Χαλί στο σαλόνι: απαλή τελειότητα (26 φωτογραφίες)

Κανένα νέο υλικό ή ιδιοτροπίες μόδας δεν μπορεί να εξαναγκάσει το καλό παλιό χαλί από τα σπίτια μας. Χωρίς αυτό, ακόμη και το πιο εξελιγμένο σαλόνι μοιάζει περισσότερο με ένα γραφείο παρά με ένα σπίτι · φαίνεται μοναχικό και ατελές.

Τι καθορίζει την επιλογή;

Το άνοιγμα νέων αγορών και η εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη πληθώρα προσφορών. Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε ένα χαλί στο σαλόνι, λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες: υλικό, διαστάσεις, σχήμα.

Υλικά χαλιών

Τα μοντέρνα χαλιά σαλονιού είναι κατασκευασμένα από παραδοσιακό μαλλί και τεχνητά υλικά. Κάθε είδος έχει τα υπέρ και τα κατά.

Αφηρημένο χαλί στο σαλόνι

Μπεζ χαλί στο σαλόνι

Μαλλί

Ακριβά κλασικά. Η θερμότητα, η αντοχή, η απαλότητα της πρώτης ύλης διατηρούνται πλήρως μετά την επεξεργασία. Ιδιαίτερα πολύτιμη αξιοπρέπεια για οικογένειες με παιδιά: ακόμη και σε καμίνι που καίγεται, η φωτιά δεν θα εξαπλωθεί.

Ένα χαλί από μαλλί είναι σπάνια πολύ φωτεινό, αφού οι ίνες δεν απορροφούν τις βαφές καλά, αλλά το γαλήνιο χρωματικό σχέδιο παραμένει το ίδιο για πολλά χρόνια, χωρίς να χυθεί ή να ξεθωριάσει.

Μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια ένα μοντέρνο χαλί στο πάτωμα στο σαλόνι - οι κατασκευαστές εμποτίζουν τις ίνες με ειδικές ενώσεις κατά των σκώρων, των μυκήτων και της υψηλής ρύπανσης.

Ένα πραγματικό μάλλινο χαλί στο εσωτερικό του καθιστικού φαίνεται ευγενής. Αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό, γιατί αυτά τα κομψά προϊόντα διατηρούν μια εμφανή εμφάνιση για μισό αιώνα.

Λευκό χαλί στο σαλόνι

Χαλί Βουργουνδίας στο σαλόνι

Rayon

Ασυνήθιστο υλικό. Θεωρείται τεχνητή, αν και αποτελείται από φυσικό υλικό - κυτταρίνη. Λαμβάνεται με την επεξεργασία ξύλου κωνοφόρων.

Το πάτωμα χαλί από αυτό είναι μια αντάξια αντικατάσταση του ακριβού φυσικού υλικού. Έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα:

 • τα χαλιά είναι φωτεινά, χαρούμενα, ελαφρώς λαμπερά.
 • κρατήστε το χρώμα περισσότερο.
 • ανθεκτικό
 • δεν είναι ηλεκτροφόρα?
 • ανθεκτικό στην τριβή.
 • Μην θρυμματίζετε.
 • πολλές φορές φθηνότερες από τις φυσικές.

Όλα αυτά τα καθιστούν απαραίτητα σε δωμάτια με μεγάλη κίνηση και την παρουσία πολλών ανθρώπων, όπως σαλόνι ή, για παράδειγμα, κουζίνα. Τα μειονεκτήματα είναι η υγροσκοπικότητα και η αυξημένη ευθραυστότητα σε υγρή μορφή.

Μαύρο και άσπρο χαλί στο σαλόνι

Χαλί με λουλούδια στο σαλόνι

Πολυαμίδιο

Το χαλί για το καθιστικό από αυτό το συνθετικό υλικό είναι αρκετά δημοφιλές επειδή έχει πολλές απαραίτητες ιδιότητες:

 • δύναμη;
 • φωτεινότητα των χρωμάτων?
 • ελαστικότητα ·
 • γυαλάδα των ινών.
 • αντοχή στη φθορά.

