Επιλογές διαδρόμου για στενό διάδρομο (21 φωτογραφίες)

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων συνήθως γεμίζουν το διάδρομο με ογκώδη χαρακτηριστικά επίπλων. Και αυτό είναι το κύριο λάθος, δεδομένου ότι κατά την εγκατάσταση επίπλων τυποποιημένων μεγεθών σε ένα στενό δωμάτιο, δεν αφήνουν ελεύθερο χώρο. Επιπλέον, το περιβάλλον είναι καταπιεστικό, και μερικές φορές καταθλιπτικό. Πώς να διακοσμήσετε σωστά το εσωτερικό του διαδρόμου και ποια έπιπλα πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Αυτό το ζήτημα παραμένει σημαντικό για πολλά άτομα που είναι ιδιοκτήτες διαμερίσματος με στενό και μεγάλο διάδρομο.

Αίθουσα εισόδου λευκασμένη βελανιδιά για στενό διάδρομο

Κλασικό διάδρομο εισόδου για στενό διάδρομο

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικών επίπλων για στενό διάδρομο

Το κύριο πράγμα είναι να βρεθεί η σωστή λύση κατά το σχεδιασμό ενός μακρύ στενό διάδρομο, το οποίο όχι μόνο θα ταιριάζει με όλα τα απαραίτητα έπιπλα σε μια μικρή περιοχή, αλλά θα βοηθήσει επίσης να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Για να γίνει αυτό είναι αρκετά προβληματική, αλλά αρκετά πραγματική.

Ξύλινο διάδρομο για στενό διάδρομο

Η βέλτιστη έξοδος είναι ένας διάδρομος για ένα στενό διάδρομο, κατασκευασμένο με το δικό του χέρι, το οποίο θα συμμορφώνεται πλήρως με τα αιτήματα του ιδιοκτήτη, το σχεδιασμό, το χρώμα και τις κατασκευαστικές του λύσεις. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να είναι χαρακτηριστικά που γίνονται σύμφωνα με το δικό σας σχέδιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών που θα αναπτύξουν ένα μοντέλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του. Κατά την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μέγιστη λειτουργικότητα του χαρακτηριστικού επίπλων.

Ένα σύγχρονο διάδρομο για ένα μακρύ και στενό διάδρομο πρέπει αναγκαστικά να είναι μοντέρνο, όμορφο, σύμφωνο με το ύφος του περιβάλλοντος. Τα αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα στο εσωτερικό ή να είναι ακριβώς το αντίθετο. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων θα σας επιτρέψει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο και να μην παραβιάσετε τη λειτουργικότητά του, οπότε θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το πώς το χρώμα των επίπλων μπορεί να επηρεάσει την οργάνωση του χώρου.

Διάδρομος για ένα στενό διάδρομο στο σπίτι

Αίθουσα εισόδου δρυς για στενό διάδρομο

Χωριό για στενό διάδρομο

Επιλογή χρωμάτων διαδρόμου

Η σωστή χρήση του χρωματικού σχήματος ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για την προσαρμογή του χώρου, που σας επιτρέπει να κάνετε το εσωτερικό όχι μόνο ελκυστικό αλλά και όσο το δυνατόν πιο άνετο.

Είναι καλύτερο να συνδυάσετε διαφορετικούς τόνους που δεν μειώνουν, αλλά επεκτείνετε το δωμάτιο. Τα όρια του διαδρόμου αυξάνονται οπτικά λόγω των ελαφρών και δροσερών αποχρώσεων, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις ιδιότητες των επίπλων σε ένα τέτοιο κλειδί. Στην περίπτωση αυτή, οι τοίχοι μπορούν να είναι ίδιοι ή ένας ή περισσότεροι ήχοι πιο σκούροι.

Εάν θέλετε να κάνετε το διάδρομο φωτεινό, πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσετε την κύρια παλέτα με τα ένθετα φωτός που θα συνδυαστούν. Για παράδειγμα:

 • το κόκκινο χρώμα των τειχών είναι σε τέλεια αρμονία με τα έπιπλα σε ροζ, λευκό και κρέμα?
 • μπλε με μπλε?
 • πράσινο με ανοιχτό πράσινο.
 • καφέ ή πορτοκαλί με μπεζ και γαλακτώδες.

Επιλέγοντας ένα φωτεινό διάδρομο για ένα στενό διάδρομο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον εσωτερικό, το οποίο από το ίδιο το κατώφλι θα ευχαριστήσει το βλέμμα και θα χαρεί με την ασυνήθιστη σχεδιαστική του απόφαση.

Δεν χρειάζεται μόνο να επιλέξετε το σωστό έπιπλο από το χρώμα, πρέπει να βρίσκεται σωστά σε ένα στενό δωμάτιο.

