Καναπές στο διάδρομο: στο ελάχιστο, δημιουργήστε μέγιστη άνεση (23 φωτογραφίες)

Η είσοδος είναι το πρώτο δωμάτιο που καλωσορίζει τους επισκέπτες. Μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο το σαλόνι ή η κουζίνα, αλλά είναι χάρη σε αυτό ότι η αρχική εντύπωση του διαμερίσματος, το σπίτι διαμορφώνεται, ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός του διαδρόμου πρέπει να ταιριάζει με το στυλ του διαμερίσματος. Δεν είναι πάντοτε στο στάδιο της επισκευής η μελλοντική χρήση ενός καναπέ ή ενός πάγκου που έχει σχεδιαστεί. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς τις ανέσεις και τη σειρά που δημιουργεί έναν καναπέ με ένα περίγραμμα στο διάδρομο.

Πάγκος στο διάδρομο

Velvet καναπέ στο διάδρομο

Κανόνες για την επιλογή καναπέ στο διάδρομο

Πριν επιλέξετε ένα αξιοπρεπές μοντέλο, πρέπει να ξέρετε ξεκάθαρα το μέγεθος του δωματίου. Εάν η μπροστινή πόρτα ανοίγει στο δωμάτιο, είναι σημαντικό να αφήσετε τον ελεύθερο χώρο που απαιτείται για την ελεύθερη κίνηση του φύλλου της πόρτας.

Η αίθουσα εισόδου είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για τη δημιουργία ενός οργανικού σχεδίου, οπότε λαμβάνεται υπόψη ότι ένας πανέμορφος και καλλιτεχνικός καναπέ, παρά την πολυπλοκότητα, θα φανεί γελοίο σε ένα μέτριο δωμάτιο με κανονική επιδιόρθωση.

Ακόμη και αν η περιοχή του δωματίου είναι αρκετά μεγάλη, μην το υπερφορτώνετε με υπερβολικά έπιπλα. Δεν είναι πρακτικό να τοποθετηθεί ένας καναπές στο διάδρομο με μια πολυθρόνα και ένα μικρό τραπέζι.

Λευκός καναπές στο διάδρομο

Ξύλινο καναπέ στο διάδρομο

Χώρος καναπέ διαδρόμου

Από τα μοντέλα που σας αρέσει, θα πρέπει να δώσετε προτίμηση στο πιο λειτουργικό στοιχείο, το οποίο θα σας επιτρέψει να φιλοξενήσετε άνετα, να βάλετε μια τσάντα ή να αποκρύψετε παπούτσια.

Ποικιλίες επίπλων για το διάδρομο

Είναι πιο άνετο και οικείο να βλέπετε έναν καναπέ στο διάδρομο στην είσοδο. Μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθες μορφές:

  • πάγκο - ένα προϊόν με στενό κάθισμα για αρκετούς ανθρώπους, με υψηλή πλάτη (ή χωρίς). Τέσσερα πόδια χρησιμοποιούνται ως στήριγμα για το κάθισμα.
  • Δεξιώσεις - ένας μικρός πάγκος χωρίς πλάτη με μαλακό κάθισμα.
  • καναπέδες - ένα προϊόν με κουτί παπουτσιών (κλειστό ή με ανοιχτά ράφια) με μαλακό κάθισμα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε άνεση και να δώσετε στην ατμόσφαιρα μια φιλόξενη εμφάνιση με άλλα μοντέλα επίπλων: πολυθρόνα, οθωμανική για το διάδρομο.

Η επιλογή του υλικού για τον καναπέ

Οι κατασκευαστές επίπλων προσφέρουν προϊόντα με μικρό βάθος, με στρογγυλεμένες ή ορθογώνιες επιφάνειες που είναι εύκολο να χωρέσουν σε ένα συμπαγές χώρο. Τις περισσότερες φορές, για το διάδρομο επιλέγονται σφυρήλατοι καναπέδες, κατασκευασμένοι από ξύλο, λυγαριά από αμπέλι.

Καφέ καναπέ στο διάδρομο

Δερμάτινο καναπέ στο διάδρομο

Πάγκος στο διάδρομο

Ένας πάγκος ή ένα banquette θα γίνει το σήμα κατατεθέν μιας αίθουσας διακοσμημένης σε στυλ Empire, Baroque και Provence. Παρόμοια μοντέλα γίνονται με στριμμένα πόδια, δίνοντας στον καναπέ μια ελαφρότητα και χάρη. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν με πλάτη ή υποβραχιόνια. Κατά κανόνα, το κάθισμα είναι καλυμμένο με ύφασμα ή αφαιρούμενα μαξιλάρια προσφέρονται στο σετ.

Ορισμένα σχέδια πλαστών μοντέλων δεν περιέχουν συρτάρια για παπούτσια, αλλά ένας καναπές σε ένα διάδρομο σε μοντέρνο στυλ μπορεί να έχει ράφια για παπούτσια ή μικρά αντικείμενα (τσάντες, εφημερίδες, περιοδικά). Είναι το ιδανικό επίπλων για οικογένειες με πολλούς επισκέπτες ή κατοικίδια ζώα.

