Πάνελ τοίχου στο διάδρομο: προστασία και κομψό σχέδιο (55 φωτογραφίες)

Όπως γνωρίζετε, στο διάδρομο τα τείχη υφίστανται τη μεγαλύτερη φθορά. Από την άποψη αυτή, η επιλογή του τελικού υλικού πρέπει να προσεγγιστεί με εξαιρετική υπευθυνότητα. Συχνά τοίχοι επικόλλησης και ζωγραφικής δεν διαρκούν πολύ για τον ιδιοκτήτη τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στις συνθήκες λειτουργίας του διαδρόμου.

Λευκά πάνελ τοίχου στο διάδρομο

Μαύρο πάνελ τοίχου στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο 3d

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο ακρυλικό

Art Deco διάδρομος τοίχου πάνελ

Πάνελ τοίχου για την αψίδα στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο μπεζ

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο - αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ολοκληρώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τη διακόσμηση του δωματίου. Μια τέτοια αντιμετώπιση θα γίνει μια πρακτική λύση - φαίνεται όμορφη και εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κλασσικά τοιχώματα διαδρόμου διαδρόμου

Τοίχους διακοσμητικά πάνελ στο διάδρομο

Τα τοιχώματα για το διάδρομο λευκά

Τα πάνελ τοίχου για το διάδρομο μαύρο

Κλασικά τοιχώματα διαδρόμου

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο διακοσμητικά

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο ξύλινο

Οι τοίχοι για το διάδρομο έχουν πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Αυτή είναι μια τέλεια επιλογή για δωμάτια που είναι πιο επιρρεπή σε ρύπανση. Τα κύρια πλεονεκτήματα των πάνελ είναι τα εξής:

  • Υψηλό επίπεδο αντοχής σε διάφορες επιρροές.
  • Ευκολία και απλότητα εγκατάστασης υλικού.
  • Η δυνατότητα αντικατάστασης ενός κατεστραμμένου αντικειμένου με ένα νέο τμήμα.
  • Η δυνατότητα να περάσει επικοινωνίες περνώντας μέσα από τους τοίχους.
  • Θεαματική και ελκυστική εμφάνιση.
  • Μεγάλη περίοδος λειτουργίας.

Η διακόσμηση τοίχων στο διάδρομο με τη βοήθεια πάνελ τοίχου απαιτεί τη χρήση ειδικού πλαισίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον καθορισμό MDF, PVC και άλλων τύπων πάνελ. Εάν οι τοίχοι χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο αντοχής, τότε τα πάνελ μπορούν να στερεωθούν με τη χρήση υγρών νυχιών. Επιπλέον, τα τοιχώματα είναι εύκολα τοποθετημένα σε τοίχους με γυψοσανίδες.

Πλάκες από ξύλο τοίχου στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου στο διάδρομο στο εσωτερικό του σπιτιού

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο στο σπίτι

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο με σανίδες

Εκλεκτικοί τοίχοι του Διαδρόμου τοίχου Διαδρόμου

Όσον αφορά τα υλικά, διάφοροι τύποι πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του διαδρόμου. Αυτά μπορεί να είναι MDF, PVC πάνελ, ξύλινη επένδυση, laminate, 3D πάνελ, κλπ.

Oak Wall Panels

Πάνελ τοίχου στο εσωτερικό του διαδρόμου

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο σε εθνικό στυλ.

Πάνελ τοίχου για διάδρομο κόντρα πλακέ

Πάνελ τοίχου για διάδρομο τεχνητής πέτρας

Πάνελ τοίχου για πέτρινο διάδρομο

Πλαστικά τοιχώματα για το διάδρομο

Επιλογές διαδρόμου πίνακα

Το πιο κοινό φινίρισμα του διαδρόμου είναι τα πλαστικά πάνελ. Είναι φθηνές και αισθητικά ελκυστικές. Τέτοια πάνελ PVC μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Τα προϊόντα αυτά έχουν μια λεία επιφάνεια, επομένως καθαρίζονται εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες.

Μεσαία Πυκνότητα Fiberboard είναι μια εξαιρετική λύση για το διάδρομο. Διαθέτουν διάφορους τύπους κάλυψης, με βάση την τιμή και την ποιότητα. Η πιο φθηνή επιλογή είναι μια επίστρωση έντυπου χαρτιού. Το μοτίβο μπορεί να ποικίλει.

