Ενυδρείο διακόσμηση: νέος κόσμος του νερού (89 φωτογραφίες)

Φαινόταν ότι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να σχεδιάσετε ένα ενυδρείο; Ωστόσο, εδώ υπάρχει μια δέσμη αποχρώσεων που βοηθούν στη δημιουργία ενός πραγματικά μαγευτικού υποβρύχιο κόσμο, και όχι ένα μεγάλο κουτί με ένα σωρό σκουπίδια σε αυτό. Επιπλέον, οι πρώτες συστάσεις αρχίζουν ήδη με την επιλογή των ίδιων των υλικών. Πώς να επιλέξετε διακόσμηση για ένα ενυδρείο και πώς να το οργανώσετε στο μέλλον;

Διακοσμητικό σκηνικό ενυδρείου

Η διακόσμηση ενός μεγάλου ενυδρείου

Διακόσμηση για ένα ενυδρείο των 20 λίτρων

Αξεσουάρ για ενυδρεία

Διακόσμηση για την αψίδα του ενυδρείου

Διακοσμήστε το ενυδρείο από ένα κουτί

Διακόσμηση για λευκό ενυδρείο

Ποια υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Στην πραγματικότητα, από το μηδέν για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για ένα ενυδρείο με τα δικά σας χέρια είναι εντελώς απλή. Για οποιαδήποτε σύνθεση θα χρειαστείτε τα ίδια υλικά. Η ποιότητα και η ασφάλειά τους θα είναι σημαντικά, ώστε τα ψάρια να μην αρρωσταίνουν. Τα στοιχεία διακόσμησης αναγκαστικά αντιδρούν με το νερό και οι ουσίες που απελευθερώνονται στο νερό από τις διακοσμήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία των ψαριών.

Διακοσμητικό Ενυδρείο

Λευκό μαρμάρινο αστάρι ενυδρείου

Διακόσμηση για ένα μεγάλο ενυδρείο

Διακόσμηση για λουλούδια ενυδρείων

Διακοσμητικό Ενυδρείο

Διακοσμητικά κοράλλια ενυδρείων

Διακοσμητικό δέντρο για ένα ενυδρείο

Διακόσμηση για ξύλινο ενυδρείο

Διακόσμηση για ειδώλιο ενυδρείου

Διακόσμηση για φίλτρο ενυδρείου

Διακόσμηση για φόντο ενυδρείου

Τι χρησιμοποιείται για την πλήρωση ενυδρείων:

 • Έδαφος.
 • Driftwood;
 • Φυτά;
 • Πέτρες
 • Κελύφη ·
 • Γυάλινα σχήματα.
 • Κεραμικά και πλαστικά στοιχεία.
 • Ιστορικό.

Είναι καλύτερα ότι όλα τα διακοσμητικά στοιχεία είναι φυσικά. Το γυαλί και τα κεραμικά είναι τόσο φωτεινά και ακίνδυνα. Αλλά τα πλαστικά στοιχεία μπορεί να είναι πολύ τοξικά. Πρέπει να τα ψάχνετε αποκλειστικά σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή καταστήματα ειδών. Μην βάζετε κανένα πλαστικό στοιχείο που σας αρέσει στο ενυδρείο εκτός αν θέλετε το ψάρι να πεθάνει.

Διακοσμητικό δέντρο για ένα ενυδρείο

Βότσαλο Ενυδρείο Διακόσμηση

Δερμάτινο ντεκόρ ενυδρείου

Διακόσμηση για το ενυδρείο στο σαλόνι

Διακόσμηση για μανιτάρια ενυδρείου

Διακόσμηση για το σπήλαιο ενυδρείων με τη μορφή ενός πλοίου

Διακόσμηση για το σπήλαιο του ενυδρείου

Διακόσμηση για το σφουγγαράκι ενυδρείου

Τεχνητό ντεκόρ ενυδρείου

Βότσαλο διακόσμηση ενυδρείου

Περισσότερα για το έδαφος

Το έδαφος θα πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά και προσεκτικά. Πολλά εξαρτώνται από την ποιότητά του. Μην παίρνετε τεχνητά μολυσμένο χώμα. Παρόλο που λένε ότι οι βαφές που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνες, η όξινη φωτεινή άμμος σίγουρα δεν μπορεί να ληφθεί από φυσικές βαφές. Ναι, και όχι το γεγονός ότι το νερό δεν αρχίζει να λερώνει.

