Florarium: χαρακτηριστικά δημιουργίας μίνι κήπου πίσω από γυαλί (62 φωτογραφίες)

Florarium - ένα μίνι θερμοκήπιο σε γυάλινο μπολ - μια μοντέρνα εσωτερική λύση ανάμεσα σε γνώστες πρωτότυπων συνθέσεων από εξωτικά λουλούδια. Ένας μικροσκοπικός κήπος σε ένα διαφανές δοχείο παρέχει ένα ειδικό οικοσύστημα με απομίμηση του φυσικού περιβάλλοντος των επιλεγμένων φυτών. Με τη βοήθεια του florarium, είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα σωματίδιο από το φυσικό τοπίο των οροπέδων βουνών, των γευστικών λιβαδιών ή της ζούγκλας στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος της πόλης.

Φλωριαριό στην τράπεζα

Λευκό florarium

Florarium Bonsai

Βασικά στοιχεία της σύνθεσης

Κατά τη σύνθεση, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα όπως:

 • επιλογή εμπορευματοκιβωτίων για τη χλωρίδα.
 • κατάλληλη επιλογή των συστατικών στοιχείων των εγκαταστάσεων ·
 • σύνθεση εδάφους ·
 • αποστράγγιση ·
 • διακοσμητικά στοιχεία σύνθεσης.

Είναι επίσης απαραίτητο να παρέχεται επαρκής φωτισμός και εξαερισμός προκειμένου να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες μικροκλίματος στο μίνι θερμοκήπιο.

Φλωριανή γύρο

Florarium στην κουζίνα

Φλωριαριό στο διαμέρισμα

Μικρό φλαουριέρα

Φθοριούχο μέταλλο

Για το florarium χρησιμοποιήστε διαφανείς δοχεία από γυαλί ή άλλες ημιδιαφανείς βάσεις. Ειδικά δοχεία παράγονται συνήθως με τη μορφή σφαιρικού δοχείου με άνοιγμα στο πάνω μέρος, σε ορισμένα μοντέλα παρέχεται ένα καπάκι.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κατάλληλα σκεύη, για παράδειγμα, μια τσαγιέρα γυαλιού ή ένα βάζο, ένα βάζο με κρυστάλλινα δοχεία, ένα ποτήρι ή ένα διαχωριστικό. Κατάλληλες διαφανείς δεξαμενές, δοχεία, ενυδρεία με διαφορετικές διαμορφώσεις.

Κατά το σχεδιασμό ενός μίνι θερμοκηπίου στο γυαλί, επιλέγονται εγκαταστάσεις με παρόμοιες απαιτήσεις για περιβαλλοντικές συνθήκες. Έτσι, εκπρόσωποι των τροπικών χρειάζονται υψηλή υγρασία, ανταποκρίνονται καλά στον ψεκασμό. Για τα χυμώδη, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για ερημικά τοπία με ξηρό και ζεστό κλίμα. Ως εκ τούτου, καθένα από αυτά απαιτεί μια διαφορετική σύνθεση εδάφους, και η ένταση της άρδευσης ποικίλλει επίσης.

Florarium για λουλούδια

Το Florarium είναι διακοσμητικό

Φλωριαριό σε ξύλινο φυτευτή

Φλωριαριό με δέντρο

Σχεδιασμός Florarium

Τύποι florariums και τα χαρακτηριστικά τους

Υπάρχουν διάφορα είδη μικροσκοπικών κήπων σε γυάλινο σκάφος.

Σύνθεση "Tropics"

Το florarium της κατηγορίας αυτής είναι μια όμορφη απομίμηση τροπικών δασών με ποικίλα φυτά. Δεν υπάρχει λόγος να αναζητήσετε σπάνια είδη εξωτικών πολιτισμών, η εικόνα της ζούγκλας μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια των χώρων πρασίνου από καταστήματα λουλουδιών. Έχοντας επιλέξει σωστά φυτά διαφορετικού ύψους με παρόμοιες απαιτήσεις για το έδαφος και το πότισμα, δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια απομίμηση πολλαπλών επιφανειακών δασών.

