Χαλί στον τοίχο: σύγχρονες ιδέες για εφαρμογή στο εσωτερικό (26 φωτογραφίες)

Προηγουμένως, το χαλί στον τοίχο ήταν απίστευτα δημοφιλές. Συχνότερα χρησίμευε για τη διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο. Σήμερα, το προϊόν άλλαξε τελείως τον σκοπό του. Χαλί στον τοίχο σε ένα σύγχρονο εσωτερικό βοηθά στη δημιουργία ενός πρωτότυπου σχεδιασμού του δωματίου.

Τα οφέλη

Κατά τη δημιουργία εσωτερικών χώρων, οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν όμορφα χαλιά λόγω ορισμένων θετικών ιδιοτήτων τους:

 • δίνοντας στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη γεύση.
 • χρήση ως στοιχείο σύνδεσης μεταξύ αντικειμένων.
 • ολοκλήρωση του σημασιολογικού φορτίου του δωματίου.
 • δημιουργώντας μια ασυνήθιστη και τελειωμένη εμφάνιση.

Σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές μορφές, μοντέρνες αποχρώσεις και μοτίβα χαλιών που είναι σε θέση να ανταγωνιστούν με οποιοδήποτε στοιχείο διακόσμησης τοίχου.

Διακοσμητικό χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο στο νηπιαγωγείο

Παιδικά χαλιά στον τοίχο στο δωμάτιο για το παιδί δεν φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακά. Μπορούν να γίνουν μέρος της σύνθεσης. Ένα φωτεινό προϊόν με την εικόνα παραμυθένων χαρακτήρων επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του μωρού και δημιουργεί μια πιο άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Παιδικό χαλί στον τοίχο

Τοπικό κομμάτι

Χαρακτηριστικά επιλογής

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να διακοσμήσουν αποτελεσματικά τις εγκαταστάσεις τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να επιλέξουν ένα χαλί στον τοίχο έτσι ώστε να μην μοιάζει με τη σοβιετική εποχή. Οι συστάσεις του σχεδιαστή για την επιλογή ενός προϊόντος είναι οι εξής:

 • Είναι απαραίτητο να απορρίψετε ακόμα και τα πιο όμορφα χαλιά μεγάλου μεγέθους, ειδικά που καλύπτουν ολόκληρο τον τοίχο. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα φανεί άγευστο και θα δώσει αποχρώσεις του παρελθόντος.
 • Με τη μορφή, το προϊόν πρέπει να ενσωματώνει τη γενική ιδέα σχεδιασμού. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν πολλά οβάλ αντικείμενα στο δωμάτιο, τότε κρεμάμε το ωοειδές χαλί.
 • Το κύριο σχέδιο χρωμάτων επιλέγεται σύμφωνα με τις αποχρώσεις του δωματίου.
 • Εάν τα χρώματα είναι παρόντα στο χαλί σε μικρά, αλλά εμφανή κομμάτια, τότε θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σε κουρτίνες, χαρτοπετσέτες, αναδιπλώνεται σε μια καρέκλα ή στον καναπέ.
 • Το προϊόν με το ίδιο χρώμα με τα τοιχώματα θα συγχωνευθεί μαζί τους. Για να αραιωθεί η επίδραση στον απέναντι τοίχο είναι μια φωτεινή εικόνα.
 • Ο τόνος του δαπέδου όταν επιλέγετε μια σκιά παίζει μεγάλο ρόλο. Ένας κόκκινος τάπητας ή οποιοσδήποτε άλλος σε ένα ζεστό εύρος ελατηρίων προσαρμόζεται σε ένα ελαφρύ δάπεδο. σε γκρι - ροζ ή λιλά. στο σκούρο - μπεζ, απαλό μπλε ή λευκό χαλί.

Σε κάθε περίπτωση, το προϊόν πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο γενικό ύφος του δωματίου και να συνδυάζεται με όλα τα στοιχεία του ντεκόρ.

Ethnic στυλ χαλί στον τοίχο

Χαλί με γεωμετρικό σχέδιο στον τοίχο

Στυλ εσωτερικού χώρου

Το χαλί στον τοίχο στο εσωτερικό κάθε στυλ φαίνεται αρμονικό. Αυτό ισχύει τόσο για τις ιστορικές όσο και για τις εθνοτικές περιοχές, τόσο σύγχρονες, όπου αντικαθιστούν πίνακες ή αφίσες.

Ασίας

Το χαλί πρέπει να είναι λεπτό και χωρίς χνούδι. Εικόνα: δράκους, χαριτωμένα πουλιά και ανθισμένα δέντρα. Προσφέρεται ένα πολύχρωμο αλλά συνοπτικό προϊόν που αντανακλά το στυλ του πολιτισμού.

