Πλακάκια πορσελάνης στο διάδρομο: χαρακτηριστικά πέτρα, πλεονεκτήματα, υφές (28 φωτογραφίες)

Κατά την επιλογή υλικών τελικής επεξεργασίας για μια αίθουσα υποδοχής, πρέπει πρώτα να δοθεί προσοχή στην ποιότητα και την αξιοπιστία. Αν δεν ξέρετε πώς να τελειώσετε το πάτωμα, τότε ρίξτε μια ματιά στα μοντέλα της πορσελάνης. Αυτό το υλικό τελειώματος θα σας εκπλήξει με την αξιοπιστία, την άριστη ποιότητα και την ακριβή, ευγενή εμφάνιση.

Λευκά πλακάκια πορσελάνης στο διάδρομο

Κεραμίδι πορσελάνης στο διάδρομο

Τι είναι το κεραμίδι από πορσελάνη;

Κεραμικά από πορσελάνη αναφέρονται σε έναν ορισμένο τύπο τεχνητής πέτρας, η οποία κατασκευάζεται από τέτοιες πρώτες ύλες όπως η χαλαζιακή άμμος, ο πηλός, ο καολίνης, οι άστριοι, οι πεγκματίτες, το νερό. Το υλικό παράγεται με πίεση και υψηλή πυροδότηση. Τα προϊόντα πορσελάνης χρησιμοποιούνται κυρίως ως πλακάκια δαπέδου τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο.

Ασπρόμαυρο κεραμίδι από πορσελάνη στο διάδρομο

Πλακάκια από πορσελάνη στο διάδρομο σε κλασικό στυλ

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι κατασκευαστές μπορούν εύκολα να δώσουν σε μια τεχνητή πέτρα οποιαδήποτε υφή. Το υλικό μπορεί να μιμηθεί τέλεια φυσική πέτρα ή ξύλο. Σήμερα αγοραστής προσφέρονται πολλές αποχρώσεις, παλέτες χρωμάτων που είναι εύκολο να πάρει για ένα συγκεκριμένο στυλ σχεδιασμό.

Το τεχνητό πέτρινο δάπεδο είναι μια πρακτική και αξιόπιστη επιλογή για ένα διάδρομο σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα. Κεραμίδι πορσελάνης στο διάδρομο θα φανεί εντυπωσιακό, ευγενής. Μπορείτε να τα συμπληρώσετε με οποιοδήποτε εσωτερικό, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό του.

Πλακάκια πορσελάνης διαγώνια στο διάδρομο

Λευκά πλακάκια πορσελάνης στο εσωτερικό του σπιτιού

Πλακάκια κεραμικής από πορσελάνη

Πώς να επιλέξετε κεραμίδια από πορσελάνη για το διάδρομο;

Πλακάκια πορσελάνης ξεπερνά τα κεραμικά και πλακάκια στις τεχνικές και λειτουργικές ιδιότητες. Όλα αυτά οφείλονται σε ειδικό εμποτισμό και εξαιρετικά ανθεκτικό χρώμα, εξ ου και η αντοχή των κεραμικών προϊόντων. Παρ 'όλα αυτά, κατά την επιλογή των προϊόντων, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και προσεκτικοί.

Πριν από την αγορά, δώστε προσοχή στην ακεραιότητα του κεραμιδιού, δεν πρέπει να χαλαρώνετε ή να γρατζουνίζετε. Το χρώμα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα, χωρίς ραβδώσεις. Η εικόνα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Κατά κανόνα, πολλοί εμπιστεύονται εκείνους τους κατασκευαστές που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια.

Πλακάκι από πορσελάνη με γεωμετρικό σχέδιο στο διάδρομο

Γυαλιστερό πλακίδιο πορσελάνης στο διάδρομο

Κεραμίδια από πορσελάνη σε διάδρομο

Κατά την επιλογή κεραμιδιών πορσελάνης για το πάτωμα στο διάδρομο, αποφασίστε για τον ακριβή αριθμό των πλακιδίων. Κατά τον υπολογισμό της ποσότητας υλικού τελικής επεξεργασίας, λαμβάνεται υπόψη η επιφάνεια δαπέδου, το μήκος και το πλάτος ενός κεραμιδιού. Κατά κανόνα, το λαμβανόμενο ποσό στρογγυλοποιείται στην υψηλότερη τιμή. Για να υπολογίσετε την ακριβή ποσότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα στο διαδίκτυο.