Τα μοντέρνα χαλιά από νάιλον είναι ανθεκτικά, διατηρούν το σχήμα τους, είναι αδιάφορα για τον μύκητα, πλένονται εύκολα και στεγνώνουν αμέσως.

Μεταξύ των ελλείψεων: καίγονται στον ήλιο, μπορούν να γίνουν σκληρά, ακόμη και να σπάσουν, είναι πολύ ηλεκτροφόρα.

Χαλί στο σαλόνι

Ελληνικό χαλί στο σαλόνι

Πολυπροπυλένιο

Η δομή των ινών καθιστά εντελώς απρόσιτη τη σκόνη ή τη βρωμιά. Κάνοντας ένα τέτοιο χαλί στο καθιστικό στο πάτωμα, μπορείτε να ξεχάσετε την κουραστική φροντίδα: ακόμη και μια φωτεινή επιφάνεια είναι αρκετή μόνο για να κενωθεί ελαφρά.

Είναι φωτεινό και όμορφο, αλλά αυτή η ομορφιά είναι βραχύβια - πέντε χρόνια κατ 'ανώτατο όριο. Ευτυχώς, είναι φθηνό και είναι κατάλληλο για τους λάτρεις να αλλάζουν συχνά το δάπεδο. Ένα χαλί που έχει χάσει την ομορφιά του μπορεί να καθαριστεί και να τοποθετηθεί με καθαρή συνείδηση ​​και ελαφριά καρδιά.

Επομένως, η επιλογή της κατάλληλης επιλογής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες, ο αριθμός των νοικοκυριών και των κατοικίδιων ζώων δεν είναι δύσκολος.

Χαλί στο σαλόνι

Γύρος χαλί στο σαλόνι

Διαστάσεις

Για να κάνουν τα χαλιά στο εσωτερικό του καθιστικού να φαίνονται αρμονικά, η συνολική τους έκταση δεν πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερο από το ένα τρίτο του δωματίου. Πιθανές επιλογές:

 • μεγάλο χαλί στο κέντρο.
 • δύο ίδιες σε διαφορετικές ζώνες, για παράδειγμα, στο κέντρο και μπροστά από τον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση.
 • μέσου συν δύο έως τριών μικρών.

Ένα χαλί με πολύχρωμα τετράγωνα στο σαλόνι

Χαλί στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί στο σαλόνι σύμφωνα με τις διαστάσεις. Κατατάσσονται ως εξής:

 • μικρό - έως τρία τετραγωνικά μέτρα.
 • μεσαία - έως έξι?
 • μεγάλο - από έξι.

Κάθε ένα χρησιμοποιείται για ένα δωμάτιο αντίστοιχου μεγέθους και για διαφορετικούς σκοπούς.

Χαλί στο μοντερνιστικό στυλ

Στεγνό χαλί στο σαλόνι

Μικρή

Πιθανότερο να θυμίζει αξεσουάρ παρά ένα πλήρες δάπεδο. Ένα μικρό χαλί δημιουργεί έγχρωμους τόνους ολόκληρου του χώρου ή μεμονωμένων ζωνών. Διάφορα χαλιά του ίδιου τύπου μπορεί να φαίνονται φωτεινά, κομψά, αλλά κάποιος θα κοιτάξει εκτός χώρου σε ένα μεγάλο δωμάτιο.

Μεσαίο

Τονίζει με ακρίβεια μεμονωμένα τμήματα στο ευρύχωρο μοντέρνο σαλόνι.

Τραπεζαρία: εάν το χαλί τοποθετείται κάτω από την τραπεζαρία, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν και οι καρέκλες σε αυτό.

