Σχεδιασμός διαδρόμου: πώς να το κάνετε όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό (56 φωτογραφίες)

Όταν σκέφτεστε το σχεδιασμό του διαδρόμου σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή ένα μικρό διαμέρισμα, πρέπει να θυμηθείτε τον σκοπό αυτού του δωματίου. Ερχόμαστε εδώ από το δρόμο σε βρώμικα παπούτσια, εδώ αφήνουμε εξωτερικά ρούχα, ομπρέλες και καπέλα. Για να σχεδιάσετε ένα τέτοιο δωμάτιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας υλικά φινιρίσματος που δεν φοβούνται την υγρασία και τη βρωμιά. Και, φυσικά, είναι σημαντικό να βρείτε ένα μέρος για να εγκαταστήσετε συστήματα αποθήκευσης. Ο σχεδιασμός του διαδρόμου πρέπει πρώτα να είναι λειτουργικός και στη συνέχεια όμορφος.

Σχεδιασμός διαδρόμου με Arch

Σχεδιασμός αψίδων μπεζ

Σχεδιασμός διαδρόμου στο σπίτι

Σχεδιασμός διαδρόμου με διακοσμητική πέτρα

Σχεδιασμός χωροχρόνου χώρας

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος για τη διακόσμηση του διαδρόμου

Αν θέλετε το σχεδιασμό του διαδρόμου στο διαμέρισμα να σας ευχαριστήσει, χρησιμοποιήστε υλικά φινιρίσματος για να το δημιουργήσετε, τα οποία:

 • αβλαβές?
 • εύκολο να καθαριστεί.
 • δεν φοβούνται την παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία.
 • είναι φθηνές.

Σχεδιασμός διαδρόμου με έργα ζωγραφικής

Σχεδιασμός διαδρόμου

Σχεδιασμός διαδρόμων χαλιών

Σχεδιασμός διαδρόμου σοφίτας

Μια πολύ πρακτική επιλογή για δάπεδα στο διάδρομο θα είναι η χρήση:

 • λινέλαιο;
 • Τεχνητή πέτρα.
 • κεραμικά πλακάκια?
 • Πλακάκι από πορσελάνη.
 • φυσική πέτρα.

Είναι καλύτερο να μην τοποθετείται παρκέ ή έλασμα στο πάτωμα στο διάδρομο. Ακόμη και αν το υλικό είναι καλής ποιότητας, από παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία, μπορεί να διογκωθεί και να παραμορφωθεί. Επιπλέον, με μια πέτρα, ακόμη και ένας μικρός διάδρομος θα φαίνεται πολύ εμφανής. Ο σχεδιασμός του δαπέδου στο διάδρομο μπορεί επίσης να γίνει πρωτότυπο: συνδυάστε πλακάκια διαφορετικών χρωμάτων και δημιουργήστε ένα πολύπλοκο γεωμετρικό σχέδιο από αυτό.

Το χρώμα των τοίχων στο διάδρομο μπορεί να είναι οποιοδήποτε - εξαρτάται από το φωτισμό, το μέγεθος του δωματίου και τις προτιμήσεις του στυλ σας. Ένα άλλο πράγμα είναι σημαντικό: οι τοίχοι πρέπει να κόβονται με ταπετσαρία ανθεκτικό στην υγρασία ή να χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας βαφή. Ο σχεδιασμός των τοίχων στο διάδρομο δεν πρέπει να είναι πολύ περίπλοκος. Τις περισσότερες φορές σε μικρά δωμάτια χρησιμοποιούν ταπετσαρία χωρίς σχέδιο, το οποίο σας επιτρέπει να εστιάσετε στα έπιπλα και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Εάν πρέπει να αλλάξετε οπτικά το χώρο, κατάλληλη ταπετσαρία με ρίγες, floral ή γεωμετρική εκτύπωση.