Οι κάτοικοι των τροπικών προτιμούν την υψηλή υγρασία. Αυτό απαιτεί ένα σκάφος με στενό λαιμό ή μικρή τρύπα με καπάκι για σπάνιο αερισμό. Κατά το σχεδιασμό της σύνθεσης, αξίζει να εισαχθεί σε αυτήν μια μικροσκοπική λίμνη με τη μορφή ενός φλυτζανιού με νερό. Επίσης, για να διατηρηθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγρασίας, χρησιμοποιούν ένα μικρό snag, αφού το κρατήσει στο νερό.

Βότσαλο Φλωριαρίου

Γεωμετρικό γυάλινο φλωριαριό

Γεωμετρικό φλατάρι

Εκπαίδευση για το Florarium

Cactus Florarium

Σύνθεση "Έρημος"

Το Florarium με κάκτους και χυμούς είναι η ιδανική λύση αν δεν υπάρχει η δυνατότητα προσεκτικής φροντίδας για εξωτικά κατοικίδια.Αυτοί οι εκπρόσωποι του κόσμου των φυτών αγκαλιάζουν τέλεια την ξηρασία, είναι αμετάβλητοι στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Για τους κατοίκους της ερήμου επιλέξτε ένα ανοιχτό δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδρείο ή ένα βάζο.

Φλωριαριό βήμα προς βήμα

Φλωριαριό στον γαλλικό Τύπο

Florarium απλό

Φιορτίνα έρημο

Φλωριαριό με κελύφη

Φλωριαριό με φυτά

Μίνι κήπο

Σύνθεση "Βουνά"

Σε ένα florarium με ένα ορεινό τοπίο, τα φυτικά είδη καλλιεργούνται από ψηλά ορεινά βραχώδη οροπέδια με ξηρό κλίμα ή δάση. Στην πρώτη περίπτωση, οι κάτοικοι των ημι-ερήμων και ορισμένοι αναρριχητικοί πολιτισμοί είναι σημαντικοί, και στη δεύτερη, εκπρόσωποι τροπικών δασών. Το έδαφος για τους κατοίκους της ερήμου θα πρέπει να είναι κατάλληλης σύνθεσης με χονδρόκοκκο άμμο · η σύνθεση των δασικών πρόποδων χαρακτηρίζεται από έδαφος κορεσμένο με οργανική ύλη με υψηλής ποιότητας αποστράγγιση.

Για να προσομοιωθεί ένα ορεινό τοπίο, πέτρες με αιχμηρές άκρες διαφόρων μεγεθών χρησιμοποιούνται ενεργά στη διακόσμηση. Με τη βοήθεια των ακανόνιστα σχηματιζόμενων βράχων, είναι εύκολο να δημιουργηθεί η επίδραση των βραχώδεις προεξοχές και των κορυφών που περιβάλλουν τους πράσινους χώρους.

Γυάλινο Ορχιδέα Φλωριαριό

Ορχιδέα Φλωριαριό

Florarium πρωτότυπο

Φορητό Φλωριαριό

Φλαταριό άμμου

Φλωριαριό με κισσό

Φωτιζόμενο Φλωριαριό

Εξωτερικό Φλωριαριό

Κρεμαστό φλώριο

Σύνθεση "Moss"

Στη φύση, οι βρυόφυτες αναπτύσσονται σε όλες τις κλιματολογικές ζώνες, σχηματίζοντας συνήθως πυκνά σμήνη σε σκιερά μέρη. Οι βρύα αγαπούν την υγρασία, υπάρχουν είδη προσαρμοσμένα στις ξηρές ηλιόλουστες συνθήκες ή κοινά σε περιοχές με σταθερές χαμηλές θερμοκρασίες. Στα φυτάρια, αυτή η βλάστηση χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητική επίστρωση ανοιχτών επιφανειών κάτω από φυτείες. Επιπλέον, η βρύα μπορεί επίσης να γίνει η κεντρική μορφή της σύνθεσης με τη μορφή ενός βελούδινου πράσινου χαλιού με μικρές διαστρωμένες από άλλα φυτά ή χωρίς αυτές.

Χαρακτηρίζεται από όξινο χώμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό υπόστρωμα και να τοποθετήσετε πάνω από ένα στρώμα της συνηθισμένης γης. Στο florarium με βρύα, μικροσκοπικές λίμνες είναι σχετικές, είναι επίσης σημαντικό να ψεκάσετε περιοδικά την πράσινη επίστρωση.

