Terrarium στο εσωτερικό του διαμερίσματος: χαρακτηριστικά του περιεχομένου (26 φωτογραφίες)

Το Terrarium είναι ένα μοντέρνο χόμπι που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε το σπίτι σας, αλλά και να γνωρίσετε πιο κοντά τον κόσμο της άγριας πανίδας. Τα Terrariums γίνονται όλο και πιο δημοφιλή από τα ενυδρεία. Με μια αράχνη ή φίδι, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες, να τις δείτε να μεγαλώνουν και να μαλάκουν, να παρακολουθείτε πώς μια χελώνα ή μια σαύρα κυνηγάει και τρώει. Ο καθαρισμός του terrarium στο σπίτι είναι επίσης ευκολότερος από την αλλαγή του νερού στο ενυδρείο. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να διακοσμήσουν το εσωτερικό με τα τεράρια.

Terrarium

Terrarium

Πώς να επιλέξετε ένα terrarium και να το παραγγείλετε;

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε ποιο ζώο πρόκειται να πάρετε. Το τεράριουμ για την ιγκουάνα ή για το χαμαιλέο πρέπει να είναι μεγάλο και αρκετά μεγάλο. Μην ξεγελιέστε από το μικρό μέγεθος των κατοικίδιων ζώων σας - τα αμφίβια και τα ερπετά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, υπερβαίνοντας το αρχικό μέγεθος αρκετές φορές. Χρειάζονται επίσης αρκετό χώρο για κίνηση. Τα μικρά terrariums είναι κατάλληλα μόνο για αράχνες, αν πρόκειται να τα κρατήσετε μόνοι τους. Οι αράχνες είναι αρκετά μικρά πλάσματα και συνήθως κάθονται σε ένα μέρος.

Ενυδρείο

Υπάρχουν διάφοροι τύποι terrariums για ερπετά και έντομα:

  • οριζόντια
  • κάθετη
  • κυβικά.
  • στρογγυλή.

Ένα κατακόρυφο terrarium είναι κατάλληλο για χαμαιλέοντες, ένα κυβικό είναι κατάλληλο για αράχνες, ένα στρογγυλό είναι για σαλιγκάρια και φυτά και ένα οριζόντιο είναι κατάλληλο για σχεδόν όλους τους άλλους.

Terrarium

Το Terrarium για σαύρες είναι καλύτερο να παίρνετε με εξαερισμό, αλλά για χελώνες ή καβούρια μόνο ένα ενυδρείο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί είναι κατάλληλο και επιλέξτε μια μεγάλη και μεγάλη, αλλά χαμηλή. Εάν χρειάζεστε terrarium για τα τρωκτικά - χάμστερ ή ποντίκια - είναι καλύτερο να τραβάτε τα ζώα αρκετά ευρύ για ελιγμούς, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι υψηλό έτσι ώστε τα ποντίκια να μην πηδούν έξω. Το κάλυμμα με γυαλί είναι ανεπιθύμητο.

Terrarium

Λάβετε υπόψη ότι τα ποντίκια και οι γερβίλοι πηδούν τα ζώα, οπότε μην βάζετε αντικείμενα πάνω τους ότι τα ζώα θα μπορούσαν να ανέβουν και να περάσουν μέσα από το γυαλί. Πάρτε για αυτούς επαρκείς κατοικίες ή πάρτε ένα κλουβί terrarium.

Terrarium

Πολλοί κατασκευαστές πραγματοποιούν έθιμο terrariums. Σκεφτείτε εκ των προτέρων αν χρειάζεστε πρόσθετο φωτισμό, δίχτυα, ένα καπάκι, από ποια πλευρά είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τις πόρτες. Έχοντας ενημερώσει τις απαιτήσεις του πλοιάρχου πριν από την τοποθέτηση της παραγγελίας, θα λάβετε ένα πραγματικά όμορφο terrarium.

