Επιλέξτε ένα ράφι παπουτσιών στο διάδρομο (20 φωτογραφίες)

Σε κάθε διάδρομο, ένα τέτοιο θαυμάσιο κομμάτι των επίπλων, όπως ένα ράφι παπουτσιών - ξύλινο, πλαστό ή πλαστικό, δεν θα είναι εκτός τόπου. Αυτό το κομμάτι των επίπλων θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε, να ταξινομήσετε και να οργανώσετε όλα τα αποθέματα παπουτσιών σας. Τα κουτιά παπουτσιών διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, μοντέλα και διαμορφώσεις. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τι χαρακτηριστικά διακρίνει το ράφι παπουτσιών στο διάδρομο, πώς να επιλέξετε σωστά αυτό το λειτουργικό κομμάτι έπιπλα.

Κατάστημα παπουτσιών wenge στο διάδρομο

Πλεονεκτήματα

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα αυτά τα έπιπλα, όπως ένα rack παπουτσιών έχει.

Αυτό το κομμάτι των επίπλων είναι λειτουργικό: χρησιμεύει ως χώρος αποθήκευσης υποδημάτων, αλλαγής ρούχων, διακόσμησης του εσωτερικού και, επιπλέον, μπορεί να είναι κρεμάστρα. Και το μοντέλο καθρέφτη βοηθά επίσης να τεθεί σε τάξη πριν φύγετε από το σπίτι.

Εργονομία Τα κουτιά παπουτσιών δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ταιριάζουν απόλυτα στο μέγεθος ακόμα και του πιο συμπαγούς διαδρόμου.

Κομψό μαύρο και άσπρο ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Μια θήκη για παπούτσια με και χωρίς καθρέφτη είναι ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο έπιπλο. Η απλή τους διάταξη επιτρέπει σε αυτό το έπιπλο να υπηρετεί πιστά για πολλά χρόνια.

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σχεδιασμού για ράφια παπουτσιών που τα μάτια κυριολεκτικά "τρέχουν". Επομένως, δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό μοντέλο για κάθε διάδρομο, ανεξάρτητα από το είδος του στυλ που σχεδιάστηκε. Για παράδειγμα, ένα άσπρο ράφι παπουτσιών διακοσμημένο με ένα μοτίβο είναι πολύ δημοφιλές τώρα - αυτός ο συνδυασμός φαίνεται υπέροχος και ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Σύγχρονη πλαστική βάση για το παπούτσι στο διάδρομο

Είδη

Σκεφτείτε ποιοι τύποι υποδημάτων παπουτσιών είναι.

Ανοίξτε

Ο πιο δημοφιλής τύπος ράφι παπουτσιών. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται στη μεγάλη πλειοψηφία των διαμερισμάτων και σπιτιών. Ένα ανοιχτό παπούτσι είναι συχνά κατασκευασμένο από ξύλο.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι ότι τα παπούτσια είναι σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αεριζόμενος, δεν εκπέμπει δυσάρεστη οσμή και στεγνώνει καλά. Επιπλέον, τα παπούτσια μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από ανοιχτά ράφια - ακόμα και αν το μοντέλο είναι αρκετά ψηλό.

Μείον - πολλή σκόνη κάθεται σε ανοιχτά παπούτσια - επομένως, αν τα παπούτσια ήταν στο ράφι για τουλάχιστον μια εβδομάδα, πριν πάτε στην εκδήλωση πρέπει να σκουπιστούν με ένα καθαρό πανί.

Ανοιχτό μπέιμπαλ παπουτσιών στο διάδρομο

Ανοιχτό καφέ παπουτσιών στο διάδρομο

Κλειστό

Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα παπούτσια - από σανδάλια μέχρι μπότες - κρατούνται μακριά από τα μάτια - σε ένα κλειστό ντουλάπι. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα κάθισμα στην κορυφή και μοιάζει με πάγκο ή πάγκο. Είναι συνηθισμένο να κάθεστε σε ένα τέτοιο σχέδιο όταν πρέπει να βάλετε ή να βγάλετε τα παπούτσια σας. Επομένως, ένα τέτοιο στήριγμα παπουτσιών με κάθισμα "σκοτώνει" δύο πουλιά με μια πέτρα: εξοικονομεί χώρο στο διάδρομο και, ταυτόχρονα, παίζει το ρόλο ενός άνετου κομματιού επίπλων.

