Στρογγυλό καθρέφτη στο σπιτικό ντεκόρ - απομόνωση μορφών (24 φωτογραφίες)

Ένας στρογγυλός καθρέφτης είναι ένα καθολικό κομμάτι διακόσμησης. Συνθέτει οργανικά σε κλασικά και μοντέρνα εσωτερικά στυλ. Ανάλογα με την παρουσία επιπρόσθετων στοιχείων ή πλαισίων, οι καθρέφτες μπορούν να εκτελέσουν τόσο τον προορισμό τους όσο και τη διακοσμητική λειτουργία.

Στρογγυλό καθρέπτη

Στρογγυλό καθρέπτη

Επιλέγοντας έναν καθρέφτη, πρέπει να εστιάσετε σε διάφορες παραμέτρους, οι οποίες θα συζητηθούν παρακάτω.

Στρογγυλό καθρέπτη

Τύπος χώρων

Πριν κάνετε μια αγορά, αξίζει να εξεταστεί ποιο δωμάτιο στο σπίτι θα προορίζεται. Για παράδειγμα, ένας στρογγυλός καθρέφτης στο μπάνιο δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο γενικό στυλ, αλλά και να λύσει πρακτικά προβλήματα:

 • δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο?
 • αντικατοπτρίζουν καλά τα αντικείμενα.
 • να είναι ανθεκτικό στην υγρασία.

Στρογγυλό καθρέπτη

Η τελευταία ιδιοκτησία είναι πολύ σημαντική. Θα εξαρτηθεί από τον πόσο χρόνο θα διαρκέσει ο καθρέφτης. Είναι προτιμότερο να προτιμούν τα προϊόντα για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε αμάλγαμα αργύρου. Αυτός ο τύπος ανακλαστικής επιφάνειας είναι ερμητικά σφραγισμένος γύρω από τις άκρες, καλύπτονται με ένα προστατευτικό στρώμα χαλκού, οπότε ο καθρέφτης θα διαρκέσει πολύ καιρό, ακόμη και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο.

Στρογγυλό καθρέπτη

Η επιλογή ενός καθρέφτη στο διάδρομο ή το υπνοδωμάτιο αφήνει πολύ περισσότερο χώρο για φαντασία. Για εσωτερική διακόσμηση σε αυτούς τους χώρους, μπορείτε να αγοράσετε τόσο ένα μικρό τραπέζι καθρέφτη και ένα μεγάλο καθρέφτη.

Στρογγυλό καθρέπτη

Μέγεθος καθρέφτη

Εδώ, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αποφασίσουμε τι είναι πιο σημαντικό - μια διακοσμητική λειτουργία ή μια αντανακλαστική. Για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα, ένας μικρός καθρέπτης τραπέζι στο ντουλάπι θα είναι κατάλληλος. Είναι βολικό για πολλές γυναίκες να εφαρμόζουν μακιγιάζ ή να κάνουν χτενίσματα μπροστά από έναν μικρό καθρέφτη.

Στρογγυλό καθρέπτη

Απαιτείται ένας μεγάλος στρογγυλός καθρέπτης να τοποθετείται πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Έτσι, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, ειδικά αν υπάρχει μια πηγή φωτός, ένα παράθυρο ή ένας λαμπτήρας μπροστά από τον καθρέφτη.

Επιλέγοντας έναν καθρέφτη στο μπάνιο, καθοδηγούνται κυρίως από το μέγεθος του νεροχύτη. Η καλύτερη επιλογή είναι το ίδιο πλάτος των προϊόντων. Αν και δεν υπάρχουν περιορισμοί, και όλοι επιλέγουν ένα μοντέλο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Στρογγυλό καθρέπτη

Η εσωτερική διακόσμηση με καθρέφτες είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση σχεδιασμού. Εδώ μπορείτε να δείτε φαντασία και να συνδυάσετε καθρέφτες διαφορετικών μεγεθών και στυλ. Οι αντανακλαστικές λειτουργίες ξεθωριάζουν φυσικά στο παρασκήνιο.

