Εσωτερικό δωμάτιο για ένα αγόρι ή έφηβη (55 φωτογραφίες): ιδέες διακόσμησης

Στα 12 και στα 16 ετών θέλω ελευθερία, επικοινωνία και ενδιαφέροντα πειράματα. Ως εκ τούτου, το δωμάτιο για έναν έφηβο πρέπει να πληροί αυτή την απαίτηση. Και για το παιδί, το σπίτι θα είναι ένα αγαπημένο μέρος, και όχι μερικές αμφιλεγόμενες συγκεντρώσεις σε ύποπτες θέσεις. Εξετάστε την ερώτηση - πώς να σχεδιάσετε καλύτερα το δωμάτιο ενός εφήβου, ποιες αποχρώσεις με στυλ και ιδέες αξίζει να εξετάσετε.

Φωτεινό δωμάτιο με κόκκινο οθωμανικό για έφηβο

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο με πεταλούδες

Σχεδιασμός δωμάτιο Teen Room

Δωμάτιο σχεδιασμού για έναν έφηβο μπεζ

Χώρος σχεδιασμού για έναν έφηβο λευκό

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο σε θαλάσσιο στυλ

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο σε παστέλ χρώματα

Σχεδιασμός αίθουσα για έφηβος ριγέ.

Σχεδιασμός δωματίου για την εφηβική Προβηγκία

Τι αγαπούν οι έφηβοι

Αρκετές προτεραιότητες στη ζωή ενός εφήβου:

 • Νέες γνωριμίες, μια θάλασσα επικοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια, ειδικά όταν είναι 16 ετών.
 • Θετικά, φωτεινά χρώματα. Ως εκ τούτου, η διακόσμηση είναι καλύτερο να κάνει το φως και θετικό, ειδικά αν το δωμάτιο είναι μικρό. Ορισμένα στοιχεία μπορούν να γίνουν με το χέρι.
 • Μια ταραχή συναισθημάτων, δεν θέλουν πάρα πολύ να περιορίσουν την εκδήλωσή τους. Και τα παιδιά έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδίασης.
 • Όσο περισσότεροι φίλοι τόσο το καλύτερο. Ο σχεδιασμός του χώρου για έναν έφηβο πρέπει απαραίτητα να προσφέρει ένα μέρος όπου όλα αυτά τα μάτια των φίλων μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα.
 • Ενδιαφέρουσες ταινίες, μουσική, παιχνίδια στον υπολογιστή. Αυτά είναι τα συμφέροντα ενός συνηθισμένου σύγχρονου αγοριού.
 • Διασκεδαστικές εταιρείες, ψυχαγωγία. Η διακόσμηση γίνεται καλύτερα θετικά.
 • Μελετώντας, πρόθυμη γνώση όλων των νέων. Εάν το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για δύο έφηβους, τότε το στυλ του παιδικού δωματίου θα πρέπει να παρέχει σε κάθε ξεχωριστό μέρος για τα μαθήματα.
 • Η τάση να τεθούν όρια στην επικοινωνία με τους γονείς. Ξεκινάει στην ηλικία των 12 ετών, οπότε χρειάζεται ξεχωριστός χώρος για τον έφηβο του παιδιού. Θα είναι μόνο η θέση του, όπου θα είναι τα προσωπικά του αντικείμενα και όπου θα είναι ο ιδιαίτερος κόσμος του.

Δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι με έναν τοίχο από τούβλα

Χώρος ανάπαυσης και επιφάνεια εργασίας στο δωμάτιο για εφήβους

Ζώνη θέρμανσης, κρεβάτι και γραφείο στο δωμάτιο για έφηβο αγόρι

Μοντέρνο σχεδιασμό δωματίων για έφηβους

Όμορφη σχεδίαση δωματίου για εφηβική κοπέλα

Χώρος εργασίας στο δωμάτιο για εφηβική κοπέλα

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο με σοφίτα

Δωμάτιο διακόσμηση για έναν έφηβο

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο από ξύλο

Ροζ σχεδιασμός έφηβος δωμάτιο

Δωμάτιο σχεδιασμού για γκρίζο έφηβο

Σχεδιασμός δωματίου για έναν έφηβο με οθωμανικό

Απαιτήσεις επίπλων

 • Η κύρια ποιότητα στο ύφος των έφηβων επίπλων είναι η λειτουργικότητα. Αφήστε το κρεβάτι και τον καναπέ άνετα, τα ερμάρια ευρύχωρα και τα ράφια όχι πολύ στενά. Ένα παιδί μπορεί να κάνει κάτι με τα χέρια του.
 • Φροντίστε να οργανώσετε ένα άνετο μέρος για μαθήματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο έφηβος σε ηλικία 12 ετών και σε ηλικία 14 ετών θα χαρεί να μελετήσει.
 • Προτιμήστε τα έπιπλα από φυσικό ξύλο. Ορισμένες ιδέες για έπιπλα μπορεί να είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή πλαστικό. Αλλά η βάση είναι ξύλινη. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, φθηνό και αξιόπιστο.
 • Μην γεμίζετε το χώρο, ειδικά εάν το δωμάτιο είναι μικρό. Ένα παιδί ηλικίας 16 ετών χρειάζεται μόνο ένα μέρος όπου να κοιμάται, να θέτει τα πράγματα και να κάνει τα μαθήματα. Αυτό είναι όλο. Δηλαδή, ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα και ένα τραπέζι με μια καρέκλα. Καναπές - προαιρετικά. Για δύο παιδιά, αυξάνεται μόνο ο αριθμός των κλινών και των τραπεζιών. Όλοι πρέπει να έχουν ένα κρεβάτι.
 • Συνιστάται να τοποθετήσετε ένα χαλί στο πάτωμα. Τα παιδιά αγαπούν να συνομιλούν με φίλους και να παίζουν ακριβώς καθισμένοι στο πάτωμα. Και είναι πιο βολικό να παρακολουθήσετε τηλεόραση ενώ βρίσκεστε σε ένα μαλακό χαλί. Αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να βάλεις τηλεόραση στην αίθουσα του παιδιού ενός έφηβου, μπορεί να το δει σε ένα κοινό δωμάτιο. Έτσι, τα αγόρια θα έχουν περισσότερο χρόνο για χρήσιμες, αναπτυσσόμενες ιδέες και δραστηριότητες.
 • Εάν το στυλ, η διακόσμηση και ο χώρος επιτρέπουν, τότε μπορείτε να ταιριάζει με προσοχή τον προσομοιωτή στην εφηβική αίθουσα. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να παραμείνει σε φόρμα και να περάσει χρόνο στον αθλητισμό. Εάν ο μεγάλος προσομοιωτής δεν ταιριάζει, τότε μπορείτε να κρεμάσετε μια τσάντα διάτρησης ή έναν σουηδικό τοίχο - αυτό είναι κατάλληλο για δύο παιδιά.