Το ύψος των κλειστών μοντέλων ποικίλλει: από το χαμηλό μέχρι σχεδόν το ανώτατο όριο - εξαρτάται από το πόσα παπούτσια, μπότες και μπότες βάζετε στα ράφια του.

Κλειστή μεγάλη θήκη παπουτσιών στο διάδρομο

Μείον: Σε κλειστό χώρο, τα παπούτσια δεν στεγνώνουν καλά και πρακτικά δεν αερίζονται. Αυτό μερικές φορές οδηγεί στην εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής - υγρασίας και μούχλας. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι μερικές φορές απαραίτητο να ανοίξετε τις πόρτες του ντουλαπιού για εξαερισμό. Τα τελευταία μοντέλα τέτοιων υποδημάτων είναι εξοπλισμένα με ειδικό εξαερισμό με τη μορφή μικρών οπών. Ένα τέτοιο απλό μέτρο μπορεί να μειώσει σημαντικά τις δυσάρεστες οσμές και τα παπούτσια να στεγνώνουν καλύτερα. Και οι γυαλιστερές επιλογές του δεν φοβούνται καθόλου την υγρασία.

Κλειστή ασπρόμαυρη βάση παπουτσιών στο διάδρομο

Τα κλειστά έπιπλα είναι κατάλληλα αν έχετε τα κατοικίδια ζώα που ζουν στο σπίτι και δεν έχουν αρνητικές συνέπειες για το μάσημα σε παπούτσια ή αθλητικά παπούτσια.Σε αυτή την περίπτωση, η παρουσία ενός κλειστού γραφείου είναι ίσως η καλύτερη λύση. Οι διαστάσεις του, φυσικά, μπορεί να είναι διαφορετικές.

Δημοφιλή μοντέλα

Σκεφτείτε ποια μοντέλα παπουτσιών παπουτσιών στη σημερινή αγορά επίπλων είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση.

Ράφι παπουτσιών. Αυτή η έκδοση των επίπλων διάδρομο γίνεται με τη μορφή μιας μονάδας που διαθέτει μια κρεμάστρα, ένα rack παπουτσιών και πιο συχνά με αρκετά περισσότερα ερμάρια και ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ και άλλα πράγματα. Πρόκειται για κλασικές, άνετες και εργονομικές επιλογές, κατάλληλες για σκοτεινούς μικρούς διαδρόμους. Ένα τέτοιο μοντέλο - λευκό ή χρώμα - είναι συχνά γωνιακό.

Ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Στεγνωτήριο παπουτσιών. Αυτό το μοντέλο ανήκει στην τελευταία γενιά λειτουργικών επίπλων. Μια τέτοια βάση για τα παπούτσια είναι εξοπλισμένη με ειδικούς λαμπτήρες, οι οποίοι εκτός από την απόλυτη ξήρανση των παπουτσιών αλλά και την απολύμανσή τους με υπεριώδη ακτινοβολία. Μια οσμή δεν θα εμφανιστεί σε ένα τέτοιο ντουλάπι, παρόλο που είναι κλειστό. Υπάρχουν όμως ορισμένα μειονεκτήματα: για αυτό το μοντέλο απαιτείται πρόσθετος σύνδεσμος πρίζας και επιπλέον δεν μπορούν να στεγνώσουν όλα τα παπούτσια με αυτό τον τρόπο - τα λεπτά παπούτσια σε κλασικό στυλ από γνήσιο δέρμα, για παράδειγμα, δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία με αυτόν τον τρόπο.

