Στρουθοκαμήλου στην οροφή - μια πρωτότυπη λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό (22 φωτογραφίες)

Οι χρόνοι που ο στόκος διακοσμούσε μόνο τα ανώτατα όρια σε πολύ ακριβά σπίτια έχουν περάσει πολύ καιρό. Σήμερα μπορεί να δει κανείς σε χώρους γραφείων και σε απλά διαμερίσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν φτιαχτεί φθηνότερα υλικά που καθιστούν δυνατή τη διακόσμηση του γυψοσανίδας οροφής ακόμη και για άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Μπαρόκ καλουπώματος γύψου

Στρουθοκαμήλα σε κλασικό στυλ

Πριν από μερικούς αιώνες, οι οροφές ήταν διακοσμημένες με γυψομάρμαρο από πέτρα ή ακριβό κονίαμα. Σήμερα μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση της οροφής με χύτευση από γυψομάρμαρο

  • γύψο;
  • πολυστυρόλιο.
  • πολυουρεθάνη.

Πριν αγοράσετε ένα συγκεκριμένο τύπο χύτευσης γυψοσανίδας, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτά. Κοιτάξτε όχι μόνο την εμφάνιση της χύτευσης γυψοσανίδας - αναλύστε τις ιδιότητές της. Μάθετε, για παράδειγμα, πώς ένα συγκεκριμένο υλικό συμπεριφέρεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ξαφνικά το σύστημα θέρμανσής σας θα σπάσει και τα δωμάτια δεν θα θερμαίνονται για αρκετές ημέρες. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τυχόν περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Στρουθοκαμήλου με λουλούδια

Διακόσμηση οροφής

Πολυουρεθάνη καλουπώματος γύψου

Η χύτευση από γυψοσανίδα πολυουρεθάνης είναι πολύ όμορφη, γιατί μοιάζει με μια πραγματική πέτρα. Είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Εάν αγοράζετε τέτοιου τύπου γύψο, δεν χρειάζεται να το ζωγραφίζετε - φαίνεται ήδη πολύ εμφανής.

Ταυτόχρονα, το χρώμα τοποθετείται καλά στην πολυουρεθάνη, με ιδανικά ομοιόμορφο στρώμα. Είναι πολύ βολικό να δουλέψετε με την εκτύπωση από γυψοσανίδα από πολυουρεθάνη. Αυτό το υλικό δεν καταρρέει και δεν σπάει, και οι ρωγμές δεν προέρχονται από μικρές επιπτώσεις σε αυτό. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά όμορφο ανώτατο όριο στο διαμέρισμα, επισημάνετε μερικά από τα στοιχεία του με χρυσό ή χαλκό χρώμα. Τότε το εσωτερικό θα φανεί ακόμα πιο πλούσιο.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η υψηλή αντοχή του στις ακραίες θερμοκρασίες. Δεν φοβάται την υψηλή υγρασία και τον σοβαρό παγετό, επομένως η πρόσοψη του κτιρίου μπορεί να διακοσμηθεί με διακοσμητικά στοιχεία από πολυουρεθάνη. Φανταστείτε πόσο θα κοστίσει να διακοσμήσετε το εξωτερικό του σπιτιού με τα ακριβά καλούπια πέτρας.

Μορφοποίηση από γυψομάρμαρο σε γεωμετρικό σχήμα

Γύψος γύψος στην οροφή

Η χύτευση από γύψο από πολυουρεθάνη δεν φοβάται την αύξηση της θερμοκρασίας. Το υλικό λιώνει σε +300 μοίρες, έτσι ώστε αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία να μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από έναν πολυέλαιο και τους λαμπτήρες - δεν θα καούν και θα λιώσουν ακόμη και μετά από παρατεταμένη χρήση. Τα διακοσμητικά στοιχεία από πολυουρεθάνη δεν αλλάζουν χρώμα ακόμη και με παρατεταμένη έκθεση στην καλύτερη ηλιακή και δεν φοβούνται την υγρασία, ώστε να μπορούν να πλυθούν.