Με τον τύπο των χρησιμοποιούμενων σκαφών, διακρίνονται διάφοροι τύποι θερμοκηπίων:

 • Φλωριαριό μπουκαλιών. Αυτή η λύση περιλαμβάνει όλες τις ποικιλίες δοχείων μεγάλης χωρητικότητας με στενό λαιμό. Οι οριζόντιες εκδοχές ενός ορθογωνίου σχήματος και οι παραδοσιακές κυλινδρικές διαμορφώσεις σε μια βάση είναι δημοφιλείς. Οι κατακόρυφες διακυμάνσεις των θερμοκηπίων είναι σημαντικές όταν δημιουργούνται συνθέσεις με αναρριχητικά φυτά και σχετικά ψηλές καλλιέργειες.
 • Τύπος ενυδρείου. Το μοντέλο παρέχει ογκομετρικά δοχεία τακτικών μορφών: κυκλικές δεξαμενές, τετράγωνες ή ορθογώνιες διαμορφώσεις από γυαλί ή διαφανή υλικά. Τις περισσότερες φορές, ο σχεδιασμός είναι ένα ανοιχτό μοντέλο.
 • Μίνι-florarium. Η σύνθεση δημιουργείται με βάση μικρά δοχεία. Τα γυαλιά και τα αγγεία, οι φιάλες και τα δοχεία πρωτότυπων μορφών, τα ειδικά δοχεία μικρών διαστάσεων για τη διακόσμηση ενός μικροσκοπικού κήπου είναι σχετικά.

Μια ξεχωριστή κατηγορία μίνι θερμοκηπίων σε γυαλί αποτελείται από τοίχους και κρεμαστές διαμορφώσεις. Επίτοιχες μορφές φλαταριουριών αντιπροσωπεύουν συχνά ένα διαφανές καπάκι με βάση από πλαστικό ή πλεξιγκλάς, μπορεί να έχει τη μορφή ημισφαιρίου ή ορθογωνίου. Τα αιωρούμενα δείγματα παρέχουν κυρίως μικροσκοπικά διαλύματα με τη μορφή σφαιρικών, οβάλ ή σε σχήμα σταγόνας δομών.

Τοίχο από φθοριούχο

Τραπέζι από φλουριάριο

Φυτοθεραπεία

DIY Florarium

Τριγωνικό Φλωριαριό

Πώς να κανονίσετε ένα florarium

Κατά την επιλογή φυτών για το florarium, αξίζει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις ειδικών:

 • οι ποικιλίες που είναι κατάλληλες για καλλιέργεια στο florarium είναι εκείνες που δεν διαφέρουν σε υψηλά ποσοστά ανάπτυξης και φτάνουν σε ύψος που δεν υπερβαίνει τα 20 εκ. Η προτεραιότητα είναι οι εκπρόσωποι της χλωρίδας που αγαπούν την υγρασία και δεν φοβούνται τους περιορισμούς φωτισμού.
 • Μην εμπλακείτε και να πειραματιστείτε με τη φύτευση κάκτων, αφού όλα τα είδη αυτής της οικογένειας δεν αισθάνονται καλά σε μίνι κήπο σε γυάλινο δοχείο. Η εξαίρεση είναι μόνο ορισμένες τροπικές ποικιλίες κάκτων.

Όταν αναπτύσσονται φυτά ανθοφορίας στο φλατάρι, πρέπει να δημιουργηθεί καλός εξαερισμός για την εξάλειψη της πιθανότητας σήψης των πετάλων και των μίσχων μετά από μια περίοδο ανθοφορίας. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε έγκαιρα τα ξεθωριασμένα λουλούδια μαζί με το πεσμένο φύλλωμα.

Florarium σε ένα μπουκάλι

Φλωριαριό σε μια αλυσίδα

Φλωριαριό με λουλούδια

Χρώμα χλωριουαρίου

Φλωριαριό με ανθοφόρα φυτά

Φυτά για μίνι θερμοκήπια

Η δημιουργία τροπικών florariums περιλαμβάνει τη χρήση των ακόλουθων φυτικών ειδών:

