Διακόσμηση δωματίου
Ποιες εσωτερικές αψίδες απαντώνται συχνότερα στο εσωτερικό; (55 φωτογραφίες) Ποιες εσωτερικές αψίδες απαντώνται συχνότερα στο εσωτερικό; (55 φωτογραφίες)
Οι εσωτερικές καμάρες κάνουν το εσωτερικό ολοκληρωμένο και ασυνήθιστο, συνδέουν αρκετά δωμάτια σε ένα χώρο και γεμίζουν το δωμάτιο με αέρα.
Μια γιρλάντα χαρτιού είναι μια απλή αλλά πολύ όμορφη διακόσμηση (31 φωτογραφίες)Μια γιρλάντα χαρτιού είναι μια απλή αλλά πολύ όμορφη διακόσμηση (31 φωτογραφίες)
Κοινή διακόσμηση για κάθε περίσταση είναι οι χαρτοφύλακες χαρτιού. Χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά για την κατασκευή τους, αλλά το πολύχρωμο χαρτί ταιριάζει καλύτερα.
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι τοίχου στο εσωτερικό του καθιστικού; (33 φωτογραφίες)Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι τοίχου στο εσωτερικό του καθιστικού; (33 φωτογραφίες)
Οι ώρες που το ρολόι τοίχου πραγματοποίησε μια αποκλειστικά χρηστική λειτουργία στο εσωτερικό του καθιστικού έχει βυθιστεί στο παρελθόν. Τώρα αυτό είναι ένα πλήρες διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο δεν χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του οποίου είναι μια τεράστια παράλειψη.
Χαλί στον τοίχο: σύγχρονες ιδέες για εφαρμογή στο εσωτερικό (26 φωτογραφίες)Χαλί στον τοίχο: σύγχρονες ιδέες για εφαρμογή στο εσωτερικό (26 φωτογραφίες)
Το χαλί στον τοίχο είναι μια λειτουργική εκδοχή του ντεκόρ σε μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Ταιριάζει τέλεια σε κάθε στυλ του δωματίου.
Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο στο πέλμα: επαγγελματικές συμβουλές (23 φωτογραφίες)Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο στο πέλμα: επαγγελματικές συμβουλές (23 φωτογραφίες)
Οι κορνίζες από την οροφή θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, ειδικά αν είστε αρχάριος φωτογράφος ή ερασιτέχνης καλλιτέχνης. Και αν θεωρήσετε ότι σήμερα οι καθρέφτες, για παράδειγμα, πωλούνται συχνά χωρίς πλαίσια, τότε ...
Όλα για μαξιλάρια καναπέδων (27 φωτογραφίες)Όλα για μαξιλάρια καναπέδων (27 φωτογραφίες)
Ένα μαξιλάρι για έναν καναπέ δεν είναι μόνο ένα στοιχείο διακόσμησης, αλλά και ένα εργαλείο για τη δημιουργία άνετων συνθηκών στο δωμάτιο. Εάν γνωρίζετε τα πάντα γι 'αυτήν, τότε μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή.
Ταπετσαρίες: μερικές απλές μεθόδους κατασκευής (20 φωτογραφίες)Ταπετσαρίες: μερικές απλές μεθόδους κατασκευής (20 φωτογραφίες)
Οι μοντέρνοι σχεδιαστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την εργασία τους, για παράδειγμα, οι κουρτίνες από ταπετσαρίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ένας τέτοιος ασυνήθιστος συνδυασμός παρέχει ένα ενδιαφέρον σχεδιασμό παραθύρων και καλή προστασία από ...
Στρουθοκαμήλου στην οροφή - μια πρωτότυπη λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό (22 φωτογραφίες)Στρουθοκαμήλου στην οροφή - μια πρωτότυπη λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό (22 φωτογραφίες)
Η χύτευση από γυψομάρμαρο στην οροφή ήταν πάντα ένα από τα πιο ακριβά στοιχεία των κλασικών εσωτερικών χώρων. Με την πάροδο του χρόνου, η τάση έχει αλλάξει και σήμερα η αίθουσα και η κρεβατοκάμαρα μπορούν να διακοσμηθούν με φθηνότερη, αλλά την ίδια άψογη γκάμα από γυψομάρμαρο.
Διακόσμηση παραθύρων χωρίς κουρτίνες: ιδέες για διακόσμηση (23 φωτογραφίες)Διακόσμηση παραθύρων χωρίς κουρτίνες: ιδέες για διακόσμηση (23 φωτογραφίες)
Τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτή η επιλογή προσθέτει φυσικό φως στο δωμάτιο και κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο.
Χαλί στο σαλόνι: απαλή τελειότητα (26 φωτογραφίες)Χαλί στο σαλόνι: απαλή τελειότητα (26 φωτογραφίες)
Ανεπιθύμητα κλασικά και ένα αγαπημένο στοιχείο του εσωτερικού πολλών νοικοκυριών είναι ακόμα ένα χαλί στο σαλόνι. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χαλιών σε σχήμα, χρώμα και σχέδιο, είναι σημαντικό να επιλέξετε το δικό σας.
Τούλι για το σαλόνι: πώς να επιλέξετε και να φροντίσετε (24 φωτογραφίες)Τούλι για το σαλόνι: πώς να επιλέξετε και να φροντίσετε (24 φωτογραφίες)
Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν την επιλογή τούλι για το σαλόνι ανάλογα με την εποχή ή το στυλ του δωματίου. Μια ποικιλία από αποχρώσεις και υφές σας επιτρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή.
Φορτώστε περισσότερο

