Ενυδρείο
Do-yourself-yourself ενυδρείο: ανασκόπηση υλικών, εργαλείων και τεχνολογιών (71 φωτογραφίες) Do-yourself-yourself ενυδρείο: ανασκόπηση υλικών, εργαλείων και τεχνολογιών (71 φωτογραφίες)
Για να ολοκληρώσετε το ενυδρείο με τα χέρια σας, αρκεί να σχεδιάσετε σωστά ένα έργο, όλα τα απαραίτητα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν στην ανοικτή αγορά.
Ενυδρεία φυτά: οφέλη, φροντίδα, πού να ξεκινήσετε (20 φωτογραφίες)Ενυδρεία φυτά: οφέλη, φροντίδα, πού να ξεκινήσετε (20 φωτογραφίες)
Τα φυτά ενυδρείου απαιτούν κάποια ικανότητα, αλλά τα οφέλη της ύπαρξης στο ίδιο νερό με τα ψάρια υπερτερούν της ανάγκης να επενδύσουν.
Ενυδρείο στον τοίχο - εξωτικό σπίτι (24 φωτογραφίες)Ενυδρείο στον τοίχο - εξωτικό σπίτι (24 φωτογραφίες)
Μια μεγάλη λύση για τους λάτρεις των ψαριών είναι το ενυδρείο στον τοίχο, το οποίο είναι ιδανικό για οποιαδήποτε διάταξη και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο διαμέρισμα. Μπορείτε πάντα να θαυμάσετε το ψάρι που κολυμπά στο νερό και ...
Ενυδρείο διακόσμηση: νέος κόσμος του νερού (89 φωτογραφίες)Ενυδρείο διακόσμηση: νέος κόσμος του νερού (89 φωτογραφίες)
Η διακόσμηση του ενυδρείου είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε πάντα να κάνετε μόνοι σας. Έτσι τα κατοικίδια ζώα σας θα έχουν το δικό τους χώρο, δημιουργημένα με αγάπη και διακοσμημένα με ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία.
Terrarium στο εσωτερικό του διαμερίσματος: χαρακτηριστικά του περιεχομένου (26 φωτογραφίες)Terrarium στο εσωτερικό του διαμερίσματος: χαρακτηριστικά του περιεχομένου (26 φωτογραφίες)
Το Terrarium είναι ένα μοντέρνο χόμπι που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε το σπίτι σας, αλλά και να γνωρίσετε πιο κοντά τον κόσμο της άγριας πανίδας. Τα Terrariums γίνονται όλο και πιο δημοφιλή από τα ενυδρεία. Με αράχνη ή φίδι ...
Florarium: χαρακτηριστικά δημιουργίας μίνι κήπου πίσω από γυαλί (62 φωτογραφίες)Florarium: χαρακτηριστικά δημιουργίας μίνι κήπου πίσω από γυαλί (62 φωτογραφίες)
Τα φλεβόρια ως ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση είναι επιτυχημένα στο σχεδιασμό διαμερισμάτων και γραφείων.
Ενυδρείο στο εσωτερικό του διαμερίσματος: αρχικές λύσεις και επιλογές θέσηςΕνυδρείο στο εσωτερικό του διαμερίσματος: αρχικές λύσεις και επιλογές θέσης
Χρησιμοποιώντας ενυδρεία στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Βασικές αποφάσεις σχεδιασμού. Ενυδρείο ως στοιχείο διακόσμησης. Επιλογές εγκατάστασης Συστάσεις για την τοποθέτηση του ενυδρείου στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ενυδρείο στο εσωτερικό: επιλογές

Έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε ένα ενυδρείο; Αυτή η μεγάλη ιδέα θα λύσει μερικά προβλήματα ταυτόχρονα - εμπλουτίζει το εσωτερικό, παρέχει εξαιρετική χαλάρωση και ενυδατώνει τον αέρα στο διαμέρισμα - αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την περίοδο χειμερινής θέρμανσης. Σίγουρα έχετε ήδη εξετάσει περισσότερες από δώδεκα ενυδρεία σε διάφορους καταλόγους, θαυμάζοντας την ομορφιά των υποβρύχιων χαντών ή αμμοθινών και γνωρίζετε ότι για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε αυτή τη λαμπρότητα θα πρέπει να καθορίσετε σωστά το μέγεθος του ενυδρείου, να αγοράσετε ένα φίλτρο, συμπιεστή, έδαφος, τροφοδότες, οπίσθιο φωτισμό. Θα καταλάβουμε τι και γιατί χρειαζόμαστε και αρχίζουμε την ανασκόπηση με τα ψάρια - πόσες και ποιες ειδών θέλουμε να εγκατασταθούμε στο νέο μας ενυδρείο.

Πώς να επιλέξετε τα ψάρια για ένα ενυδρείο

Αν αυτό το ενυδρείο είναι το πρώτο για εσάς, καλό είναι να σταματήσετε σε ανεπιτήδευτες μεσαίου μεγέθους ποικιλίες. Κατάλληλο για εσάς:
 • ζιζανιοκτόνοι - guppies, ξιφομάχοι, mollies;
 • μικρά γατόψαρα - διάδρομοι, ακτίστες, στίγματα.
 • neons
 • κοκοράκια;
 • zebrafish;
 • διάφορους τύπους ακίδων.
Το Viviparous αναπαράγει εύκολα, ανεμίζει μικρές διακυμάνσεις των παραμέτρων θερμοκρασίας και νερού χωρίς προβλήματα. Το γατόψαρο καθαρίζει το υπόλοιπο φαγητό από τον πυθμένα και τους τοίχους του ενυδρείου και τα αρσενικά λαβυρίνθου δεν χρειάζονται παροχή οξυγόνου - καταπίνουν αέρα από την επιφάνεια του νερού. Για αυτά τα είδη, δεν χρειάζεστε ένα μεγάλο ενυδρείο. Αν και κατά την επιλογή του, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ένα μεγάλο σώμα νερού είναι ευκολότερο να διατηρηθεί ένα μικροκλίμα σε σύγκριση με ένα μικρό. Κατά την επιλογή των ψαριών, εξετάστε τη συμβατότητά τους, διαφορετικά οι κάτοικοί σας δεν μπορούν να μετρηθούν. Όλα τα παραπάνω ψάρια είναι γλυκό νερό. Για αυτούς, μπορείτε να φυτέψετε φυτά στο ενυδρείο.Θα αναζωογονήσουν την άποψη, θα βελτιώσουν το μικροκλίμα του υδάτινου περιβάλλοντος και θα δημιουργήσουν τα απαραίτητα καταφύγια για τους κατοίκους. Τα φυτά προέρχονται από τις ακόλουθες ποικιλίες:
 • καλλιέργεια στο έδαφος ·
 • επιπλέουν στο νερό.
 • που βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού.
Αναπτύσσονται γρήγορα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα των αρωματικών φυτών, των τοιχωμάτων, των ελλόδων, των χορώνων, των ριτσιών, των βρύων του ιναβη. Για την κανονική ανάπτυξη και ανάπτυξη φυτών, θα χρειαστείτε οπίσθιο φωτισμό. Χωρίς αυτό, τα περισσότερα φυτά αναπτύσσονται ελάχιστα. Η τοποθέτηση του ενυδρείου σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία θα είναι επίσης λάθος - σε έντονο φως, τα πράσινα άλγη αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Το φως των ειδικών φυτο-λαμπών θα αναστέλλει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων φυκών και θα συμβάλλει στην κανονική φωτοσύνθεση των φυτών ενυδρείου. Τα ψάρια δεν χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό, αν δεν υπάρχουν ζωντανά φυτά στο ενυδρείο σας, μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτό. Τα υφάλμυρα ενυδρεία φαίνονται όμορφα και ασυνήθιστα. Αν είστε ενθουσιασμένοι με τις διακοπές σας στην Ερυθρά Θάλασσα ή στις Μαλδίβες, ζωντανέψτε τις εντυπώσεις σας με ένα κομμάτι πραγματικού κοραλλιογενή υφάλου στο διαμέρισμά σας. Οι θαλάσσιοι κάτοικοι των ενυδρείων, καθώς και τα μέσα φροντίδας τους, θα είναι πολύ ακριβό, αλλά η υπέροχη εικόνα του βασιλείου της θάλασσας θα σας ευχαριστήσει κάθε μέρα.