Πλακάκια από πορσελάνη στο διάδρομο

Πλακάκια πορσελάνης: τα κύρια πλεονεκτήματα

Το κεραμίδι πορσελάνης επιλέγεται για να τελειώσει το δάπεδο του διαδρόμου πιο συχνά από τα κεραμικά και πλακάκια, τα οποία είναι πολύ κατώτερα σε ισχύ. Αυτά τα μοντέλα είναι πιο κατάλληλα για το σχεδιασμό ενός μπάνιου και τουαλέτας. Στο διάδρομο είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά υλικό φινιρίσματος. Ο πλούτος των χρωμάτων και των υφασμάτων θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ακριβώς την επιλογή που θα είναι κατάλληλη για να συνδυαστεί με διακόσμηση τοίχων και έπιπλα.

Κεραμίδι πορσελάνης στο διάδρομο

Πλάκες κεραμίδι από πορσελάνη παγωμένο στο διάδρομο

Κάθε τύπος κεραμιδιού έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Μιλώντας για πορσελάνη από κεραμικά υλικά, τα πλεονεκτήματά του πρέπει να σημειωθούν:

 • προϊόντα υψηλής ποιότητας λόγω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών στην παραγωγή ·
 • φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση των συστατικών που υπάρχουν στη σύνθεση του κεραμιδιού.
 • αυξημένη αντοχή στη φθορά - ταιριάζει απόλυτα στα μηχανικά και στατικά φορτία, δεν φοβάται τις χημικές και θερμικές επιδράσεις, την υπεριώδη ακτινοβολία,
 • χαμηλή απορρόφηση υγρασίας.
 • δεν φοβόμαστε τη φωτιά.
 • αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, έχει ιδιότητες ανθεκτικές στον παγετό, έτσι ώστε το υλικό επιλέγεται συχνά για το δρόμο.
 • αυξημένη σκληρότητα και αξιοπιστία, έτσι ώστε τα πλακίδια, γρατζουνιές και άλλα ελαττώματα να μην σχηματίζονται στο πλακίδιο.
 • κατάλληλη για ενδοδαπέδια θέρμανση.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής - η πορσελάνη μπορεί να διαρκέσει με ασφάλεια πάνω από 20-30 χρόνια και ταυτόχρονα να διατηρήσει την παρθένα εμφάνισή της.
 • πρακτικότητα - το κεραμίδι είναι εξαιρετικό και εύκολο να καθαριστεί, είναι πολύ απλό να αφαιρεθεί κάθε βρωμιά από αυτό.
 • μια πλούσια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων.
 • ευρεία επιλογή των υφασμάτων.

Στο διάδρομο, το κεραμίδι από πορσελάνη φαίνεται κομψό και εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται ειδικά για αυτούς τους χώρους, επειδή μπορεί να αντέξει τα πιο διαφορετικά φορτία και χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στη φθορά. Ακόμη και με ισχυρές επιπτώσεις, το κεραμίδι παραμένει επίπεδο, δεν σχηματίζει μάρκες.

Μικρά πλακάκια πορσελάνης στο εσωτερικό του διαδρόμου

Πλακάκια από πορσελάνη στο διάδρομο σε μοντέρνο στυλ

Τι είδους υπάρχουν;

Αν επιλέξετε ένα πάτωμα από ένα κεραμίδι, τότε για να αρχίσετε να αποφασίσετε για τον τύπο του κεραμικού υλικού γρανίτη. Σήμερα, διακρίνονται οι ακόλουθες επιλογές:

 • ματ?
 • γυαλισμένο?
 • δομημένη;
 • γυαλισμένο?
 • δύο στρώσεων κ.λπ.

Κάθε επιλογή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, καθώς και μια συγκεκριμένη υφή. Τα μοντέλα κατασκευάζονται σύμφωνα με ορισμένες τεχνολογίες, οι οποίες επιτρέπουν να δίνουν στο υλικό τελικής επεξεργασίας όχι μόνο αυξημένη αντοχή, αλλά και κάποια σκιά, υπερχείλιση, λάμψη.

Μαρμάρινα πλακάκια από πορσελάνη στο διάδρομο

Στιλβωμένα κεραμίδια από πορσελάνη

Πλακάκια πορσελάνης στο εσωτερικό του διαδρόμου

Πλακάκια πορσελάνης στο πάτωμα στο διάδρομο έχουν επίσης μια διαφορετική υφή. Για παράδειγμα, ματ, γυαλισμένα ή γυαλισμένα μοντέλα μπορεί να είναι απλά ή με μοτίβο, μοτίβο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης προϊόντα με γυαλιστερή γυαλάδα. Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα πλακάκι με απομίμηση, για παράδειγμα, ξύλο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια τζάμια ή δομημένη επιλογή. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι ότι έχουν ένα ανώτατο αντιολισθητικό στρώμα. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ένα κεραμίδι για την είσοδο, αλλά είναι γνωστό ότι είναι μάλλον ολισθηρό, έτσι σε σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά είναι προτιμότερο να μην επιλέξετε τέτοιου είδους φινιρίσματος για το πάτωμα.