Διακόσμηση δωματίου: Οι πιο δημοφιλείς επιλογές

Το σαλόνι είναι μια γωνία όπου τα νοικοκυριά συγκεντρώνονται τα βράδια και καλωσορίζουμε τους επισκέπτες, γι 'αυτό θα πρέπει να είναι άνετο και άνετο. Ένας σημαντικός ρόλος στο σχεδιασμό του καθιστικού παίζεται με διακοσμητικά στοιχεία. Η σωστά επιλεγμένη διακόσμηση θα τονίσει την εκλεπτυσμένη γεύση των ιδιοκτητών, θα μιλήσει για τα ενδιαφέροντά τους, τα χόμπι. Πώς να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, ποια αντικείμενα διακόσμησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν; Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες διακόσμησης, όταν επιλέγετε, πρέπει να λάβετε υπόψη σας όχι μόνο προσωπικές προτιμήσεις. Σημαντικά χαρακτηριστικά όπως:
 • διαστάσεις του δωματίου.
 • Διάταξη
 • σχεδιασμό
 • γενικό στυλ.
 • συνδυασμούς χρωμάτων.
Η διακόσμηση ενός δωματίου είναι μια διαδικασία που απαιτεί από έναν σχεδιαστή να έχει μια αίσθηση γεύσης και μέτρησης. Η περίσσεια κοσμημάτων θα τονίσει την επιείκεια της φύσης, είναι απολύτως ακατάλληλη. Πριν δημιουργήσετε ένα αρμονικό σύνολο διακοσμητικών στοιχείων στο εσωτερικό, θα πρέπει να μάθετε ποιες επιλογές σχεδίου υπάρχουν και πώς να τις εφαρμόσετε και ότι η ακόλουθη αναθεώρηση θα βοηθήσει σε αυτό.

Βάζα

Στο εσωτερικό της αίθουσας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο βάζα του τραπεζιού, το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 40 cm, και το πάτωμα. Επιτραπέζια αντίγραφα τοποθετούνται σε τραπέζια, τραπέζια ή άλλα εξαρτήματα επίπλων. Τα αγγεία διαφέρουν στο χρώμα, το στυλ και το υλικό κατασκευής.

