Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του καναπέ-μωρού (25 φωτογραφίες)

Ο καναπές μωρού είναι ένα δημοφιλές μοντέλο ύπνου για παιδιά και εφήβους. Διπλασιάζεται στο μέγεθος ενός πλήρους μονόκλινου, ενώ στην διπλωμένη κατάσταση καταλαμβάνει σχεδόν το ίδιο χώρο με μια πολυθρόνα. Επίσης, αυτό το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον κρεβάτι στη χώρα, στο δωμάτιο ή σε ένα μικρό διαμέρισμα. Ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών, συνδυασμών χρωμάτων και ποιότητας ταπετσαριών θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε τέλεια έναν πτυσσόμενο καναπέ στο εσωτερικό κάθε δωματίου.

Βελούδινο καναπέ μωρό

Λευκό μωρό καναπέ

Χαρακτηριστικά του καναπέ-μωρού

Τις περισσότερες φορές, ο καναπές κρεβάτι-μωρό αποκτάται από τους ιδιοκτήτες ενός μικρού διαμερίσματος ή εξοχικού σπιτιού. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα πλήρες κρεβάτι για όσους πρέπει να σκεφτούν για την ορθολογική χρήση κάθε εκατοστό ενός μικρού δωματίου.

Καναπές με βαμβακερή ταπετσαρία

Καναπές μωρό στο εσωτερικό

Καναπές μωρό καρό

Ένας υπνοδωμάτιο είναι το κεντρικό στοιχείο του δωματίου, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα έπιπλα στο δωμάτιο, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν μικρό καναπέ από το να τοποθετήσετε έναν τεράστιο γωνιακό καναπέ, ο οποίος θα καταλαμβάνει ολόκληρο τον χώρο. Ένας συμπαγής καναπές θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το χώρο για να σας αρέσει χωρίς να ανησυχείτε για το πού να βάλει το ογκώδες καναπέ.

Καναπές μωρό πτυσσόμενα

Ρετρό καναπέ μωρού στυλ

Καναπές μωρό ροζ

Δεδομένου ότι συχνά ο καναπές μωρών εγκαθίσταται στο παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να έχει ένα φωτεινό χρώμα και να ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου. Τέτοια έπιπλα μπορεί να είναι καθολικά ή με βάση το φύλο.

Παιδικό καναπέ μωρό

Διπλό μωρό καναπέ

Στην κατασκευή ενός τέτοιου καναπέ, χρησιμοποιείται ο μηχανισμός μετασχηματισμού ακορντεόν. Αυτό σας επιτρέπει να το αποσυνθέσετε και να το συναρμολογήσετε σε λίγα λεπτά. Το παιδί θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον ακόμη και χωρίς τη βοήθεια των γονέων, αλλά το κύριο πλεονέκτημα είναι το μικρό του μέγεθος, το οποίο σας επιτρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο στην αίθουσα για ενεργά παιχνίδια του παιδιού και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Καναπές μωρό γκρι

Καναπές μωρό μπλε

Καναπές μωρό βελούδο

Ξεχωριστά, θα πρέπει να σημειωθεί καναπέ-clamshell μωρό τύπου. Αυτό το σχέδιο είναι λιγότερο αξιόπιστο και πιο δύσκολο να ξεδιπλωθεί. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα έχουν λάμες και ένα στρώμα αρκετά υψηλής ποιότητας. Αυτό το καθιστά κατάλληλο ως κρεβάτι για ένα παιδί. Ταυτόχρονα, το κόστος ενός τέτοιου πτυσσόμενου στρώματος είναι χαμηλότερο από αυτό των καναπέδων πλαισίων.

