Πρόεδρος-θρόνος: βασιλικά πάθη στο εσωτερικό (24 φωτογραφίες)

Η καρέκλα θρόνου είναι ένα ασυνήθιστο και πολυτελές εσωτερικό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακούς χώρους, σε γραφεία, σε κέντρα αισθητικής κλπ. Φυσικά, αυτό το έπιπλο δεν είναι κατάλληλο για όλους, αλλά αν μπορείτε να το εγκαταστήσετε με επιτυχία στο σχεδιασμό, θα γίνει πραγματικό το επίκεντρο κάθε δωματίου.

Πράσινη θρόνος πρόεδρος

Παλιά καρέκλα αντίκες

Ιστορικό υπόβαθρο

Η πολυθρόνα ως έπιπλο εμφανίστηκε πριν από πολλούς αιώνες. Εκείνη την εποχή, ο θρόνος και η καρέκλα ήταν ουσιαστικά τα ίδια. Πιστεύεται ότι οι πρώτες καρέκλες θρόνου χρησιμοποιήθηκαν από τους Αιγύπτιους Φαραώ. Τέτοια έπιπλα βρέθηκαν στους τάφους τους. Στην αρχή ήταν οι θρόνοι του ξύλου, δύσκολα θα μπορούσαν να ονομαστούν πολύ άνετα.

Τραπέζι θρόνου με βελούδινη ταπετσαρία

Μπαρόκ Καρέκλα Θρόνου

Σταδιακά, η μόδα για θρόνους κατέλαβε σχεδόν όλες τις χώρες. Αλλά αρχικά τέτοια έπιπλα μπορούσαν να βρεθούν μόνο στα σπίτια των ηγεμόνων. αργότερα, μεγάλες καρέκλες με τη μορφή θρόνων άρχισαν να εμφανίζονται στα σπίτια των πλουσίων υποκειμένων. Για πρώτη φορά, έφεραν υφάσματα για θρόνους στη Γαλλία. Τα βασιλικά καθίσματα ήταν γεμάτα με μετάξι, βελούδο και ταπισερί. Σκέφτηκαν επίσης να κάνουν μαλακά μαξιλάρια κάτω για θρόνους για μεγαλύτερη άνεση. Αργότερα, οι πλάτες και τα υποβραχιόνια μετατράπηκαν σε πραγματικά αντικείμενα εφαρμοσμένης τέχνης: οι τεχνίτες σκαλισμένα χαριτωμένα σχέδια πάνω τους.

Λευκή πρόεδρος θρόνου

Βούρτσες θρόνο πρόεδρος

Ο XX αιώνας ήταν διάσημος για την πρακτικότητα του, τόσο περίτεχνα θρόνια αυτή τη στιγμή πήγε στη λήθη. Ωστόσο, αυτές τις μέρες η μόδα για αυτούς έχει επιστρέψει.

Τώρα στα καταστήματα επίπλων δεν θα βρείτε ογκώδη ξύλινα θρόνια, αλλά όλα τα είδη των κομψών και εκλεπτυσμένων παραλλαγών των πολυθρόνων σε αυτό το θέμα μπορεί να βρεθεί χωρίς προβλήματα.

Tron καρέκλα με χρυσή διακόσμηση

Ξύλινη καρέκλα θρόνου

Καρέκλα θρόνου στο εσωτερικό ενός κατοικημένου διαμερίσματος

Η καρέκλα-θρόνος θα χωρέσει με επιτυχία στα ακόλουθα στυλ εσωτερικού χώρου:

  • κλασικό
  • μπαρόκ?
  • Ροκοκό
  • Γοτθικό
  • κλασικισμός.
  • αναγέννηση;
  • Αγγλικό στυλ.