Διακοσμητικά σπίτια ενυδρείων

Ολλανδικό στυλ ενυδρείου

Διακόσμηση για ένα ενυδρείο με πέτρες

Διακόσμηση για πέτρα ενυδρείου

Κεραμικό διακοσμητικό ενυδρείου

Διακόσμηση για ψάρια κλόουν ενυδρείου

Διακοσμητικό ενυδρείο καρύδας

Ενυδρείο με στήλες

Διακόσμηση για ενυδρείο με πλοίο

Διακόσμηση για ενυδρείο με κοράλλια

Τα δάπεδα στα ενυδρεία μπορούν να είναι πολύ διαφορετικά "διαμετρήματα".

Το μικρότερο και πιο χρησιμοποιημένο είναι η άμμος. Χαλίκι, θρυμματισμένος ηφαιστειακός βράχος, γρανίτης, βασάλτης, γνήσιος μπορεί επίσης να καλύψει το κάτω μέρος του ενυδρείου. Η επιλογή του εδάφους εξαρτάται από το απαραίτητο αλκαλικό περιβάλλον στο σκάφος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο νερό θα κάνει το νερό πολύ πιο δύσκολο.

Οι πέτρες ενυδρείου και το έδαφος δεν πρέπει να περιέχουν ασβέστη. Η παρουσία αυτής της ουσίας που είναι επιβλαβής για τα ψάρια μπορεί να ελεγχθεί ακόμα και στο σπίτι: αρκεί να στάξει ξύδι τραπεζιού στην επιφάνεια της πέτρας. Η ακατάλληλη διακόσμηση θα δώσει μια ορατή αντίδραση και «υπονόμευμα».

Διακοσμητική σπηλιά για ενυδρείο

Ενάρκτης ενυδρείου

Διακόσμηση για ένα καφέ ενυδρείο

Διακόσμηση για ενυδρείο παρασυρόμενων ξύλων

Διακόσμηση για ένα ενυδρείο στην κουζίνα

Δερμάτινο ντεκόρ χαλαζία

Διακόσμηση για ενυδρείο από λαμπτήρα

Διακόσμηση για ενυδρείο με μικρά ψάρια

Διακόσμηση για ένα μικρό ενυδρείο

Διακόσμηση για ένα ενυδρείο με τηγανητά

Διακόσμηση για ενυδρείο με βρύα

Επιλέξτε driftwood

Τέτοια κοσμήματα δεν είναι απαραίτητα τόσο για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον, αλλά για να έχουν τα ψάρια να έχουν το καταφύγιο τους. Οι πέτρες είναι πιο συχνά στερεές και τα ψάρια δεν θα μπορούν να κρυφτούν στην πέτρα. Το Driftwood είναι συνήθως διακλαδισμένο, το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους του ενυδρείου να κρυφτούν εύκολα. Επιπλέον, το φυσικό driftwood θα μαλακώσει κάπως το νερό, κάτι που είναι απαραίτητο για ορισμένες φυλές ψαριών.

