Τοιχογραφίες νεράιδων για παιδικό δωμάτιο: κόσμο φαντασίας (28 φωτογραφίες)

Κάνοντας ένα παιδικό δωμάτιο ή μια κρεβατοκάμαρα είναι ένα υπεύθυνο καθήκον, κάπως ακόμα πιο σοβαρό από την επιλογή παιχνιδιών ή ρούχων. Το δωμάτιο όπου ζουν τα παιδιά δεν είναι μόνο ένα μέρος της οικογενειακής κατοικίας, αλλά το πρώτο μέρος που μπορούν να καλέσουν και να αισθανθούν τη δική τους, προσωπική περιοχή, τόσο απαραίτητη για το σχηματισμό και την ανάπτυξη του ατόμου.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα σωστά δημιουργημένο εσωτερικό είναι τόσο σημαντικό: το χρωματικό σχέδιο, οι σιλουέτες των λεπτομερειών, η συνολική αρμονία. Η χρήση των ταπετσαριών των παιδιών για τοίχους είναι ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια χαρούμενη και ταυτόχρονα ήρεμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο που προορίζεται για το παιδί. Τα χρώματα και τα σχέδια των παραμυθιών που επιλέγονται από τους ενήλικες θα δημιουργήσουν μια ζεστή και ελκυστική γωνία για το παιδί, θα παρουσιάσουν μια καλή διάθεση για κάθε μέρα.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Το πιο δημοφιλές είναι ο συνδυασμός των ταπετσαριών φωτογραφιών με τακτική ταπετσαρία, με μια διακριτική, διακριτική εικόνα ή χωρίς μια εικόνα καθόλου.

Το κύριο πράγμα είναι να κανονίσετε την ταπετσαρία φωτογραφιών έτσι ώστε να μην εμποδίζεται από την επίπλωση. Και στην ιδανική περίπτωση, μπορούν να βοηθήσουν στην τοποθέτηση ζωνών στο δωμάτιο: τονίστε ένα μέρος για παιχνίδια, ύπνο κ.λπ.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Επιλέξτε ταπετσαρία για παιδιά

Ποια θα πρέπει να είναι η διαφορά ανάμεσα στις τοιχογραφίες στο φυτώριο; Ο κύριος σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα σχέδιο για ένα παιδικό δωμάτιο, το οποίο είναι ευχάριστο να επιστρέψει μετά από περιπάτους, ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο, όπου είναι ευχάριστο να ξυπνήσει, ήρεμα και γλυκά να κοιμηθεί και να διασκεδάσει παίζοντας. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι η ασφάλεια για την υγεία του παιδιού, αλλά συνήθως το φροντίζουν όλοι οι αξιόλογοι κατασκευαστές. Και η τρίτη πτυχή είναι η πρακτικότητα, η ανθεκτικότητα της ταπετσαρίας, η ικανότητα φροντίδας για αυτούς.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Για αγόρια και κορίτσια

Όσον αφορά τα χρώματα και τα σχέδια, η σημερινή αγορά υλικών φινιρίσματος παρουσιάζει ένα τόσο ευρύ φάσμα, ότι το ζήτημα του πώς να επιλέγεις ταπετσαρίες φωτογραφιών στον τοίχο για ένα παιδικό δωμάτιο και να μην κάνεις λάθος γίνεται ένα πραγματικό πρόβλημα.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Κατ 'αρχάς, ο πελάτης θα πρέπει να καθοδηγείται από την επιλογή μιας φωτογραφικής ταπετσαρίας στον παιδικό σταθμό, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τη γεύση των παιδιών που ζουν εκεί.

Αν ένα παιδί ή δύο παιδιά του ίδιου φύλου ζουν στο δωμάτιο, η επιλογή είναι λίγο πιο εύκολη. Μπορείτε πάντα να βρείτε τοιχογραφίες μωρών για αγόρια ή κορίτσια. Η πρώτη κατηγορία αντιπροσωπεύεται από τύπους φωτογραφικών ταπετσαριών για παιδιά με εικόνες αυτοκινήτων (ταπετσαρίες-αυτοκίνητα, όπως λένε και τα ίδια τα αγόρια), διαστημικά πλοία και το διάστημα, υπερήρωες και άλλα είδωλα αγόρι, όπως οι μετασχηματιστές ή ο διάσημος Spider-Man.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Στην αίθουσα για κορίτσια, ιδιαίτερα μικρά, θα γίνουν πιο κατάλληλες όμορφες τοιχογραφίες φωτογραφιών με χαριτωμένα ζώα και ηρωίδες κινουμένων σχεδίων: η μασάλα και η αρκούδα, η αστεία Χιονάτη, οι υπέροχες νεόνυμφες του Winx και οι γοητευτικές πριγκίπισσες των καρτούντων της Disney.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Εάν είναι δυνατόν, ο σχεδιασμός του παιδικού σταθμού με φωτογραφία ταπετσαρίας πρέπει να αντιστοιχεί στην ηλικία των κατοίκων του δωματίου. Εάν τα σχέδια σε στυλ κινουμένων σχεδίων είναι κατάλληλα για παιδιά, τότε πιθανότατα θα φαίνονται πολύ παιδικά για εφήβους. Έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε πιο καθολικές ιδέες για το εσωτερικό ενός τέτοιου δωματίου.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Όμορφη και πρακτική

Κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι οι ταπετσαρίες χαρτιού είναι οι πιο προσιτές και ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας, και είναι καλύτερο να διακοσμήσετε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο ή αίθουσα παιχνιδιών μαζί τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την επιλογή.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Τα παιδιά με την απεριόριστη ενέργεια και την ανεξάντλητη φαντασία τους για φάρσες και δημιουργικότητα μπορούν να γρατσουνίσουν, να λεκιάσουν, να δακρύσουν και να ζωγραφίσουν σχεδόν ό, τι φτάνουν. Σχετικά φθηνές ταπετσαρίες χαρτιού είναι φθηνότερες για αντικατάσταση εάν είναι απαραίτητο.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Εκείνοι που έχουν ήδη αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο πρόβλημα δίνουν την ακόλουθη σύσταση: για τα μικρότερα παιδιά, ταπετσαρία το δωμάτιο σε δύο επίπεδα - μια έξυπνη κορυφή όπου μπορείτε να τοποθετήσετε, για παράδειγμα, φωτεινές φωτογραφικές ταπετσαρίες για παιδιά με ζώα, κατάλληλα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια, από ταπετσαρία με πολύχρωμο σχέδιο ή επίστρωση που πλένεται. Αφήστε τα παιδιά με την ευχαρίστησή τους να μάθουν τον κόσμο γύρω τους και τις ικανότητές τους, χρωματίζοντας ταυτόχρονα και ζωγραφίζοντας την κατώτερη βαθμίδα ταπετσαρίας. Είναι πιο εύκολο να αντικατασταθεί από το να επικολλήσετε ξανά ολόκληρο το δωμάτιο.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Μια καλή λύση για το κατώτερο επίπεδο θα είναι υγρή ταπετσαρία. Το χρήσιμο χαρακτηριστικό τους είναι η δυνατότητα επισκευής της κατεστραμμένης περιοχής χωρίς αρμούς: ένα νέο στρώμα επικάλυψης εφαρμόζεται απλά στην κατεστραμμένη περιοχή. Χάρη στην αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων, είναι εύκολο να επιλέξετε έναν αρμονικό συνδυασμό για ένα κομψό ανώτερο και μέτριο χαμηλότερο επίπεδο.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Για μικρά και μεγάλα

Πώς να επιλέξετε τοιχογραφίες για τα δωμάτια των παιδιών ώστε να ταιριάζουν στα παιδιά διαφορετικών ηλικιών; Ένα τέτοιο ερώτημα εμφανίζεται συχνά σε μια οικογένεια όπου υπάρχουν παιδιά με διαφορά ηλικίας άνω των 5 ετών. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καθοδηγείται, μάλλον, από το παλαιότερο ή το μέσο των παιδιών. Αρκετά καθολικά από την άποψη της ηλικίας μπορούν να ονομαστούν ταπετσαρίες των παιδιών με τη φύση. Εικόνες με όμορφα τοπία, χαριτωμένα ζώα και πουλιά φαίνονται αρκετά στερεά για τους εφήβους, αλλά αρκετά διασκεδαστικά για τα παιδιά.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Εναλλακτικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την τοποθέτηση ζωνών του δωματίου χρησιμοποιώντας τέτοιες ταπετσαρίες.

Για παράδειγμα, κομψά ταπετσαρίες φωτογραφιών-αυτοκίνητα στην πλευρά που προορίζονται για έναν έφηβο ηλικίας δώδεκα ετών και ζωντανές τρισδιάστατες φωτογραφίες φωτογραφιών με θέματα γελοιογραφίας για τον πεντάχρονο αδελφό του. Ή ένα ρομαντικό τοπίο για ένα κορίτσι των δεκατριών και μια εταιρεία νεράιδων νεράιδες για την μικρή αδελφή της.

Ορισμένες συστάσεις

  • Έως 3 έτη. Μπορείτε να προτείνετε καθαρά, αλλά όχι μάτια, χρώματα, κατά προτίμηση ζεστά χρώματα και ήρεμα οικόπεδα εικόνων. Οι γονείς συνήθως δεν έχουν ούτε χρόνο να κοιτάξουν γύρω, καθώς το μωρό τους αρχίζει να ενδιαφέρεται για το περιβάλλον. Αφήστε την να είναι όσο πιο φιλική γίνεται!
  • Από 3 έως 6 χρόνια. Το παιδί δεν αναπτύσσει πλέον το δωμάτιο, το χρησιμοποιεί ενεργά. Καταλαβαίνει πλήρως τι είναι ζωγραφισμένο στους τοίχους (και μερικές φορές είναι έτοιμος να συμπληρώσει τις εικόνες). Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε γνωστές και κατανοητές εικόνες που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Οι τοιχογραφίες θα πρέπει να είναι διασκεδαστικές και μέτρια ζωντανές και οι εικόνες των πριγκίπισσες ή των αρκούδων να μην είναι πολύ μεγάλες. Καλύτερα όχι πολύ μεγαλύτερο από το ίδιο το παιδί.
  • Από 6 έως 9 χρόνια. Η ενέργεια του παιδιού γίνεται ιδιαίτερα εφαρμοσμένη, η φαντασία γίνεται ιδιαίτερα πλούσια. Είναι καλύτερα να κάνετε με ένα μεσαίου μεγέθους μοτίβο σε φωτεινά αλλά φυσικά χρώματα. Παρακαλώ σημειώστε: οι αρκούδες και οι ελέφαντες μπορεί να φαίνονται ήδη "πολύ λίγα" στο παιδί, αλλά οι πριγκίπισσες, οι νεράιδες και οι υπερήρωες μπαίνουν στο δικό τους.
  • Πάνω από 9-10 ετών. Το παιδί είναι σχεδόν έφηβος! Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη γνώμη του. Έχει πολύ συγκεκριμένες γεύσεις, αλλά μπορεί ακόμα να προσαρμοστεί ευγενικά.

