Ενυδρείο στον τοίχο - εξωτικό σπίτι (24 φωτογραφίες)

Για πολλούς σήμερα, τα ενυδρεία έχουν γίνει ένα αναπόφευκτο χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου διαμερίσματος. Μερικοί προσπαθούν να εγκαταστήσουν ένα τεράστιο ενυδρείο στο σαλόνι ενός διαμερίσματος μεγάλου μεγέθους, ενώ άλλοι εκτρέφουν ψάρια σε αυτοσχέδια δοχεία.

Μια από τις πιο μη τυποποιημένες λύσεις μπορεί να είναι ένα ενυδρείο στον τοίχο ανάμεσα στα δωμάτια. Για να το εφαρμόσετε, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές λεπτές αποχρώσεις:

  • τη διαμόρφωση και τον όγκο του ενυδρείου.
  • αισθητικά χαρακτηριστικά.
  • χαρακτηριστικά της φροντίδας ενός συγκεκριμένου είδους ψαριού.

Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό του σπιτιού

Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό του καθιστικού

Σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε

Κάντε το μόνοι σας ή καλέστε έναν επαγγελματία; Πρώτα πρέπει να απεικονίσετε σχηματικά το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο θα τοποθετηθεί το ενυδρείο στον τοίχο, με αυτή τη νέα λεπτομέρεια. Τότε μπορείτε να προγραμματίσετε ποιο μέρος του έργου μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, και σε ποιες υποθέσεις θα χρειαστείτε επαγγελματικές συμβουλές ή βοήθεια.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο δοχείο με νερό για ψάρια στον τοίχο. Ταυτόχρονα, τα πλευρικά τμήματα του ενυδρείου μπορούν να προεξέχουν προς τα έξω ή να είναι ενιαία με τον τοίχο.

Για ένα ομαλό περίγραμμα, τα ενυδρεία με στρογγυλά κυρτές πλευρές είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα. Ο συνδυασμός στρογγυλών σχημάτων με παστέλ τοίχους θα προσθέσει ρομαντισμό στο δωμάτιο. Ιδανικό για υπνοδωμάτιο ή σαλόνι. Ένα επιτοίχιο ενυδρείο με αμβλύ προεξοχές χωρίς στρογγυλοποίηση θα φανεί καλό σε ένα μοντέρνο εσωτερικό με σαφείς ευθείες γραμμές και γεωμετρικά σχήματα.

Ενυδρείο στον τοίχο στο σαλόνι

Υψηλής τεχνολογίας τοίχο ενυδρείο

Αν σχεδιάζετε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα ενυδρείο στον τοίχο, θα είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τον κλασικό σχεδιασμό. Μια καθολική δεξαμενή θεωρείται ότι είναι εγκατεστημένη στο ίδιο επίπεδο με τον τοίχο, χωρίς προεξοχές. Είναι εύκολο να τακτοποιήσετε και να τακτοποιήσετε με τη βοήθεια ειδών που ταιριάζουν στο στυλ του δωματίου.

Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό

Ενυδρείο στον τοίχο ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι

Ένα επίπεδο ενυδρείο στον τοίχο θα πρέπει να είναι ανάλογο με την περιοχή του δωματίου και της γύρω περιοχής. Ένα ενυδρείο που είναι πολύ μεγάλο θα διογκώσει και θα προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών. Δεν πρέπει να είναι έτσι. Σε ένα μικρό δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια, είναι πιο κατάλληλο να δημιουργηθούν μικρά ενυδρεία. Ένα πολύχρωμο ενυδρείο μπορεί να καταπνίξει την ατμόσφαιρα της άνεσης σε ένα μικρό δωμάτιο και να δράσει ενοχλητικά.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, σε ένα ανεπαρκώς φωτισμένο δωμάτιο, ένα αναρτημένο ενυδρείο στον τοίχο με φωτισμό μπορεί να γίνει ένα πρόσθετο "παράθυρο". Το ενυδρείο έχει σχεδιαστεί με τη μορφή ενός παραθύρου στο στυλ του μινιμαλισμού. Ο εσωτερικός φωτισμός του θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, επηρεάζοντας ευεργετικά τη ζωή των κατοίκων του ενυδρείου.

Τετράγωνο ενυδρείο στον τοίχο

Ενυδρείο στον τοίχο στο διαμέρισμα

Εγκατάσταση ενυδρείου

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, εξετάστε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες. Τυπικά, ένα ενυδρείο είναι κτισμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ορατό από κάθε γωνιά του δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος κάτω από το ενυδρείο είναι ελεύθερος, χωρίς υπερβολικό φορτίο με λεπτομέρειες. Τα ενυδρεία στο κέντρο του τοίχου μοιάζουν καλύτερα με έργα ζωγραφικής.

Ενυδρείο στον τοίχο με το πατάρι

Μινιμαλιστικό ενυδρείο τοίχου

Στο διαμέρισμα, σχεδιασμένο ως στούντιο, μπορείτε να βρείτε μια δεξαμενή και ένα πιο ενδιαφέρον μέρος - σε ένα μερικό διαμέρισμα χωρίς πόρτα. Χάρη στο ενσωματωμένο ενυδρείο, το διαμέρισμα θα φανεί πρωτότυπο, και το ίδιο το διαμέρισμα θα γεμίσει με κάποιο μυστήριο, φαντασία. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε το τοίχο ενυδρείο όχι στο κέντρο, αλλά με την άκρη, απευθείας στο ακραίο μέρος, χρησιμοποιώντας συνδετήρες. Αυτή η διάταξη θα δώσει στο δωμάτιο μια ενότητα στυλ και ταυτόχρονα θα εντοπιστεί μια σαφής ζώνη ζωνών.