Αφρικής

Είναι κατάλληλα στρογγυλά χαλιά ή χαλιά. Η παλέτα χρωμάτων είναι ζουμερή και φωτεινή. Το στολίδι είναι πολύχρωμο, ενθαρρύνεται η παρουσία ζωικών εκτυπώσεων και σχεδίων με τη φύση.

Μεσαιωνικό

Το τζάκετ με το έμβλημα χρησιμοποιείται εδώ. Θα πρέπει να έχουν ίχνη από scuffs, ξεθωριασμένο χρώμα και να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα του ότι έχει σε πολλές αλλαγές.

Χαλί τοίχου ταπετσαρίας

Χαλί στον τοίχο στο σαλόνι

Αραβικά

Το στυλ από μόνο του υποδηλώνει αφθονία πολύχρωμων και πολυτελών χαλιών.Χρησιμοποιούνται πολύπλοκα γεωμετρικά σχέδια που είναι σε αρμονία με τις επενδύσεις ταπετσαριών και υφασμάτων.

Μινιμαλισμός

Ένα τέτοιο δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ένα μικρό χαλί, το οποίο έχει το σωστό γεωμετρικό σχήμα. Τα υλικά θα πρέπει να είναι μοντέρνα, μοντέρνα και υψηλής ποιότητας, και αποχρώσεις και σχέδια - όσο το δυνατόν πιο διακριτικά. Το προϊόν μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει την εικόνα στο πλαίσιο, και λόγω της δομής του υφάσματος θα κάνει το δωμάτιο πιο άνετα.

Σοφίτα

Η ψυχρή ανθρωπογενής ατμόσφαιρα αραιώνεται τέλεια με ζεστή και άνετη επικάλυψη. Τα στοιχεία ταπετσαρίας μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο για τη διαίρεση ενός δωματίου σε ζώνες. Συνιστάται το χαλί να φαίνεται ελαφρώς άθλια. Μόνο σκασμένες αποχρώσεις είναι κατάλληλες.

Σύγχρονη

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία στο χαλί, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μοτίβο. Αυτό το γεγονός είναι πολύ ευπρόσδεκτο όταν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο αρ νουβό στιλ. Η εικόνα πρέπει να είναι φωτεινή και αφηρημένη. Το προϊόν μπορεί να γίνει η κύρια έμφαση στο δωμάτιο.

Βαθύ κομψό

Το δωμάτιο θα φαίνεται αρμονικά χαλί με floral print. Θα πρέπει να υπάρχει σε άλλα στοιχεία του εσωτερικού. Η υφή του υφάσματος επιλέγεται ευχάριστη και λεπτή, η οποία θα συμμορφώνεται πλήρως με τη γενική κατεύθυνση σχεδιασμού.

Αμερικάνικο χαλί στον τοίχο

Ινδικό χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο στο κεφάλι του κρεβατιού

Οικολογικό ύφος

Μία από τις πιο μοντέρνες περιοχές. Το μαλλί, το μετάξι και άλλα φυσικά υφάσματα είναι ευπρόσδεκτα. Το μοτίβο του χαλιού μπορεί να αντικατοπτρίζει τον οικολογικό προσανατολισμό, προσομοιάζοντας ένα γκαζόν, ξύλο ή στροφές φυσικής πέτρας.

Μικτά στυλ

Ένα χαλί από τη γιαγιά θα είναι κατάλληλο σε στυλ που συνδυάζουν στοιχεία προηγούμενων εποχών. Είναι vintage, ρετρό ή εκλεκτικό. Οι ταπετσαρίες ή τα συνηθισμένα προϊόντα για τέτοιες εγκαταστάσεις επιλέγονται κάπως σύμφωνα με διαφορετικούς κανόνες.

Για ένα vintage στυλ, ένα χαλί οποιασδήποτε ιστορικής αξίας είναι κατάλληλο. Ρετρό σχεδιασμένα στερεότυπα σοβιετικά προϊόντα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον εκλεκτικισμό, αφού χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά αντικείμενα.

Χαλί στον τοίχο

Κόκκινο χαλί στον τοίχο

Γύρος χαλί στον τοίχο

Ενδιαφέρουσες λύσεις

Οι ταπετσαρίες τοίχων και τα συνηθισμένα χαλιά χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην κανονική θέση. Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την τοποθεσία και τις λειτουργίες τους:

 • διακόσμηση κεφαλιού?
 • διακόσμηση σε πλαίσιο?
 • τοπική θέρμανση ·
 • χρήση ως λαμπρέκι.

