Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο στο πέλμα: επαγγελματικές συμβουλές (23 φωτογραφίες)

Πολλοί από εμάς θέλουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με πίνακες, σχέδια, φωτογραφίες. Αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία φαίνονται πάντα εντυπωσιακά, ειδικά αν είναι στο κατάλληλο πλαίσιο στυλ. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου αγορασμένου προϊόντος μπορεί μερικές φορές να είναι σημαντικά υψηλότερο από το κόστος της εικόνας για την οποία αγοράζεται. Και σε αυτή την περίπτωση, η φαντασία και η εφευρετικότητα σας μπορεί να έρθει στη διάσωση, επειδή το πλαίσιο μπορεί να κατασκευαστεί από το baseboard με τα χέρια σας.

Πάτος αφρού στο ντεκόρ του πλαισίου

Πτυσσόμενο πλαίσιο

Πίνακας ζωγραφικής πλαισίου

Για εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πέλμα για την οροφή, το οποίο μερικές φορές ονομάζεται επίσης φιλέτο, μπαγκέτα ή decoplint. Ανεξάρτητα από το όνομα, το κύριο πράγμα που είναι σημαντικό για έναν πλοίαρχο που αποφασίζει να φτιάξει μια κορνίζα ή ένα πλαίσιο για μια εικόνα από μόνη της είναι ότι σήμερα όλες αυτές οι baguettes και declinters παρουσιάζονται στο ευρύ φάσμα των δομικών υλικών στην αγορά. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε δείγματα από σανίδες σοβατεπί, σημαντικά διαφορετικά μεταξύ τους τόσο στο μοτίβο που τα διακοσμεί όσο και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Λευκό πλαίσιο βάσης

Βουρτσισμένο πλαίσιο βάσης

Υπάρχουν τέτοια προϊόντα που κατασκευάζονται:

 • από αφρό?
 • από διογκωμένο πολυστυρόλιο.
 • από πολυουρεθάνη.
 • από πλαστικό.
 • από ξύλο.
 • από μέταλλο.

Τι συγκεκριμένο σανίδωμα για αγορά στην κατάστασή σας καθορίζεται από το τι θέλετε να δημιουργήσετε το πλαίσιο. Έτσι, για παράδειγμα, ένα πλαίσιο από ένα αφρώδες πλίνθο είναι αρκετά κατάλληλο για μια φωτογραφία ή σχέδιο, ή μια εικόνα μικρού μεγέθους. Και για τη διακόσμηση καθρεφτών ή ζωγραφικής, είναι προτιμότερο να κατασκευάσετε πλαίσια από ξύλινο πλίνθο ή από μέταλλο ή πλαστικό, αφού στην περίπτωση αυτή απαιτείται μεγαλύτερη δομική αντοχή.

Πλαίσιο μαύρης βάσης

Κορνίζα

Πλαίσιο για την εικόνα του πλίνθου οροφής (υλικό - αφρός)

Ένα πλαίσιο από μια πλακόστρωση κατασκευασμένο από πολυστερίνη είναι η πλέον, ας πούμε, επιλογή προϋπολογισμού, εκτός αν, φυσικά, χρησιμοποιείτε το πλεόνασμα υλικού που απομένει μετά την επισκευή, αλλά αποφασίζετε να αγοράσετε συγκεκριμένα ένα τέτοιο περίπτερο στο κατάστημα. Πρέπει να σας προειδοποιήσουμε αμέσως ότι τα αφρώδη προϊόντα είναι εύθραυστα και εύθραυστα. Όσον αφορά το διογκωμένο πολυστυρένιο, είναι ισχυρότερο από το πολυστυρένιο και έχει κάποια ευελιξία, αλλά κατώτερη από την πολυουρεθάνη σε αυτούς τους δείκτες.

Provence πλαίσιο πλαισίου

Πλαίσιο από PVC

Κορνίζα με σπείρωμα

Το πιο ανθεκτικό, φυσικά, θα είναι το πλαίσιο της οροφής πλίνθο ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. Το υλικό αυτό είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο για τον καθρέφτη, ιδιαίτερα μεγάλο και βαρύ.

Πλαίσιο βάσης

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Προετοιμάστε τα εξής:

 • αφρώδες βάτα?
 • χάρακας, τετράγωνο, μοιρογνωμόνιο.
 • κιβωτιοθήκη (ξυλουργικό εξάρτημα που σας επιτρέπει να κόβετε σανίδες ή οποιαδήποτε άλλη ξυλεία προφίλ σε ορθή γωνία και σε γωνία 45 °).
 • κόλλα όπως "Υγρά καρφιά" (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το "Dragon", "Moment" και γενικά κάθε κόλλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κόλληση των προϊόντων αφρού)?
 • ένα μαχαίρι και ένα κορμό για μέταλλο (σε αντίθεση με ένα εργαλείο για ξύλο, παρέχει πιο ομοιόμορφα κομμένα άκρα).
 • μαρκαδόρο ή μολύβι.
 • τρυπάνι, τρυπάνι μικρής διαμέτρου,
 • ακρυλικά χρώματα, ακρυλικό στόκος.
 • μεταλλικό σμάλτο ·
 • παχύ χαρτόνι (μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα λεπτό φύλλο από ινοσανίδες ή κόντρα πλακέ).
 • βούρτσες και σφουγγάρι αφρού.
 • παχιά γραμμή αλιείας ή μακρύ δαντέλες.