Καναπές μωρό δέρμα

Καναπές μωρό κόκκινο

Καναπές μωρού τύπου σοφίτας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το παιδικό καναπέ-μωρό είναι εύκολο στη χρήση και έχει επίσης συμπαγείς διαστάσεις, αλλά δεν είναι όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου έπιπλα. Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης περιλαμβάνουν:

  • Καλή απόδοση. Οι καναπέδες με κυλίνδρους έχουν ένα ισχυρό κιβώτιο και έναν μηχανισμό δίπλωσης ακορντεόν που μπορούν να χειριστούν και τα παιδιά.
  • Πρακτικότητα. Μεγάλη επιλογή για μικρά δωμάτια. Είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα παιδικό δωμάτιο, στη χώρα, στο σαλόνι και ακόμη και στο γραφείο.
  • Προσιτό κόστος. Εάν χρειάζεστε ανέξοδη έπιπλα, ένας καναπές μωρών θα είναι μια καλή λύση.
  • Αξιοπιστία Ο μηχανισμός ακορντεόν είναι εξαιρετικά αξιόπιστος και έχει σχεδιαστεί για συνεχή χρήση.

Υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων καναπέδων για παιδιά - αυτή είναι η ασφάλειά τους. Διακρίνονται από αξιόπιστο σχεδιασμό, καλές ορθοπεδικές ιδιότητες, βολικό και ανθεκτικό μηχανισμό ακορντεόν.

Μικρός καναπές

Καναπές Art Nouveau μωρό

Καναπές μωρό με οθωμανική

Κατά κανόνα, τα μοντέλα αυτών των καναπέδων δεν έχουν γωνίες, και τα υποβραχιόνια τους είναι διακοσμημένα με ύφασμα. Για την κατασκευή καναπέδων για παιδιά που χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή υλικά που είναι άοσμο και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο, όταν επιλέγετε τέτοια έπιπλα, πρέπει να ελέγχετε ανεξάρτητα τα πιστοποιητικά ποιότητας.

Μωβ μωρό καναπέ

Καναπές μωρό με ένα γεωμετρικό μοτίβο

Καναπές μωρό στο σαλόνι

Κανόνες επιλογής

Η αγορά ενός ποιοτικού, ανθεκτικού, άνετου και ασφαλούς καναπέ-μωρού δεν είναι εύκολο έργο. Όταν επιλέγετε τέτοια έπιπλα, πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε πρώτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αγοράσετε τον βέλτιστο καναπέ, ο οποίος θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς απώλεια εμφάνισης και απόδοσης. Κατά την επιλογή ενός καναπέ του μωρού, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες πτυχές:

  • Οικολογική καθαρότητα υλικών. Το πρωταρχικό καθήκον των γονέων είναι να φροντίζουν για την υγεία του παιδιού, επομένως, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του καναπέ πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα υγιεινής.
  • Χαρακτηριστικά του μηχανισμού αναδίπλωσης. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι βολικός και κατανοητός ακόμα και για ένα παιδί, έτσι ώστε ο ίδιος να μπορεί να διπλώσει και να ξεδιπλώσει τη θέση του.
  • Διαστάσεις Το κύριο πλεονέκτημα του καναπέ του μωρού είναι το μικρό του μέγεθος, οπότε κατά την επιλογή ενός καναπέ μωρού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συγκρίνετε την περιοχή του δωματίου, καθώς και το απαραίτητο μέγεθος της προβλήτας.
  • Χαρακτηριστικά του στρώματος. Για έναν άνετο ύπνο, το στρώμα πρέπει να είναι κατασκευασμένο με βάση τα ελατήρια. Αυτό εξασφαλίζει έναν υγιή και υγιή ύπνο, καθώς και μια μεγάλη διάρκεια ζωής του καναπέ.

Καναπές κρεβάτι-μωρό - η καλύτερη λύση για ένα παιδικό δωμάτιο, εξοχικό σπίτι, γραφείο, δωμάτιο ή σαλόνι. Είναι εξαιρετικά συμπαγές, αλλά σε ξετυλιγμένη μορφή, σχηματίζεται μια πλήρης αγκυροβόληση και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και υφασμάτων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τον τέλειο καναπέ για οποιοδήποτε στυλ.

Καναπές μωρό με συρτάρι

Καναπές μωρό πράσινο

Κίτρινο καναπέ μωρό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)