Σχεδιασμός θέσεων

Σχεδιασμός διαδρόμου με ταπετσαρία

Σχεδιασμός διαδρόμου διαμερισμάτων

Ράφι σχεδιασμού

Αγγλικός σχεδιασμός της αίθουσας εισόδου

Τι πρέπει να είναι σε κάθε αίθουσα;

Σκεφτείτε το μοντέρνο σχεδιασμό του διαδρόμου, πρέπει σίγουρα να βρείτε μια θέση σε αυτό για πολλά στοιχεία που θα το κάνουν λειτουργικό. Έτσι, στο διάδρομο θα πρέπει να είναι:

 • ντουλάπα;
 • έναν καθρέφτη.
 • ράφι παπουτσιών?
 • οθωμανική ή καρέκλα.
 • πλέγμα πόρτας.
 • πολυεπίπεδο φωτισμό.
 • διακοσμητικά στοιχεία.

Η επιλογή των επίπλων εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου. Εάν η περιοχή επιτρέπει, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ντουλάπι σε ολόκληρο το τείχος, στο οποίο να αφαιρέσετε όχι μόνο την εξωτερική ενδυμασία, αλλά και ένα τεράστιο αριθμό άλλων πραγμάτων. Τα ράφια παπουτσιών τοποθετούνται επίσης σε μεγάλες αίθουσες, όπου μπορούν να αποθηκευτούν αμέσως δεκάδες ζευγάρια παπουτσιών.

Σχεδιασμός Διαδρόμου Art Deco

Σχεδιασμός μπαρόκ διάδρομο

Σχεδιασμός διαδρόμου λευκό

Ο σχεδιασμός των διαδρόμων είναι μεγάλος

Σχεδιασμός αίθουσας με λουλούδια

Για μια μικρή είσοδο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, μια γωνιακή ντουλάπα είναι κατάλληλη. Παίρνει λίγο χώρο, αλλά έχει καλή ικανότητα. Σε κάθε διάδρομο, ανεξάρτητα από το ύφος του εσωτερικού και του χώρου, θα πρέπει να υπάρχει ένας καθρέφτης. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να το κοιτάξετε πριν βγείτε έξω - οι καθρέφτες αυξάνουν οπτικά την περιοχή οποιουδήποτε δωματίου και το κάνουν άνετο.

Σχεδιασμός και διακόσμηση διαδρόμων

Σχεδιασμός διαδρόμου με καναπέ

Σχεδιασμός διαδρόμου

Εκλεκτικός σχεδιασμός της αίθουσας εισόδου

Σχεδιασμός αίθουσας εθνικού στυλ

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού ενός μικρού διαδρόμου

Ο σχεδιασμός του μικρού διαδρόμου πρέπει να είναι ξεχωριστός, διότι κάθε τετραγωνικό εκατοστό είναι σημαντικό εδώ. Τα μικρά διαμερίσματα έχουν χαμηλά ταβάνια και ένα στενό διάδρομο, επομένως, όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδιασμού, πρέπει αμέσως να εγκαταλείψετε τα μεγάλα έπιπλα και αντικείμενα διακόσμησης.Τα στυλ σχεδιασμού διαδρόμου μπορεί να είναι ο καθένας, αλλά αν δεν ζείτε σε ένα τεράστιο σπίτι, τότε είναι καλύτερο να ξεχάσετε την αγκαλιά και την κομψότητα.

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου

Σχεδιασμός εισόδου αποικιακού στυλ

Σχεδιάστε ένα μικρό διάδρομο

Σχεδιασμός αίθουσας εισόδου με έπιπλα

Ο σχεδιασμός του στενού διαδρόμου μπορεί να γίνει με σκανδιναβικό ή μινιμαλιστικό ύφος ή οποιοδήποτε άλλο που χαιρετίζει την απόρριψη όλων των περιττών. Για παράδειγμα, το σκανδιναβικό στυλ περιλαμβάνει τη χρήση ανοικτών συστημάτων αποθήκευσης. Και αν δεν υπάρχει επιπλέον χώρος στο δωμάτιο, σε ένα τέτοιο διάδρομο, αντί για ένα ντουλάπι, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ανοιχτή κρεμάστρα.

Ο σχεδιασμός της αίθουσας εισόδου σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να γίνει σε αφρικανική, ιαπωνική ή οικολογικού στιλ. Είναι κατάλληλα επειδή υπονοούν τον μινιμαλισμό και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Οι εσωτερικοί χώροι αυτών των μορφών δεν είναι υπερφορτωμένοι με περιττές λεπτομέρειες και κάθε πράγμα έχει τη δική του θέση.

