Hall σε στυλ Προβηγκίας: μυστικά σχεδιασμού (27 φωτογραφίες)

Η Προβηγκία είναι ένας από τους πιο μαλακούς και άνετους τύπους εσωτερικής διακόσμησης. Παρά την φαινομενική απλότητα, ο σχεδιασμός της Provence απαιτεί σημαντική προσπάθεια και ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο εσωτερικό.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Η είσοδος είναι το πρόσωπο του διαμερίσματος, γιατί η εντύπωση που θα έχουν οι επισκέπτες σχετικά με το υπόλοιπο σπίτι εξαρτάται από το σχεδιασμό και το στυλ του χώρου εισόδου.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Ο σχεδιασμός του διαδρόμου στο στυλ της Προβηγκίας δεν απαιτεί σημαντικό υλικό και οικονομικό κόστος εξαιτίας της ανάγκης να σχεδιαστεί μια μικρή περιοχή. Εάν υπάρχει μια απόφαση για τη διακόσμηση ολόκληρου του χώρου του διαμερίσματος σε αυτό το ύφος, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για σημαντικά έξοδα. Για να αποφευχθεί αυτό, αλλά παράλληλα να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό Provence με το στυλ του shabby chic, ρουστίκ ή χώρα, ένας συνδυασμός με άλλες κατευθύνσεις θα φέρει δυσαρέσκεια στο εσωτερικό.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Σχέδιο χρωμάτων

Η κατασκευή ενός μικρού διαδρόμου στο στυλ της Προβηγκίας είναι μια ενδιαφέρουσα και εν μέρει ορθολογική λύση, επειδή η αναζωογονητική χρωματική παλέτα, χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση, αυξάνει οπτικά την περιοχή της ζώνης εισόδου, καθιστώντας την ευκολότερη και πιο ευρύχωρη. Η χρωματική παλέτα της Provence αποτελείται από ζεστές, παστέλ αποχρώσεις: μπεζ, μέντα, ανοιχτό ροζ, κρέμα, γαλάζιο, σίγαση κίτρινου χρώματος, λουλούδια ελιάς, ενώ δεν πρέπει να υπάρχουν αντιθέσεις. Το κύριο χρώμα είναι λευκό. Ματ μαύρο βοηθά να τονίσω.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Το στολίδι του τοίχου που καλύπτει, όπως και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, γίνεται με τη μορφή ενός μικρού διακριτικού μοτίβου: λουλούδια, κλουβιά, στενές λωρίδες.

Η αίθουσα εισόδου στην Προβηγκία δεν ανέχεται υπερβολές χρώματος: κόκκινο, τερακότα, κορεσμένα κίτρινα ή πράσινα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως μικρά μπαλώματα. Το καθήκον των φωτεινών τόνων είναι να ξεχωρίζουν σε ένα μπεζ ή λευκό φόντο χωρίς να ρέουν μεταξύ τους.

Το δάπεδο πρέπει να έχει το χρώμα των φυσικών υλικών: πέτρα, ξύλο, ελαφρύ τούβλο.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Υλικά διακόσμησης

Κατά τη διακόσμηση μιας αίθουσας με στυλ Provence, χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά: ξύλο, πέτρα, κεραμικά, μέταλλο. Τα πλαστικά, πλαστικά, λινοτάπητα δεν είναι αποδεκτά για αυτή την κατεύθυνση. Το φινίρισμα κάθε τύπου επιφάνειας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Οροφή

Το εσωτερικό του διαδρόμου στο στυλ της Προβηγκίας κατηγορηματικά δεν δέχεται τις μεθόδους διακόσμησης της οροφής που είναι δημοφιλείς σήμερα - μια οροφή τέντωμα, ανασταλεί με τη χρήση πλαστικών πάνελ. Η οροφή πρέπει να είναι λειασμένη, λειασμένη και βαμμένη με ένα λευκό ματ χρώμα. Το γάλα, οι αποχρώσεις κρέμας είναι επίσης κατάλληλες. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε να χρησιμοποιείτε δοκούς οροφής στο διάδρομο, ώστε να μην επιβαρύνετε το χώρο.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Οι τοίχοι

Ως κάλυψη τοίχου, το στυλ της Προβηγκίας δεν περιλαμβάνει τη χρήση ταπετσαρίας κανονικού χαρτιού ή βινυλίου, καθώς αυτό αντίκειται στις αρχές σχεδιασμού προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι, καλυμμένοι με διακοσμητικό γύψο, ξύλινες σανίδες και πάνελ, καθώς και τούβλο, πέτρα.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Συνήθως χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός υφασμάτων και αποχρώσεων, ο κυρίαρχος των οποίων είναι λευκός. Η επίστρωση γύψου είναι συνήθως ανάγλυφη.