Πλαίσιο κορνίζας

Πλαίσιο μπλε βάσης

Κάνοντας πλακάκια

 1. Μετρήστε το μήκος της εικόνας (ή της φωτογραφίας) για την οποία δημιουργείτε το πλαίσιο.
 2. Κάνετε τα κατάλληλα σημάδια στο πλάι του πινακίδας, στο οποίο θα βρίσκεται σε επαφή με την εικόνα.
 3. Χρησιμοποιώντας το κιβώτιο ταπετσαρίας, κόψτε δύο κομμάτια του πλίνθου σε μια γωνία ακριβώς ίση με 45 °, έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα πολύ μακρύ τραπεζοειδές, στο οποίο η μικρότερη πλευρά είναι ίση με το προηγουμένως μετρημένο μήκος.
 4. Τώρα μετρήστε το ύψος (πλάτος) της εικόνας. Και με τον ίδιο τρόπο όπως στις παραγράφους 3 και 4, κόψτε δύο ακόμη πιο κοντα κομμάτια του τσιπ.
 5. Κόψτε τα προκύπτοντα τεσσάρων τεμαχίων του πλίνθου για να σχηματίσουν ένα ορθογώνιο πλαίσιο.
 6. Ελέγξτε με ένα τετράγωνο εάν οι γωνίες της προκύπτουσας δομής είναι ορθογώνιες.
 7. Το Putty (μετά την κόλληση έχει σκληρύνει) τοποθετεί εκεί όπου υπάρχουν ρωγμές, ρωγμές ή ανωμαλίες.
 8. Περιμένετε έως ότου στεγνώσει η επιφάνεια του πλαισίου και ξεμπλοκάρετε με ένα σκοτεινό χρώμα, εφαρμόζοντάς το δύο με τρεις φορές διαδοχικά.
 9. Όταν το χρώμα στεγνώσει, καλύψτε τα κυρτά τμήματα της επιφάνειας του πλαισίου, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι αφρού, μεταλλικό σμάλτο (με απομίμηση χαλκού, αργύρου ή επιχρύσωση). Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να βάψετε τα άκρα του πλαισίου.
 10. Κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι (ή ινοσανίδες, ή κόντρα πλακέ) για να ταιριάζει στο προκύπτον πλαίσιο για να διορθώσετε την εικόνα και το πλαίσιο πάνω σε αυτό στο μέλλον.
 11. Τρυπήστε τις οπές για τη γραμμή αλιείας (σπάγκος / σχοινί) σε αυτό το κομμάτι, με το οποίο κρεμάτε την εικόνα σας σε ένα πλαίσιο στον τοίχο.
 12. Τραβήξτε τη γραμμή αλιείας μέσα από τις τρύπες και κόψτε τα άκρα και είναι καλύτερο να κάνετε αρκετούς κόμβους έτσι ώστε να μην λυθούν.
 13. Κόψτε ένα κομμάτι χαρτονιού με γραμμή αλιείας με κόλλα και κολλήστε την εικόνα και το πλαίσιο που την περιβάλλει.

Μετά από αρκετό χρόνο για να στεγνώσει εντελώς η κόλλα, μπορείτε να κρεμάσετε την εικόνα σας στον τοίχο.

Κορνίζα πλαισίου

Βαμμένο πλαίσιο στο βάθρο

Πτυσσόμενο στρογγυλό πλαίσιο

Το πλαίσιο για τον καθρέφτη της οροφής της οροφής μπορεί να κατασκευαστεί με την ίδια μεθοδολογία όπως παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια οροφή, αλλά και μια πλατφόρμα πόρτας, η οποία μπορεί να βαφτεί με χρώμα που αντιστοιχεί στο βασικό χρώμα του εσωτερικού χώρου σε σκιά. Η εμφάνιση του ζωγραφισμένου πλαισίου θα βελτιωθεί επίσης εάν είναι βερνικωμένο και διακοσμημένο με κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Αν και κάποιος μπορεί να περιοριστεί μόνο στο βερνίκι, αν θέλει κανείς να τονίσει τη φυσικότητα και την ομορφιά του φυσικού ξύλου.

Λακαρισμένο πλαίσιο βάσης

Πλαίσιο από μαρμάρινη σανίδα

Raw Πτυσσόμενο πλαίσιο

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει πλαίσια για πολύ καιρό για να δώσουν έμφαση στο περιεχόμενο τέτοιων έργων τέχνης όπως ζωγραφική, για να επιτύχουν μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, διαχωρίζοντάς τα από άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Σήμερα, το εύρος των πλαισίων με τη μορφή πλαισίων έχει γίνει ακόμα ευρύτερο: τώρα αυτή η μέθοδος σχεδιασμού χρησιμοποιείται όχι μόνο για πίνακες ζωγραφικής και καθρέφτες, όπως και στους προηγούμενους αιώνες, αλλά και για φωτογραφίες και ακόμη και για τοίχους επιλεγμένες τηλεοράσεις. Ταυτόχρονα, λόγω της διαθεσιμότητας σύγχρονων υλικών προς πώληση, φτηνών και εύκολα επεξεργασμένων, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα πλαίσιο. Μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας, αν ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο από μια οροφή!

Πτυσσόμενο πλαίσιο αντίκα

Πλαίσιο βάσης για καθρέφτη

Χαλύβδινο πλαίσιο βάσης

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)