Χρώματα στο εσωτερικό του διαδρόμου - ολόκληρη η παλέτα και οι δυνατότητές της (60 φωτογραφίες)

Δεν είναι μυστικό ότι ο διάδρομος δεν είναι μόνο μια σύνδεση μεταξύ των δωματίων, αλλά και ένας πλήρης χώρος, όπως το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό στο διαμέρισμά σας. Γι 'αυτό δεν πρέπει να παραμελείτε τον ποιοτικό σχεδιασμό του διαδρόμου, ο οποίος απαιτεί την εφαρμογή των ίδιων κανόνων όπως στην περίπτωση άλλων χώρων. Μια από τις σημαντικές πτυχές που πολλοί προτιμούν να μην δίνουν σημασία είναι η επιλογή του χρώματος στο εσωτερικό του διαδρόμου. Η σωστή χρήση της παλέτας χρωμάτων σας επιτρέπει να ελέγχετε το χώρο και το βάθος του δωματίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν ο διάδρομος σας δεν είναι αρκετά διαφορετικός τετραγωνικά μέτρα.

Έγχρωμες προθέσεις στο εσωτερικό του διαδρόμου

Archway στο διάδρομο

Μπεζ χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Λευκό χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Σκυρόδεμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Σκούρο τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Ας δούμε λοιπόν όλες τις πιθανές λύσεις χρώματος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του διαδρόμου. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε μια όμορφη και αισθητική επιλογή που συνδυάζεται με το συνολικό εσωτερικό του διαμερίσματος, αλλά και να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, επειδή είναι η είσοδος και ο διάδρομος που είναι οι χώροι όπου ξεκινά το διαμέρισμά σας και πρέπει να ορίσετε τον τόνο για όλα τα επόμενα σχέδια.

Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Κλασικό εσωτερικό διάδρομο

Floral μοτίβο στο εσωτερικό του διαδρόμου

Λουλούδια στο εσωτερικό του διαδρόμου

Διακόσμηση διαδρόμου

Γενικός σχεδιασμός του διαδρόμου

Όταν δημιουργείτε ένα καλό και αρμονικό εσωτερικό, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρησιμοποιούμενο χρώμα. Μετά από όλα, η διάθεση που θα λάβει ένα άτομο κατά την είσοδό σας στο διαμέρισμά σας εξαρτάται από την επιλογή του χρώματος. Καταρχήν, η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους:

  1. Το ύφος του δωματίου. Όχι κάθε στυλ επιτρέπει την ελεύθερη χρήση των χρωμάτων. Ένα ιδανικό παράδειγμα αυτού θα ήταν ένα κλασικό ύφος στο οποίο τα φωτεινά και όξινα χρώματα είναι απλά εκτός τόπου.
  2. Επιλεγμένα υλικά διακόσμησης. Εδώ, επίσης, εντοπίζεται η άμεση εξάρτηση, όπως στην προηγούμενη περίπτωση. Εάν διακοσμήσετε το διάδρομό σας με φυσικό ξύλο, θα είναι απλώς παράλογο να χρησιμοποιήσετε μωβ. Ωστόσο, στην περίπτωση της χρήσης πάνελ, το σχέδιο χρώματος θα είναι πολύ ευρύτερο.
  3. Το μέγεθος του δωματίου. Όχι σε όλους τους διαδρόμους θα είναι συνετό να χρησιμοποιηθούν σκοτεινές αποχρώσεις. Αυτά περιορίζουν οπτικά το δωμάτιο, το οποίο στην περίπτωση των μικρών διαδρόμων θα είναι αρκετά αρνητικός παράγοντας.

Με γνώμονα αυτούς τους τρεις κανόνες, μπορείτε να επιλέξετε τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων για το διάδρομό σας, που θα δημιουργήσει την απαραίτητη διάθεση στο δωμάτιο με το οποίο αρχίζει το σπίτι σας.

Δέντρο στο εσωτερικό του διαδρόμου

Το εσωτερικό ενός μεγάλου διαδρόμου

Διάδρομος στο σπίτι

Το μονοπάτι στο πάτωμα του διαδρόμου

Η επιλογή του χρώματος αξίζει ιδιαίτερη προσοχή αν έχετε ένα διαμέρισμα στούντιο. Σε τέτοιες αίθουσες υπάρχει μόνο μια αίθουσα εισόδου, η οποία συχνά περνά ομαλά μέσα στο ίδιο το δωμάτιο.

