Γκρι καναπές: όλες οι όψεις της αισθητικής των καθολικών ταπετσαρισμένων επίπλων (28 φωτογραφίες)

Ο γκρι καναπές είναι μια επιλογή υπέρ της πρακτικότητας, της υψηλής λειτουργικότητας και της ανθεκτικότητας. Τόσο ογκώδες, αλλά και συγκρατημένο στο χρώμα, τα επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν να προσαρμόζονται ελεύθερα σε κάθε εσωτερικό χώρο και άλλους υπερβολικούς τύπους επίπλων.

Γκρι χρώμα: ως αξιόλογη βάση

Ο γκρίζος γωνιακός καναπές μπορεί να θεωρηθεί ως το κύριο στοιχείο των επίπλων σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η παλέτα χρωμάτων των επικαλυμμένων επίπλων θέτει τη διάθεση, ορίζει τις βασικές χρωματικές προφορές, κατευθύνει την στυλιανή σκέψη και βελτιώνει την έννοια του στυλ.

Γκρι βελούδο καναπέ

Τυρκουάζ γκρι καναπές

Τα γκρίζα χρώματα των καναπέδων σας επιτρέπουν να συνδυάσετε μια ποικιλία από αποχρώσεις και υφές που βασίζονται στο ίδιο εσωτερικό. Τα μη σημασιολογικά και πρακτικά στοιχεία έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • Ένας σκούρος ή ανοιχτό γκρι καναπές μπορεί να γίνει ένα είδος χαρακτηριστικού κατά του στρες. Προωθεί τη χαλάρωση, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα σταθερότητας. Το δωμάτιο θα γεμίσει με μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Αυτή η διάθεση θα επιδεινωθεί περαιτέρω εάν ο σχεδιασμός συμπληρώνεται με ουδέτερο κίτρινο ντεκόρ. Το εσωτερικό σε γκρίζους τόνους θα είναι ακόμα πιο χαλαρωτικό και ήρεμο, εάν χρησιμοποιείτε λευκό τόνο, πείραμα με αποχρώσεις του μπεζ και της σοκολάτας.
  • Για τα φωτεινά χρώματα συμπληρώνεται καλά ένα σχέδιο, ένας γκρίζος καναπές στο εσωτερικό του σαλόνι, κουζίνα ή κρεβατοκάμαρα θα συμβάλει στην εξισορρόπηση όλων των πολύχρωμων τόνων. Είναι ένας γκρίζος καμβάς που δεν θα σφίξει τα μάτια σας. Αυτό είναι σημαντικό για δωμάτια με κόκκινο-ροζ-κίτρινο στοιχεία, αλλά και αν υπάρχουν πολλά λιλά, πράσινα, πορτοκαλί accents στο δωμάτιο, και ο τυρκουάζ καναπές θα γίνει πιο ισορροπημένη, αν τοποθετήσετε ένα γκρι καρότσι σε αυτό?
  • Ένας γκρι γωνιακός καναπές είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση σε μαύρο. Στην πραγματικότητα, τα υπερβολικά σκοτεινά στοιχεία μπορούν να αντικατασταθούν με αντικείμενα από τη γκρίζα παλέτα. Επιπλέον, ένας γκρίζος πτυσσόμενος καναπές ή ύφασμα βελούδο εκδοχή των επικαλυμμένων επίπλων μπορεί να συμπληρωθεί με μπλε, μπλε, τιρκουάζ μαξιλάρια. Το μαύρο χρώμα δεν είναι τόσο ευνοϊκό για τέτοιους συνδυασμούς.
  • Ένας γκρίζος δερμάτινος καναπές μπορεί να γίνει ένα είδος "λείπει συνδέσμου" μεταξύ των στοιχείων άλλων αποχρώσεων που αποτελούν το σχέδιο του δωματίου. Έτσι, η συνολική εικόνα αποκτά την απαραίτητη αντίθεση και αρμονία, η ισορροπία του βεροσκούρου συμβαίνει. Το παστέλ δεν θα φαίνεται βαρετό, και τα φωτεινά χρώματα δεν θα ενοχλήσουν.
  • Το υπνοδωμάτιο, η κουζίνα ή το καθιστικό με γκρίζο καναπέ θα φανεί κομψό και εκλεπτυσμένο. Σε οποιοδήποτε εσωτερικό, τα επικαλυμμένα έπιπλα ουδέτερου γκρίζου χρώματος θα φαίνονται βιολογικά. Μιλάμε για αιχμηρά κλασικά και μαλακά αγροτικά στυλ. Ένας τεράστιος γκρίζος καναπές στο στυλ του μινιμαλισμού θα φανεί επίσης κομψό, όπως ένας καναπές με πέτρες ή ένας καναπές Eurobook, που συμπληρώνεται από μαλακά χαλιά και ένα μεγάλο αριθμό κεντημένων μαξιλαριών.

