Διακόσμηση επίπλων: ενημερωμένο και πρωτότυπο εσωτερικό (24 φωτογραφίες)

Η αληθινή ομορφιά και η χάρη δημιουργούνται από προσεκτικά μελετημένες και επιλεγμένες λεπτομέρειες. Η διακόσμηση επίπλων μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και το ύφος του προϊόντος, να μεταμορφώσει το εσωτερικό, να το γεμίσει με νόημα και χαρακτήρα. Επιλέγοντας το σωστό ντεκόρ, μπορείτε να δείξετε τη δική σας φαντασία ή να αναζητήσετε τη βοήθεια έμπειρων σχεδιαστών.

Έπιπλο διακοσμητικό χαρτί

Κλασική διακόσμηση επίπλων

Ποικιλία διακόσμησης επίπλων

Η τεχνολογική πρόοδος και οι καινοτόμες τεχνολογίες ανοίγουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες σχεδιασμού. Η σύγχρονη διακόσμηση επίπλων είναι πολύ διαφορετική σε μορφή, υλικό, μέθοδο εφαρμογής και άλλα χαρακτηριστικά. Χωρίς δυσκολία, μπορείτε να παραλάβετε τα στοιχεία με το σωστό στυλ και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες.

Έπιπλα διακόσμηση χρησιμοποιώντας τεχνική decoupage

Ξύλινη διακόσμηση επίπλων

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ποικιλίες ξεχωρίζουν:

  • ξύλινη διακόσμηση;
  • πολυουρεθάνη ντεκόρ?
  • πλαστικά μέρη;
  • διακόσμηση υφάσματος?
  • διακόσμηση επίπλων με ταπετσαρία και άλλα στοιχεία χαρτιού.

Η τελική επιλογή θα εξαρτηθεί από τον τύπο των επίπλων και, φυσικά, από τη φαντασία του διακοσμητή.

Διακόσμηση για παιδικά έπιπλα

Κλωστοϋφαντουργική διακόσμηση επίπλων

Ευγένεια και πολυτέλεια ενός δέντρου

Τα απλά έπιπλα χωρίς κομψά τελειώματα μπορούν να μετατραπούν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Μια τέτοια μετατροπή είναι δυνατή χάρη σε ειδικές επενδύσεις από ξύλο. Αψίδες, αγκύλες, πρίζες, μπαγκέτες και πολλά άλλα στοιχεία θα διακοσμήσουν τα έπιπλα.

Κυρίως ξύλινη διακόσμηση γίνεται σε κλασικό στιλ. Τα κομψά διακοσμητικά σχέδια, τα εκλεπτυσμένα μοτίβα και τα μοτίβα δαντέλας είναι ιδανικά για μεγαλοπρεπή εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στην μπαρόκ, τη γοτθική, την ελληνική και τη ρωμαϊκή εποχή. Η ξύλινη διακόσμηση σε στιλ Προβηγκίας έχει πιο σύντομες και απλές γραμμές. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν φυτικά και φυτικά μοτίβα απλής δομής.

Έπιπλα διακόσμησης επίπλων

Ξύλινο κρεβάτι διακόσμηση

Διακοσμητική διακόσμηση για το κρεβάτι

Όλα τα στοιχεία κατασκευάζονται με σύγχρονο εξοπλισμό. Το μηχάνημα αναπαράγει την ιδέα του σχεδιαστή στις ελάχιστες λεπτομέρειες. Η λείανση της ξύλινης διακόσμησης γίνεται χειροκίνητα. Έτσι, ο πλοίαρχος τελειοποιεί κάθε χιλιοστό του προϊόντος.

Διακόσμηση σετ κουζίνας

Ξύλινες επενδύσεις μπορούν να διακοσμήσουν έπιπλα για την κουζίνα, καθιστικό, τραπεζαρία ή υπνοδωμάτιο. Η κλασική σκάλισμα είναι πάντα συναφής, δεν εξέρχεται από τη μόδα εδώ και δεκαετίες. Οι πίνακες, οι καρέκλες, τα τραπέζια, τα κρεβάτια και τα επικαλυμμένα έπιπλα θα εκπλήξουν με τη χάρη και την ευγένεια τους.

Διακοσμητικές ταπετσαρίες

Πολυουρεθάνες σε διακόσμηση επίπλων

Η κατασκευή διακοσμητικών επίπλων με βάση άκαμπτους αφρούς πολυουρεθάνης είναι μια εντελώς νέα κατεύθυνση στον κλάδο. Στην εμφάνιση, τα προϊόντα δεν μπορούν να διακριθούν από αυτά που κατασκευάζονται από φυσικό ξύλο. Το ντεκόρ πολυουρεθάνης μιμείται τέλεια τα γλυπτά επίπλων. Οι δυνατότητες του σύγχρονου εξοπλισμού σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε μοτίβα οποιασδήποτε πολυπλοκότητας και σχήματος. Οι κατασκευαστές διακοσμητικών στοιχείων παράγουν στοιχεία ακόμα και σύμφωνα με τα σχέδια των πελατών.

Ταπετσαρία επίπλων

Πολυουρεθάνη διακόσμηση χρησιμοποιείται ευρέως για να διακοσμήσει έπιπλα κουζίνας, headboards, καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες και άλλα. Έχει γίνει μια μεγάλη εναλλακτική λύση στο φυσικό ξύλο. Μέχρι πρόσφατα, πολυτελή σκαλισμένα ακουστικά από μια συστοιχία δεν ήταν προσβάσιμα σε όλους. Με την έλευση των πολυμερών, όλα έχουν αλλάξει. Το διάκοσμο πολυουρεθάνης για έπιπλα θα είναι μια άξια διακόσμηση οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου.