Δωμάτιο έφηβος

Αν μπορείτε να επιλέξετε τοιχογραφίες στο δωμάτιο για το μωρό, μπορείτε να καθοδηγείτε από τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια και τα παραμύθια του, ή ακόμα και μόνο το δικό σας γούστο, τότε το εσωτερικό για ένα παιδί ηλικίας άνω των δέκα ετών θα πρέπει να διαμορφώνεται σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Πρώτον, κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου για εφήβους, πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη τους. Γενικά, ήρθε η ώρα να μεταβείτε από ζεστά χρώματα και απαλούς τόνους σε ψυχρότερες αποχρώσεις και, ενδεχομένως, πιο αντίθεση συνδυασμούς χρωμάτων. Είναι καλύτερα αν το παιδί ο ίδιος μπορεί να μιλήσει υπέρ μιας συγκεκριμένης σκιάς, και το πιο σημαντικό, ο ίδιος μπορεί να επιλέξει το οικόπεδο της ταπετσαρίας φωτογραφιών.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Σε γενικές γραμμές, τα κορίτσια ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διακόσμηση του εσωτερικού του σπιτιού τους, αλλά πρέπει να δοθεί και στα αγόρια η ευκαιρία να επιλέξουν. Επιπλέον, στα καλά καταστήματα ταπετσαρίας μπορείτε συνήθως να πάρετε κάτι για τη γεύση του κάθε παιδιού. Μια ποικιλία ιστοριών δίνει στον έφηβο την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει τη φυσιολογική του λαχτάρα για ανεξαρτησία και να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου στο οποίο θα αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα από ψυχολογική άποψη. Εικόνες διαστημόπλοια στο φόντο ενός μυστηριώδους χώρου, ένα δροσερό αυτοκίνητο, ένα πλαίσιο από μια δημοφιλή ταινία δράσης - κάτι που θα προσθέσει υπερηφάνεια στο αγόρι για το δωμάτιό του όταν το δείχνει στους φίλους.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Όσον αφορά τα εφηβικά κορίτσια, οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση καλλιτεχνικών αποφάσεων τόσο σε χρώμα όσο και σε στυλ.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Εάν οι ενήλικες πρέπει να λύσουν αυτό το ζήτημα μόνοι τους, τότε μπορεί κανείς να συστήσει παστέλ, λιλά, ηλιόλουστο κίτρινο, μαλακό πράσινο, τόνους ροδακινιού και χαριτωμένες σιλουέτες για τα κορίτσια. Για τα αγόρια - πιο "σοβαρά" μπλε, γκρίζα, καφέ, κόκκινα χρώματα και σαφείς αντιθέσεις.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Οι πιο όμορφες τοιχογραφίες που μπορούν να διακοσμήσουν ένα δωμάτιο για ένα παιδί γίνονται συνήθως σε χαρτί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το καλό χαρτί παρέχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας όσον αφορά την αναπαραγωγή χρωμάτων, καθώς και όσον αφορά τη σαφήνεια των περιγραμμάτων και τις μεταβολές χρώματος. Το χαρτί είναι στην πραγματικότητα μη τοξικό και μη αλλεργιογόνο, χρησιμοποιούνται ασφαλείς χρωστικές ουσίες, οι τοιχογραφίες είναι ευκολότερο να κολλήσουν και να χωρέσουν, ώστε να μπορείτε να τις επιλέξετε χωρίς να φοβάστε να μην αντιμετωπίσετε τη διακόσμηση του δωματίου.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Και το τελευταίο πλεονέκτημα: η σειρά των τοιχογραφιών είναι πολύ μεγάλη. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να βρείτε την καλύτερη επιλογή για τα παιδιά σας. Και το εσωτερικό του παιδικού σταθμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς διακοσμούνται οι τοίχοι. Μετά από όλα, επιλέγοντας ταπετσαρία φωτογραφιών στο νηπιαγωγείο, επιλέγετε την ευεξία, τη διάθεση και την ψυχολογική άνεση για τα παιδιά.

Φωτογραφία ταπετσαρία στο φυτώριο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)