Ζώνη ανάπαυσης: Το χαλί που βρίσκεται μπροστά από τον καναπέ πρέπει να είναι το ίδιο μήκος με το τελευταίο, έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να βάλουν τα πόδια τους στο χαλί.

Οβάλ χαλί στο σαλόνι

Περσικό χαλί στο σαλόνι

Μεγάλο

Πριν επιλέξετε ένα χαλί αυτού του μεγέθους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα είναι αναπόφευκτα στο προσκήνιο, καταλαμβάνουν οπτικά ολόκληρο το χώρο, έτσι ένα φωτεινό εσωτερικό με πλούσια διακόσμηση πρέπει να είναι ισορροπημένο με ένα απλό τάπητα ή με ένα σιωπηλό μοτίβο σε μοντέρνο στυλ.

Μεγάλα χαλιά Art Nouveau με ένα ασυνήθιστο σχέδιο είναι καλό μόνο στα ευρύχωρα, όχι πολύ γεμάτα έπιπλα καθιστικού. Διαφορετικά, θα κουράσει. Μεγάλα σκούρα χαλιά κάνουν το δωμάτιο μικρότερο.

Ριπή χαλί στο σαλόνι

Μορφή

Καθορίζοντας πώς να επιλέξετε ένα χαλί στο σαλόνι σύμφωνα με τη φόρμα, αξίζει να θυμάστε ότι είναι σε θέση να ρυθμίσει οπτικά τις παραμέτρους του δωματίου.

Ένα τετράγωνο σαλόνι μπορεί να "τραβηχτεί έξω" με την εξάπλωση μιας διαδρομής χαλιού.

Ένα κλασικό ορθογώνιο χαλί επιλέγεται για σαλόνια με τα ίδια γεωμετρικά καθαρά έπιπλα. Βρίσκεται κοντά στον καναπέ, ειδικά αν είναι γωνιακή επιλογή, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά και τα πόδια δεν βρίσκονται στο γυμνό πάτωμα.

Πολύχρωμο χαλί στο σαλόνι

Ένα μεγάλο ωοειδές ή στρογγυλό χαλί στο σαλόνι φαίνεται υπέροχο κάτω από τα ίδια τραπέζια. Δεν καλύπτουν όλο το πάτωμα, γι 'αυτό επιλέγονται για το σαλόνι με ένα όμορφο παρκέ ή laminate.

Οι εξωφρενικές φύσεις συχνά θέλουν να έχουν κομψά χαλιά στο σαλόνι, επαναλαμβάνοντας ακριβώς τα περιγράμματα ενός τραπεζιού ή καναπέ. Φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά γεμάτο προβλήματα: τα παλιά χαλιά διατρέχουν τον κίνδυνο να μην ενταχθούν στο νέο σχέδιο του σαλόνι.

Γκρι χαλί στο σαλόνι

Κρύψτε στο πάτωμα του καθιστικού

Χρώμα

Ένα τέτοιο πράγμα αγοράζεται για χρόνια, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα και μοτίβο χαλιού.

Κόκκινο

Αυτό το χρώμα δεν είναι ασυνήθιστο στο εσωτερικό. Το κόκκινο κάνει το δωμάτιο εντυπωσιακό, φωτεινό. Το στρογγυλό κόκκινο χαλί φαίνεται πολυτελές και κομψό, ειδικά στο φόντο ενός λευκού ή μαύρου ακουστικού με το ίδιο σχήμα. Ο σχεδιασμός της αντίθεσης δίνει πρωτοτυπία και φρεσκάδα.

Σε ένα τόσο λαμπερό χρώμα, επιλέγουμε μια προσθήκη με τη μορφή μικρών αντικειμένων: μαξιλάρια, αγγεία ή παρόμοια. Η κατάθλιψη ή η πλήξη δεν θα εγκατασταθεί ποτέ σε ένα καθιστικό με ένα κόκκινο χαλί.