Ενεργειακό θέρετρο

Διαχωρισμένο ενυδρείο στην κουζίνα

Εσωτερική διακόσμηση του ολοκληρωμένου ενυδρείου

Κατά την επιλογή ζωντανών κατοίκων, βλάστησης και αξεσουάρ σε επιτοίχιο ενυδρείο, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και το μέγεθος της δεξαμενής.

Πρώτον, πρέπει να είναι συνδυασμός χρωμάτων. Εάν δεν θέλετε το ορατό δωμάτιο να είναι ορατό μέσα από το νερό στο ενυδρείο, τοποθετήστε ένα διαμέρισμα στο κέντρο, αφήνοντας μια τρύπα για τα ψάρια. Αντί ενός διαμερίσματος, μπορείτε να κλείσετε επιδέξια τη μέση ενός μικρού ενυδρείου με διακοσμητικά φύκια.

Πώς να φτιάξετε ένα ενυδρείο για να δείτε το επόμενο δωμάτιο; Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός του ενυδρείου πρέπει να είναι διακριτικός, ουδέτερος, κατάλληλος για την παλέτα χρωμάτων και για τα δύο δωμάτια. Ο αριθμός των ψαριών, των διακοσμήσεων και της βλάστησης μπορεί να αλλάξει, συμπληρωμένος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Φωτισμένο ενυδρείο στον τοίχο

Ένα ημικυκλικό ενυδρείο στον τοίχο

Ενυδρείο στον τοίχο στο διάδρομο

Όσο για τη φροντίδα του ενυδρείου, το επιτοίχιο ενυδρείο έχει το χαρακτηριστικό της ελεύθερης πρόσβασης στη δεξαμενή. Να πάρει ένα ενυδρείο έξω από μια θέση δεν είναι πάντα βολικό, γι 'αυτό πρέπει να σκεφτείτε για αυτό το σημείο εκ των προτέρων. Τις περισσότερες φορές αφήνουν έναν ανοικτό χώρο πάνω από μία από τις πλευρές του ενυδρείου. Μπορείτε να καλύψετε μια θέση με οποιαδήποτε διακόσμηση τοίχων (πάνελ, περσίδες, εντυπωσιακή κουρτίνα).

Ενυδρείο στο άνοιγμα στο εσωτερικό

Ορθογώνιο ενυδρείο στον τοίχο

Το ενυδρείο πλαισιώνεται στον τοίχο

Τεχνικά σημεία

Εάν κανένα από τα νοικοκυριά σας δεν είναι εξοικειωμένο με την τεχνική εγκατάστασης και δεν ξέρει πώς να κρεμάσει ένα τεχνητό ενυδρείο στον τοίχο, είναι καλύτερο να παραγγείλετε μια υπηρεσία για επαγγελματίες. Εσείς όχι μόνο μπορείτε να καταστρέψετε τον τοίχο και τα αξεσουάρ, αλλά και να κάνετε την ανακατασκευή του διαμερίσματός σας όχι όπως ονειρευόσασταν. Είναι καλύτερο να δείξετε στο σχεδιαστή το σκίτσο του τείχους με το ενσωματωμένο ενυδρείο, να μιλήσετε για τις ιδέες και τις επιθυμίες σας και θα πάρει ήδη ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Αφήστε να δαπανήσετε λίγο περισσότερα χρήματα, αλλά θα πάρετε μια εγγύηση ποιότητας.

Ενυδρείο στον τοίχο του υπνοδωματίου

Ενυδρείο στον τοίχο της τραπεζαρίας

Γωνιακό ενυδρείο στον τοίχο

Εάν ακόμα σκέφτεστε να εγκαταστήσετε ένα ενυδρείο στον τοίχο με τα χέρια σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον οδηγό βήμα προς βήμα:

  1. Το επιλεγμένο διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι φέρον τοίχο.
  2. Συνιστάται να ληφθεί υπόψη το υλικό του τείχους. Ακόμη και αν η βάση είναι πολύ δυνατή, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να ενισχυθεί έτσι ώστε η δομή να μπορεί να αντέξει τη δεξαμενή νερού.
  3. Ελέγξτε προσεκτικά την καλωδίωση που βρίσκεται στον τοίχο, τις ραφές, τα ελαττώματα. Θα πρέπει να αφήσετε χώρο για τις απαραίτητες επικοινωνίες. Και είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αμέσως τον φωτισμό, τον αποστειρωτή, τον συμπιεστή, την αποστράγγιση κ.λπ.
  4. Ο πυθμένας της επιφάνειας στην οποία θα τοποθετηθεί το ενυδρείο πρέπει να καλύπτεται με ειδική φλάντζα πολυισόλης. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό ρωγμών από την πτώση στο ποτήρι άμμου και βότσαλα.
  5. Το ενυδρείο δεν χρειάζεται να ταιριάζει ακριβώς με το άνοιγμα. Εάν το ύψος γυαλιού είναι 60 cm, τότε τα 2/3 αυτού του μεγέθους πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή για τη διατροφή των ψαριών και τον καθαρισμό του ενυδρείου.

Ένα ενυδρείο χτισμένο στον τοίχο ανάμεσα στην κουζίνα και το ημικυκλικό σαλόνι μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό για τους επισκέπτες. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του σπιτιού σας. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση, σας συμβουλεύουμε να εκτελείτε μόνο τις προπαρασκευαστικές εργασίες και να αναθέτετε την εγκατάσταση σε ειδικούς.

Ενυδρείο στον τοίχο του μπάνιου

Επίτοιχο ενυδρείο

Ενυδρείο στον τοίχο στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)