Στρογγυλό καθρέπτη

Στρογγυλό καθρέπτη

Καθρέπτες στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από το μέγεθος, μπορούν να μετατρέψουν το δωμάτιο πέρα ​​από την αναγνώριση. Βρίσκονται απέναντι από την πηγή φωτός, θα δώσουν στο δωμάτιο την ελαφρότητα και την ευελιξία, θα το κάνουν οπτικά μεγαλύτερο. Αντανακλώντας το αντίθετο στοιχείο διακόσμησης, εικόνα ή λουλούδι, δημιουργήστε μια ενδιαφέρουσα προφορά.

Στρογγυλό καθρέπτη

Πλαίσιο για καθρέφτη

Τώρα οι αγοραστές δεν έχουν πρακτικά κανέναν περιορισμό στην επιλογή τους και το στρογγυλό πλαίσιο για τον καθρέφτη μπορεί να κατασκευαστεί σε απολύτως οποιοδήποτε ύφος από διάφορα υλικά.

Στρογγυλό καθρέπτη

Για το μπάνιο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τους καθρέφτες σε πλαίσια από πλαστικό ή μέταλλο. Αυτά τα υλικά είναι ανθεκτικά στην υγρασία ή σε υψηλές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι ένας στρογγυλός καθρέφτης σε ένα πλαστικό πλαίσιο θα φανεί φθηνό.

Στρογγυλό καθρέπτη

Οι κατασκευαστές καθρεφτών δίνουν μεγάλη προσοχή στο σχεδιασμό. Τα πλαίσια είναι συχνά επικαλυμμένα με χρώματα που μοιάζουν με ασήμι, χρυσό, χαλκό και άλλα υλικά. Το χρώμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ατομικές προτιμήσεις και το συνολικό χρώμα, αλλά τα λευκά και τα μεταλλικά θεωρούνται παραδοσιακά.

Στρογγυλό καθρέπτη

Ένας καθρέφτης σε ένα ξύλινο πλαίσιο είναι πιο κατάλληλο να τοποθετηθεί στην αίθουσα ή στο σαλόνι.Ένα πλαίσιο από φυσικό ξύλο ή μίμηση θα δώσει στο δωμάτιο μια πιο ευγενή και συμπαγή εμφάνιση. Με την ευκαιρία, το προϊόν στη μπαγκέτα δεν φαίνεται τόσο μαζικό όσο ένας στρογγυλός σκαλιστός καθρέφτης. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε και τα τελικά πλαίσια και τη διαμόρφωση παραγγελιών σε εργαστήριο μπαγκέτας.

Πρόσθετες λειτουργίες

Ο καθρέφτης πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφος, αλλά και λειτουργικός. Η ζήτηση από τους αγοραστές δεν επιτρέπει στους κατασκευαστές να χαλαρώσουν. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα εξοπλισμένα με πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Στρογγυλό καθρέπτη

Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέπτη διπλής όψης στρογγυλής επιφάνειας εργασίας. Το πλεονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι ότι είναι συμπαγή, κινητά, έχουν μεγεθυντική πλευρά. Συνήθως, τέτοιοι καθρέφτες είναι προσαρτημένοι σε ένα πόδι ή στη βάση, έτσι ώστε εάν είναι απαραίτητο, να αναπτύξετε το προϊόν με την επιθυμητή πλευρά: κανονική ή μεγέθυνση. Το πλαίσιο και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ και χρώματα.

Στρογγυλό καθρέπτη

Μια πολύ δημοφιλής λύση για τη διακόσμηση λουτρών πρόσφατα έχει γίνει ένας στρογγυλός καθρέφτης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπλέον, ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες:

 • η λάμπα τοποθετείται ξεχωριστά, από την πλευρά ή από την κορυφή.
 • ενσωματωμένες λαμπτήρες LED.