Στεγνωτήριο παπουτσιών στο διάδρομο

Λεπτό. Αυτό το μοντέλο παπουτσιών είναι ιδανικό για ένα στενό διάδρομο. Αποτελείται από διάφορα ράφια που έχουν τη μορφή ανοιχτής βιβλιοθήκης. Σε τέτοια ράφια υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός παπουτσιών. Πηγαίνει στο dressing room, που συχνά αντικατοπτρίζεται.

Το βάθος αυτού του μοντέλου είναι συνήθως 30 εκατοστά. Ένα μίνι-στήθος συρταριών με ράφια πηγαίνει κατά μήκος του τοίχου, οπότε δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ένας μαλακός πάγκος ή οθωμανικός συνήθως συνοδεύει ένα λεπτό παπούτσι, που εκτελεί τη λειτουργία του καθίσματος για την αλλαγή ρούχων.

Λεπτό παπούτσι στο διάδρομο

Υλικό

Σε ποιο υλικό να σταματήσετε όταν επιλέγετε το βέλτιστο ράφι παπουτσιών για το διάδρομο - σκεφτείτε.

Δέντρο

  • Από αυτό το παραδοσιακό υλικό, τα ράφια παπουτσιών κατασκευάζονται για διαμερίσματα και σπίτια, το στυλ των οποίων είναι κοντά στο κλασικό. Ιδιαίτερα όμορφη εμφάνιση λευκασμένη βελανιδιά ή σκούρο wenge.
  • Μια τέτοια ράφι παπουτσιών - τόσο γωνιακή όσο και ευθεία - κατά κανόνα, φαίνεται αντιπροσωπευτική, αξιοσέβαστη και συμπαγής, έχει ένα αξιοπρεπές μέγεθος. Δίνει μια αξιοπρεπή εικόνα του διαδρόμου, θέτει αμέσως τον τόνο από το κατώφλι και δείχνει την κατάσταση του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Αλλά αυτό ισχύει, φυσικά, μόνο για τις επιλογές φυσικού ξύλου. Οι τύποι παπουτσιών από μοριοσανίδες κάνουν μια τέτοια εντύπωση πολύ λιγότερο.
  • Δυστυχώς, τα ξύλινα ράφια παπουτσιών και οι γαλόζες είναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία, επομένως από αυτή την άποψη δεν είναι πολύ πρακτικά. Ωστόσο, που έχουν υποστεί επεξεργασία με ειδικές ουσίες που απορροφούν το νερό, μπορούν να λειτουργήσουν για αρκετό καιρό. Σε αυτή την περίπτωση, γίνονται γυαλιστερά, ενώ μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ένα άλλο σχέδιο.

Συμβουλή: πριν βάζετε τα παπούτσια σε ένα κουτί από ξύλο, οι έμπειροι ιδιοκτήτες συμβουλεύουν να το στεγνώσουν καλά.

Καφέ ξύλινο ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Λευκό ξύλινο ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Μέταλλο

  • Τα σφυρήλατα μεταλλικά μοντέλα κάνουν μια ανεξίτηλη εντύπωση στους καλεσμένους, μιλούν για την αξιοπιστία και την αντοχή του ιδιοκτήτη του δωματίου. Τα προϊόντα σε αυτό το στυλ φαίνονται πολύ ευγενή, αλλά λίγο βαριά.
  • Ένα μοντέλο από σφυρήλατο σίδερο είναι κατάλληλο αν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με κάποιο ιστορικό ύφος - για παράδειγμα, στο πνεύμα της αυτοκρατορίας ή του μπαρόκ.

Μεταλλικό κούμπωμα παπουτσιών στο διάδρομο

Μεταλλικό κούμπωμα παπουτσιών με επένδυση καθισμάτων στο διάδρομο

Rattan

Αυτό το ελαφρύ και φυσικό εξωτικό υλικό είναι μια εξαιρετική λύση για το κατάστημα υποδημάτων. Το μπαστούνι είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί, να καθαρίζεται εύκολα και να καθαρίζεται. Επιπλέον, απωθεί τη βρωμιά, μπορεί να αντέξει υψηλή υγρασία, έχει φυσικό αερισμό. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί στο ντουλάπι.