 • Εάν, πάλι, επιτρέπεται ο χώρος και η διακόσμηση, είναι καλύτερο να οργανωθεί μια πλήρης θέση για ένα παιδί με τη μορφή ενός κρεβατιού με ορθοπεδικό στρώμα.Ο καναπές μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μικρό, ακόμα και τα μικρά μοντέλα που δεν θα διπλώνονται. Στο κρεβάτι, η σπονδυλική στήλη τόσο στην ηλικία των 12 ετών όσο και στην ηλικία των 16 ετών θα είναι καλύτερα να χαλαρώσετε από ό, τι σε έναν καναπέ που δεν είναι τόσο άνετος.
 • Σκεφτείτε μια θέση στο νηπιαγωγείο, όπου το παιδί θα είναι σε θέση να τοποθετήσετε το gizmos τους: σουβενίρ, μικρά πράγματα, βραβεία, αγαπητέ στα στοιχεία της καρδιάς που φτιάξατε μόνοι σας. Μπορεί να είναι ράφια ή όχι. Είναι καλύτερα αν συνδέονται με τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος στο πάτωμα θα παραμείνει κενό, γεγονός που επεκτείνει το χώρο του δωματίου, καθώς και ελαφριά ταπετσαρία. Για δύο παιδιά - δύο θέσεις για διαμονή.
 • Επιλέξτε έπιπλα από μια σειρά ή τουλάχιστον τη διακόσμηση ενός στυλ. Διάφορα έπιπλα δημιουργούν μια βρώμικη εντύπωση του σχεδιασμού του δωματίου των παιδιών στο σύνολό του. Είναι απίθανο ότι ένα τέτοιο δωμάτιο για έναν έφηβο μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα.
 • Μια σημαντική απόχρωση: όλα τα έπιπλα, ακόμα και από τον εαυτό σας, πρέπει να είναι εύκολο να πλυθούν. Σε αυτή την περίπτωση, η καθαριότητα του δωματίου, ακόμη και δύο αγόρια θα είναι εύκολο να διατηρηθεί. Και τα παιδιά, ιδιαίτερα τα αγόρια στην ηλικία των 12 και στην ηλικία των 14 ετών, δεν είναι πολύ ακριβή.
 • Ως χώρισμα χωρισμού για ένα δωμάτιο για δύο παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οθόνες ή σύγχρονα χωρίσματα γυψοσανίδας. Το τελευταίο είναι προτιμότερο, καθώς είναι πιο πρακτικό.
 • Μια συρόμενη ντουλάπα είναι ιδανική για χώρους αποθήκευσης. Είναι ευρύχωρο, κατάλληλο για δύο παιδιά. Εάν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι, τότε δεν χρειάζεται να βάλετε μια μεγάλη ντουλάπα - οι άνδρες μας συνήθως δεν είναι πολύ επιλεκτικοί στα ρούχα. Στην ιδανική περίπτωση, αν κατορθώσετε να οργανώσετε ένα γραφείο ενσωματωμένο στους τοίχους - τόσο άνετα και εξοικονομώντας χώρο.
 • Οργανώστε επιπλέον ράφια πάνω από το γραφείο σας για την αποθήκευση σχολικών βιβλίων και άλλων αναλωσίμων γραφείου. Αυτή η διακόσμηση μπορεί να γίνει με τα χέρια σας.
 • Το εσωτερικό του δωματίου για έναν έφηβο παρέχει κατ 'ανάγκη γραφείο. Επιλέξτε το ανάλογα με το ύψος του παιδιού. Είναι επίσης καλύτερο να παραλάβετε μια καρέκλα για εργασία με ρυθμιζόμενο ύψος.
 • Αντί ενός καναπέ ή καρέκλες, μπορείτε να αγοράσετε τώρα δημοφιλείς τσάντες, καρέκλες. Δίνουν μια μοντέρνα εμφάνιση στο εσωτερικό, διακοσμούν και, επιπλέον, είναι πολύ άνετα, κατάλληλα για δύο παιδιά. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για να φιλοξενήσει άνετα με φίλους στην ηλικία των 14 και 16 ετών.