Καρέκλα γραφείου-θρόνο

Καρέκλα θρόνου σε κινέζικο στυλ

Όλα αυτά τα παραδοσιακά στιλιστικά στοιχεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, αν και σε μια κάπως μεταμορφωμένη μορφή. Ο εσωτερικός σχεδιασμός στο στυλ του μπαρόκ, του γοτθικού ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα επιλεγμένα στυλ, χρησιμοποιώντας διάφορες πολυθρόνες-θρόνους θα πρέπει να υλοποιηθεί σε ευρύχωρα δωμάτια. Πιο επιτυχημένα, τέτοια έπιπλα θα χωρέσουν στα σαλόνια και στις τραπεζαρίες. Αλλά σε μικρά δωμάτια θα φανεί ογκώδης και γελοία. Ποιο θρόνο να επιλέξετε εξαρτάται από εσάς. Μπορεί να διακοσμηθεί με ταπετσαρία από ακριβά υφάσματα, περίτεχνα γλυπτά, όμορφα μαξιλάρια ή υποπόδιο.

Stucco καρέκλα

Μεταλλική καρέκλα θρόνου

Ωστόσο, εάν είστε υποστηρικτής του μινιμαλισμού ή άλλου απλού σύγχρονου ύφους, υπάρχει λύση και για εσάς. Τώρα οι λεγόμενοι θρόνοι χωρίς σκελετό είναι δημοφιλείς. Δηλαδή, αυτές είναι οι σακούλες φασολιών στις οποίες έχει εμφανιστεί μόδα εδώ και πολύ καιρό, αλλά με άνετα ψηλά πλάτη. Μια τέτοια διασκεδαστική παραλλαγή στο θέμα του θρόνου θα απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Καφέ καρέκλα θρόνου

Δερμάτινη θρόνο καρέκλα

Καρέκλα κόκκινου θρόνου

Καρέκλα θρόνου ως στοιχείο ενός σαλόνι ομορφιάς

Η χρήση θρόνων στο εσωτερικό των ινστιτούτων αισθητικής είναι μία από τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Στα σύγχρονα σαλόνια της Αμερικής και της Ευρώπης, μπορείτε να βρείτε τέτοια ασυνήθιστα έπιπλα. Τονίζει την υψηλή θέση του θεσμού, δίνει στους πελάτες την ευκαιρία να αισθάνονται σημαντικούς και πολύτιμους επισκέπτες.

Art Nouveau Throne Chair

Καρέκλα μαλακού θρόνου

Διαφορετικοί τύποι καρέκλες θρόνου παράγονται ειδικά για σαλόνια. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι ο θρόνος για πεντικιούρ. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κάθε πελάτης θέλει να χαλαρώσει, να αισθάνεται όσο πιο άνετα και άνετα γίνεται. Ένας μαλακός θρόνος με ψηλή πλάτη θα δώσει αυτό το συναίσθημα. Το ύψος τέτοιων θρόνων έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη διαδικασία του πεντικιούρ.

Καρέκλα θρόνου με floral ταπετσαρία

Θηλυκή καρέκλα με επιχρύσωση

Ωστόσο, οι θρόνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο. Μπορούν να προβληθούν στο λόμπι, όπου οι πελάτες περιμένουν στη γραμμή ή σε ένα δωμάτιο μανικιούρ.Επιπλέον, μπορείτε να παραγγείλετε καρέκλες κομμωτικής, στυλιζαρισμένες ως θρόνοι. Φυσικά, εδώ θα πρέπει να εγκαταλείψετε την ψηλή πλάτη έτσι ώστε ο πλοίαρχος να είναι άνετα να εργάζεται, αλλά μπορείτε να σώσετε άλλα στοιχεία του θρόνου - το συνολικό σχέδιο, τις διακοσμητικές πινελιές, την ταπετσαρία κλπ.

Σκαλιστή καρέκλα θρόνου

Pink Throne Chair

Όπως μπορείτε να δείτε, η καρέκλα θρόνου είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για έντονο εσωτερικό σχεδιασμό. Αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη για όλους, ο κλασικός θρόνος δεν μπορεί να εισέλθει σε ένα μικρό δωμάτιο. Ωστόσο, για τέτοιες αίθουσες υπάρχει μια διέξοδος - καρέκλες χωρίς πλαίσιο με τη μορφή θρόνων. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα βολικό και όμορφο στοιχείο επίπλων που θα προσελκύσουν την καθολική προσοχή.

Υψηλή πίσω καρέκλα tron

Μοντέρνα πρόεδρος θρόνου

Τραπέζι Vintage Throne

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)