Ωστόσο, ένας τέτοιος σχεδιασμός υποδημάτων δεν είναι κατάλληλος για κάθε διάδρομο. Θα είναι με τον καλύτερο τρόπο σε συνδυασμό με τις αίθουσες διακοσμημένες σε ρουστίκ ρουστίκ στυλ, με το πνεύμα ενός καλοκαιριού ή ενός ράντσου. Λευκό και απλό μπαστούνι θα ταιριάζει σε στυλ της χώρας, Προβηγκία, shabby κομψό ή ρουστίκ.

Καμπίνα παπουτσιών από μπαστούνι στο διάδρομο

Μπουκέτο παπουτσιών από μπεζ μπλούζα στο διάδρομο

MDF

Το πιο κοινό υλικό στη σύγχρονη αγορά επίπλων.Η δημοτικότητα αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα έπιπλα από MDF - τόσο ταπετσαρισμένα όσο και τα ντουλάπια - συνδυάζουν όμορφη εμφάνιση με φθηνή τιμή και ποιότητα. Τα μαλακά μοντέλα, τα οποία έχουν πάγκο ή οθωμανικό, και μερικές φορές ένα συρτάρι συρταριών είναι προσαρτημένα - είναι μεγάλη για το διάδρομο.

Μπεζ καρότσι από MDF στο διάδρομο

Πλαίσιο

Πρόκειται για μια ανέξοδη και πρακτική επιλογή για τα παπούτσια στο διάδρομο. Η ελασματοποιημένη σανίδα δεν φοβάται την υγρασία, ενώ είναι μια ξύλινη επιφάνεια. Ο μοριοσανίδων είναι καλός, επειδή μπορεί να υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός επιλογών χρωματισμού επίπλων - μπορείτε να αγοράσετε μοντέλα σε δρύινα και βαμμένα χρώματα - σε κάθε αποχρώσεις του εσωτερικού χώρου.

Παπούτσι από LDSP στο διάδρομο

Πλαστικά

Τέτοια μοντέλα είναι φθηνά, πολύ εύκολα στη φροντίδα, είναι τόσο φαρδιά όσο και στενά. Δεν φοβούνται εντελώς την υγρασία, το φως - μπορούν να μετακινούνται τουλάχιστον καθημερινά, αλλάζοντας την αναδιάταξη στο διάδρομο. Αλλά ταυτόχρονα, οι πλαστικές επιλογές δεν ταιριάζουν πάντα στον πολυτελές ή παραδοσιακό σχεδιασμό του δωματίου. Είναι πιο κατάλληλα για σύγχρονα στυλ όπως η hi-tech, είναι επίσης καλές αν ο διάδρομος είναι διακοσμημένος σε ποπ τέχνη ή μοντέρνο στυλ.

Λευκό πλαστικό ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Συμβουλές επιλογής

Κάποιες χρήσιμες συστάσεις για μια πιο ικανή επιλογή ενός κατάλληλου ράφι παπουτσιών στο διάδρομο.

Αν θέλετε να συνδυάσετε πολλές χρήσιμες λειτουργίες στο εσωτερικό, επιλέξτε μαλακά μοντέλα με κάθισμα. Έτσι, θα έχετε ένα μέρος για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια, και ένα άνετο μικρό πάγκο ή πάγκο, το οποίο θα είναι ωραίο να καθίσετε μετά από ένα μακρύ ταξίδι.

Υψηλή θήκη παπουτσιών στο διάδρομο

Όταν επιλέγετε ένα galoshnika, συμβουλευτείτε τους συμβούλους που εργάζονται εκεί - είναι πιθανό ότι θα είναι σε θέση να σας προσφέρουν την καλύτερη λύση από το φάσμα τους.

Να είστε βέβαιος να εξετάσει το μέγεθος του διαδρόμου σας. Δεν πρέπει να επιλέξετε μια ογκώδη επιλογή σε μικρούς και στενούς διαδρόμους και το αντίστροφο - αν το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο, τότε μπορείτε να το κάνετε ειδικά και όχι "ασήμαντο".

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)