Πίνακας κονσόλας για στενό διάδρομο

Αίθουσα εισόδου με ντουλάπα για στενό διάδρομο

Αίθουσα εισόδου με πάγκο για στενό διάδρομο

Λύσεις κατασκευής και σχεδίασης

Επιλέγοντας ένα διάδρομο σε ένα στενό διάδρομο, πρέπει να αποφασίσετε για τις βέλτιστες παραμέτρους των μοντέλων.Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να μετρηθεί η επικράτεια όπου θα εγκατασταθούν τα έπιπλα. Αυτό θα πρέπει να είναι μια παραλλαγή του μινιμαλισμού, η οποία έχει σχεδιαστεί για μια μικρή περιοχή του δωματίου, αλλά ταυτόχρονα, τα χαρακτηριστικά δεν χάνουν τη λειτουργικότητά τους.

Ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο είναι ένα αρθρωτό σχέδιο, με το οποίο επιλύονται ταυτόχρονα αρκετά προβλήματα:

 • Στα συρτάρια υπάρχει αρκετός αριθμός αντικειμένων, υπάρχει χώρος για εξωτερικά ενδύματα, παπούτσια και άλλα μικρά πράγματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με το πώς να τα κρύβονται από αδιάκριτα μάτια.
 • Τα χαρακτηριστικά ενός σπονδυλωτού τύπου καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο σε σύγκριση με τα τυποποιημένα γραφεία.
 • Το δωμάτιο παίρνει μια καθαρή εμφάνιση, καθώς δεν υπάρχει ακαταστασία.

Το πλεονέκτημα της διαρθρωτικής επιλογής είναι η δυνατότητα να οργανώνετε αντικείμενα κατά την κρίση σας. Μπορούν να βρίσκονται κοντά, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο ή μεμονωμένα, συμπληρώνοντας τις ελεύθερες περιοχές του διαδρόμου.

Είσοδος από μια συστοιχία για ένα στενό διάδρομο

Είσοδος από MDF για στενό διάδρομο

Έπιπλα στενού διαδρόμου

Γωνιακοί διάδρομοι

Οι σχεδιαστές για το σχεδιασμό στενών διαδρόμων χρησιμοποιούν συχνά δομές γωνιακού τύπου. Αυτό το μοντέλο γεμίζει τη γωνία του δωματίου και ο υπόλοιπος χώρος παραμένει ελεύθερος. Τα μεγέθη των χαρακτηριστικών εξαρτώνται από το γωνιακό χώρο, όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο ευρύ θα είναι η είσοδος. Επίσης, πολλά εξαρτώνται από το ίδιο το σχέδιο, επειδή ένα μέρος μπορεί να γεμίσει τη γωνία, και το άλλο, δίπλα, μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος του τοίχου. Αυτά τα μοντέλα επιτρέπουν τη μέγιστη χρήση της περιοχής του δωματίου και παρέχουν την αποθήκευση μεγάλου αριθμού αντικειμένων, ρούχων και παπουτσιών, για τα οποία μπορείτε να πάρετε ορισμένα κιβώτια, διαμερίσματα και ράφια.

Οι αίθουσες εισόδου είναι κομψές και μοντέρνες. Τέτοιες ιδιότητες επίπλων γίνονται για παραγγελία για συγκεκριμένα μεγέθη δωματίων. Το χαρακτηριστικό έπιπλο συνδυάζεται αρμονικά με το περιβάλλον και έχει ελκυστική εμφάνιση. Το σετ που αποτελείται από ένα γωνιακό κιβώτιο και μια συνηθισμένη ξύλινη ή μεταλλική κρεμάστρα με γάντζους φαίνεται εντυπωσιακή. Μια άλλη επιλογή για την αρχική λύση είναι ένας συνδυασμός με κάτι.

Συρόμενη ντουλάπα για ένα στενό διάδρομο

Για ένα στενό και μεγάλο δωμάτιο, μια συρόμενη ντουλάπα είναι κατάλληλη, η οποία είναι απλά ιδανική σε αυτή την περίπτωση. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του δημιουργούν μέγιστη ευκολία χρήσης - οι πόρτες ολισθαίνοντος τύπου ανοίγουν εύκολα και παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση σε συρτάρια, ράφια και κρεμάστρες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τέτοια έπιπλα, ώστε να μπορείτε πάντα να επιλέξετε το καταλληλότερο μοντέλο σύμφωνα με τις παραμέτρους και το σχεδιασμό. Το μήκος και το ύψος του θαλάμου καθορίζουν τον αριθμό των διαμερισμάτων με ράφια και συρτάρια. Βασικά, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό επίπλων καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου ή του συνόλου. Το ύψος του θαλάμου καθορίζεται από το ύψος του ίδιου του δωματίου - τα φύλλα των θυρών βρίσκονται ανάμεσα στο πάτωμα και στην οροφή.