Στόκος στην οροφή στο σαλόνι

Στόκος στην οροφή στο εσωτερικό

Σκωτσέζος χύτευση

Στο εσωτερικό τόσο του σπιτιού όσο και του διαμερίσματος, γυψοκονίαμα στην οροφή φαίνεται επίσης καλό. Αυτό το υλικό έχει πολλές αδυναμίες, αλλά υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο γύψος είναι φυσικός, πράγμα που σημαίνει απολύτως ασφαλές υλικό. Δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες, δεν έχει οσμή, είναι απολύτως υποαλλεργική. Ο γύψος δεν καίγεται και δεν λιώνει, ως εκ τούτου, διακοσμητικά στοιχεία που κατασκευάζονται από αυτό μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τον πολυέλαιο για πολλούς λαμπτήρες. Ο γύψος έχει επίσης μια τόσο σημαντική ιδιότητα όπως η υγροσκοπικότητα. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ υγρό, παίρνει υπερβολική υγρασία, και όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός - εκπέμπει.

Σκωρία στην οροφή στο γραφείο

Στρουθοκαμωμένη οροφή

Γύψος γύψος στην οροφή φαίνεται πραγματικά πλούσιο και ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό. Είναι διακοσμημένο με οροφές σε δωμάτια στο στιλ της Προβηγκίας, Art Nouveau, μπαρόκ. Ο γύψος είναι ένα πολύ πλαστικό υλικό, από τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν απολύτως γλυπτά, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων οροφής.Αν δεν βρείτε κάτι κατάλληλο στα καταστήματα, μπορείτε να κάνετε ξεχωριστή παραγγελία για την παραγωγή του μαρμάρου από γυψομάρμαρο που ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό. Είναι ακριβό, αλλά πολύ πρωτότυπο.

Ο γύψος είναι ένα πολύ εύθραυστο υλικό. Εάν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σας αφήσετε κάποιο στοιχείο, τότε ρωγμές θα πάει μαζί του ή θα πετάξει σε smithereens. Η υγροσκοπικότητα είναι επίσης ένα σοβαρό μειονέκτημα.

Βαμμένο γυψομάρμαρο στην οροφή

Στρουθοκαμήλες στην οροφή

Με υψηλή υγρασία, ο γύψος δεν στεγνώνει και μπορεί να αρχίσει να θρυμματίζεται με την πάροδο του χρόνου, οπότε η οροφή δεν είναι διακοσμημένη με γυψοσανίδες στο μπάνιο, δωμάτιο με πισίνα, λουτρό, στο δρόμο. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με γύψο, πρέπει να το επεξεργαστείτε με μια ειδική λύση. Ο γύψος είναι ένα πολύ ακριβό υλικό και ο σχεδιασμός των οροφών με γυψομάρμαρο από γύψο μπορεί να είναι πολύ ακριβός - δεν μπορεί κανείς να αντέξει μια τέτοια βασιλική διακόσμηση.

Στρουθοκαμήλου σε ψευδοροφή

Αφρώδης πολυστυρένιο γυψομάρμαρο

Για τον σχεδιασμό σύγχρονων εσωτερικών χώρων, χρησιμοποιείται πολυστυρένιο ή πολυστυρένιο. Είναι αρκετά εύκαμπτο, πολύ ελαφρύ και αρκετές φορές φθηνότερο από γύψο και πολυουρεθάνη. Η χύτευση από γυψοσανίδα από πολυστυρένιο δεν φοβάται τα άκρα της θερμοκρασίας και την υψηλή υγρασία. Είναι πολύ εύκολο να το δουλέψετε: είναι τοποθετημένο γρήγορα, λόγω του ελαφρού βάρους και της ειδικής δομής του υλικού. Αυτό το υλικό διαρκεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Με σωστή χρήση, η σχεδίαση των οροφών με μπετονιέρα από αφρό θα σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια.

Πολυστυρένιο χύτευση στόκος στην οροφή

Πολυουρεθάνη καλουπώματος στόκος στην οροφή

Με ένα τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων, το πολυστυρένιο είναι εύφλεκτο. Αυτή η γκάμα από γυψομάρμαρο φοβάται τη φωτιά, επομένως δεν τοποθετείται κοντά στους λαμπτήρες και κάτω από τον πολυέλαιο στην οροφή. Επίσης κοστίζει πολύ λιγότερο από τον γύψο ή την πολυουρεθάνη, αλλά δεν φαίνεται τόσο εμφανής. Μπορεί να δει κανείς από κοντά ότι η χύτευση γυψοσανίδας δεν είναι κατασκευασμένη από ακριβά υλικά, αλλά από συνήθη πολυστυρόλιο. Για να βελτιωθεί η εμφάνιση, μπορεί να βαφτεί με το χρώμα της οροφής ή των τοίχων. Στη συνέχεια, το εσωτερικό θα γίνει ακόμη πιο όμορφο και ενδιαφέρον, και το ανώτατο όριο θα μοιάζει με τα ανώτατα όρια σε παλάτια και πλούσια κτήματα.