Έπιπλα διακόσμησης πατίνα

Διακόσμηση χαρτιού

Εάν οι προσόψεις της κουζίνας έχουν χάσει το κορεσμένο χρώμα τους, το παλιό συρταριέρα δεν φαίνεται καθόλου ευδιάθετο, και υπάρχει μεγάλη χαρά στην πόρτα του ντουλαπιού, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε νέα έπιπλα, η διακόσμηση χαρτιού μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Θα αναπνέει νέα ζωή στο ήδη βαρετό εσωτερικό και θα κρύβει επιδέξια όλα τα ελαττώματα.

Έπιπλα διακόσμησης επίπλων

Διακόσμηση επίπλων σε στιλ της Προβηγκίας

Οποιαδήποτε επιφάνεια προσφέρεται για διακόσμηση χαρτιού, αλλά η εικόνα διατηρείται καλύτερα σε επίπεδη και συμπαγή. Η μεταφορά της εικόνας στα επικαλυμμένα έπιπλα είναι μια δύσκολη αλλά εφικτή εργασία. Η διακόσμηση χαρτιού για τα επικαλυμμένα έπιπλα απαιτεί περισσότερο χρόνο, ορισμένες δεξιότητες και προμήθειες.

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές διακόσμησης χαρτιού, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι η αποσύνθεση. Το επιλεγμένο μοτίβο μεταφέρεται στο έπιπλο με πινέλο και κόλλα. Κάνοντας διακόσμηση με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας τεχνική decoupage δεν είναι πολύ δύσκολη. Η διαδικασία απαιτεί ακρίβεια και υποτονικότητα στις ενέργειες. Η εικόνα εξομαλύνεται χιλιοστό με χιλιοστά. Μετά από πλήρη ξήρανση, η επιφάνεια καλύπτεται σε διάφορα στρώματα με ειδικό προστατευτικό βερνίκι.

Έπιπλα στυλ της Προβηγκίας

Βαμμένη κουζίνα

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοτίβο για decoupage μεταξύ χαρτοπετσέτες, άρεσε εικόνες, φωτογραφίες και ακόμη και τα υπολείμματα της ταπετσαρίας. Το κύριο πράγμα είναι ότι το σχέδιο ταιριάζει αρμονικά στο στυλ του εσωτερικού. Για τη διακόσμηση χαρτιού, τα έπιπλα στην κουζίνα, το καθιστικό και το παιδικό δωμάτιο είναι κατάλληλα.

Σκαλιστό ντεκόρ για έπιπλα

Συρταριέρα

Έπιπλα ζωγραφικής

Ένας από τους πιο προσιτούς τρόπους να διακοσμήσετε τα έπιπλα είναι η ζωγραφική τέχνης. Κάποιες τολμηρές πινελιές, και τα λουλούδια της άνοιξης λουλουδιού λούζουν πάνω στο κομμάτι, η πόρτα του υπουργικού συμβουλίου καλύπτεται με επιχρυσωμένα μονογράμματα και ένα αμπέλι υφαίνεται κατά μήκος του πλαισίου του καθρέφτη.

Η ζωγραφική σε έπιπλα είναι πάντα όμορφη και αποκλειστική. Είστε σίγουροι ότι θα λάβετε ένα μοναδικό και ένα είδος είδους.

Για όσους δεν έχουν μεγάλο καλλιτεχνικό ταλέντο, αξίζει να δίνετε προσοχή στα σχέδια για διακόσμηση επίπλων. Είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Για να μεταφέρετε την εικόνα, πρέπει απλώς να προσαρτήσετε ένα διακοσμητικό σε μια διακοσμημένη επιφάνεια για να κάνετε μερικές βούρτσες.

Χειροποίητη διακόσμηση επίπλων

Διακόσμηση οθόνης για έπιπλα

Τα στένσιλ μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένο κατάστημα ή να κατασκευαστούν ανεξάρτητα. Αλλά είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι πολύ λεπτό υλικό θα καταστεί άχρηστο πολύ γρήγορα.

Έπιπλα διακόσμησης επίπλων

Διακόσμηση επίπλων με ύφασμα

Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από λεκέδες σε επικαλυμμένα έπιπλα, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο διακόσμησης υφάσματος. Με λίγη φαντασία, μπορείτε να βρείτε πρωτότυπες και τολμηρές λύσεις. Η ποικιλία του κόσμου των υφασμάτων καθιστά εύκολη την επιλογή του υλικού ανάλογα με το χρώμα και την υφή. Θέλετε να κάνετε φωτεινές εντυπώσεις και να αναζωογονήσετε το εσωτερικό - χρησιμοποιήστε τόνους με αντίθεση και έντονα σχήματα. Για ήρεμες αποφάσεις σχεδιασμού, επιλέξτε υφάσματα παρακείμενων αποχρώσεων.

Διακόσμηση μοτίβο συρταριών

Η διακόσμηση των παλαιών επίπλων μπορεί να γίνει τόσο σε όλο το προϊόν όσο και στα μεμονωμένα μέρη του. Για παράδειγμα, καθίσματα και μπράτσα, οριζόντιες λωρίδες στο πίσω μέρος κ.λπ.

Όποια και αν είναι η διακόσμηση για τα έπιπλα, δίνει στο προϊόν μια νέα ζωή, φέρνει μια περιστροφή και προσωπικότητα στο εσωτερικό. Το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία θα φαίνονται πάντα μοντέρνα και κομψά.

Διακοσμητικό στήθος πανιών

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)