Πώς να επιλέξετε το χρώμα της ταπετσαρίας καναπέ;

Ένας καναπές είναι ένα από τα κεντρικά εσωτερικά στοιχεία που εκτελεί διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα. Είναι σχεδιασμένο τόσο για άνετο ξεκούραση νύχτας όσο και για παρακολούθηση ταινιών με την οικογένειά σας ή για φιλοξενία επισκεπτών με ένα φλιτζάνι τσάι.

Μπλέ καναπές στο εσωτερικό

Η επιλογή του χρώματος των ταπετσαριών δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι η απόφαση γίνεται λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες: το χρώμα των τοίχων, το δάπεδο, άλλα έπιπλα και διακόσμηση στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Το χρώμα του καναπέ θα πρέπει να συνδυάζεται επωφελώς με άλλα εσωτερικά αντικείμενα, οπότε αποφασίστε αμέσως ποιο σχέδιο χρώματος εφαρμόζεται στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο σας:

 1. Μονόχρωμη. Η ομοιομορφία του χρώματος αντανακλάται στο χρώμα των τοίχων και άλλων επίπλων στο δωμάτιο.
 2. Ουδέτερο Ο βασικός τόνος στον οποίο είναι διακοσμημένο το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό υποδηλώνει μια σχεδόν ακριβή επανάληψη του χρώματος των τοίχων στην ταπετσαρία του καναπέ, ενώ η διαφορά επιτρέπεται μόνο στον κορεσμό, έτσι ώστε να μην κάνει το δωμάτιο πολύ βαρετό.
 3. Αντίθεση Βασίζεται στην ενότητα των αντιθέτων - ένας ουδέτερος καναπές και τα φωτεινά χρώματα των τοίχων και του δαπέδου, ή το αντίστροφο, το κορεσμένο χρώμα του καναπέ σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Τόσο το ένα, όσο και το άλλο επιτρέπει την οπτική επιλογή κάποιας ζώνης του δωματίου, εξισορροπώντας την με μια ουδέτερη σκιά τοίχων ή άλλων επίπλων.
 4. Συνδυασμένο. Επιτρέπει το συνδυασμό στο ίδιο εσωτερικό με διαφορετικές κατευθύνσεις, συνδυάζοντας στοιχεία που δεν είναι κατάλληλα με την πρώτη ματιά. Κατάλληλο για όσους θέλουν να πειραματιστούν.

Λευκός καναπές

Μωβ καναπές στο εσωτερικό

Επιλογή τύπου χρώματος

Η σημασία της επιλογής του σωστού σχεδίου χρωμάτων επηρεάζει τη συνολική εντύπωση του εσωτερικού σχεδιασμού στο σύνολό του και της αρμονίας της ενσωμάτωσης της ιδέας του σχεδιασμού. Από αυτή την άποψη, επιλέγονται μονόχρωμοι καναπέδες από διάφορες αποχρώσεις ή μια επιλογή ταπετσαρίας με μοτίβο. Ο πρώτος τύπος επίπλων είναι ευκολότερος να "ταιριάζει" στη συνολική σύνθεση, ο δεύτερος περιλαμβάνει δυσκολίες στην επιλογή μοτίβων, υφασμάτων, χρωμάτων σε συνδυασμό με υφάσματα, κουρτίνες, δάπεδα. Αλλά με μια επιτυχημένη σειρά περιστάσεων, μοιάζει πολύ ωραία!

Γκρι καναπέδες στο εσωτερικό

Χρώμα καναπέ και τύπος δωματίου

Τα έπιπλα πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή, τη θέση και τον σκοπό του δωματίου. Για την κρεβατοκάμαρα προτιμούνται οι ουδέτερες, ήρεμες αποχρώσεις, οι οποίες έχουν καλή ξεκούραση και άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το σχέδιο δεν πρέπει να είναι μεγάλο και προκλητικό. Μπεζ και λευκοί καναπέδες επικρατούν μεταξύ αυτών των επίπλων, δημιουργώντας μια γαλήνια, ήρεμη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο.

Σε σχέση με το σαλόνι, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει, τα έπιπλα μπορεί να είναι φωτεινά και τα χρώματα του είναι κορεσμένα. Εδώ λαμβάνουμε επισκέπτες και τους δίνουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το γούστο μας όταν επιλέγουμε έπιπλα και υλοποιούμε μοναδικά έργα σχεδιασμού.

