Μια γιρλάντα χαρτιού είναι μια απλή αλλά πολύ όμορφη διακόσμηση (31 φωτογραφίες)

Η χειροποίητη χάρτινη γιρλάντα έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - το σκάφος είναι πρωτότυπο και πολύ φθηνό. Τέτοιες τέχνες δημιουργούνται καλύτερα στον οικογενειακό κύκλο, με τη συμμετοχή μητέρων και πατέρων, παππούδων και γιαγιάδων στο έργο. Αυτό μπορεί να είναι μια ευχάριστη οικογενειακή παράδοση και οι ασυνήθιστες επιλογές απλής διακόσμησης θα τονώσουν τη δημιουργικότητα. Πού να τοποθετήσετε το τελικό προϊόν, ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό του.

Χαρτί πεταλούδας χαρτιού

Γιρλάντα λευκού χαρτιού

Φερμουάρ ανεμιστήρα από χαρτί

Ποικιλίες και χαρακτηριστικά των χαρτοφυλακίων χαρτιού

Η κατασκευή κοσμημάτων από χαρτί με τα χέρια σας δεν είναι καθόλου δύσκολη και υπάρχουν πολλές επιλογές για χειροτεχνίες με τη μορφή γιρλάντων. Μπορεί να είναι:

 • Αστερίσκοι διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών.
 • Κύκλοι και ωοειδή με λείες και σγουρές άκρες.
 • Μια ποικιλία μορφών - ζώα, ζώα, παραμύθια, λουλούδια.
 • Ογκομετρικοί αριθμοί με τη μορφή μπάλων και πομπών. Από ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού μπορείτε να δημιουργήσετε μια μαγική μπάλα με ανοιχτό μοτίβο.

Ένα φθηνό και όμορφο προϊόν είναι μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από χαρτί, που μπορεί να διακοσμήσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όχι χειρότερο από τα παιχνίδια από γυαλί ή πολυστυρόλιο. Ένα εξαιρετικό δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι μια αυτο-φτιαγμένη γιρλάντα από "καρδιές" από χαρτί. Μπορείτε να το κάνετε πολύχρωμο: ο καλύτερος συνδυασμός κόκκινου, κίτρινου, λευκού, ροζ, πορτοκαλί. Ένα τέτοιο φωτεινό σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο με οροφή, σε έπιπλα, πάνω σε ένα κρεβάτι, σε έναν πολυέλαιο.

Χαρτί αλυσίδας χαρτιού

Γιρλάντα από έγχρωμο χαρτί

Γιρλάντα χρυσού χαρτιού

Αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη για τα γενέθλια ενός παιδιού και κάνοντας μια γιρλάντα καρδιών με τα χέρια σας είναι πολύ απλή - πρέπει να το κόψετε σύμφωνα με το πρότυπο. Μπορείτε να εναλλάξετε στοιχεία διαφορετικών μεγεθών. Οι επιγραφές θα γίνουν μια διακόσμηση - το όνομα του μωρού, και μπορείτε να βάλετε μια φωτογραφία στους κύκλους. Για να συγχαρώ αρχικά τον άνδρα γενεθλίων για τα γενέθλιά του, δεν είναι δύσκολο να φτιάχνεις πυροτεχνήματα χαρτιού με χορδές πολλών αστεριών σε μια συμβολοσειρά.

Γιρλάντα από αστέρια από χαρτί

Στο δωμάτιο του παιδιού, η αρχική εσωτερική διακόσμηση θα είναι μια γιρλάντα μικρών ανδρών, αποτελούμενη από αγαπημένους παραμυθένους χαρακτήρες και χαρακτήρες. Μπορούν να είναι γνώσεις, ξωτικά, νεράιδες και μάγοι, πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Σε μια μικρή έκταση νήμα μπορεί να είναι ένας ολόκληρος κόσμος παραμύθι.