Ο γκρίζος καμβάς δίνει μεγάλη έμφαση σε όλες τις υφές. Ένας γκρι δερμάτινος καναπές (το οικολογικό δέρμα ως εναλλακτική λύση) δεν φαίνεται χειρότερο από τα μαλακά έπιπλα.

Γκρι καναπέ

Γκρι καναπέ δελφινιού

Γιατί είναι γκρίζα έπιπλα τόσο αγαπημένα από τους σχεδιαστές;

Ένας γκρι καναπές βρίσκεται σε πολλές σχεδιαστικές συνθέσεις. Μια τέτοια ουδέτερη παλέτα ενσωματώνει όλες τις πτυχές του μινιμαλισμού.Ένας γκρίζος γωνιακός καναπές ή μια μαλακή γωνιά μαύρης τέφρας δεν συνδυάζεται τέλεια με όλα τα στοιχεία στο εσωτερικό. Τέτοια έπιπλα θα πρέπει να θεωρούνται ως μια ισχυρή επένδυση στο μέλλον.

Γκρίζο καναπέ στο σπίτι

Γκρίζο καναπέ σε οικολογικό στυλ.

Ο αγαπημένος γκρίζος ίσιος καναπές μπορεί να ευχαριστήσει με την ομορφιά και την πρακτικότητα του για πολλά χρόνια. Γύρω από αυτό θα αλλάξουν τάσεις, ο σχεδιασμός των τοίχων, η οροφή θα αλλάξει, νέα επιπλωμένα έπιπλα και διάφορα μικρά ντεκόρ θα εμφανιστούν, αλλά ο γκρι στυλ καναπές θα εξακολουθήσει να κατέχει τη σημαντική θέση του στο δωμάτιο.

Γκρι καναπές στο σαλόνι

Γκρι καναπές στο εσωτερικό

Τείχη: η σημασία του φόντου για ένα τέλειο εσωτερικό

Για ένα γκριζωπό δερμάτινο καναπέ για να ριζώσει στο εσωτερικό ή ένα σοφιστικέ γκρι μαλακό καναπέ, το βιβλίο φαίνεται τέλειο, είναι σημαντικό να φροντίσετε ένα αξιοπρεπές υπόβαθρο. Επιλέγοντας το χρώμα που θα χρωματίσετε τους τοίχους, μπορείτε να δώσετε προτίμηση σε τέτοιες επιλογές:

  • Η παλέτα χρωμάτων των τειχών μπορεί να ταιριάζει με τη σκιά των επικαλυμμένων επίπλων. Για παράδειγμα, ένας γκρίζος-καφέ καναπές θα φαίνεται καλός σε ένα δωμάτιο με τοίχους του χρώματος "mocha" ή "σοκολάτα γάλακτος". Επιτρέπεται, εάν το χρώμα του φινιρίσματος είναι διάφοροι διαφορετικοί τόνοι από τα χρώματα του επίπλου.
  • Η σκιά των τειχών επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα του εσωτερικού στο σύνολό του. Για παράδειγμα, εάν οι καναπέδες από ύφασμα συμπληρώνονται με χαρακτηριστικά με τιρκουάζ αποχρώσεις, σμαράγδι και πράσινους τόνους, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με παρόμοιο "αραιό" τόνο.

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας, αξίζει να εξεταστεί η διακόσμηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και η παρουσία διακοσμητικών σε επικαλυμμένα έπιπλα. Αν το δωμάτιο έχει έναν γκρι καναπέ με μαξιλάρια διακοσμημένα με ανάγλυφα ή κεντήματα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ταπετσαρία με σχέδια που θα συνδυάζονται με εκτυπώσεις σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι ένα υπερβολικά artsy ή πιασάρικα στολίδι που βρέθηκε στους τοίχους, τα επικαλυμμένα έπιπλα και άλλα χαρακτηριστικά μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το σχέδιο.

Καναπές Taupe

Γκρι δερμάτινο καναπέ

Αξεσουάρ που μπορούν να δώσουν διάθεση

Ένας απλός γκρίζος καναπές είναι μια γκρίζα γωνία ακορντεόν ή υφάσματος, όπου το οικολογικό δέρμα χρησιμοποιείται ως ταπετσαρία - αυτό είναι μόνο η βάση. Για να φαίνεται το σχέδιο πραγματικά πολυτελές, πλούσιο και πλήρες, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά αξεσουάρ. Πρώτα απ 'όλα, ενδιαφέρονται για την ισορροπία χρωμάτων και το παιχνίδι των υφών.