Υλικό

Το κόστος και η ισχύς του στοιχείου εξαρτώνται από αυτό το χαρακτηριστικό. Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν προϊόντα από:
 • Γυαλί. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.
 • Πορσελάνη. Χρησιμοποιείται για διακόσμηση σε στιλ μπαρόκ, ροκοκό. Κοιτάξτε εξαιρετικά σε αντίκες και κλασικό σχεδιασμό.
 • Δέντρο, αμπέλια. Αυτά τα προϊόντα είναι στην κορυφή της δημοτικότητας, οι σχεδιαστές δημιουργούν όμορφες συνθέσεις τεχνητών λουλουδιών, φρούτων και κλαδιών για να συμπληρώσουν αυτά τα αξεσουάρ.
 • Μέταλλο. Χάρη στην εξορθολογισμένη μορφή και τη συνοπτικότητα, ταιριάζουν απόλυτα στο στιλ υψηλής τεχνολογίας.
Υπάρχουν επίσης βάζα από πλαστικό, κεραμικό και χαρτί. Οπλισμένοι με φαντασία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό του καθενός από αυτούς τους τύπους.

Χρώμα και σχήμα

Αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν την οπτική αντίληψη, γι 'αυτό πρέπει να δοθεί προσοχή. Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες αποχρώσεις:
 • Το αγγείο που ταιριάζει στο βασικό χρώμα του καθιστικού δίνει έμφαση στο στυλ του εσωτερικού.
 • Το φωτεινό αγγείο της αρχικής μορφής θα ταιριάζει στο πρωτοποριακό ύφος.
 • Ένα μαύρο ή άσπρο αγγείο απλού σχήματος θα φανεί εξαιρετικό σε κλασικό ύφος.
 • Ένα διαφανές βάζο είναι σε αρμονία με τη διακόσμηση του δωματίου σε ένα φυσικό στυλ, εάν συμπληρώνεται με κούπες βελόνες ή άλλο δέντρο.

Ανά τύπο τοποθεσίας

Ξεχωρίστε:
 • μεμονωμένα αγγεία.
 • ζεύγη ·
 • συνθέσεις από αγγεία.
Τα υλικά που είναι ασύμβατα με την πρώτη ματιά φαίνονται εξαιρετικά σε μια σύνθεση ενωμένη με ένα μόνο κίνητρο.

Καθρέπτες

Ο καθρέφτης στο σαλόνι παίζει περισσότερο διακοσμητικό παρά λειτουργικό ρόλο.

Εκκαθάριση

Υπάρχουν τα παρακάτω είδη αυτών των διακοσμητικών στοιχείων που διαφέρουν στον τύπο του σχεδιασμού:
 • Καθρέφτης στο πλαίσιο. Το πλαίσιο συμπληρώνει το συνολικό ύφος του δωματίου: ένα αντίκα ή ξύλινο πλαίσιο τονίζει την κομψότητα και την κομψότητα ενός κλασικού στυλ. Για ένα τοπικό ύφος, ένα πλαίσιο διακοσμημένο με κοχύλια ή άλλα φυσικά στοιχεία είναι κατάλληλο και για ένα μοντέρνο στυλ, ένα πλαίσιο με μπούκλες ή φυσικά μοτίβα.
 • Καθρέφτης χωρίς πλαίσιο. Τα στρογγυλά, ορθογώνια και τετράγωνα μοντέλα ταιριάζουν σε ένα μινιμαλιστικό ύφος ή υψηλής τεχνολογίας.
 • Οι συνθέσεις καθρέπτων για το σχεδιασμό των ποιοτικών κατόπτρων που χρησιμοποιούνται επίσης. Αυτή είναι μια πραγματική απόφαση σχεδιασμού που θα τονίσει τη νεωτερικότητα και την πρωτοτυπία των ιδιοκτητών διαμερισμάτων.
 • Μωσαϊκό. Με επιτυχία χρησιμοποιείται σε μικρού μεγέθους δωμάτια για οπτική αύξηση του χώρου.

Ανά τύπο διαμονής

Οι κατασκευαστές προσφέρουν τις ακόλουθες επιλογές για μοντέλα υψηλής ποιότητας:
 • τοίχου?
 • Οροφή
 • δάπεδο?
 • έπιπλα.
Στους σύγχρονους στυλ, τα φωτιστικά προϊόντα φαίνονται υπέροχα.

Χαλί

Η σύγκριση των διαφόρων τύπων χαλιών επέτρεψε την ταξινόμηση κατά υλικό, μέγεθος και σχήμα.