Terrarium

Πώς να κανονίσετε ένα terrarium για σαύρες και αράχνες;

Πώς να εξοπλίσει ένα terrarium για ερπετά ή αράχνες; Το καλύτερο έδαφος για ένα terrarium είναι ένα υπόστρωμα καρύδας. Μπορείτε να πάρετε μια συνηθισμένη γη, και για μερικές σαύρες η άμμος είναι κατάλληλη. Το κύριο πράγμα είναι να διασφαλίσουμε ότι η γη δεν καλλιεργείται από έντομα. Θυμηθείτε ότι η γη για λουλούδια δεν είναι κατάλληλη για ερπετά και αράχνες!

Terrarium

Το τροπικό terrarium θα χρειαστεί επιπλέον θέρμανση. Για τους σκοπούς αυτούς, ένας λαμπτήρας είναι κατάλληλος. Ζώα όπως η ιγκουάνα ή το χαμαιλέοντα θα χρειαστούν επίσης μια λάμπα UV. Είναι καλύτερα αν οι λαμπτήρες είναι τοποθετημένοι στο καπάκι του terrarium. Θα φανεί πιο όμορφη από ό, τι εάν βάλετε μια επιτραπέζια λάμπα, για παράδειγμα, στην πλευρά του terrarium.

Terrarium

Το terrarium του ιγκουάνα πρέπει να είναι κάθετο. Τα βρύα μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το έδαφος.

Terrarium

Το τεράριουμ για ένα γκέκο ή μια άλλη σαύρα, που θα διακοσμήσετε με πράσινους τόνους, θα φανεί όμορφη και ακόμα και το χειμώνα θα έχετε ένα κομμάτι καλοκαίρι.

Στο τεράριουμ για τον χαμαιλέοντα ή άλλα ξυλώδη ζώα πρέπει να τοποθετήσετε το driftwood έτσι ώστε τα ερπετά ή η αράχνη να φτάσουν εκεί. Όταν επιλέγετε ένα ερπετόριο ερπετών με ένα δίχτυ, πάρτε ένα μοντέλο με μικρές τρύπες, αφού ζωντανή τροφή (όπως μύγες) μπορεί να ξεφύγει.

Terrarium

Ποιες άλλες διακοσμήσεις για το terrarium γίνονται χρήσιμες; Θα χρειαστείτε φυτά για ένα terrarium και πέτρες για μια όμορφη θέα. Τα φυτά φυτεύονται καλύτερα σε ένα δοχείο, καλυμμένο με πέτρες και βρύα. Είναι καλύτερα να παίρνετε βαριά κεραμικά δοχεία έτσι ώστε μια σαύρα ή ένα φίδι να μην μπορούν να τα μετατρέψουν.

Κεραμικά προϊόντα πράσινου, μαύρου ή καφέ χρώματος θα ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό από τα πλαστικά.

Προηγουμένως, αγοράστε κεραμικά ποτίστρες και τροφοδότες αρκετά μεγάλες με τις ψηλές πλευρές, έτσι ώστε η ζωντανή τροφή να μην διασκορπίζεται κατά μήκος του terrarium και να μην εισχωρεί στο έδαφος.

Terrarium

Το Terrarium για μια αράχνη είναι σχεδόν το ίδιο. Το χώμα καρύδας, οι πότες και τα χτυπήματα, αν η αράχνη είναι δέντρο, θα έρθουν σε πρακτικό. Στο terrarium για μια αράχνη καστανιάς ή άλλα είδη, που οδηγεί σε ένα χερσαίο τρόπο ζωής, η τοποθέτηση σπασμών είναι προαιρετική. Αλλά είναι επιθυμητό να βάλει καταφύγιο. Μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι driftwood ή ένα θραύσμα ενός λουλουδιού αν φαίνεται καλό σε ένα γυάλινο σπίτι μιας αράχνης, αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ωραίο καταφύγιο διακόσμησης στα καταστήματα. Τέτοια καταφύγια μπορούν να σχηματοποιηθούν ως ένα κούτσουρο, ένα σπήλαιο, ένα μικρό σπίτι. Στο terrarium για τα φίδια, μπορείτε επίσης να βάλει καταφύγιο.