Το πλεονέκτημα του ενσωματωμένου οπίσθιου φωτισμού είναι ότι μπορεί να βρίσκεται τόσο στις άκρες του καμβά καθρέφτη, επαναλαμβάνοντας το σχήμα του προϊόντος, και με τη μορφή διαφόρων μοτίβα στο κέντρο, που περνάει από το ένα άκρο στο άλλο.

Στρογγυλό καθρέπτη

Πολλά μοντέρνα μοντέλα καθρέφτη μπάνιου είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με φώτα ή ενσωματωμένο φωτισμό, αλλά και με ράφια. Τι τους κάνει ακόμα πιο βολικό στη χρήση.

Διακόσμηση

Όταν αγοράζετε καθρέφτες, οι πελάτες έχουν μια τεράστια ευκαιρία να επιλέξουν μοντέλα:

 • συνοπτική στο ύφος του μινιμαλισμού.
 • μοντέρνα με πρόσθετα χαρακτηριστικά.
 • κλασικό
 • αποκλειστικά σε μπαγκέτα ή σκαλιστό πλαίσιο.

Πολύ συχνά υπάρχουν καθρέφτες γύρο σε ένα πλαίσιο που γίνεται με τη μορφή του ηλιακού φωτός. Αυτά τα προϊόντα φαίνονται πρωτότυπα και θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση του εσωτερικού. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο καθρέφτη ή να τοποθετήσετε αρκετές μικρές δίπλα του.

Στρογγυλό καθρέπτη

Μια ενδιαφέρουσα λύση μπορεί να είναι ένας σφαιρικός (κυρτός) καθρέφτης σε ένα ασυνήθιστο πλαίσιο ή ένα καθρέφτη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι του φωτός σε ένα δωμάτιο με έναν απλό τρόπο: να οργανώσετε τους καθρέφτες γύρω από το ίδιο μέγεθος σε τετράγωνο ή ορθογώνιο. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λουλούδι ή μια εικόνα απέναντι.

Στρογγυλό καθρέπτη

Μερικές φορές δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο ή υπάρχει η επιθυμία να διακοσμήσετε το εσωτερικό με ένα πρωτότυπο και σε αντίθεση με άλλα προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να διακοσμήσετε τον εαυτό σας τον καθρέφτη. Απλά συνδέστε τη φαντασία.

Στρογγυλό καθρέπτη

Σε αυτή την περίπτωση, το πλαίσιο για τον καθρέφτη μπορεί να διακοσμηθεί με απολύτως οποιοδήποτε υλικό:

 • πανί?
 • φυτά και άνθη.
 • χρώμα;
 • ένα μωσαϊκό από χάντρες, κομμάτια από γυαλί, χαρτί.

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά εργαστήρια για τη διακόσμηση καθρεφτών με τα χέρια σας.

Στρογγυλό καθρέπτη

Για οποιοδήποτε σκοπό αποκτάται ένας καθρέφτης, το κυριότερο είναι να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν. Τα επιχρυσωμένα μοντέλα θεωρούνται πιο ανθεκτικά. Τα προϊόντα με μια επιφάνεια επικαλυμμένα με αλουμίνιο είναι φθηνότερα, αλλά αντικατοπτρίζουν τα αντικείμενα χειρότερα και επιδεινώνονται γρηγορότερα.

Στρογγυλό καθρέπτη

Η ανακλώσα επιφάνεια πρέπει να είναι ομαλή και ομοιόμορφη, χωρίς ελαττώματα και ρωγμές. Αξίζει να δίνετε προσοχή στην πλευρά της πλευράς. Μια πράσινη και μπλε απόχρωση δείχνει ότι ο καθρέφτης είναι ανθεκτικός στην υγρασία. Έτσι, μπορείτε να το κρεμάσετε με ασφάλεια στο μπάνιο.

Στρογγυλό καθρέπτη

Στρογγυλό καθρέπτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)