Σχεδιασμός διάδρομο στυλ μινιμαλισμού

Σύγχρονο σχεδιασμό διαδρόμων

Σχεδιασμός κεραμοσκεπή

Φωτισμός σχεδιασμού εισόδου

Ο σχεδιασμός ενός μικρού διαδρόμου στο Χρουστσόφ είναι καλύτερο να αρχίσει με την ανακατασκευή, αλλά αν οι τοίχοι δεν λειτουργούν, τότε θα πρέπει να εργαστείτε με αυτό που είναι. Για να διακοσμήσετε τους τοίχους σε ένα μικρό δωμάτιο, συνιστάται η χρήση φωτεινών χρωμάτων:

 • γκρι
 • άμμος?
 • κρεμώδες?
 • μπεζ;
 • παστέλ.

Ένα δωμάτιο ακόμη και μικρό σε τέτοιους τόνους θα φαίνεται πιο ευρύχωρο. Ο σχεδιασμός ενός μικρού διαδρόμου δεν πρέπει να γίνεται με λευκό χρώμα. Αν και επεκτείνει το χώρο, η βρωμιά είναι πολύ αισθητή σε λευκό χρώμα. Ένας εξαιρετικός σχεδιασμός του διαδρόμου στο Χρουστσόφ θα λειτουργήσει αν χρησιμοποιείτε τέντες και καθρέφτες. Το τεντωμένο ύφασμα έχει γυαλιστερή γυαλάδα, λόγω της οποίας το ύψος της οροφής αυξάνεται οπτικά.

Σχεδιασμός διαδρόμου ροζ

Σχεδιασμός διαδρόμου με διάδρομο

Σχεδιασμός αίθουσας εισόδου με πάγκο

Σχεδιασμός διαδρόμου με σκάλα

Ο σχεδιασμός του μικρού διαδρόμου στο διαμέρισμα θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Το χρώμα του δαπέδου είναι πολύ σημαντικό εδώ. Για αυτό, πρέπει να επιλέξετε μια επίστρωση πιο σκούρο από τους τοίχους. Θα πρέπει να εγκαταλείψετε αμέσως το μαύρο και σκούρο καφέ - αυτά τα χρώματα είναι κατάλληλα για το σχεδιασμό ενός μεγάλου διαδρόμου. Ο σχεδιασμός του διαδρόμου σε φωτεινά χρώματα θα είναι πάντα μια πιο συμφέρουσα επιλογή. Η ακατάλληλη χρήση σκούρων χρωμάτων μπορεί να καταστρέψει το εσωτερικό ακόμη και ενός μεγάλου δωματίου.

Σχεδιασμός διαδρόμου με πολυέλαιο

Σχεδιασμός αψίδων με σκούρα έπιπλα

Σχεδιασμός αίθουσας γκρι

Σχεδιασμός σαλέ

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με γυάλινο χώρισμα

Η αίθουσα εισόδου θα είναι οπτικά μεγαλύτερη αν κάθε γωνία του φωτιστεί, έτσι σε μικρά δωμάτια πρέπει να έχετε αρκετούς λαμπρούς λαμπτήρες και απλίκες κάτω από το ανώτατο όριο για να δημιουργήσετε ένα περισσότερο περιβάλλον θαλάμου.

Φωτισμός σχεδιασμού διαδρόμου

Σχεδιασμός οθωμανικού διαδρόμου

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με βάθρο

Σχεδιασμός στενού διαδρόμου

Σκεφτόμαστε μέσω του σχεδιασμού ενός στενού διαδρόμου

Εάν ο διάδρομος στο διάδρομο είναι μακρύς, πρέπει να είναι οπτικά ζωντανός. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας φωτισμό ή χρώμα. Η επιλογή της ντουλάπας για έναν τέτοιο διάδρομο εξαρτάται από την περιοχή του διαμερίσματος. Εάν υπάρχει πολύς χώρος, τότε μπορείτε να πάρετε ένα ντουλάπι μόνο μέρος ενός μεγάλου τοίχου, και δίπλα του κάνουν αρκετές κόγχες του γυψοσανίδας, στο οποίο να θέσει αντικείμενα διακόσμησης. Σε μικρά διαμερίσματα σε έναν μακρύ διάδρομο βάζουν ένα ντουλάπι από τον τοίχο στον τοίχο. Ο σχεδιασμός του μεγάλου και στενού διαδρόμου περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού καθρεφτών, με τον οποίο μπορείτε να επεκτείνετε το χώρο. Αρκετές πόρτες στην ντουλάπα πρέπει να είναι κατοπτρισμένες και στον αντίθετο τοίχο μπορείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε ένα πανέμορφο πλαίσιο.