Πώς να εξοπλίσει ένα terrarium για θαλάσσιες χελώνες ή καβούρια;

Πώς να φτιάξετε ένα terrarium για μια χελώνα ή καβούρι; Μπορείτε να κάνετε ένα γυάλινο σπίτι για τη χελώνα μόνοι σας, αλλά είναι καλύτερο να το αγοράσετε σε ένα κατάστημα. Το terrarium για την υδρόβια χελώνα ή καβούρι ονομάζεται paludarium ή aquaterrarium. Αυτό είναι ένα τέτοιο terrarium για τα ζώα, στο οποίο υπάρχει τόσο νερό όσο και γη. Μια χελώνα χρειάζεται μεγάλη ποσότητα νερού και προσβάσεως γης, η οποία μπορεί να γίνει από άμμο ή βότσαλα.

Terrarium

Συχνά οι λάτρεις των ζώων παραπονιούνται ότι οι χελώνες και τα καβούρια σκάβουν το χώμα, μαζεύουν τα φυτά, κρύβουν τα τρόφιμα σε βράχια, πράγμα που κάνει το νερό πολύ κακό. Αλλά υπάρχει ένας τρόπος! Μπορείτε να αγοράσετε μια μεγάλη πέτρα στο κατάστημα και να το βάλετε έτσι ώστε το πάνω μέρος να υψώνεται πάνω από το νερό. Και ως διακοσμήσεις, μπορείτε να βάλετε μικρές πέτρες και παρασυρόμενα δέντρα στο ενυδρείο, το οποίο το καβούρι ή η χελώνα μπορούν να κινούνται όπως επιθυμούν. Μπορείτε να φυτέψετε τεχνητά φυτά έτσι ώστε τα ζώα να μην τα αγγίζουν. Το τετράριο για τους βατράχους είναι σχεδόν το ίδιο. Και μπορείτε να ολοκληρώσετε το σχεδιασμό του terrarium τοποθετώντας λίγες τεχνητές σπηλιές.

Terrarium

Το Paludarium χρειάζεται φροντίδα και καθαρισμό. Το νερό πρέπει να αλλάζει περίπου δύο φορές το μήνα, λιγότερο συχνά εάν έχει εγκατασταθεί ένα καλό φίλτρο. Πρέπει έγκαιρα να πετάτε κομμάτια κρέατος, φρούτων, τα υπολείμματα ζωντανής τροφής, διαφορετικά το νερό θα σαπίζει πολύ γρήγορα.

Terrarium

Πώς να κανονίσετε ένα terrarium για τρωκτικά, σαλιγκάρια, μυρμήγκια;

Το τετράριο για χάμστερ ή ποντίκια είναι αρκετά απλός για τον εξοπλισμό. Στο εσωτερικό πρέπει να βάλεις πριονίδι, βάλτε τα σπίτια τροφοδοσίας. Είναι επιθυμητό τα σπίτια να είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή σκληρό πλαστικό, τότε τα ζώα δεν θα μπορούν να τα δαγκώσουν.

Terrarium

Το Terrarium για ινδικά χοιρίδια σχεδιάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως για τα χάμστερ και τα ποντίκια. Για χάμστερ ή ινδικά χοιρίδια, μπορείτε να βάλετε χόρτο ή κλαδιά, τα οποία τα κατοικίδια ζώα θα χαρούν να δαγκώσουν. Ίσως θα σας αρέσει το κλουβί terrarium για τα τρωκτικά ή τα σκουλήκια. Από κάτω υπάρχει ένα πλαστικό τεράριουμ για χάμστερς, που είναι από ψηλά. Αυτό είναι βολικό γιατί το πριονίδι δεν ξεχειλίσει από την παλέτα.