Γαρδένια χαρτιού με τη μορφή λουλουδιών

Γιρλάντα από λουλούδια χαρτιού

Διακοσμητική χάρτινη γιρλάντα

Μοντέρνες είναι πολύχρωμες πεταλούδες από χαρτί, οι οποίες είναι αρμαθιές σε ένα νήμα και προσαρτημένες σε ένα πολυέλαιο ή οροφή σε οποιοδήποτε βολικό μέρος. Με την παραμικρή αναπνοή, αρχίζουν να κυματίζουν, γεμίζοντας τη γύρω περιοχή με ζεστασιά από την άνοιξη και χαρίζοντας σε όλους χαμόγελο.

Η πιο συνήθης επιλογή είναι ένα σκάφος με σημαίες. Τα στερεά ουδέτερα προϊόντα χρώματος είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση. Με σχέδια και μοτίβα διαφόρων θεμάτων, κατασκευάζονται σημαίες:

 • Ευτυχισμένο το Νέο Έτος;
 • Μέχρι τις 8 Μαρτίου ή 23 Φεβρουαρίου.
 • Για το γάμο και την επέτειο.

Για όσους δεν ξέρουν πώς να φτιάξουν μια γιρλάντα χαρτιού, αρκεί να μελετήσουμε αρκετούς τρόπους για να καταλάβουμε τη διαδικασία κατασκευής χειροτεχνίας.

Παιδική χάρτινη γιρλάντα

Γιρλάντα χαρτιού εθνικού στυλ

Γιρλάντα χαρτιού με φιγούρες

Πώς να φτιάξετε γιρλάντες μόνοι σας;

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει να αποθηκεύσετε τα σωστά υλικά και εργαλεία. Για να δημιουργήσετε μια γιρλάντα με σημαίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • χρώμα και λευκό χαρτί λεπτό χαρτόνι?
 • κυματοειδή φύλλα σε κυλίνδρους.

Θα χρειαστείτε είδη γραφείου - ένα χάρακα, ένα μολύβι, ένα τετράγωνο, καθώς και χαρτικά - ψαλίδια, καρφίτσες, συρραπτικό και ένα κολλητικό θερμικό όπλο. Όλα τα κατασκευασμένα αντικείμενα πρέπει να είναι στερεωμένα σε ταινία, ισχυρό νήμα ή γραμμή αλιείας.

Ροζ χαρτί γιρλάντα

Γκαρλάντα με τριαντάφυλλα από χαρτί

Γαρδένια καρδιές χαρτιού

Μόνο μια γιρλάντα από κυματοειδές χαρτί δεν χρειάζεται βάση από νήμα. Αυτό γίνεται πολύ απλά και γρήγορα:

 1. ένα ρολό λαμβάνεται και κόβεται σε λωρίδες πλάτους 6 έως 15 cm (αλλά όχι ομοιόμορφα, αλλά τοξωτά).
 2. σε κάθε ταινία και στις δύο πλευρές γίνονται συχνές τομές με βάθος 2-4 cm.
 3. ο κύλινδρος ξετυλίγεται και η μία άκρη πρέπει να είναι στριμωγμένη και η δεύτερη πρέπει να κρατιέται για να κάνει μια σπείρα. Και τώρα, η κομψή ανοιξιάτικη γιρλάντα είναι έτοιμη, μπορεί να κρεμαστεί σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και να διακοσμήσει άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο.

Γιρλάντα από μπάλες χαρτιού

Φωτεινή γιρλάντα χαρτιού

Διακόσμηση χαρτιού

Οι χειροτεχνίες φαίνονται πρωτότυπες. Η χρήση κρηπίδων ενθουσιάζει τη φαντασία και υπάρχουν πολλές επιλογές για την εφαρμογή - μπορεί να είναι φακοί, μεγάλοι και μικροί δακτύλιοι, λαμπερές πολύχρωμες λωρίδες, αλυσίδες και γεωμετρικά σχήματα (τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβοι), λουλούδια. Οι αλυσίδες μπορούν να συναρμολογηθούν από:

 • δακτυλίους
 • σγουρά στοιχεία?
 • συνδέσεις διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.