Πλακάκι από πορσελάνη στο εσωτερικό της Προβηγκίας

Γκρίζο κεραμίδι από πορσελάνη

Μια πρακτική και αξιόπιστη επιλογή είναι ένα κεραμικό δάπεδο γρανίτη κάτω από ένα δέντρο. Φαίνεται ευγενής, συγκρατημένος, ενώ τέλεια μιμείται φυσικό υλικό. Χάρη στην ειδική επεξεργασία, η υφή του πλακιδίου αποκτά δομή ξύλου. Τέτοια μοντέλα δεν είναι λιγότερο ανθεκτικά, εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ με την πάροδο του χρόνου δεν ξεθωριάζουν, δεν χάνουν χρώμα.

Ποιο εσωτερικό είναι κατάλληλο πλακάκι πορσελάνης;

Τα δάπεδα πλακιδίων πορσελάνης θα αποτελέσουν ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα στο εσωτερικό του διαδρόμου ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Αυτό το υλικό φινιρίσματος συνδυάζεται με οποιαδήποτε διακόσμηση επίπλων, τοίχου και οροφής. Η τεχνητή πέτρα είναι πάντα σχετική και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για το σχεδιασμό του δαπέδου στο διάδρομο. Πρώτα απ 'όλα, επιλέγεται για ένα κλασικό εσωτερικό, καθώς πηγαίνει καλά με έπιπλα από ξύλο.

Πλακάκια δαπέδου από κεραμοσκεπή από πορσελάνη

Εξάγωνο κεραμίδι από πορσελάνη στο διάδρομο

Το πορσελάνινο κεραμίδι επιλέγεται επίσης ως επιλογή δαπέδου για μοντέρνο σχεδιασμό. Ένα διαφορετικό μοτίβο, η αφαίρεση των κεραμιδιών θα συμπληρώσει το εσωτερικό, φτιαγμένο με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας, του μοντέρνου, του μινιμαλισμού, του σοφίτα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τον τοίχο με πλακάκια, για παράδειγμα, στο κάτω μέρος, έτσι ώστε η θέα να είναι πιο ολιστική και πλήρης. Για να σχεδιάσετε ένα μοντέρνο σχέδιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κεραμίδι απολύτως οποιουδήποτε σκιά. Εάν είστε δημιουργικός άνθρωπος, δεν είναι απαραίτητο να σταθώτε σε ουδέτερους τόνους. Οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλά φωτεινά χρώματα που θα δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.

Πλακάκι από πορσελάνη από τερακότα στο διάδρομο

Πλακάκια δαπέδου από πορσελάνη

Πώς να φροντίσετε τα κεραμικά από πορσελάνη;

Εάν επιλέξετε κεραμίδια από πορσελάνη για τα δάπεδα στο διάδρομο, τότε φροντίστε να μάθετε τα χαρακτηριστικά της φροντίδας για αυτό. Κατά κανόνα, οποιοδήποτε πλακίδιο είναι πρακτικό, είναι εύκολο να καθαριστεί, είναι εύκολο να αφαιρεθεί βρωμιά, σκόνη και άλλες ακαθαρσίες από αυτό. Για πλύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο νερό, εάν θέλετε με την προσθήκη απορρυπαντικού. Το δάπεδο απολύτως αντέχει χημικά αποτελέσματα, έτσι δεν φοβάται τα αλκάλια, τα οξέα.

Πλακάκι από πορσελάνη με ένθετα στο πάτωμα του διαδρόμου

Επιχρυσωμένο πλακίδιο πορσελάνης στο διάδρομο

Παρακαλείσθε επίσης να σημειώσετε ότι η τοποθέτηση πορσελάνης από κεραμοσκεπή είναι η καλύτερη εμπιστοσύνη των επαγγελματιών. Μόνο η κατάλληλη φινίρισμα του δαπέδου σύμφωνα με όλα τα πρότυπα θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του υλικού τελικής επεξεργασίας. Μετά την επαγγελματική τοποθέτηση, το κεραμίδι φαίνεται πιο όμορφο, τακτοποιημένο, εντυπωσιακό, ειδικά αν μιλάμε για μοντέλα με μοτίβο ή μοτίβο, όπου θα πρέπει να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη σειρά.

Μπεζ πλακάκια από πορσελάνη στο διάδρομο

Πρέπει να επιλέξω κεραμίδια από πορσελάνη στο διάδρομο; Φυσικά αξίζει τον κόπο αν θέλετε να δείτε ένα πάτωμα στο σπίτι σας που θα σας κρατήσει για πολλά χρόνια. Μια ποικιλία από αποχρώσεις και υφές θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ακριβώς την επιλογή που θα γίνει όχι μόνο μια διακόσμηση του διαδρόμου, αλλά και ένα αντικείμενο της υπερηφάνειας σας μπροστά από τους επισκέπτες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)