Διοικητικό Συμβούλιο στο εσωτερικό του διαδρόμου

Φωτογραφίες στο εσωτερικό του διαδρόμου

Μπλε γυαλιστερή βαφή στο εσωτερικό του διαδρόμου

Μπλε χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Βιομηχανικό διάδρομο εσωτερικού χώρου

Σχεδιασμός σκηνής του διαδρόμου

Μια αρμονική επιλογή χρώματος στο διάδρομο θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο μια επιλογή αποχρώσεων για επενδύσεις τοίχων, αλλά και ένα συνδυασμό του χρώματος των τοίχων με την παλέτα της οροφής και του δαπέδου. Αν επιτευχθεί ένας ευχάριστος συνδυασμός που δεν ερεθίζει το μάτι, τότε είναι δυνατή μια χαλαρή ατμόσφαιρα που ταιριάζει με τον χαρακτήρα σας.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο γενικός συνδυασμός των χρησιμοποιούμενων χρωμάτων. Θα πρέπει να είναι όχι μόνο αρμονική, αλλά επίσης να απορρίπτεται για περαιτέρω κίνηση γύρω από το διαμέρισμα. Αν χρησιμοποιείτε αποκρουστικές αποχρώσεις, τότε απλά δεν θέλετε να είστε στο διάδρομο.

Εσωτερικό διάδρομο

Εσωτερικό πέτρινο διάδρομο

Χώρος εσωτερικού διαδρόμου στυλ

Εικόνες στο εσωτερικό του διαδρόμου

Χρωματικό σχέδιο για την οροφή στο διάδρομο

Κατά την επιλογή ενός χρώματος για το σχεδιασμό της οροφής, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές σημαντικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, τα κρύα και φωτεινά χρώματα επεκτείνουν οπτικά το χώρο.

Μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις, εκτός από το κλασικό λευκό χρώμα, είναι η χρήση μπλε και τόνων κλίνης. Ένα ανώτατο όριο αυτού του χρώματος φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι πραγματικά είναι. Υψηλά ταβάνια, αντίθετα, απαιτούν τη χρήση σκούρων αποχρώσεων, που μειώνει οπτικά τον χώρο και το καθιστά συμπαγές.

Τοίχος από τούβλα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Καφέ χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Χαλιά στο εσωτερικό του διαδρόμου

Χαλί στο εσωτερικό του διαδρόμου

Βαμμένοι τοίχοι στο εσωτερικό του διαδρόμου

Όροφος στο διάδρομο

Το πάτωμα στο διάδρομο συνιστάται να είναι διακοσμημένο σε φωτεινά χρώματα, το οποίο επίσης αυξάνει οπτικά το χώρο και είναι κατάλληλο για καθαρισμό. Ωστόσο, η επιλογή του χρώματος δεν πρέπει να προέρχεται από στερεότυπες συστάσεις, είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στα μικρά πράγματα που φεύγουν από το εσωτερικό σας.

Όταν χρησιμοποιείτε σκούρες επιλογές για δάπεδα, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Η τέλεια αρμονία ανάμεσα στο σκοτεινό πάτωμα και το υπόλοιπο φωτεινό δωμάτιο γεμίζει το διάδρομο με την άνεσή του και το καθιστά εξαιρετικό ξεκίνημα για τη μετακίνηση σε άλλα δωμάτια.

Κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Εσωτερικός διάδρομος στο διαμέρισμα

Σκάλες στον φωτεινό διάδρομο

Διαδρόμος στυλ σοφίτας

Χρωματικό σχέδιο για τοίχους

Για να δημιουργηθεί μια πλήρη αρμονία, η χρωματική απόχρωση των τοίχων συνιστάται να επιλέγεται με βάση τις αποχρώσεις της οροφής και του δαπέδου. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια σκιά που είναι ελαφρώς πιο σκούρα από την οροφή και ελαφρώς ελαφρύτερη από το πάτωμα.

Οι επιλογές χρωμάτων εξαρτώνται επίσης από το μέγεθος του διαδρόμου σας. Εάν το δωμάτιο είναι στενό, τότε αξίζει να χρησιμοποιείτε ελαφρά χρώματα κοντά στο λευκό, τα οποία θα βοηθήσουν στην οπτική αύξηση του χώρου και την επέκταση της απόστασης μεταξύ των τοίχων. Εάν, αντιθέτως, ο διάδρομος είναι δυσανάλογα μεγάλος, τότε χρησιμοποιήστε τολμηρά συνδυασμούς σκούρου χρώματος.

Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες, αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο να αυξήσει οπτικά το χώρο, αλλά επίσης επηρεάζει θετικά τη χρήση των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων.

Ξεχωριστά, πρέπει να μιλήσετε για τις πόρτες. Βρίσκονται σε οποιονδήποτε διάδρομο και, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η πόρτα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του τοίχου. Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο χρωμάτων για τη διακόσμηση τοίχων, η πόρτα πρέπει να σχεδιαστεί ανάλογα. Εάν έχετε μια ευρεία είσοδο, μπορείτε να επιλέξετε σκοτεινές πόρτες σε σχέση με τη σκιά των τοίχων. Εάν ο διάδρομος είναι μικρός, τότε είναι καλύτερο να μην σπάσει την αρμονία του χώρου και να πάρει τις πόρτες κοντά στον τόνο της διακόσμησης του τοίχου.