Λόγω του γεγονότος ότι η Provence παρέχει μια σύνδεση με ένα ρουστίκ θέμα, το επίκεντρο της είναι το φινίρισμα της επιφάνειας με μερικά scuffs, γρατσουνιές που δημιουργούν την επίδραση της αρχαιότητας.Οι τοίχοι δεν θα πρέπει να έχουν τελείως λεία επιφάνεια, οπότε ο σοβάς συχνά φαίνεται απρόσεκτος, μερικές φορές με περηφάνια από τοιχοποιία ή πέτρα.

Τα ξύλινα πάνελ τοίχου με μικρά scuffs θα δώσουν στο εσωτερικό του διαδρόμου μια ιδιαίτερη γοητεία.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Εκτός από ξύλο, πέτρα, γύψο, η Provence παρέχει διακόσμηση τοίχων με υφάσματα. Ο κλασικός συνδυασμός είναι ένα κλωστοϋφαντουργικό τελείωμα με ένα μικρό, διακριτικό μοτίβο και ξύλινη επένδυση. Η πρωτοτυπία και η γαλλική γοητεία στο διάδρομο θα προσθέσουν μια τοιχογραφία που απεικονίζει την επαρχία ή ένα ψεύτικο παράθυρο με θέα τα πεδία λεβάντας.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Φύλο

Ένα πρακτικό και κατάλληλο στυλ του δαπέδου, το οποίο πρέπει να έχει ένα διάδρομο στο στυλ της Προβηγκίας, είναι κεραμίδι ή πέτρα. Είναι καλύτερα εάν η υφή της πέτρας υποδείξει πολλά χρόνια λειτουργίας, για παράδειγμα, να έχει τσιπς και γρατζουνιές. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συνδυάσετε πλακάκια με ξύλινο πάτωμα. Ένας παλιός πίνακας παρκέ είναι μια ιδανική επιλογή που αντιστοιχεί στους κανόνες της Προβηγκίας. Εάν αισθάνεστε ότι θέλετε να ενημερώσετε το δάπεδο, απλά πρέπει να εφαρμόσετε μια νέα προστατευτική επίστρωση στο χαρτόνι χωρίς να παρεμποδίζετε την εμφάνισή του.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Επιλογή επίπλων

Τα έπιπλα στο διάδρομο με στυλ Provence θα πρέπει να έχουν ενδείξεις χρόνου σε κάθε λεπτομέρεια: μπορεί να είναι άθλια φύλλα πόρτας, πόδια γραφείου, ραγισμένο πάγκο, ελαφρώς ραγισμένη επίστρωση λάκας από προσόψεις και ούτω καθεξής. Για να δώσετε τα έπιπλα για το διάδρομο το αποτέλεσμα της αρχαιότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάκα craquelure. Εφαρμόζεται στην επιφάνεια των επίπλων, στη συνέχεια ζωγραφίζεται. Μετά την ξήρανση, η επιφάνεια καλύπτεται με μικρές ή μεγάλες ρωγμές.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Οι βασικοί κανόνες για την επιλογή επίπλων στην αίθουσα στυλ Provence είναι οι εξής:

  • Δεν υπάρχουν τεράστια έπιπλα. Η ιδανική λύση είναι ένα μικρό στήθος ανοιχτόχρωμων χρωμάτων με κομψές μεταλλικές λαβές. Μια σύγχρονη ντουλάπα με μια καθρέφτη πόρτα θα φέρει μια διαφωνία στο σχεδιασμό του διαδρόμου στο στυλ της Προβηγκίας.
  • Η παρουσία ενός μικροσκοπικού καναπέ από ξύλο ή μέταλλο με στοιχεία σφυρηλάτησης. Συμπληρώματα σε αυτό είναι τα μαξιλάρια υφάσματος μαλακού χρώματος ή με ένα μικρό floral στολίδι. Εάν υπάρχει πολύ μικρός χώρος στο λόμπι, μια κομψή ξύλινη καρέκλα ή σκαμπό θα ταιριάζει καλά.
  • Η παρουσία πλαστών στοιχείων. Αυτό μπορεί να είναι ένα κομψό πλαίσιο για το καθρέφτη, το ντουλάπι και το αξεσουάρ θήκη συρταριών, ράφια, πόμολα, κάτοχοι κλειδιών, κλπ.
  • Ξύλινη μπροστινή πόρτα, τουλάχιστον από το εσωτερικό.
  • Μια ανοιχτή κρεμάστρα για ρούχα με μεταλλικά άγκιστρα και ανοιχτά ράφια στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε ψάθινα κουτιά για την αποθήκευση καπέλων, αξεσουάρ.
  • Υποδοχή παπουτσιών, πάγκο.
  • Ομπρέλα.
  • Ο αρθρωτός διάδρομος της Προβηγκίας αποτελείται από όλα τα απαραίτητα στοιχεία στυλ. Εάν η περιοχή του διαδρόμου σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε όλα τα παραπάνω έπιπλα, είναι καλύτερο να το αγοράσετε με ένα σετ έτσι ώστε να μην υπάρχουν εξωτερικές διαφορές μεταξύ των επιμέρους αντικειμένων.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Προσανατολισμένο σαλόνι

Διακόσμηση και φωτισμός

Ένα σημαντικό στοιχείο του στυλ της Προβηγκίας είναι η διακόσμηση, τα αντικείμενα των οποίων διακρίνουν αυτή την κατεύθυνση από όλους τους άλλους. Πρώτον, πρόκειται για υφάσματα: μαξιλάρια, χαλιά από φυσικά υλικά, μαλακά καθίσματα σε παγκάκια και δεξιώσεις.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Δεύτερον, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της Προβηγκίας είναι η παρουσία πολλών ειδωλίων (πηλός, ξύλο, μέταλλο, κεραμικό), κηροπήγια, διακοσμητικά πτηνά από λεπτό ανοιχτό μέταλλο, φανάρια. Αξεσουάρ όπως άδειες κορνίζες φωτογραφιών, σκαλισμένα κασετίνες, καλάθια, καθρέφτες σε ξύλινα ή μεταλλικά πλαίσια προσδίδουν μια ιδιαίτερη γοητεία στο εσωτερικό. Επιπλέον, το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με αγγεία με πάτωμα με αποξηραμένα φυτά και λουλούδια, καθώς και ζωντανές μπουκέτες. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανθοφόρα φυτά δεν θα πρέπει να εξουδετερώνονται από το γενικό θέμα, δηλ. θα πρέπει να είναι λεπτή, απλά λουλούδια. Σε γενικές γραμμές, όλα όσα δημιουργούν μια αγροτική γεύση ταιριάζει στο εσωτερικό, διακοσμημένα με στιλ της Προβηγκίας.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Ο φωτισμός διαδραματίζει ειδικό ρόλο στο σχεδιασμό του διαδρόμου.Η αίθουσα χρειάζεται φωτεινό φωτισμό, κατά προτίμηση φυσικό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, επομένως, στο στυλ της Προβηγκίας, ο κεντρικός φωτισμός χρησιμοποιείται συνήθως υπό τη μορφή ενός πολυελαίμου και άλλων απλώνων στους τοίχους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο καθρέπτη οπίσθιου φωτισμού. Χαρακτηριστικό υλικό για τα φωτιστικά: γυαλί, ξύλο, σφυρήλατο μέταλλο με πατίνα.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Η Προβηγκία συχνά συγχέεται με το στυλ της χώρας. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η Προβηγκία είναι πιο τρυφερή, ελαφριά, ευάερη από τη χώρα, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποσότητα ακατέργαστου ξύλου και μετάλλου.

Προσανατολισμένο σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)