Το προϊόν μπορεί να γίνει πλήρης αντικατάσταση της κεφαλής του κρεβατιού. Δίνει μεγάλη περιθώρια για πειράματα - οριζόντια ή κάθετη διάταξη, ύψος ανάρτησης κλπ. Επιπλέον, το χαλί εκτελεί μια εξαιρετική λειτουργία ηχομόνωσης.

Χαλί στον τοίχο της κουζίνας

Μεξικάνικο μοτίβο τοίχο χαλί

Μικρό χαλί στον τοίχο

Ένα μικρό χαλί διακοσμημένο σε ένα πλαίσιο φαίνεται ενδιαφέρον. Γιατί είναι χειρότερο από μια φωτογραφία ή μια φωτογραφία; Ένα όμορφο χαλί είναι ένα έργο τέχνης. Πέρα από το πλαίσιο, δεν θα συλλέξει σκόνη.

Σε ένα τσιμεντένιο τοίχο, μπορείτε να κρεμάσετε ένα χαλί στο επίπεδο της κάτω πλάτης για να προστατεύσετε από το κρύο. Πρόκειται περισσότερο για έναν παραδοσιακό τρόπο χρήσης, αλλά δεν έχει χάσει τη σημασία του σήμερα.

Οι ταπετσαρίες που ταιριάζουν στο πλάτος του παραθύρου μπορούν να γίνουν μια πρωτότυπη λάμπρεκ. Είναι κατάλληλο μόνο σε δωμάτια στη νότια πλευρά. Σε τέτοιες αίθουσες, η υπέρβαση του φωτός αισθάνεται έντονα. Ακόμα και εδώ επιλέγονται οι ταπετσαρίες με ευαίσθητα υφάσματα χωρίς άκαμπτη και πυκνή βάση.

Μοντέρνο χαλί τοίχου Patchwork

Περσικό χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο του διαδρόμου

Πώς να κρεμάσετε;

Η διαδικασία στερέωσης του χαλιού στον τοίχο είναι πολύ σημαντική. Πώς να κρεμάσετε ένα χαλί σε έναν τοίχο έτσι ώστε να μην κρεμάει και να καθορίζει προσεκτικά:

 • Σφυρί και καρφιά. Το εξάρτημα βρίσκεται σε βήματα των 20 cm. Η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για χαλιά με μακρύ ύφασμα. Το μειονέκτημα του είναι τρύπες στο προϊόν και στον τοίχο.
 • Ξύλινη ράγα και πείροι. Το πάχος της σιδηροτροχιάς επιλέγεται ώστε να είναι ελάχιστο έτσι ώστε το χαλί να μην φεύγει από τον τοίχο για μεγάλη απόσταση.
 • Δαχτυλίδια και ξύλινες σχάρες ή καρφιά. Ειδικά δαχτυλίδια αγοράζονται σε καταστήματα υλικού. Είναι ραμμένα στον καμβά σε απόσταση 20 cm, μετά την οποία το τάπητα έχει ανασταλεί.

Μπορείτε να κρεμάσετε το προϊόν χρησιμοποιώντας εναλλακτικές επιλογές - γάντζους για ρούχα, σύρμα κ.λπ. Το κύριο πράγμα είναι ότι το χαλί φαίνεται αισθητικά ευχάριστο.

Χαλί στον τοίχο στο πλαίσιο

Χαλί στον τοίχο με μοτίβο

Μεταξωτό χαλί τοίχου

Πώς να καθαρίσετε;

Πολλές νοικοκυρές δεν τους αρέσει το χαλί στον τοίχο λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν κατά τον καθαρισμό τους. Συλλέγει πολλή σκόνη και για να ανανεώσετε το δωμάτιο είναι απαραίτητο να κάνετε σύνθετους χειρισμούς.

Πώς να καθαρίσετε το χαλί χωρίς να το αφαιρέσετε από τον τοίχο:

 • Το χαλί καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Δεν συνιστάται η σταθερή πίεση του ακροφυσίου. Πρέπει να μετακινηθείτε προς την κατεύθυνση του σωρού.
 • Μπορείτε να χτυπήσετε ένα χαλί στον τοίχο με ένα υγρό φύλλο. Καλύπτουν το προϊόν μαζί του και τον χτυπούν έξω. Όλες οι βρωμιές παραμένουν στο ύφασμα.
 • Οι λεκέδες λίπους από το χαλί αφαιρούνται με πριονίδι ή άμυλο πατάτας βυθισμένο σε βενζίνη.

Το χαλί στον τοίχο δεν είναι πλέον ένα βαρετό και θαμπό στοιχείο στο διαμέρισμα του κάθε ατόμου, αλλά ένα αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των σχεδιαστών και των απλών ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο εσωτερικό.

Μάλλινο χαλί στον τοίχο

Μπλε χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο του υπνοδωματίου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)