Πολυέλαιος στο εσωτερικό του διαδρόμου

Μινιμαλιστικό εσωτερικό διάδρομο στυλ

Εσωτερικό διάδρομο Art Nouveau

Χρώμα μονόχρωμο εσωτερικό διάδρομο

Ταπετσαρία με μοτίβο στο εσωτερικό του διαδρόμου

Επιλογή σκιών για κάθε στυλ

Εάν είστε ένας υποστηρικτής ενός συγκεκριμένου στυλ, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι κάθε μεμονωμένο ύφος χρησιμοποιεί τα δικά του σχέδια χρωμάτων. Κάθε στυλ δεν είναι μόνο η χρήση ορισμένων υλικών διακόσμησης, διακόσμησης και καθολικών αποχρώσεων, αλλά και το δικό του χρωματικό σχήμα.

Χρώματα της Προβηγκίας

Η ίδια η Προβηγκία είναι ένα είδος ρουστίκ στυλ. Προέρχεται από επαρχιακά σπίτια στα νότια της Γαλλίας. Ωστόσο, σήμερα, χρησιμοποιείται πολύ συχνά όχι μόνο για τη διακόσμηση του διαδρόμου, αλλά και για ολόκληρο το διαμέρισμα.

Το χρώμα σε αυτό το στυλ είναι κρίσιμο. Συχνά, παστέλ αποχρώσεις, λευκές, κρέμες, μπεζ, και άλλα ευαίσθητα και χαλαρά χρώματα χρησιμοποιούνται ως το κύριο χρώμα.

Χρώματα πατάτας

Για πρώτη φορά, το στυλ σοφίτας εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια εποχή που, λόγω των υψηλών τιμών των ακινήτων, οι άνθρωποι μετατράπηκαν εργοστασιακές εγκαταστάσεις σε κατοικημένες περιοχές. Σήμερα, αυτό το στυλ είναι αρκετά δημοφιλές, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που αγαπούν την απλότητα και την ευρυχωρία.

Τις περισσότερες φορές σε τέτοια δωμάτια, χρησιμοποιώ ουδέτερα χρώματα - λευκό, γκρι και καφέ. Ωστόσο, οι λάτρεις της πρωτοτυπίας μπορούν να αντικαταστήσουν ένα από αυτά τα τρία χρώματα με μια πιο φωτεινή λύση. Για παράδειγμα, το λευκό αντικαθίσταται συχνά με βιολετί, δίνοντας έτσι στο δωμάτιο μια νέα προοπτική.

Καφέ πάνελ στο εσωτερικό του διαδρόμου

Διαχωριστικό μαύρου γυαλιού στο εσωτερικό του διαδρόμου

Πλακάκι στο εσωτερικό του διαδρόμου

Φωτισμός στο εσωτερικό του διαδρόμου

Art Nouveau Χρώματα

Το αρ νουβό στιλ προήλθε από τον 19ο αιώνα και αντιπροσώπευε ορισμένες ιστορικές απολαύσεις, σήμερα έχει αρκετά ευρύ φάσμα διαφορετικών κλάδων. Ωστόσο, ακόμη και όλες οι σύγχρονες ερμηνείες αυτού του στυλ συνδυάζουν τέλεια τη χάρη που ήταν αρχικά εγγενής σε αυτό.

Χρώμα λύσεις αυτού του στυλ δεν μπορεί να καυχηθεί μια μεγάλη ποικιλία. Μεταξύ των πιο βασικών αποχρώσεων διακρίνονται διάφορες σκοτεινές παραλλαγές φυσικών χρωμάτων. Ένα παράδειγμα αυτού μπορεί να είναι διάφορες αμμώδεις αποχρώσεις, στυλιζαρισμένο ξύλο ή πέτρα. Συχνά, η εικόνα αραιώνεται με χρυσά στοιχεία και λίγο λιγότερο - ασημί ή χάλκινο.

Καθαρό εσωτερικό κομψό διάδρομο

Φωτεινό εσωτερικό του διαδρόμου

Διακοσμητικός διάδρομος οροφής

Ασπρόμαυρο χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου στο ύφος της τεχνολογίας.