Τι ενυδρείο σχήμα προτιμάτε

Όταν επιλέγετε το σχήμα του ενυδρείου, επικεντρωθείτε περισσότερο στο μέγεθός του. Το σχήμα για τα ψάρια δεν έχει σημασία. Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:
 • ένα στρογγυλό ενυδρείο ποτέ δεν διαρρέει, δεδομένου ότι δεν έχει ραφές, αλλά παραμορφώνει την άποψη?
 • ένα πανοραμικό ενυδρείο με ένα κυρτό εμπρόσθιο τοίχωμα δίνει όγκο?
 • το πιο κοινό σχήμα είναι ορθογώνιο. Αυτά τα μοντέλα δεν στρεβλώνουν την εμφάνιση και είναι εύκολο να τα φροντίζουν.
Πριν αγοράσετε, επιθεωρήστε προσεκτικά όλες τις ραφές και την ακεραιότητα του γυαλιού, καθώς μικρές ρωγμές και τσιπς κάτω από την πίεση του νερού μπορούν να αυξηθούν, η οποία είναι γεμάτη διαρροές.

Πού να βάλετε το ενυδρείο

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για υποβρύχιους κατοίκους, εξετάστε μερικές λεπτές αποχρώσεις που μπορεί να περιπλέξουν τη φροντίδα τους:
 • ο τόπος θα πρέπει να είναι φωτεινή, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως.
 • Μην τοποθετείτε τη λιμνούλα όπου μπορεί εύκολα να αγγίξετε τα χέρια σας, μια λαβή σφουγγαρίσματος, μια ηλεκτρική σκούπα ή μια πόρτα.
 • η βάση κάτω από αυτή πρέπει να είναι τελείως επίπεδη, διαφορετικά η βάση ενδέχεται να σπάσει.
Στην ιδανική περίπτωση, το ενυδρείο πρέπει να βρίσκεται σε μια γωνιά χαλάρωσης με μαλακές καρέκλες και διάχυτο φως. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε πλήρως την παρατήρηση της ζωής των κατοικίδιων ζώων σας.

Ποιο φίλτρο νερού επιλέγετε για το ενυδρείο

Ένα φίλτρο νερού δεν χρειάζεται μόνο εάν έχετε έναν κόκορα ή δώδεκα γαρίδες. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα χρειαστεί. Τα φίλτρα είναι εσωτερικά και εξωτερικά, συζευγμένα με έναν συμπιεστή ή ξεχωριστά. Τα εσωτερικά φίλτρα έχουν χαμηλή τιμή, καταναλώνουν λίγο ηλεκτρικό ρεύμα και φιλτράρουν καλά σε μικρούς όγκους αρκετά καλά. Τα μειονεκτήματα είναι η χαμηλή απόδοση και ένα μικρό στοιχείο φίλτρου. Υπάρχει επίσης η ενόχληση ότι με μικρά μεγέθη ενυδρείου, τα εσωτερικά φίλτρα καταλαμβάνουν τον όγκο τους. Για μεγάλους όγκους είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα εξωτερικό φίλτρο. Έρχονται σε διάφορα σχέδια και βασίζονται σε διαφορετικές αρχές καθαρισμού του νερού, αλλά βρίσκονται έξω και δεν καταστρέφουν την άποψη. Έχοντας λύσει τα βασικά προβλήματα με την αγορά ενός σπιτιού για τα ψάρια, μπορείτε να κάνετε μια επιλογή τοπίου. Εκτός από τη διακόσμηση του υποβρύχιου τοπίου, θα χρησιμεύσουν ως καταφύγια για πολλά είδη ψαριών.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)