Για να δημιουργήσετε μια αλυσίδα πρέπει να κάνετε μοτίβα, τότε το κόσμημα θα φαίνεται καθαρό. Όμως, το υπέροχο κυματοειδές κουτάλι θα εμφανιστεί αν βιδώσετε μια φαρδιά σπειροειδή ταινία στο νήμα και σηκώστε το.
Κάνοντας χάρτινες γιρλάντες με τα χέρια σας είναι διασκεδαστική, αστεία και ενδιαφέρουσα.

Χαρτί με σημαίες

Κυματοειδές χαρτί Garland

Γυρσοδεψία

Γιρλάντες από άλλα υλικά ως διακόσμηση για το εσωτερικό

Για την κατασκευή τρισδιάστατων μορφών θα χρειαστείτε:

 • υφάσματα ή κουρέλια.
 • μάλλινα και νάιλον νήματα.
 • βαμβακερό μαλλί ή συνθετικό οινοποιείο.

Γιρλάντες των πομπών διακοσμούν το εσωτερικό του μπάνιου, κρεβατοκάμαρα και φυτώριο. Τα προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν σε κατακόρυφη ή οριζόντια θέση ανάλογα με το ποια θέλετε να έχετε το τελικό αποτέλεσμα. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μαλακά μπαλόνια από βαμβάκι ή sintepon. Τα στρογγυλά στοιχεία στις παλάμες σχηματίζονται με περιστροφικές κινήσεις, μετά από τις οποίες σφίγγονται στο νήμα με τη βοήθεια μιας μεγάλης «τσιγγάνικης» βελόνας. Μπορείτε να τους δώσετε τη φωτεινότητα και την πρωτοτυπία με τη βοήθεια κουτιών σπρέι βαφής. Οι χειροτεχνίες για χριστουγεννιάτικα δέντρα καλύπτονται καλύτερα με χρώματα με μαργαριταρένια και φθορίζοντα αποτελέσματα.

Γιρλάντα από φύλλα χαρτιού

Ναυτικό χαρτί γιρλάντα στυλ

Χαρτί γιρλάντας της Πρωτοχρονιάς

Μοναδική είναι η γιρλάντα των φύλλων. Αυτό το σκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό στοιχείο. Διαφορετικά φύλλα (κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο) σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εκπληκτικές συνθέσεις και να συμπληρώνετε με γούστο το εσωτερικό. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνεις μια μπάλα από φύλλα σφενδάμου. Η τέχνη τέτοιων σφαιρών θα φανεί πανέμορφη στην κουζίνα, στο παιδικό δωμάτιο, στο μπαλκόνι, στο καλοκαιρινό κιόσκι ή στη βεράντα.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό και χαμηλό, τότε τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι αρμαθιές σε μια γραμμή αλιείας ή το νήμα πρέπει να κρεμαστούν κάτω, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετηθούν οριζόντια.

Ογκομετρική χάρτινη γιρλάντα

Φόρεμα χαρτιού φθινοπώρου

Χειροποίητο χαρτί γιρλάντας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μια γιρλάντα από έγχρωμο χαρτί έχει ορισμένα πλεονεκτήματα - αυτό είναι ένα πρωτότυπο σκάφος:

 • επιτρέποντάς σας να αναπτύξετε τη φαντασία και τη δυνατότητα δημιουργίας με τα χέρια σας.
 • ενώνοντας τα παιδιά και τους ενήλικες γύρω από τον εαυτό του.
 • κατάλληλο για διακοπές.

Δεν αρκεί να γνωρίζετε πώς να φτιάξετε μια γιρλάντα από κυματοειδές χαρτί, πρέπει να διπλώσετε προϊόντα και να τα αποθηκεύσετε σωστά. Οι χαρτοβιοτεχνίες είναι βραχύβιες, έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικές στη μηχανική καταπόνηση, πρέπει να χρησιμοποιούνται ποιότητα και παχύ χαρτί. Η ακριβής αποθήκευση θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε χειροτεχνίες περισσότερες από μία εποχές.

Χαρτί γιρλάντα σε μορφή πομπών

Γαρδένια χαρτιού για τις διακοπές

Γιρλάντα πολύχρωμου χαρτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)