Υλικό

Η παραδοσιακή τεχνολογία σε ένα ντουέτο με νέες τάσεις της μόδας προσφέρει προϊόντα από:
 • Μαλλί
 • γιούτα.
 • βαμβάκι
 • βισκόζη;
 • μετάξι?
 • νάιλον ·
 • πολυπροπυλένιο.
 • πολυεστέρα.
Κάθε ένα από τα είδη έχει χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Διαστάσεις

Ανάλογα με τις διαστάσεις των χώρων ή τους στόχους σχεδιασμού, αποκτούν:
 • Μικρά χαλιά, των οποίων η έκταση δεν υπερβαίνει τα 3 τετραγωνικά μέτρα.
 • Μεσαίο, με εμβαδόν μέχρι 6 τετραγωνικά μέτρα.
 • Μεγάλο, με έκταση μεγαλύτερη από 6 τετραγωνικά μέτρα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μεγάλα χαλιά με φωτεινά στολίδια προσελκύουν την προσοχή, επομένως είναι σκόπιμο να σχεδιάσετε μεγάλα δωμάτια με χαλιά με ήρεμο μοτίβο και συνοπτικά χρώματα.

Μορφή

Το σχήμα του χαλιού είναι σε θέση να ρυθμίσει οπτικά το χώρο. Έτσι, ένα τετράγωνο προϊόν θα οπτικά «τεντώσει» το δωμάτιο, και ένα στενό μονοπάτι «stretch».

Ρολόι

Αυτό είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε εσωτερικού. Αναμφισβήτητα, κάθε σαλόνι που εκτιμά τη φήμη του θα προσφέρει στον αγοραστή έναν κατάλογο προϊόντων για κάθε γούστο. Τοίχος ή τραπέζι, μηχανικά ή ηλεκτρονικά ρολόγια επιλέγονται ανάλογα με το συνολικό στυλ σχεδιασμού.

Κλασικό

Προτιμώνται μοντέλα ξύλου, χρυσού ή χαλκού. Αν το δωμάτιο κυριαρχείται από το ανοιχτόχρωμο χρώμα, τότε το ρολόι επιλέγεται από ελαφρύ και ζεστό ξύλο.

Ρουστίκ στυλ

Το "highlight" του εσωτερικού θα είναι ένα κούκος ρολόι.

Υψηλή τεχνολογία

Κατάλληλα προϊόντα από μέταλλο, γυαλί, πλαστικό, καθώς και ηλεκτρονικά αξεσουάρ.

Μινιμαλιστικό ύφος

Δεν είναι αρκετά λειτουργικά ρολόγια χωρίς έναν επιλογέα θα φανεί εκπληκτικό.

Ρετρό στυλ

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα κατάστημα αντίκες, ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί επίσης να παραγγελθεί από τον σχεδιαστή.

Πίνακες ζωγραφικής

Σύμφωνα με την τεχνική απόδοσης, διακρίνονται:
 • Ελαιογραφίες. Οι κλασικοί και μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι κοσμούν.
 • Ακρυλικό Μετασχηματισμός καλλιτεχνικών και ρετρό χώρων.
 • Ακουαρέλα. Τα ελαφριά και κομψά έργα ζωγραφικής συμπληρώνουν το στυλ της χώρας και την προέλευση.
 • Αφίσα. Σε συνδυασμό με μινιμαλισμό ή hi-tech.
 • Γραφικά ή σχέδιο. Αναδεικνύεται το στυλ και η πρωτοτυπία της φύσης.
Όταν επιλέγετε μια φωτογραφία, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε:
 • Το χρωματικό σχέδιο, σε συνδυασμό με άλλα εσωτερικά αντικείμενα.
 • Το περιεχόμενο του καλλιτεχνικού αντικειμένου. Έτσι, οι πίνακες προοπτικής είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια, και για τα μεγάλα δωμάτια είναι προτιμότερο να επιλέξετε μεγάλη ζωγραφική.
 • Η σωστή θέση. Το αποτέλεσμα που παράγει η εικόνα σε άλλους εξαρτάται από αυτό.
Τα καταστήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα διακοσμητικών στοιχείων: όλα τα είδη ειδωλίων, κασέλες, poufs, καλάθια, γλάστρες, κεριά που θα φαίνονται υπέροχα στο σαλόνι. Οπλισμένοι με φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς στο δωμάτιο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)