Ενυδρείο διακόσμηση με πέτρες και κοράλλια

Διακοσμητικά κοράλλια ενυδρείου

Διακόσμηση για φυσικό ενυδρείο

Διακόσμηση για ένα μικρό ενυδρείο

Διακόσμηση για ρύθμιση ενυδρείου

Διακόσμηση για ενυδρείο φοίνικα

Διακόσμηση για ένα πειρατικό ενυδρείο

Διακόσμηση για πλαστικό ενυδρείου

Υπόστρωμα φωτισμού ενυδρείου

Διακόσμηση για ένα ζωγραφισμένο ενυδρείο

Διακόσμηση για το ενυδρείο στο διάδρομο

Το τελειωμένο driftwood πωλείται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Είναι ήδη κατάλληλα επεξεργασμένα, πλήρως προσαρμοσμένα για παρατεταμένη έκθεση σε νερό.

Πώς να κάνετε driftwood για ένα ενυδρείο:

 1. Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσετε όλο το φλοιό από τα κλαδιά.
 2. Βρείτε όλες τις χαλαρές περιοχές για το μελλοντικό snag και κόψτε τους.
 3. Μετά το κλαδί πρέπει να βράσετε με μια μικρή ποσότητα υπερμαγγανικού καλίου. Αν δεν το διορθώσετε στο κάτω μέρος του ενυδρείου, αλλά δεν θέλετε να επιπλέει, προσθέστε αλάτι στο νερό. Το αλάτι πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να παύει να διαλύεται. Το βράσιμο πρέπει να διαρκεί περίπου μία ώρα.
 4. Τώρα το snag πρέπει να αφαιρεθεί, ξεπλύνετε καλά με αλάτι και αφήστε να κρυώσει.

Όταν θα δημιουργήσετε μια υποβρύχια σύνθεση, γεμίστε πρώτα το χώμα και στη συνέχεια ρυθμίστε την αστοχία, μόνο μετά από αυτό πάρτε φυτά και πέτρες. Συνήθως το driftwood είναι το μόνο σημαντικό στοιχείο σε ολόκληρο το ενυδρείο. Μην συσσωρεύετε χώρο! Τα ψάρια πρέπει ακόμα να κολυμπήσουν κάπου.

Διακοσμητικά ξύλα για ενυδρείο

Διακόσμηση θαλάσσιου ενυδρείου

Διακόσμηση για νεροχύτη ενυδρείου

Διακόσμηση για ενυδρείο με φυτά

Διακόσμηση για ενυδρείο με βλάστηση

Διακόσμηση για ροζ ενυδρείου

Διακόσμηση για ενυδρείο με ψάρι

Διακοσμητικό ενυδρείο τιμονιού

Σπιτική διακόσμηση ενυδρείου

Διακόσμηση για βράχια ενυδρείων

Διακόσμηση για το ενυδρείο στο υπνοδωμάτιο

Λίγο για τα φυτά

Η επιλογή των φυτών είναι μια πολύ συναρπαστική και ατομική δραστηριότητα. Μια αδιανόητη ποσότητα αλγών. Διαφέρουν στο σχήμα, το χρώμα και τον τύπο της προσάρτησης στο ενυδρείο. Υπάρχουν άλγη που αναπτύσσονται από τον πυθμένα και υπάρχουν εκείνες που επιπλέουν στην ίδια την επιφάνεια του νερού. Επίσης, όταν επιλέγετε τα φύκια, προειδοποιήστε εάν το ενυδρείο σας είναι φρέσκο ​​ή αλμυρό νερό.

Διακοσμητική γέφυρα για το ενυδρείο

Διακόσμηση ενυδρείου

Ένας από τους πιο όμορφους εκπροσώπους της χλωρίδας είναι η βρύα της Ιάβας. Φαίνεται πανέμορφη στις πέτρες και τα χτυπήματα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το snag μπορεί να είναι διακοσμημένο με βρύα Javanese έτσι ώστε να μοιάζει με ένα πραγματικό πράσινο δέντρο. Ορισμένοι δημιουργούν μπονσάι και ολόκληρα υποβρύχια δάση από βρύα και παγίδες.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του βρύου είναι η απόλυτη ανεξερεύνησή του. Αναπτύσσεται γρήγορα, δεν απαιτεί συντήρηση και ειδικό φωτισμό. Από τον φωτισμό, εξαρτάται μόνο ο κορεσμός χρώματος του φυτού: με ένα μικρό θα είναι κάπως ελαφρύτερο, με ένα φωτεινό θα είναι πιο σκούρο. Αλλά η βρύα χρειάζεται μια σωστή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Διακοσμητικός φωτισμός ενυδρείου