 • Μίνι φτέρες. Το Pteris, το mnogoryadnik, το asplenum και το adiantum φυτεύονται ως βασικά στοιχεία της σύνθεσης ή χρησιμοποιούνται ως ανοιχτόχρωμη προσθήκη σε πιο πυκνοκατασκευασμένους εκπροσώπους των τροπικών.
 • Βρύα Το κλασικό σπαγνέ είναι ικανό να δημιουργήσει μια φωτεινή πράσινη επίστρωση υψηλής πυκνότητας. Στα λουλούδια υπάρχουν επίσης και άλλες ποικιλίες βρυοφύτων με ασυνήθιστα όμορφη φυλλώδη φύση και ακόμη και είδη με μεταλλική απόχρωση.
 • Crotons. Ο πολιτισμός αποτιμάται ως το πιο εντυπωσιακό από την άποψη των αποχρώσεων και των μοτίβων φυτών διακοσμητικά φυλλοβόλων φυτών.
 • Selaginella. Τα ανοιχτά και πυκνά φύλλα γοητεύουν με μια πολύπλοκη δομή. Οι διακοσμητικές ιδιότητες αυτής της ομορφιάς από τους τροπικούς αποκαλύπτονται πλήρως στο υγρό περιβάλλον ενός μίνι θερμοκηπίου στο γυαλί.
 • Ορχιδέες Τις περισσότερες φορές, αυτά τα άγρια ​​λουλούδια καλλιεργούνται στην εταιρεία συγγενών ή σε υπέροχη απομόνωση. Φλωριαριό με ορχιδέες ονομάζεται ορχιδέα, η σύνθεση απαιτεί την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και εξαερισμού.

Σε τροπικά florarias, μίνι βιολέτες, groundcover φυτοπτένια, μίνι κυκλάμινο, μικροσκοπικές ποικιλίες κισσού και ροδοδεντρών, gusmania και cryptangus, αλατότητα και ερπυσμός ficus είναι επίσης σχετικές.

Cacti και Succulents για ξηρές συνθέσεις ερήμων

Για φυτάρια ερήμου, επιλέγονται φυτά που ανέχονται ξηρές συνθήκες:

 • Κάκτι Το Rebucia, το φραγκόσυκο, το notocactus και η εχινοσπίδα είναι σε θέση να ζουν τέλεια σε συνθήκες ελάχιστης υγρασίας. Δίνουν στη σύνθεση τη μέγιστη ομοιότητα με τα ερημικά τοπία.
 • Νεώτερος. Το πέτρινο τριαντάφυλλο φαίνεται υπέροχο στους ξηρούς μίνι-κήπους, είναι σε θέση να επιβιώσει στις πιο ακραίες συνθήκες.
 • Echeveria. Ένας κλασικός εκπρόσωπος της οικογένειας Tolstyankov, ευχάριστο αποκαλύπτει πλήρως τη γοητεία του στην έρημο florarium.
 • Agave Ένα χυμώδες, με επιθετικό χαρακτήρα και αγκάθια, είναι σε θέση να αναδημιουργήσει τα αποπνικτικά τοπία των μεξικανικών λιβαδιών.
 • Αλόη Μια ποικιλία από διακοσμητικά είδη και ποικιλίες αυτού του κλασικού χυμού σας επιτρέπει να σχεδιάσετε μια μεγάλη ποικιλία συνθέσεων με ανθεκτικά και ανεπιτήδευτα φυτά.
 • Adromiscus. Το ακρωτηριασμένο χυμώδες είναι γνωστό για παράξενες μορφές χυμώδεις φύλλες, το χρώμα των οποίων κυμαίνεται από ανοιχτό πράσινο έως μοβ απόχρωση, υπάρχουν επίσης ποικιλίες ομορφιάς τούβλων.

Διακοσμητικά-φυλλοβόλα είδη Kalanchoe, godson με φύλλωμα σε σχήμα μπιζέλι, μαυροφόρα, δέντρο χρήματα, άγρια, γαλακτοκομικά και πράσινο είναι επίσης κατάλληλα για την καλλιέργεια στο έρημο florarium.

Florarium mini

Μικραλιστικό Φλωριαριό

Το φλωριαριό είναι πολύπλευρο

Το φλωριαριό είναι ασυνήθιστο

Έδαφος για το φλωριαριό

Κατά την επιλογή του εδάφους για τα φυτά σε ένα γυάλινο μίνι θερμοκήπιο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών. Σε ένα ανθοπωλείο, μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο υπόστρωμα για φτέρες, αν πρέπει να δημιουργήσετε μια τροπική ρύθμιση λουλουδιών. Για χυμούς, παρουσιάζονται ειδικές συνθέσεις εδάφους με άμμο και χαλίκι. Λιπάσματα δεν εφαρμόζονται στα μίγματα εδάφους για το florarium, δεδομένου ότι αυτό είναι γεμάτο με την ταχεία ανάπτυξη των σπορόφυτων, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διακοσμητικότητας του μικροσκοπικού θερμοκηπίου. Με την ανεξάρτητη προετοιμασία του υποστρώματος λαμβάνονται ίσα μέρη τύρφης, περλίτη και βερμικουλίτης. Στην σύνθεση του χυμού προστίθενται ακατέργαστα άμμο και κλάσματα λεπτού χαλικιού.

