτε φωτεινά μαξιλάρια.

Ο σχεδιασμός των νέων τεχνολογιών υψηλής τεχνολογίας ή του μινιμαλισμού θα συμπληρωθεί από καναπέδες λακωνικών δημιουργικών μορφών (με την εμφάνιση ενός μορφοποιημένου προϊόντος) και κομψές αποχρώσεις (πορτοκαλί, πράσινο, κόκκινο).

Σήμερα, ένας καναπές είναι μια καλή αγορά για τη διακόσμηση κάθε δωματίου σε διαφορετικό ύφος. Χάρη στο ευρύ φάσμα και τις προσιτές τιμές, αυτή είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να ενσωματώσετε την προσωπικότητά σας στο εσωτερικό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)