Pirate με θέμα το ενυδρείο

Διακόσμηση για τραπέζι ενυδρείου

Διακόσμηση για ογκόλιθους ενυδρείου

Διακόσμηση για ενυδρείο σε βάζο

Διακόσμηση για ενυδρείο με φύκια

Διακόσμηση για το ηφαίστειο ενυδρείου

Ιαπωνικό στιλ διακόσμησης ενυδρείου

Διακόσμηση για κάστρο ενυδρείου

Διακόσμηση για κίτρινο ενυδρείο

Διακοσμητικό ενυδρείο αστερίας

Ρυθμίστε τις πέτρες

Μια πολύ μεγάλη ποικιλία από πέτρες παρουσιάζεται σε εξειδικευμένα καταστήματα. Πωλούν πέτρες για ενυδρεία αλμυρού νερού και γλυκού νερού. Ο πρώτος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αλκαλική ισορροπία του νερού και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τα ψάρια. Σε γενικές γραμμές, το pH καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πέτρες, οπότε δεν πρέπει να ρίχνετε το πρώτο που σας αρέσει από το δρόμο στον «κόσμο του νερού» σας.

Διακοσμητικά φώτα ενυδρείων

Σίγουρα δεν αξίζει να διακοσμήσετε με μάρμαρο, κιμωλία και ασβεστόλιθο. Χαλαζία, βασάλτης, γρανίτης, σχιστόλιθος δεν θα επηρεάσει το νερό με κανέναν τρόπο. Οι πέτρες που φέρονται από τη θάλασσα, καθώς και τα όστρακα, είναι αρκετά κατάλληλα. Μόνο θα πρέπει να βράσουν καλά εκ των προτέρων. Εάν πραγματικά σας άρεσε η πέτρα που βρίσκεται κάπου στο δρόμο, ελέγξτε την αντίδρασή της στο ξύδι, βράστε και τοποθετήστε το στο ενυδρείο.

Διακοσμητικό περίβλημα ενυδρείου

Βάση ζωγραφικής

Το όμορφο φόντο του ενυδρείου δίνει ένα απίστευτο αποτέλεσμα της ζωής κάτω από το νερό. Επιπλέον, αυτή είναι μια από τις απλούστερες επιλογές για τη διακόσμηση ενός ενυδρείου. Το φόντο τοποθετείται στον πίσω τοίχο, αλλά μπορεί επίσης να συλλάβει τις πλευρικές. Συνήθως τοποθετείται στο εξωτερικό.

Διακοσμητικά φυτά ενυδρείου

Η πιο εύκολη επιλογή είναι η πώληση ταινιών σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων και γενικά καταστήματα. Μπορείτε ακόμα να το διορθώσετε με ταινία διπλής όψης ή με καυτό όπλο. Η επιλογή αυτού του υπόβαθρου είναι πολύ μεγάλη: από ένα θαλασσογραφικό τοπίο μέχρι τις πιο φανταστικές εικόνες του υποβρύχιου κόσμου.

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα μόνοι σας. Στη συνέχεια χρειάζεστε μια εκτύπωση των σωστών μεγεθών και υπηρεσιών πλαστικοποίησης.

Φανταστική διακόσμηση ενυδρείου

Η αυτο-διακόσμηση του ενυδρείου είναι μια απίστευτα δημιουργική και συναρπαστική διαδικασία. Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να κάνετε το "εσωτερικό" σε μια μινιμαλιστική μορφή από το να πάτε πολύ μακριά με τα στοιχεία. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος για την ελεύθερη κυκλοφορία των ψαριών.

Διακόσμηση υποκαταστημάτων ενυδρείου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)