Φλωριαριό ανοικτό με κάκτους

Φλωριαριό με πέτρες

Σύνθεση χλωριούχων

Όμορφο florarium

Τοποθετήστε την επιλογή και τη φροντίδα

Ο χώρος για την εγκατάσταση της διακοσμητικής σύνθεσης επιλέγεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των κατοίκων του florarium για συνθήκες φωτισμού. Με έλλειψη φυσικού φωτός, είναι εύκολο να διορθωθεί η κατάσταση με τη βοήθεια ειδικών συσκευών φωτισμού. Τα φυτά στη δεξαμενή συνιστώνται να φυτεύονται με κεντροθετημένο τρόπο, τοποθετώντας ψηλά άτομα στη μέση και μικρά γύρω. Στην περίπτωση αυτή, όταν το γυάλινο δοχείο περιστρέφεται περιοδικά σε σχέση με την πηγή φωτός για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη ανάπτυξη, η διακοσμητικότητα του αντικειμένου θα είναι πάντοτε στο καλύτερο δυνατό.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα σουκλένια απαιτούν πολύ φως, ωστόσο, δεν πρέπει να επιτρέπεται η άμεση έκθεση στις ακτίνες για την εξάλειψη του κινδύνου εγκαυμάτων στα φύλλα. Οι εκπρόσωποι της τροπικής χλωρίδας ανεχτούν μερική σκιά καλά, οπότε ένα δοχείο με φτέρες μπορεί να εγκατασταθεί λίγο πιο μακριά από το παράθυρο.

Δεδομένου ότι το δικό του μικροκλίμα διατηρείται σε γυάλινο δοχείο, δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο καθεστώς θερμοκρασίας για τους κατοίκους του στο florarium. Η υγρασία ρυθμίζεται με βάση το πότισμα και τον ψεκασμό. Τα σουουκλένια και οι κάκτοι ποτίζονται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, δεν φοβούνται ακόμη και παρατεταμένη ξηρασία και αντιδρούν αρνητικά στην υπερβολική υγρασία. Για τροπικά άτομα, ο συχνός ψεκασμός και η υψηλή υγρασία είναι ευνοϊκά. Λιπασμάτων φυτά στο florarium δεν αξίζει τον κόπο, ενώ συνιστάται να αλλάξει το έδαφος κάθε 2 χρόνια.

Φλωριαριό με ένα σπίτι

Οικολογικό Φλωριαριό

Φλωριαριό με βιολέτες

Φθοριούχο σκυρόδεμα

DIY Florarium Ideas

Για να δημιουργήσετε ένα μίνι θερμοκήπιο με τα χέρια σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό δοχείο ενδιαφέροντος γεωμετρίας ή να χρησιμοποιήσετε γυάλινα σκεύη. Για παράδειγμα, ένα florarium σε ένα ποτήρι μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή διακόσμηση στην επιφάνεια εργασίας σας. Τα σουκλένια ζουν τέλεια σε ανοιχτό δοχείο, δεν χρειάζονται υψηλή υγρασία. Αρκετοί τύποι μικροσκοπικών φυτών μπορούν να φυτευτούν σε ένα μεγάλο γυαλί, δημιουργώντας μια πρωτότυπη παρτέρι στο γυαλί.

Florarium σε γυάλινη φιάλη

Μια τέτοια σύνθεση δημιουργείται συχνότερα με βάση τους κατοίκους των τροπικών που αγαπούν την υγρασία. Αμπέλια, μίνι φτέρες και βρυόφυτα φαίνονται εντυπωσιακά εδώ. Εσωτερική florarium θα πρέπει να αερίζεται περιοδικά για την εξάλειψη του κινδύνου μούχλας και ωίδιο.