Art Nouveau είσοδος για στενό διάδρομο

Καμπίνα παπουτσιών για στενό διάδρομο

Διάδρομος καρυδιάς για στενό διάδρομο

Ένα διαμέρισμα για ένα στενό διάδρομο όχι μόνο εξοικονομεί χώρο, αλλά έχει και καλή ευρυχωρία. Το ντουλάπι χωρίζεται σε διάφορα διαμερίσματα για κάθε τύπο ρούχων, παπουτσιών, διάφορα είδη και αξεσουάρ (καπέλα, κασκόλ, γάντια, τσάντες, ομπρέλες). Παρά το μικρό βάθος του χαρακτηριστικού - αυτό είναι ένα από τα πιο πρακτικά και βολικά σχέδια που ταιριάζει απόλυτα στον περιβάλλοντα χώρο και είναι ιδανικό για στενούς διαδρόμους. Κατά κανόνα, ένα τέτοιο μοντέλο καταλαμβάνει έναν τοίχο ή μια θέση.

Η συρόμενη ντουλάπα με πόρτες με καθρέφτες σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το χώρο του δωματίου.

Αίθουσα εισόδου με ντουλάπα για στενό διάδρομο

Διάδρομο στενού διαδρόμου

Αίθουσα εισόδου με βάθρο για στενό διάδρομο

Σωστή διάταξη αντικειμένων σε στενό διάδρομο

Για ένα μικρό διάδρομο, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη θέση του διαδρόμου και όσο το δυνατόν περισσότερο να απελευθερώσετε την περιοχή από περιττά αντικείμενα. Μόνο ο προκαταρκτικός σχεδιασμός του χαρακτηριστικού επίπλων για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο θα του επιτρέψει να τοποθετηθεί σωστά και να δημιουργήσει ένα όμορφο εσωτερικό. Μόνο στενοί διάδρομοι μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό διάδρομο. Το βέλτιστο βάθος των ντουλαπιών που βρίσκονται κατά μήκος του τοίχου είναι έως και 30 cm.

Μόνο μοντέλα χαρακτηριστικών επίπλων της κατηγορίας μίνι είναι ιδιοκτήτες συμπαγών μεγεθών και μπορούν να εγκατασταθούν σε πολύ στενούς διαδρόμους. Είναι σκόπιμο να παραγγείλετε από ειδικούς την κατασκευή διαδρόμων για τον διάδρομο του Χρουστσόφ. Δεδομένου ότι αυτά τα διαμερίσματα έχουν ένα χαρακτηριστικό - μικρό μέγεθος. Ο πλοίαρχος θα λάβει μετρήσεις, θα λάβει υπόψη όλες τις αποχρώσεις και θα επιλέξει τον σχεδιασμό του διαδρόμου για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Μια μεμονωμένη παραγγελία έχει τα πλεονεκτήματά της - επιπλέον, ράφια, διαμερίσματα, κουτιά θα γίνουν. Μαζί με το ντουλάπι μπορεί να υπάρχει κομοδίνα ή συρταριέρα. Η επιλογή των αντικειμένων επίπλων εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες του πελάτη και τα χαρακτηριστικά του διαδρόμου.

Γωνιακό διάδρομο για στενό διάδρομο

Διάδρομο Wenge για στενό διάδρομο

Διάδρομος με καθρέφτη για στενό διάδρομο

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των στενών διαδρόμων

Τα χαρακτηριστικά των επίπλων για στενούς διαδρόμους έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ένα σωστά επιλεγμένο σετ επίπλων εξαλείφει τα πράγματα και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ιδανικής τάξης.
 • Μια ποικιλία σχεδιαστικών και έγχρωμων λύσεων σας επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα στενό διάδρομο στο ύφος του μοντέρνου μινιμαλισμού, που όχι μόνο δίνει έμφαση στη γεύση του ιδιοκτήτη, αλλά δείχνει πόσο κομψό και μοντέρνο είναι.
 • Καλή χωρητικότητα παρά το μικρό μέγεθος.
 • Ο καθρέφτης ολόκληρου του ύψους του ντουλαπιού εξαλείφει την ανάγκη αγοράς καθρέπτη στο διάδρομο. Πριν βγείτε από το σπίτι, μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας σε όλο το ύψος και να αξιολογήσετε την εμφάνιση.

Όταν παραγγέλνετε διάδρομους σε διάδρομο μικρού μεγέθους, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς το μικρό βάθος του ντουλαπιού μειώνει το κόστος.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά κενά στους στενούς διαδρόμους, αλλά όλα αυτά είναι επιλύσιμα και με μια αρμόδια προσέγγιση, αυτό το αρνητικό σημείο γίνεται θετικό. Δεν είναι όλα τα δωμάτια διακοσμημένα με χαρακτηριστικά στενής επίπλωσης, δεδομένου ότι εναρμονίζονται αρμονικά μόνο σε μεγάλους και όχι ευρείς διαδρόμους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο γραφείου στο Διαδίκτυο, όπου παρουσιάζεται μια τεράστια ποικιλία συρόμενων ντουλαπιών, γωνιακών ντουλαπιών, ράφια για παπούτσια, κρεμάστρες, νυχτερινά κέντρα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)