Κόκκινο καναπέ στο εσωτερικό

Μπορείτε να επιλέξετε έναν καναπέ για ένα παιδικό δωμάτιο ανάλογα με τη φύση του παιδιού. Για τα υπερκινητικά παιδιά, οι ήρεμοι, ουδέτεροι ήχοι που δεν ερεθίζουν την ψυχή είναι πιο κατάλληλοι. Τα ταπεινά παιδιά μπορούν να προσθέσουν φωτεινά χρώματα στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύχρωμου καναπέ.

Οι κορεσμένοι τόνοι στην κουζίνα (πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο) θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όρεξη και να ενεργοποιήσετε, ενώ οι διαιτολόγοι προτιμούν ψυχρούς τόνους (μπλε, τυρκουάζ, λευκό).

Η επιλογή των χρωμάτων και ο συνδυασμός των αποχρώσεών τους θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά, ώστε να αποφευχθούν λάθη κατά την εκπόνηση ενός σχεδίου μελέτης και την εφαρμογή του σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Το μονοχρωματικό σχέδιο χρωμάτων αναλαμβάνει την παρουσία επίπλων και τοίχων με έναν τόνο. Σε αυτή την περίπτωση, ο καναπές μπορεί να διαφέρει, για παράδειγμα, να είναι καφέ με μπεζ τοίχους.Το ουδέτερο χρώμα του δωματίου δημιουργεί μια ήρεμη, μη επεμβατική ατμόσφαιρα, επομένως είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν καναπέ σε παστέλ χρώματα και φωτεινούς τοίχους.

Λευκός καναπές στο εσωτερικό

Η απαραίτητη αντίθεση με τη μορφή χρωματιστών τοίχων και μαλακού καναπέ, καθώς και πολύχρωμες αποχρώσεις σε ένα σχετικά ουδέτερο περιβάλλον δημιουργούν ένα ελκυστικό εσωτερικό στο σαλόνι. Η συνδυασμένη έκδοση του συνδυασμού χρωμάτων θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο του δωματίου όταν επιλέγετε αποχρώσεις του χρώματος που δεν είναι συμβατές με την πρώτη ματιά.

Ορισμένες προτάσεις χρώματος

Η αξία των βασικών χρωμάτων κατά την επιλογή σκιάς της ταπετσαρίας καναπέ σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη δύσκολη επιλογή:

 1. Κόκκινο Φωτεινό, κορεσμένο χρώμα, φέρνει ενέργεια σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χρώμα για ρομαντική ρύθμιση.
 2. Λευκό Καθαρή, ουδέτερη, μαγευτική, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και δημιουργεί μια αίσθηση ειρήνης και καθαρότητας.
 3. Μπλε Είναι δημοφιλές όταν επιλέγει το χρώμα της ταπετσαρίας, ειδικά στους θαλάσσιους εσωτερικούς χώρους, καταπραΰνει, χαλαρώνει, ανακουφίζει. Ένας συνδυασμός μπλε με ζεστά χρώματα είναι ευπρόσδεκτος.
 4. Πορτοκαλί Το χρώμα της δύναμης, της ενέργειας, εμπνέει, δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς. Το πορτοκαλί μπορεί να είναι καναπέδες στην κουζίνα και στο εσωτερικό του καθιστικού.
 5. Το κλασικό χρώμα για την ταπετσαρία του καναπέ δημιουργεί την απαραίτητη αίσθηση άνεσης και άνεσης. Συνδυάζεται με σχεδόν όλες τις άλλες αποχρώσεις - μπεζ, κίτρινο, λευκό, μπλε.
 6. Γκρι Η ουδέτερη, πρακτική, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ευεργετικούς συνδυασμούς με άλλους τόνους. Πρακτική για το δωμάτιο ενός παιδιού ακόμα κι αν έχετε κατοικίδια ζώα.
 7. Πράσινο Ελκυστική, φωτεινή, δημιουργεί ένα όμορφο και ασυνήθιστο εσωτερικό με έναν πράσινο καναπέ στο κέντρο.
 8. Μαύρο Δεν συνιστάται για το σπίτι, προτιμάται για χώρους γραφείων. Δημιουργεί μια αυστηρή, επίσημη, μερικές φορές ακόμη και ζοφερή ατμόσφαιρα.
 9. Κίτρινο. Δημιουργεί μια εξαιρετική διάθεση, φέρνει ζεστασιά και χαρά, επιθυμία δημιουργίας. Δεν συνιστάται για υπερβολική συναισθηματικότητα και διέγερση.

Μπλε καναπέ

Άμεσος καναπές στο εσωτερικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)