Φωτεινό εσωτερικό του διαδρόμου

Vintage χρώματα

Ένα από τα νεώτερα στυλ είναι vintage. Προέρχεται σχετικά πρόσφατα, και η κύρια εστίασή του είναι η σχηματοποίηση δωματίων κάτω των 50-80 ετών του περασμένου αιώνα.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του στυλ είναι ότι δεν έχει αυτή την αυστηρή προσκόλληση σε ένα συγκεκριμένο σύνολο χρωμάτων. Αυτά τα χρόνια, αντίθετα, υπήρχαν πολλές φωτεινές και πολύχρωμες λύσεις. Συνεπώς, σήμερα, με τέτοια στυλιζαρίσματα, επιτρέπεται η χρήση των πιο φωτεινών αποχρώσεων.

Ράφια στο εσωτερικό του διαδρόμου

Ασπρόμαυρη ταινία στο εσωτερικό του διαδρόμου

Εσωτερικό διάδρομο

Προσανατολισμένο σαλόνι εσωτερικού χώρου

Πολύχρωμα πλαίσια στο εσωτερικό του διαδρόμου

Χρωματικές ιδιότητες

Κάθε χρώμα στο εσωτερικό έχει ορισμένες ιδιότητες που επηρεάζουν όχι μόνο την αντίληψη του δωματίου, αλλά και του ίδιου του ατόμου. Ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο κοινό χρώμα - λευκό. Η κύρια ποιότητα της είναι ότι συνδυάζεται τέλεια με άλλα χρώματα σε οποιοδήποτε σχέδιο και εσωτερικό. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται συχνότερα ως πρωτεύον ή συμπληρωματικό χρώμα. Δεδομένου ότι το λευκό χρώμα είναι το ελαφρύτερο, λόγω των ιδιοτήτων των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων που αυξάνουν οπτικά το χώρο, η χρήση του σε μικρούς διαδρόμους θα αποτελέσει προτεραιότητα.

Το μαύρο είναι ακριβώς το αντίθετο από το λευκό. Η χρήση του επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση μεγάλων χώρων. Επιπλέον, από την άποψη της ψυχολογίας, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται ως το κύριο χρώμα. Ως έσχατη λύση, σε ίσα μέρη με λευκό χρώμα. Ωστόσο, είναι μαύρο που εντυπωσιάζει με την απλότητα και την εκλέπτυνσή του την ίδια στιγμή. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται συχνά για να ενσωματώνει πλούσιες και πολυτελείς λύσεις σχεδιασμού.

Εξίσου δημοφιλής είναι το πράσινο χρώμα, το οποίο συνδέεται με τη φύση και τη φρεσκάδα. Επιπλέον, είναι πράσινο που επηρεάζει ευνοϊκά ένα άτομο. Λόγω αυτής της ιδιότητας, συχνά ο διάδρομος είναι διακοσμημένος σε πράσινα χρώματα. Το χρώμα του διαδρόμου θα πρέπει να ευνοεί την περαιτέρω κίνηση γύρω από το διαμέρισμα, και το πράσινο χρώμα αντιμετωπίζει αυτό το καθήκον καλύτερα από άλλα.

Πράσινα φυτά στο εσωτερικό του διαδρόμου

Μαύρο εσωτερικό ρετρό διάδρομο

Έντυπα σε παστέλ χρώματα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Γκρι χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα σχέδια χρωμάτων είναι η χρήση μοβ. Συνδυάζει τόσο τη σοβαρότητα όσο και την ασυνήθιστη συμπεριφορά. Μπορείτε να φτιάξετε το μοβ στο διάδρομο, επειδή το ίδιο το χρώμα είναι πολύ σκοτεινό.

Το ροζ χρώμα, ειδικά οι απαλές αποχρώσεις του, εναρμονίζονται εύκολα με όλα τα ελαφρά και ουδέτερα χρώματα. Λεπτό ροζ χρώμα μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και κορεσμό, για παράδειγμα, στο ασπρόμαυρο ή γκρι εσωτερικό. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κύριο χρώμα, διότι χάρη σε ένα τέτοιο παιχνίδι αντίθεσης, δεν θα ξεχωρίζει πολύ.

Εσωτερικός διάδρομος ενός εξοχικού σπιτιού

Καθρέπτες στο εσωτερικό του διαδρόμου

Γκρι χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου με καθρέφτες

Κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και προκλητικά χρώματα είναι, φυσικά, κόκκινο. Τις περισσότερες φορές, αυτή η σκιά συνδέεται με τον κίνδυνο, γι 'αυτό πρέπει να το χρησιμοποιείτε στο εσωτερικό με εξαιρετική προσοχή. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε το διάδρομο με συνδυασμούς κόκκινου με λευκό ή μαύρο.

Μερικές φορές χρησιμοποιείται στη διακόσμηση του διαδρόμου και στα μπλε χρώματα. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα ανοιχτά χρώματα, το μπλε συνδέεται με το κρύο. Στις άλλες παραμέτρους του, δεν είναι χειρότερο από άλλα χρώματα. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρές ποσότητες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)