Ορχιδέα Φλωριαριό

Ίσως το πιο όμορφο και πολυπόθητο μίνι θερμοκήπιο στο εσωτερικό. Ευτυχώς, στα ανθοπωλεία δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια κατάλληλη ποικιλία ορχιδέας με μικροσκοπικά σχήματα. Αυτή η ομορφιά από τους τροπικούς δεν χρειάζεται κοινό έδαφος, αντί του εδάφους, του φλοιού και των ωραίων βότσαλων που χρησιμοποιούνται στο δοχείο, που δίνει στη σύνθεση ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα.

Διακοσμητικό florarium

Φλωριαριό με νερό

Εσωτερικό Φλωριαριό

Φλωριαριό με βότανα

Κρεμαστά μίνι κήπο

Μια μίνι-κήπος με τη μορφή σφαιρικών σχημάτων είναι ένα άλλο φωτεινό στοιχείο σχεδιασμού. Αυτή η μορφή του florarium διακρίνεται από μια περιεκτική αναθεώρηση, είναι δημοφιλής στο σχεδιασμό των εσωτερικών διαμερισμάτων και γραφείων.

Πώς να φτιάξετε ένα φουαριέρα στο σπίτι

Για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον αντικείμενο τέχνης με τη μορφή μιας μικρής διάταξης λουλουδιών σε ένα διαφανές δοχείο, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα ακόλουθα υλικά και συσκευές:

 • Γυάλινο βάζο. Μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική δεξαμενή για το florarium ή να χρησιμοποιήσετε πιάτα και άλλα είδη οικιακής χρήσης από γυαλί.
 • Φυτά για φύτευση. Είναι πιο εύκολο για τους αρχάριους να χρησιμοποιούν χυμώδη.
 • Έδαφος. Το εδαφικό μείγμα παρασκευάζεται ανάλογα με τον τύπο των επιλεγμένων καλλιεργειών.
 • Αποχέτευση. Χρησιμοποιήστε βότσαλα, διογκωμένο πηλό, σπασμένο τούβλο, χονδροειδή άμμο ποταμών. Ένα στρώμα ζωγραφισμένης διακοσμητικής άμμου φαίνεται φωτεινό και πρωτότυπο.
 • Διακόσμηση Για να διακοσμήσετε το florarium, χρησιμοποιούνται στοιχεία από πολυ-σίδηρο, γυαλί ή πλαστικό. Μπορεί να είναι ένα μικροσκοπικό κάστρο ή φάρος, διακοσμητικά βότσαλα, έγχρωμη άμμος, εικόνες εξωτικών ζώων ή μυθικά πλάσματα.
 • Λαβίδες, ραβδί ή κουτάλι?
 • Ψεκάστε το πιστόλι ή τη σύριγγα για πότισμα και ψεκασμό.

Florarium πώς να κάνει

Γυαλί Florarium

Σειρά εργασίας:

 1. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί καλή αποστράγγιση στο κάτω μέρος του δοχείου από τα επιλεγμένα υλικά. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το στρώμα αποστράγγισης είναι το 1/3 του εδάφους.
 2. Για ένα όμορφο αποτέλεσμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λεπτό στρώμα από χρωματιστά βότσαλα στην κορυφή της αποχέτευσης.
 3. Κατόπιν χύστε το χώμα και βάλτε τη σύνθεση με πιστόλι ψεκασμού. Με ένα ραβδί ή κουτάλι προετοιμάστε τις λάκκους για φύτευση φυτών.
 4. Χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια, εάν χρειάζεται, θα πρέπει να φυτέψετε επιλεγμένες καλλιέργειες σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο. Το έδαφος γύρω από τα φυτά πρέπει να είναι ελαφρώς συμπιεσμένο. Τα σπορόφυτα ποτίζονται με σύριγγα.

Στη συνέχεια, τοποθετούνται διακοσμητικά στοιχεία, η ανοιχτή επιφάνεια καλύπτεται με βρύα ή έγχρωμη άμμο. Στο τέλος, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε ολόκληρη τη σύνθεση με νερό.

Τα φλοριόρια είναι δημοφιλή στο εσωτερικό σχεδιασμό διαμερισμάτων και γραφείων.Αυτό το ενδιαφέρον αντικείμενο τέχνης είναι ικανό να αιχμαλωτίζει με μια θεαματική εμφάνιση, ενώ η αρχική σύνθεση δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μόνος σου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)