Μπλε χαλί στο εσωτερικό του σαλόνι

Τουρκικό χαλί στο σαλόνι

Πράσινο

Ένα παράδειγμα ασυνήθιστης σύγχρονης επικάλυψης. Ο πράσινος τάπητας φέρνει τη φρεσκάδα της άνοιξης, καθιστώντας το καθιστικό ελαφρύτερο και πιο χαρούμενο.

Εκείνοι που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας θα πρέπει να επιλέξουν ένα πράσινο χαλί βραχίονες με ένα μοτίβο ανακούφισης ή μια μακρόστενα απομίμηση χόρτου ή βρύου. Αυτά τα μοντέρνα χαλιά στο σαλόνι, στρογγυλά ή ωοειδή, θα ταιριάζουν σε μοντέρνα στυλ σχεδιασμού όπως hi-tech ή eco.

Μπλε

Το μπλε εσωτερικό δεν είναι πολύ δημοφιλές, αλλά εξακολουθεί να έχει οπαδούς. Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι το μπλε χρώμα ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, καταστέλλει την όρεξη, συνεπώς, το χαλί στο σαλόνι θα βοηθήσει να είναι πιο υγιεινό και, για παράδειγμα, η μπλε κουζίνα - για να χάσετε βάρος. Η μπλε διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση δροσιάς στο σαλόνι, που αντιμετωπίζει την ηλιόλουστη πλευρά.

Το μπλε χαλί φαίνεται καλό με ξύλινα έπιπλα σε κλασικό στιλ.

Μωβ

Το μοβ χαλί δεν έχει επιλεγεί από πολλούς. Ωστόσο, αυτό είναι το χρώμα των βασιλικών παλατιών · κάνει ένα δωμάτιο οποιουδήποτε πολυτελούς στυλ. Ένα τέτοιο χαλί συνδυάζεται εύκολα με μαύρα, άσπρα, καφέ, μπεζ, γκρι αντικείμενα. Το χρυσό και το ασήμι είναι φίλοι μαζί του, αποχρώσεις του μπλε και του κόκκινου.

Η σκιά του λιλά κάνει το δωμάτιο πιο ζεστό, πιο άνετο. Ένα στρογγυλό χαλί μωβ χρώματος σε συνδυασμό με τις ίδιες κουρτίνες, μαξιλάρια ή μικρότερο ντεκόρ θα δώσει την αποκλειστικότητα στο σαλόνι.

Όταν επιλέγετε ένα πορφυρό χρώμα, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνει η προφορά της αίθουσας. Το χρώμα είναι έντονα ισχυρό, επομένως έχει θετική επίδραση στην ψυχή. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Χαλί με μοτίβο στο σαλόνι

Brown

Το χρώμα του χαλιού είναι παραδοσιακό για το σαλόνι. Το Brown είναι αγαπημένο σε διαφορετικές αποχρώσεις: σοκολάτα, καφές με γάλα, σε συνδυασμό με μπεζ, γκρι.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, επιλέγουμε το καφέ χρώμα υποσυνείδητα: δίνει μια αίσθηση σταθερότητας, άνεσης, βοηθά να χαλαρώσετε από τη φασαρία και τη φασαρία. Είναι εξίσου καλό σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους και σε σύγχρονους.

Εάν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα χαλί στο πάτωμα για το σαλόνι από το χρώμα, χρησιμοποιείται μια παλέτα γενικής χρήσης, μια win-win σε οποιοδήποτε εσωτερικό. Πρόκειται για ένα μπεζ χαλί και όλη τη γκάμα καφέ: από τον ελαφρύ καφέ έως τη σοκολάτα. Επίσης με μια εικόνα: μέτρια σχέδια χωρίς γωνίες, κανονικά σχήματα, αποχρώσεις σε ένα χρώμα, κυματισμούς.

Πλεκτό χαλί στο σαλόνι

Χαλί στο εσωτερικό

Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τις επιλογές για συμβατότητα του εσωτερικού με το χαλί εκ των προτέρων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπείτε στο σαλόνι.