Γκρι καναπές σε απλό σχεδιασμό

Γκρίζος καναπές μινιμαλισμού

Φωτεινού χαρακτήρα με γκρίζο καναπέ: την αρχή των πειραμάτων

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται όλους τους τόνους της γκρίζας παλέτας ως ουδέτερο και ήρεμο. Η συνείδηση ​​δεν είναι υπερφορτωμένη, η διάθεση δεν αλλάζει. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: το γκρι χρώμα σε ένα ντουέτο με διαφορετικούς χρωματικούς εταίρους είναι σε θέση να ανοίξει από μια νέα οπτική γωνία.

Art Nouveau γκρι καναπέ

Γκρίζος καναπές σπιτιού

Συνδυάζοντας έναν μπλε καναπέ και έναν γκρι καναπέ ή πολυθρόνες, οι ουδέτεροι ήχοι τέφρας μπορούν να γίνουν λίγο πιο ζεστοί. Οι κόκκινες-ροζ αποχρώσεις δίνουν στον πράσινο καμβά μια πρασινωπή απόχρωση. Το οικολογικό δέρμα με τη φωτεινή κίτρινη διακόσμηση φαίνεται λίγο πιο ήσυχο, αλλά ένας γκρι μαλακός καναπές και ένα λευκό καρότσι ενισχύουν την πλούσια υφή του άλλου.

Γκρι καναπέ

Γκρι καναπές με φωτεινά μαξιλάρια

Violet, μέντα, μωβ τόνους

Το μοβ χρώμα αντιπροσωπεύει τρυφερότητα, ρομαντισμό, εκλέπτυνση. Οι συνθέσεις φαίνονται τέλειες, όπου πολλές σύνθετες αποχρώσεις συνδυάζονται ταυτόχρονα. Η βάση είναι ένας γκρίζος δερμάτινος καναπές ή ένας μωβ καναπές με αποχρώσεις τέφρας.

Συνιστάται η χρήση αξεσουάρ με μπεζ χρώμα και λευκά διακοσμητικά στοιχεία ως εννοιολογικά στοιχεία. Για αντίθεση, στον καναπέ υπάρχουν μαξιλάρια από σκούρο ροζ, κόκκινο-βατόμουρο ή μαύρο-μοβ. Μια σημαντική απόχρωση: όσο πιο σκούρα είναι το κλωστοϋφαντουργικό, τόσο μικρότερες είναι οι λεπτομέρειες.

Γκρίζο ημικυκλικό καναπέ

Γκρι καναπές

Mint φόντο ή αναζωογονητικό τιρκουάζ ως βασικό χρώμα του φινιρίσματος - πολύ μοντέρνες τεχνικές που συμπληρώνουν τα γκρι υφάσματα και τα επικαλυμμένα έπιπλα στο ίδιο χρώμα με ιδιαίτερη επίδραση. Τα χρώματα συνδυάζονται καλά με βάση υφάσματα που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την υφή. Για παράδειγμα, το γκρι βελούδο και το τυρκουάζ μετάξι δείχνουν πολυτελή. Ένα άλλο πολυτελές δίδυμο: γκρίζο οικολογικό δέρμα και βελούδινο σμαραγδένιο υφαντό.

Γκρίζος πτυσσόμενος καναπές

Αχρωματικοί συνδυασμοί

Ο αχρωματικός σχεδιασμός είναι πολύ δημοφιλής στις εσωτερικές συνθέσεις των μοντέρνων διαμερισμάτων. Η σύνθεση μαύρου-γκρι-λευκού φαίνεται απλή και κομψή ταυτόχρονα.Ωστόσο, δεν αρκεί να συνδυάσετε απλώς τα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν σε ένα σύστημα.

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών περιοχών. Ο κύριος ρυθμιστής σε αυτή την περίπτωση θα είναι ένας γκρι δερμάτινος καναπές. Η σωστή αναλογία σκοτεινών και ελαφρών "σημείων" για ρύθμιση είναι πολύ απλή. Απλά μαξιλάρια θα σας βοηθήσουν. Σε ένα μεγάλο σκούρο καναπέ-κρεβάτι μπορείτε να βάλετε λευκά μαξιλάρια ή αντίστροφα.

Γκρι ρετρό καναπέ

Γκρίζο σκανδιναβικό καναπέ

Γκρι και λευκασμένη δρυς: αποκλειστικοί συνδυασμοί

Ο μινιμαλισμός και το σκανδιναβικό στυλ απαιτούν ειδική προσέγγιση. Ένα γκρι υφασμάτινο βιβλίο ή μοντέρνο οικολογικό δέρμα θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια πραγματικά αποκλειστική σύνθεση.