Καναπές με ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Ημικυκλική καναπέ στο διάδρομο

Καναπές στο διάδρομο

Τα ξύλινα προϊόντα ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό της χώρας ή των κλασικών στυλ. Τα μοντέλα μπορούν να έχουν σπειροειδή σχέδια, βαμμένα ή επικαλυμμένα με διαφανές βερνίκι. Ένας καναπές μίνι στο διάδρομο έχει συνήθως πίσω και κάθισμα επικαλυμμένο με ύφασμα ή δέρμα. Για μέγιστη άνεση και άνεση, το προϊόν είναι εξοπλισμένο με ένα μικρό ράφι, ένα τραπέζι, ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι υποδημάτων. Καναπέδες γίνονται στο διάδρομο από διαφορετικά είδη ξύλου, γεγονός που επηρεάζει την τιμή.Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να επιλέξετε μια κομψή επιλογή προϋπολογισμού.

Είσοδος Bench

Καναπές στο διάδρομο

Αντίκες καναπέ στο διάδρομο

Τα προϊόντα ψάθινα είναι συνήθως διαθέσιμα με τη μορφή ενός πάγκου χωρίς πλάτη. Μια εξαιρετική επιλογή για έναν συνδυασμένο καναπέ είναι ένας πάγκος από ξύλο και εξοπλισμένος με συρτάρια από ψάθινα. Παρόμοιες επιλογές επίπλων είναι κατάλληλες για στυλ χώρας, Provence. Συνδυάζουν τέλεια τα παγκάκια της Μεσογείου ή της Σκανδιναβίας, κατασκευασμένα από ελαφρύ ξύλο ή βαμμένα με λευκό χρώμα.

Καναπές διαδρόμου σε στιλ πρόκρισης

Σκαλιστό καναπέ στο διάδρομο

Γκρι καναπέ στο διάδρομο

Ταπετσαρία

Ένας μικρός καναπές στο διάδρομο του δίνει μια οικεία ζεστή εμφάνιση. Τα ταπετσαρία μπορεί να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με το εσωτερικό του δωματίου. Τα πιο απαιτημένα υλικά:

  • υφάσματα (βελούδο, κοπάδι, chinill, ύφασμα πυκνού βαμβακιού). Κατά κανόνα, αυτά τα υφάσματα είναι ανθεκτικά στη φθορά, ανθεκτικά στη εξασθένιση, απλά καθαρίζονται.
  • το γνήσιο δέρμα δίνει στα προϊόντα μια πολυτελή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Πρόκειται για μια ακριβή ταπετσαρία που πηγαίνει καλά με πολύτιμα ξύλα. Μεγάλη χρωματική γκάμα σας επιτρέπει να επιλέξετε το μοντέλο του επιθυμητού χρώματος. Δερμάτινοι καναπέδες στο διάδρομο είναι κατάλληλοι για το σχεδιασμό μοντέρνων και κλασικών στυλ.
  • δερματίνη ανήκει στην έκδοση προϋπολογισμού της ταπετσαρίας. Αυτό το υλικό μιμείται γνήσιο δέρμα, αλλά δεν μπορεί να καυχηθεί για μεγάλη διάρκεια ζωής, επομένως δεν συνιστάται να επιλέξετε για δωμάτια όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι.

Art Nouveau γκρι καναπέ στο διάδρομο

Shabby Chic σαλόνι καναπέ διαδρόμου

Μπλε καναπές στο διάδρομο

Συστάσεις για την επιλογή επίπλων

Τα έπιπλα για το διάδρομο πρέπει να πληρούν διάφορα κριτήρια: να είναι άνετα, να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο, να μην παρεμποδίζουν το άνοιγμα των θυρών εισόδου, να ταιριάζουν με το σχεδιασμό του διαδρόμου. Οι κατασκευαστές και οι κατασκευαστές επίπλων συμβουλεύονται πρώτα να δώσουν προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • αξιοπιστία κατά τη λειτουργία. Ίσως είναι πλαστά προϊόντα που μπορούν να αντέξουν την προσοχή των ζώων και μια μεγάλη εισροή των επισκεπτών?
  • το έγχρωμο σχέδιο των επίπλων πρέπει να υποστηρίζει το γενικό υπόβαθρο του διαδρόμου ή να είναι ένα φωτεινό στοιχείο αντίθεσης της αντίστοιχης απόχρωσης. Φυσικά, το λευκό χρώμα διευρύνει το χώρο και προσθέτει φως σε μικρούς διαδρόμους. Ένας έξυπνος λευκό καναπές στο διάδρομο διακοσμεί τέλεια ένα μικρό δωμάτιο. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το διάδρομο είναι ο τόπος των βρώμικων παπουτσιών, των υγρών ρούχων και του λευκού χρώματος είναι πολύ χαρούμενος που αφήνει και γρήγορα λερωθεί, οπότε προτιμάτε άλλες αποχρώσεις: μπεζ, μπλε, ελαφριά ελιά.
  • κατά την επιλογή των διαστάσεων του προϊόντος, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η γεωμετρία του διαδρόμου. Ένας στενός καναπές δεν θα επηρεάσει την κίνηση των κατοίκων. Μια άλλη μεγάλη επιλογή θα ήταν να εγκαταστήσετε έναν γωνιακό καναπέ. Σε αυτή την περίπτωση, η "νεκρή" γωνιακή ζώνη θα εμπλακεί. Τα γωνιακά μοντέλα με μεταλλικά πόδια συμπληρώνουν τέλεια το μοντέρνο ύφος ή τον υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό.

Είναι αδύνατο να προσδιοριστούν σαφείς κανόνες για τη διευθέτηση της αίθουσας εισόδου. Δημιουργώντας ένα εσωτερικό και επιλέγοντας έπιπλα, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να εστιάσουμε στα ενδιαφέροντα και τα γούστα των κατοίκων.

Οθωμανός στην αίθουσα

Κρεβάτι με καθίσματα στο διάδρομο

Καναπές με συρτάρι στο διάδρομο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)