Πέτρινες πλάκες στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Πάνελ τοίχου για διάδρομο MDF

Πάνελ τοίχου για διάδρομο με καλούπια

Μαλακά πάνελ τοίχου για το διάδρομο

Πλαστικά τοιχώματα για το διάδρομο

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο με επιχρύσωση

Το πολυστρωματικό MDF είναι μια σύγχρονη, αξιόπιστη και ανθεκτική επίστρωση που χαρακτηρίζεται από ευκολία φροντίδας. Το μήκος των πάνελ, κατά κανόνα, είναι στάνταρ και είναι 2,6 μέτρα, το πλάτος είναι στην περιοχή των 10-40 εκατοστών. Η σύνδεση των στοιχείων γίνεται με κλειδαριές.

Το φινίρισμα του διαδρόμου με τα τοιχώματα των τοίχων πραγματοποιείται συχνά χρησιμοποιώντας ένα πολυστρωματικό υλικό. Αυτό το υλικό έχει πρόσφατα μεγάλη ζήτηση, επειδή χαρακτηρίζεται από μια ευρεία γκάμα χρωμάτων. Το ελασματοειδές έχει υψηλό επίπεδο αντοχής σε μηχανικές βλάβες. Για την επένδυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό και φθηνό laminate.

Το laminate της κλάσης 31 είναι εξαιρετικό, το κόστος του οποίου είναι αποδεκτό. Όταν συνδέετε ένα έλασμα, συνιστάται η χρήση λεπτών συνδετήρων.

Λακαρισμένα πάνελ τοίχου στο διάδρομο

MDF πάνελ τοίχου στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου για διάδρομο PVC

Πάνελ τοίχου για διάδρομο με καλοριφέρ

Πάνελ τοίχου για το διάδρομο γκρι

Πάνελ τοίχου για διάδρομο wenge

Για μια ελίτ εσωτερική διακόσμηση, ένα υλικό όπως το bowseri χρησιμοποιείται συχνά στο διάδρομο. Το υλικό αυτό παρουσιάζεται με τη μορφή πάνελ από ξύλο, το οποίο είναι διακοσμημένο με αρχικά γλυπτά. Κατά κανόνα, το υλικό είναι βερνικωμένο από πάνω. Το Bowseri πηγαίνει καλά με βερνίκι και επιχρύσωση.

Η χρήση δομικών υλικών 3D συμβάλλει στη μετατροπή του χώρου πέρα ​​από την αναγνώριση. Τέτοιοι πίνακες διαδρόμων είναι παχύτεροι και χαρακτηρίζονται από υφές όγκου. Με τη βοήθεια τέτοιων πάνελ μπορείτε να φτιάξετε υψηλής ποιότητας απρόσκοπτη επένδυση. Τέτοιοι πίνακες φαίνονται θεαματικοί με διάχυτο φωτισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως σε διαδρόμους.

Art Nouveau τοίχους πάνελ στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου με μοντέρνο στυλ

Βαμμένα πάνελ τοίχου δρυός στο διάδρομο

Τα πάνελ Cork είναι μια δημοφιλής λύση, παρά το υψηλό κόστος τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το υλικό μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή απόδοση. Είναι ένα ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό με υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες.

Για διακοσμήσεις τοίχων, συχνά χρησιμοποιούνται πλαστικοποιημένες μοριοσανίδες. Διαθέτουν ανώτερη απόδοση και εκτεταμένες δυνατότητες σχεδίασης. Το υλικό αυτό δεν φθείρεται με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά ξύλινα πάνελ τοίχου στο διάδρομο

Πάνελ τοίχου στο διάδρομο του αρχοντικού

Πάνελ τοίχου για διάδρομο zebrano

Πάνελ τοίχου για τον καθρέφτη του διαδρόμου

Τα πάνελ τοίχου για το διάδρομο κίτρινο

Μερικές φορές, διάφορα εξωτικά υλικά χρησιμοποιούνται ευρέως για διακόσμηση τοίχων. Μπορεί να είναι γυαλί, γούνα, φυσική πέτρα, τσόχα, δέρμα.