Εάν το συνολικό λευκό φινίρισμα και τα σκούρα γκρι κομμάτια επίπλων δεν φαίνονται πάντα άνετα, τότε η σκιά της "λευκασμένης βελανιδιάς" μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Η σκιά του ψημένου γάλακτος, αρωματισμένη με ελκυστική υφή ξύλου, κάνει το εσωτερικό πιο βαθύ, ασυνήθιστο, κομψό.

Μια τέτοια ασυνήθιστη σύνθεση θα φανεί καλύτερα σε ένα φωτεινό, ευρύχωρο δωμάτιο ή σε ένα ηλιόλουστο σαλόνι. Για να τονίσει τις οικολογικές ιδιότητες, ο γκρι μαλακός καναπές είναι διακοσμημένος με μαξιλάρια που μοιάζουν με ανάγλυφη ξυλεία, τα οποία είναι μερικοί τόνοι σκοτεινότεροι ή ελαφρύτεροι από τα βασικά υφάσματα.

Ανοιχτό γκρι καναπέ

Γκρι υφασμάτινο καναπέ

Χρυσές νότες

Ένας γκρίζος-μπλε καναπές ή ένας σκούρος καναπέ-κρεβάτι με ταπετσαρίες οικολογικού δέρματος είναι μια εξαιρετική βάση για πειράματα με πλούσια υφή και αριστοκρατικό ντεκόρ. Χρυσό κόσμημα - ένα στοιχείο που συχνά συνοδεύει ελίτ εσωτερικούς χώρους, αποκλειστικές πομπώδεις συνθέσεις. Ο χρυσός είναι το τέλειο συμπλήρωμα για οικεία boudoirs και πολυτελή σαλόνια, όπου βασιλεύει πάντα το λυκόφως.

Εάν ο τυρκουάζ καναπές, τα κόκκινα κίτρινα υφάσματα, η λευκή και η μαύρη βάση είναι γεμάτα με πολλές "παγίδες" σχεδιασμού που μπορούν να μετατρέψουν μια αρχικά επιτυχημένη ιδέα σε άγευστο, τότε ένα τέτοιο λάθος δεν θα πρέπει να συμβεί με γκρίζα επικαλυμμένα έπιπλα. Τα χρυσά στολίδια φαίνονται καλύτερα στις ματ επιφάνειες. Για παράδειγμα, ένα βιβλίο γκρι ύφασμα καναπέ είναι διακοσμημένο με χρυσό ανάγλυφο ή κεντήματα, συμπληρώνοντας τον καμβά με μαξιλάρια σε μαργαριτάρι χρώμα ή μπεζ καρό.

Σκούρο γκρι καναπέ

Γκρι τριπλό καναπέ

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με το χαμηλό κύμα. Αντί για "καθαρό χρυσό" πάρτε ένα κόκκινο-χρυσό νήμα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με το ασήμι, καθώς ένας συνδυασμός με αποχρώσεις της γκρίζας παλέτας μπορεί να δώσει μια υπερβολικά κρύα σύνθεση.

Γκρι γωνιακός καναπές

Κόκκινο και μπλε: αντισταθμίζοντας δύο χρώματα

Η κόκκινη-πορτοκαλί παλέτα και τα γκρι στοιχεία αλληλοσυμπληρώνονται καλά. Ωστόσο, τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά δεν μπορούν να καταστρατηγηθούν. Αρκεί αν υπάρχει κόκκινο κέντημα σε υγρό καναπέ ασφάλτου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια κόκκινο ή βατόμουρο χρώμα, αλλά πάντα μικρό.

Γκρι βελούδο καναπέ

Τα γκρι αξεσουάρ συχνά ταιριάζουν σε έναν μπλε καναπέ. Αυτός ο συνδυασμός κερδίζει και σε αντίστροφη σειρά. Είναι καλύτερα αν τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι ανοιχτόχρωμη γκρίζα σκιά και η μπλε διακόσμηση είναι φωτεινή και κεκορεσμένη στο χρώμα. Αυτό το ντουέτο χρώματος θεωρείται καθαρά αρρενωπό, αποπνέοντας φρεσκάδα και αριστοκρατική συγκράτηση.

Γκρι καναπές με πράσινα μαξιλάρια

Παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το συνδυασμό πράσινου καναπέ και γκρι υφάσματος και αντιστρόφως. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η σύνθεση είναι τρυφερή, πιο ουδέτερη. Όποια και αν είναι η επιλογή από την άποψη της σκιάς, του μεγέθους και του σχεδιασμού του καναπέ, το γκρι χρώμα παρακαλώ πάντα με την ευελιξία του.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)