Στρουθοκαμήλα με επιχρύσωση στην οροφή

Στρουθοκαμήλου στην οροφή με ζωγραφική

Πώς να καθορίσετε τη γκάμα από γυψομάρμαρο;

Δεν αρκεί να επιλέξετε ένα ακριβό καλούπι από γυψομάρμαρο, δεν χρειάζεται να κάνετε λάθος με την αγορά της σύνθεσης στην οποία θα συνδεθεί με την οροφή. Δεν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης. Είναι καλύτερο να αγοράσετε γάζα και κόλλες από έναν κατασκευαστή. Αν δεν το βρείτε, ζητήστε από τους πωλητές να σας συμβουλεύσουν και να επιλέξετε τη σωστή επιλογή.

Για τη στερέωση των καλούπια από γυψοσανίδα από πολυστερίνη και πολυουρεθάνη χρησιμοποιείτε "υγρά καρφιά", στόκο ή άλλες σύγχρονες συγκολλητικές λύσεις. Πριν την τοποθέτησή του, πρέπει να ευθυγραμμίσετε, να καθαρίσετε και να στεγνώσετε τους τοίχους. Συνδέεται μόνο σε τέλεια ομαλές και απολύτως καθαρές επιφάνειες.

Για γυψοσανίδα, χρειάζεστε μια λύση που να υποστηρίζει το βάρος των πολύ βαριών στοιχείων. Προφανώς, ο γύψος ζυγίζει πολύ περισσότερο από αφρό πολυστυρενίου, έτσι τα "υγρά καρφιά" για τη στερέωση του δεν θα λειτουργήσουν. Πριν από τη στερέωση γυψοσανίδας, η επιφάνεια επεξεργάζεται με διάλυμα κόλλας PVA και γύψου. Μερικές φορές τοποθετείται σε πείρους, αλλά αυτή η εργασία πρέπει να γίνει τουλάχιστον με δύο ή τρεις.

Έξω από την οροφή

Τούβλα τριαντάφυλλα στην οροφή

Σήμερα, τα τεντωμένα οροφές με γύψινη χύτευση είναι αρκετά δημοφιλή. Δεν είναι τόσο ακριβό, αλλά αλλάζουν σημαντικά το εσωτερικό. Μόνο γύψος δεν μπορεί να στερεωθεί σε οροφές - πρέπει να χρησιμοποιηθούν ελαφριά φινιρίσματα, κατά προτίμηση πολυστυρένιο.

Στρουθοκαμήλου στη γωνία στην οροφή

Διακόσμηση της οροφής μιας χύτευσης γυψοσανίδας

Για να αυξήσετε οπτικά την οροφή και να σχεδιάσετε ένα περίγραμμα μεταξύ τους από τους τοίχους, μπορείτε να προσαρτήσετε ένα στενό γείσο (οροφή πλίνθου) από αφρό. Το τεντωμένο ύφασμα είναι πολύ μαλακό, οπότε τα διακοσμητικά στοιχεία δεν χρειάζεται να στερεώνονται σε αυτό, αλλά στον τοίχο. Το έργο είναι κοσμήματα, αλλά αν γίνει προσεκτικά, η οροφή θα φαίνεται διαφορετική.

Και η οροφή τεντώματος μπορεί να διακοσμηθεί με ελαφρές οπές αφρού. Για να το φανεί καλό και να κρατάτε, η έξοδος δεν πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερο από το ένα τέταρτο της οροφής και να υπερβαίνει τα 80 cm σε διάμετρο.

Επιχρυσωμένο γυψομάρμαρο στην οροφή

Αν θέλετε το εσωτερικό του διαμερίσματός σας να γίνει πιο αριστοκρατικό, χρησιμοποιήστε τη γκάμα από γυψομάρμαρο για να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο. Ακόμα και μικρά στοιχεία μπορούν να διακοσμήσουν ένα δωμάτιο και να κάνουν το εσωτερικό πιο ενδιαφέρον.Με τη βοήθεια του γυψομάρμαρο, μπορείτε επίσης να κρύψετε ελαττώματα στην οροφή, μάσκες ρωγμές και προσκρούσεις. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να διακοσμήσετε το σπίτι σας, τότε θα είστε πραγματικά ευτυχείς να είστε σε αυτό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)