Χρώμα

Το χρώμα του χαλιού στο εσωτερικό πρέπει να είναι σε αρμονία με τον τόνο των μεγάλων επιφανειών:

 • τοίχο διακόσμηση?
 • έπιπλα?
 • κουρτίνες?
 • κάλυψη δαπέδου.

Επιτρέπεται ένα χρωματικό σχέδιο του χαλιού με τοίχους, έπιπλα, κουρτίνες, αλλά όχι με τα ίδια χρώματα με το πάτωμα. Διαφορετικά, όλα θα συγχωνευθούν και το εσωτερικό θα γίνει μονόχρωμο-θαμπό. Αντίθεση χρώματος χαλί και χώρο χωροθέτηση. Το σαλόνι με σκοτεινό πάτωμα θα διακοσμηθεί με ουδέτερο λευκό χαλί. Για ένα μικρό σαλόνι, είναι πιθανό ότι εμφανίζεται ως το μοναδικό σημείο χρώματος.

Κίτρινο χαλί στο σαλόνι

Μορφή

Εάν θέλετε να τονίσετε τη γεωμετρία του δωματίου και των επίπλων, επιλέγετε το ίδιο σαφές σχήμα, δηλαδή τετράγωνο ή ορθογώνιο. Εάν η διακόσμηση είναι ομαλή, ένα οβάλ ή στρογγυλό χαλί εξαπλώνεται.
Με ένα τραπέζι, ένας τέτοιος σκληρός συνδυασμός δεν είναι απαραίτητος. Η αντίθεση της γωνίας και της στρογγυλής οξύτητας είναι σε θέση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ομορφιά και των δύο.

Απλό ή με στολίδι;

Πολλοί άνθρωποι δεν προτιμούν μονοχρωματικούς, αλλά πολύχρωμα πολύχρωμα χαλιά, αλλά αν υπάρχουν αρκετά σχέδια στο σαλόνι, θα πρέπει να επιλέξετε το συνηθισμένο απλό χαλί. Είναι εύκολο να ταιριάζει με το χρώμα, για παράδειγμα, με έναν καναπέ από κασκόλ, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να συνδυάσετε ένα πολύχρωμο χαλί και ταπετσαρία με ένα floral μοτίβο.

Η οργανική τοποθέτηση στο χαλί με το στολίδι θα βοηθήσει το κύριο χρώμα του: τη σκιά του φόντου ή το μεγαλύτερο στοιχείο του μοτίβου. Θα πρέπει να συνδυαστεί με τοίχους, δάπεδα ή κουρτίνες. Το δεύτερο και το τρίτο πιο σημαντικό χρώμα του χαλιού μπορεί να αντιγράψει μικρότερα έπιπλα ή μικρά έπιπλα.

Χαλί με σακούρα στο σαλόνι

Αν στο σπίτι αποδεικνύεται ότι το επιλεγμένο στρώμα δεν ταιριάζει αρκετά στο γενικό περίγραμμα, μπορείτε να προσθέσετε μικρές λεπτομέρειες με παρόμοιο ή παρόμοιο χρώμα.

Το χαλί για το σαλόνι πρέπει να είναι ιδιαίτερα πυκνό. Για να ελέγξετε αυτό το ποσό, κατά την αγορά, θα πρέπει να αξιολογήσετε το εσωτερικό έξω. Όσο καλύτερα βλέπετε τη βάση στην οποία είναι συνδεδεμένος ο σωρός, τόσο πιο γρήγορα θα καθαριστεί το χαλί και η βρωμιά θα φράξει εκεί περισσότερο.

Το χαλί στα σπίτια μας ήταν, είναι και θα είναι, και οι ιδιορρυθμίες της μόδας και της τεχνολογικής προόδου θα παραμείνουν μόνο ένας τρόπος για να γίνει καλύτερα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)