Terrarium

Η κατοικία των τρωκτικών απαιτεί συχνή φροντίδα - πρέπει να αλλάξετε το πριονίδι και να πετάξετε τα απομεινάρια των τροφίμων που τα ζώα αγαπούν να αποθεματοποιήσουν.

Terrarium

Πώς να φτιάξετε terrarium για Achatina σαλιγκάρια; Σχεδόν η ίδια αρχή όπως και για τις αράχνες. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετηθούν μέσα σε ένα υπόστρωμα καρύδας ή σε άλλο έδαφος.Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα terrarium με τα χέρια σας για έντομα ή σαλιγκάρια, μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξειδικευμένα φόρουμ.

Terrarium

Αλλά το terrarium για τα μυρμήγκια θα είναι πιο δύσκολο να το κάνουμε μόνοι τους. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο φορμαρίσιο. Πρόκειται για ένα μικρό διακοσμητικό terrarium κατασκευασμένο από πλαστικό. Ανοίγει μόνο από ψηλά και τα καπάκια είναι αρκετά βαριά ώστε τα μυρμήγκια να τα μετακινούν οι ίδιοι.

Ενυδρείο

Το Formicaria έχει όλα όσα χρειάζεστε: μια αρένα όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το κυνήγι κατοικίδιων ζώων σας, τρύπες ποτίσματος και τον ίδιο τον μυρμήγκιο. Μπορείτε να παρατηρήσετε τη ζωή των μυρμηγκιών από τη δημιουργία αυγών μέχρι τη μετατροπή της προνύμφης σε ενήλικα έντομα. Το Formicaria πρακτικά δεν απαιτεί φροντίδα - χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα τρόφιμα και να ενυδατώσετε.

Ενυδρείο

Terrarium στο εσωτερικό του δωματίου

Τοποθετήστε το terrarium του σπιτιού έτσι ώστε να φωτίζεται από επαρκή ποσότητα ηλιακού φωτός, αλλά το ζώο δεν υπερθερμαίνεται. Ένα τεράριουμ για μια σαύρα ή ένα έντομο πρέπει να τοποθετηθεί στο κομοδίνο, ώστε το ζώο να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών σας. Τοποθετήστε το terrarium έτσι ώστε να μπορείτε να το δείτε ενώ κάνετε οικιακές εργασίες ή δουλειές, αλλά έτσι ώστε το κατοικίδιο ζώο να μην ενοχλεί κανέναν.

Ενυδρείο

Πώς να εξοπλίσετε ένα terrarium έτσι ώστε να ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου σας; Εάν είναι διακοσμημένο σε σκούρα χρώματα, βάλτε πράσινο βρύα ή καφέ κλαδιά μέσα στο terrarium. Μπορείτε να βάλετε μεγάλες πέτρες ή βότσαλα στο παλαδάρων. Εάν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με φωτεινά, λευκά, μπεζ, κίτρινα χρώματα, τότε δημιουργήστε μια έρημο ή μια αμμώδη παραλία. Αν το σπίτι σας περιέχει έντονα χρώματα, κάντε ένα τροπικό παλαροντίρι με πολύχρωμους βατράχους ή καβούρια ουράνιου τόξου.

Ενυδρείο

Μην ξεχνάτε ότι το terrarium χρειάζεται έγκαιρη φροντίδα και καθαρισμό. Σκουπίστε το ποτήρι και τα φύλλα των φυτών εγκαίρως, αποξέστε τη βρωμιά, αλλάξτε το νερό στο παλαδάρων. Και στη συνέχεια ένα όμορφα διαρρυθμισμένο και καλά κατασκευασμένο terrarium θα ευχαριστήσει το μάτι.

Ενυδρείο

Ενυδρείο

Ενυδρείο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)