Πώς να κρύψετε καλώδια σε ένα διαμέρισμα: βασικά κόλπα (51 φωτογραφίες)

Οποιοσδήποτε θέλει να κάνει το διαμέρισμά τους όσο το δυνατόν πιο άνετα και κάνει ό, τι είναι δυνατόν για μια άνετη διαμονή. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, πολλοί εξοπλισμοί είναι εξοπλισμένοι με ασύρματες συσκευές, αλλά ο αριθμός των καλωδίων από τον υπόλοιπο εξοπλισμό είναι ένα επείγον πρόβλημα. Τα καλώδια που κολλάνε από παντού σίγουρα χαλάσουν το εσωτερικό του διαμερίσματός σας. Εάν υπάρχει ένα μικρό παιδί στο διαμέρισμα, είναι επείγον να λύσουμε το πρόβλημα με τα καλώδια, καθώς τα προεξέχοντα καλώδια δεν είναι μόνο άσχημα αλλά και ανασφαλή.

Καλώδια

Καλώδια

Λευκό σύρμα στον τοίχο

Διακόσμηση σύρματος στον τοίχο

Υποδοχέας καλωδίων

Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες πώς να κρύψει τα καλώδια στο διαμέρισμα.

Καλώδια

Δοχείο καλωδίων

Κουτί καλωδίων

Πού να κρύψετε το καλώδιο στην οροφή ή στο πάτωμα;

Μπορείτε να χτίσετε ένα μικρό πλαστικό κουτί εάν τα καλώδια στο διαμέρισμά σας περάσουν κατά μήκος του οροπέδου ή του δαπέδου. Μπορείτε να βιδώσετε το κιβώτιο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Τοποθετήστε τα καλώδια μέσα στο κουτί και κλείστε με μια ειδική πόρτα. Αυτή η επιλογή θεωρείται η πιο κοινή και εύκολη. Εάν το διαμέρισμά σας έχει ψευδοροφές, μπορείτε να φτιάξετε ένα δοχείο από γυψοσανίδα, να το εξοπλίσετε με καλώδια και να το στερεώσετε κάτω από το ταβάνι. Ένα πλαστικό ή γυψοσανίδας είναι, φυσικά, καλύτερο από τα προεξέχοντα καλώδια, αλλά δεν είναι ακόμα η καλύτερη επιλογή.

Καλώδια

Καλώδια

Κόκκινο καλώδιο στο εσωτερικό

Πώς να κρύψει το καλώδιο στον τοίχο;

Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, έχοντας τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να κρύψετε το καλώδιο στον τοίχο. Χρησιμοποιώντας ένα μύλο, είναι απαραίτητο να κάνετε αρκετές τρύπες στη θέση του σύρματος. Χρησιμοποιήστε ένα puncher για να αφαιρέσετε το κύριο μέρος, και τα strobes είναι έτοιμα. Δεν είναι δύσκολο να τοποθετήσετε τα σύρματα κατά μήκος της γραμμής τοποθέτησης, αφού εγκαταστήσετε το καλώδιο στην τρύπα, αμέσως στερεώνεται με οικοδομικό γύψο.

Καλώδια

Τοποθετώντας καλώδια στην κουζίνα

Καλώδιο λαμπτήρων

Πώς να κρύψει το καλώδιο στο πάτωμα;

Ο πιο λογικός τρόπος για να αποκρύψετε τα ανεπιθύμητα καλώδια είναι να τα κρύψετε στο baseboard. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα πλαστικά πλακίδια με εσοχή για το καλώδιο. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το κέντρο ολίσθησης της πλακέτας, τοποθετήστε το καλώδιο στο εσωτερικό και στερεώστε τη μέση της πλακέτας.

Καλώδια

Καλώδια

Πολυέλαιος με σύρματα

Εάν το ζήτημα της κάλυψης του καλωδίου προέκυψε κατά τη διάρκεια της επισκευής, μπορείτε να κάνετε μια τρύπα στο πάτωμα με ένα puncher, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σύρμα στην αυλάκωση και να το βάλει στην τρύπα. Μετά τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τις τρύπες με τσιμέντο.

Καλώδια

Καλώδια

Καλώδια επίπλων

Χύτευση καλωδίων

Καλωδίωση

Απόκρυψη του καλωδίου από την τηλεόραση

Τις περισσότερες φορές, η τηλεόραση τοποθετείται στους τοίχους. Το ζήτημα του τρόπου απόκρυψης των καλωδίων από την τηλεόραση στον τοίχο γίνεται σχετικό. Ένα διακοσμητικό κουτί θα βοηθήσει να τα κρύψει, αυτή η μέθοδος περιγράφεται παραπάνω.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αποκρύψετε τα καλώδια στον τοίχο και να εγκαταστήσετε πρίζες πίσω από την τηλεόραση.

Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό: μια μικρή τρύπα γίνεται στον τοίχο, τα σύρματα τοποθετούνται σε μια αυλάκωση. Το κρυμμένο σύρμα είναι στερεωμένο στο στύλο και ο τοίχος είναι καλυμμένος με γύψο. Χάρη σε αυτή τη λύση, όλα τα καλώδια θα είναι κρυμμένα.

Καλώδια

Καλώδια

Καλώδια

Οδηγός καλωδίων

Υποδοχές καλωδίων γραφείου

Απόκρυψη των καλωδίων από τον υπολογιστή

Στον σημερινό κόσμο, υπάρχει σχεδόν ένας υπολογιστής σε κάθε διαμέρισμα, οπότε το πιο πιεστικό πρόβλημα είναι πώς να κρύψετε τα καλώδια από τον υπολογιστή. Μια σειρά από σύρματα όχι μόνο φαίνεται παραπλανητική, αλλά επίσης δεν είναι ασφαλής. Για μια μικρή ανακούφιση, χρησιμοποιήστε ασύρματη τεχνολογία όπου είναι δυνατόν. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε χωρίς τη χρήση καλωδίων στα ακόλουθα στοιχεία του υπολογιστή:

  • Ποντίκι υπολογιστή.
  • WiFi δρομολογητή.
  • Πληκτρολόγιο
  • Ακουστικό σύστημα.

Καλώδια

Καλώδια

Καλώδιο τηλεόρασης

Τηλεόραση

Κουτί αποθήκευσης καλωδίων

Μια ασύρματη σύνδεση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μερικά επιπλέον καλώδια. Προκειμένου τα ηλεκτρικά σύρματα να μην βρίσκονται στριμμένα στο πάτωμα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε σύρματα του απαιτούμενου μήκους, έτσι ώστε τα καλώδια να τεντωθούν. Τα καλώδια που βρίσκονται στο πάτωμα μπορούν να στερεωθούν κάτω από το τραπέζι με ταινία ή άλλη κολλητική ταινία.

Τα υπερβολικά καλώδια μπορούν επίσης να καλυφθούν σε διακοσμητικό κουτί. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κουτί που θα φαίνεται όμορφο σε συνδυασμό με το σχεδιασμό του δωματίου ή να το επικολλήσετε με τα κατάλληλα υλικά.

Μια άλλη επιλογή είναι να κρύψετε το καλώδιο στο baseboard. Πώς γίνεται αυτό μπορεί να διαβάσει παραπάνω.

Καλώδια

Καλωδίωση

Πλαστικό δοχείο για καλώδια

Χρήσιμες Συμβουλές

Εάν στο διαμέρισμά σας δεν υπάρχει καμία από τις αναφερόμενες μεθόδους για κάποιο λόγο, μην βιαστείτε να χάσετε την καρδιά σας. Υπάρχουν πολλά μυστικά για την κάλυψη του καλωδίου: τα ηλεκτρικά καλώδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο διακόσμησης. Χρησιμοποιώντας διακοσμητικούς συνδετήρες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική εικόνα στον τοίχο. Οι διακοσμητικοί σύνδεσμοι πωλούνται συνήθως με τη μορφή διαφόρων σχημάτων και με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Θα χρειαστείτε λίγη φαντασία και τα καλώδια θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το δωμάτιο με νέα χρώματα.

Καλώδια

Καλώδια

Τοποθετώντας το σύρμα κάτω από το baseboard

Μπορείτε να αποκρύψετε τα καλώδια απλά μπλοκάροντάς τα με ένα στοιχείο διακόσμησης, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κατσαρόλα με ζωντανά σγουρά άνθη.

Καλώδια

Καλώδια

Κουτί καλωδίων

Εάν το διαμέρισμά σας έχει πολλά διαφορετικά έπιπλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια καρέκλα ή καναπέ στη θέση των καλωδίων.

Καλώδια

Καλώδια

Προστασία καλωδίων

Διανομέας καλωδίων

Δικτυωτό για καλώδια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρύψετε ανεπιθύμητα καλώδια σε ένα διαμέρισμα, ο καθένας μπορεί να επιλέξει την πιο κατάλληλη επιλογή για το διαμέρισμά τους.

Καλώδια

Καλώδια

Σύρματα ενσωματωμένα στον τοίχο

Σύρματα στο υπνοδωμάτιο

Σύρματα στην τραπεζαρία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)