Ένα τόξο ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο του μεγάλου διαδρόμου στο διαμέρισμα. Μπορεί να κατασκευαστεί αντί της πόρτας στην κουζίνα ή το καθιστικό, και τότε το εσωτερικό θα φαίνεται πιο οργανικό. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα είναι ο σχεδιασμός του διαδρόμου με μια σκάλα - το εσωτερικό θα φανεί πλήρες αν και η σκάλα και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό.

Για να κάνετε το δωμάτιο πιο τετράγωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα για να διακοσμήσετε τοίχους και έπιπλα. Ο σχεδιασμός ενός στενού διαδρόμου σε ένα διαμέρισμα γίνεται συχνά σε έντονα χρώματα. Τότε φαίνεται πιο μακρύ και πιο ευρύχωρο, το οποίο είναι επίσης σημαντικό για πολλούς. Σχεδιαστικές ιδέες για ένα στενό διάδρομο μπορούν να προβληθούν στους σύγχρονους σχεδιαστές. Εκείνοι που δεν είναι έτοιμοι για πειράματα θα αρέσουν στον σχεδιασμό του διαδρόμου σε κλασικό στιλ. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ταπετσαρία χωρίς εικόνα ή σε μια κατακόρυφη λωρίδα, στο πάτωμα υπάρχει μια πέτρα ή λινέλαιο θερμών αποχρώσεων. Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι επίσης χαλαρωτικά χρώματα.

Ο σχεδιασμός της αίθουσας στον Χρουστσόφ

Vintage σχεδιασμός διαδρόμου

Σχεδιασμός διαδρόμου με καθρέφτη

Πρόσοψη σχεδιασμού διαδρόμου

Σχεδιασμός αίθουσας εισόδου με συρόμενα χωρίσματα

Γνωστούς της σύγχρονης τέχνης θα αγαπήσουν το σχεδιασμό του διαδρόμου σε μαύρο και άσπρο. Έτσι, ένα πάτωμα που μιμείται μια σκακιέρα θα ταιριάζει ιδανικά στο σχεδιασμό ενός μεγάλου διαδρόμου.

Ο σχεδιασμός του μεγάλου διαδρόμου και ο σχεδιασμός του τετραγωνικού διαδρόμου μπορούν να συμπληρωθούν με τον κατάλληλο φωτισμό. Σε ένα τετράγωνο δωμάτιο κάτω από την οροφή, μπορείτε να κρεμάσετε έναν κρύσταλλο πολυέλαιο και να τονίσετε έναν καθρέφτη, έναν πάγκο, κόγχες με προβολείς. Η σωστή χωροθέτηση με τη βοήθεια του φωτός θα κάνει κάθε δωμάτιο πιο άνετο. Ένας πολυέλαιος δεν είναι κατάλληλος για ένα μακρύ διάδρομο - φωτίζεται από φώτα οροφής και απλίκες που βρίσκονται σε όλη την περίμετρο.

Σχεδιασμός διαδρόμου

Σχεδιασμός ενός διαδρόμου με σκαλιστό βάθρο

Shabby Chic Design Hallway Σχεδιασμός

Σχεδιασμός διαδρόμου με ντουλάπα

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του διαδρόμου μπορεί να γίνει σε διαμέρισμα οποιουδήποτε μεγέθους. Εάν ζείτε στον Χρουστσόφ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με παλιά πράγματα και να μην κάνετε επισκευές. Αντίθετα, σήμερα ο σχεδιασμός του διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υλικών, την εγκατάσταση λειτουργικών επίπλων και την απόρριψη περίσσειας εσωτερικών αντικειμένων. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε στυλ, και όχι μόνο δημοφιλές μινιμαλισμό ή σκανδιναβική σήμερα, κάτι άλλο είναι σημαντικό. Το εσωτερικό του διαδρόμου πρέπει να μελετηθεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια, και τότε ολόκληρο το διαμέρισμα θα γίνει πιο άνετο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)