Τα πλαστικά πάνελ καθρέφτη είναι σε μεγάλη ζήτηση. Η πολυστερίνη καθρέφτη είναι ένα εύκαμπτο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως για μη τυποποιημένους τοίχους. Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά δυνατό το χώρο να είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Πάνελ τοίχου με πατίνα

Πλαστικά πάνελ τοίχου στο διάδρομο

Τύποι πάνελ τοίχου

Τα τοιχώματα για το διάδρομο μπορούν να κατασκευαστούν από φυσικό ή τεχνητό υλικό. Στα καταστήματα, παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία:

  • Ρακ και γρανάζι. Αυτά τα πλαίσια χαρακτηρίζονται από συμπαγείς παραμέτρους. Το μήκος τους είναι 2,6 μέτρα και το πλάτος μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά. Η στερέωση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια σύνδεση κλειδώματος αυλακιού. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.
  • Πλακάκια. Ένα τέτοιο προϊόν έχει παρόμοιο σχήμα με κεραμικά πλακίδια. Το κεραμίδι μπορεί να έχει τη μορφή ορθογωνίου ή τετραγώνου. Η στερέωση γίνεται επίσης χρησιμοποιώντας τη σύνδεση ασφάλισης αγκάθι-αυλάκι. Το μοτίβο και η υφή μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.
  • Φύλλα φύλλα. Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται σε μεγάλα μεγέθη. Η τοποθέτηση πραγματοποιείται σε επίπεδη επιφάνεια. Δεν χρειάζονται κιβώτια. Οι σύνδεσμοι είναι κατασκευασμένοι με κόλλα, μαστίχα. Τέτοια πάνελ μπορούν να εξυπηρετήσουν τον ιδιοκτήτη του για περισσότερο από ένα χρόνο.

Το τελικό κόστος των πάνελ για διακόσμηση καταρτίζεται υπό την επίδραση μεγάλου αριθμού παραγόντων. Η τιμή εξαρτάται από τον τύπο της επεξεργασίας και το χρησιμοποιούμενο υλικό.

Ξύλινη επένδυση στο διάδρομο

Γκρι επιτοίχια πάνελ στο διάδρομο

Χαρακτηριστικά των πάνελ τοίχου

Η εγκατάσταση πάνελ τοίχου στον διάδρομο, εάν επιθυμείτε, μπορεί να γίνει μόνος σας. Αυτή είναι μια απλή δουλειά που δεν παίρνει πολύ χρόνο. Τα πάνελ μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους.

Η στερέωση σε κόλλα πραγματοποιείται όταν ο τοίχος είναι τελείως επίπεδος. Εάν υπάρχουν τραχύτητες, ο πίνακας ενδέχεται να σβήσει. Τα MDF και οι ινοσανίδες είναι κατά κύριο λόγο στερεωμένα για κόλλα.

Τοίχωμα καπλαμάδες στο διάδρομο

Ευρέως διαδεδομένο για το σπίτι ήταν η μέθοδος στερέωσης των πάνελ στο κιβώτιο με κόλλα. Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιεί μεθόδους που βοηθούν στην επιδιόρθωση του υλικού. Στο κιβώτιο, είναι πιο επωφελής η τοποθέτηση των πινάκων με βίδες αυτοεπιπεδώματος. Η στερέωση με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση χρησιμοποιείται σε χώρους όπου επικρατεί φαινόμενο όπως η διαφορά θερμοκρασίας. Συχνά πάνελ συνδέονται στον τοίχο χρησιμοποιώντας kleimers. Με αυτή τη μέθοδο, ο πίνακας δεν υπόκειται σε παραμόρφωση.

Πάνελ τοίχου στο διάδρομο ενός εξοχικού σπιτιού

Εάν τα πάνελ θα εγκατασταθούν κατακόρυφα, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε τα πάνελ με οριζόντιο τρόπο. Με τη βοήθεια ενός επιπέδου και ράβδων θα είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν όλες οι ανωμαλίες. Η πρώτη δοκός είναι σταθερή σε απόσταση 3-4 εκατοστών από το δάπεδο.

Πάνελ καθρέφτη στο διάδρομο

Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του πρώτου πλαισίου. Η εγκατάσταση γίνεται από τη γωνία. Ο πίνακας πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένος, χωρίς κλίση. Το δεύτερο πάνελ εγκαθίσταται στο αυλάκι στο πρώτο τμήμα. Έτσι, ολόκληρο το τείχος είναι τοποθετημένο. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας ένα παζλ, ο πίνακας μπορεί να ρυθμιστεί στο ύψος του τοίχου.Όλες οι αρθρώσεις που σχηματίζονται σφραγίζονται χρησιμοποιώντας εξαρτήματα πάνω στην κόλλα. Όλες οι εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες σφραγίζονται με ειδικά εξαρτήματα.

Τα τοιχώματα είναι ένας απλός και βολικός τρόπος για να μεταμορφώσετε το χώρο με μια μικρή προσπάθεια. Μια τέτοια διακόσμηση θα εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)