Χώρος για έφηβο αγόρι σε διαστημικό στυλ

Μοντέρνο δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι

Ένα άνετο δωμάτιο για ένα εφηβικό κορίτσι

Δωμάτιο για εφηβική κοπέλα εθισμένη στη μόδα και το ράψιμο

Σχεδιασμός δωματίου για εφηβικά κορίτσια

Έξοδος Teen δωμάτιο με καναπέ

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο

Χώρος σχεδιασμού για έναν έφηβο με υφάσματα.

Teen σκοτεινή σχεδίαση δωμάτιο

Συμβουλές

 • Είναι επιθυμητό ο έφηβος των παιδιών - τουλάχιστον ένα αγόρι, ακόμη και ένα κορίτσι - να είναι διακοσμημένο με χαρούμενα χρώματα. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχει μια καλύτερη διάθεση και μια θετική στάση είναι σημαντική. Οι έφηβοι στην ηλικία των 12 ετών και σε ηλικία 14 ετών πέφτουν εύκολα σε μελαγχολία, λόγω ορμονικών υπερτάσεων, είναι επιρρεπείς σε υπερβολική δραματοποίηση και ανησυχίες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο ότι στο σπίτι το παιδί "και οι τοίχοι βοηθούν."
 • Σκεφτείτε τις ιδέες και τα στυλ σχεδίασης για το δωμάτιο του παιδιού με το παιδί σας. Σίγουρα τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια 12 ετών και 16 ετών έχουν μια ιδέα για το τι πρέπει να φαίνεται ένα παιδικό δωμάτιο. Ακόμα κι αν σας φαίνεται μια φοβερή κακή γεύση το ντεκόρ που επέλεξε. Η γεύση έχει την ιδιότητα να αναπτύσσεται, οπότε δεν υπάρχει λόγος να εξαναγκαστεί τίποτα πάνω σε αυτήν. Ως έσχατη λύση, μπορείτε να συμβουλεύετε απαλά ή ελαφρώς να διορθώσετε τις "τρελές" ιδέες του αγοριού σας.
 • Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν ένας έφηβος είναι 12 ετών και επιλέγει κάτι τρομερό κατά τη γνώμη σας, δεν θα του αρέσει για πολύ - σε ένα χρόνο θα κοιτάξει ήδη την πράσινη ταπετσαρία με γούνα και πιθανότατα θα ζητήσει κάτι πιο ήρεμο.
 • Μην αγοράζετε ακριβά έπιπλα δωμάτιο έφηβος, ταπετσαρίες, αξεσουάρ. Η κύρια ποιότητα ενός εφηβικού δωματίου είναι η λειτουργικότητα. Ένα παιδί ηλικίας 12 ετών ή 16 ετών δεν θα μπορέσει να θαυμάσει το εσωτερικό για μέρες, θα ζήσει εδώ. Και αυτό είναι όλο. Αλλά, φυσικά, τα έπιπλα πρέπει να είναι άνετα, άνετα και αξιόπιστα. Στις ακριβές ταπετσαρίες με περίπλοκη υφή, είναι πιθανό να επικολλήσει τεράστιες αφίσες με τα αγαπημένα σας ροκ αστέρια ή ποδοσφαιριστές. Και η δουλειά και τα χρήματά σας θα σπαταληθούν. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία στην αίθουσα αγοριών καθόλου, αλλά να βάψετε τους τοίχους.Στην περίπτωση αυτή, θα είναι εύκολο για έναν έφηβο να αλλάξει το εσωτερικό του, αν το επιθυμεί. Και θα κοστίσει φθηνά. Επιπλέον, τα τείχη τώρα φαίνονται πολύ κομψά και μοντέρνα.
 • Εάν θέλετε να κάνετε το στυλ του δωματίου πιο πρωτότυπο, τότε ένας από τους τοίχους μπορεί να βαφτεί με τα χέρια σας σε ένα αντιληπτό φωτεινό χρώμα, ενώ τα άλλα τρία θα είναι ήρεμοι, ουδέτεροι ήχοι. Τέτοιες ιδέες δίνουν τη δραστηριότητα στον χώρο, φορτίζοντάς τον με ενέργεια. Είναι καλύτερο να δημιουργηθεί ένας τέτοιος τοίχος στον χώρο του επισκέπτη, σχεδιασμένος για επικοινωνία και ψυχαγωγία.
 • Επιλέξτε ένα καλό στρώμα για ένα κρεβάτι έφηβος. Σε αυτή την ηλικία, η σπονδυλική στήλη σχηματίζεται ενεργά, έτσι η καμπυλότητα της μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη μελλοντική υγεία του παιδιού. Ως εκ τούτου, μόνο ένα ορθοπεδικό μοντέλο με φυσική γέμιση. Τώρα παράγονται επίσης εξαιρετικά στρώματα από φιλικό προς το περιβάλλον λάτεξ.
 • Το δωμάτιο για ένα εφηβικό κορίτσι μπορεί να διακοσμηθεί σε κλασικό ύφος. Τα κορίτσια στα 14 και στα 16 αγαπούν την όμορφη διακόσμηση και δεν θα πειράξουν, ας πούμε, τη διακόσμηση των γαλλικών δωματίων.
 • Δεν χρειάζεται να επιλέξετε υπερβολικά ενεργές φωτεινές ιδέες για το δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης της ταπετσαρίας. Στο δικό του χώρο, το παιδί πρέπει να αισθάνεται σίγουρη. Και αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί εάν οι τοίχοι είναι επικολλημένοι σε πιασάρικες, φωτεινές ταπετσαρίες. Το νευρικό σύστημα πρέπει να είναι ήρεμο, μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί ένα παιδί ηλικίας 12 ετών και 16 ετών να μάθει και να κάνει καλά.
 • Εάν ένα παιδί έχει τις δικές του ιδέες και τα χόμπι που απαιτούν ένα συγκεκριμένο χώρο, για παράδειγμα, το σχεδιασμό αεροσκαφών, τη φωτογραφία, τότε βρείτε ένα μέρος γι 'αυτό.

Κομψό μικρό δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι.

Κομψό ασπρόμαυρο δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι

Δωμάτιο για έφηβος σε πράσινα χρώματα

Δωμάτιο Teen Purple Design

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο με ταπετσαρία φωτογραφιών

Δωμάτιο σχεδιασμού για έφηβους με γυαλιστερά έπιπλα

Δωμάτιο σχεδιασμού για μπλε έφηβος

Φωτισμός

 • Σκεφτείτε ένα καλό ντεκόρ δωματίων. Ο κεντρικός λαμπτήρας οροφής, στην επιφάνεια εργασίας - ένας επιτραπέζιος λαμπτήρας, δίπλα στο κρεβάτι - ένας νυχτερινός λαμπτήρας. Για δύο παιδιά, ο αριθμός των φώτων ημέρας και των επιτραπέζιων λαμπτήρων διπλασιάζεται. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε το περίβλημα με λαμπτήρες LED, η ταπετσαρία πρέπει να είναι φωτεινή. Επιπλέον, ο χώρος εργασίας πρέπει να τοποθετείται πιο κοντά στο παράθυρο.
 • Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τις κουρτίνες στο δωμάτιο του εφήβου με περσίδες ή κουρτίνες σε μοντέρνο σχεδιασμό, χωρίς γούρνες, παλιά σκονισμένα τούλια και άλλα υπολείμματα του παρελθόντος. Αλλά αν αυτό είναι ένα δωμάτιο για ένα εφηβικό κορίτσι, τότε μπορείτε να παίξετε με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.
 • Πώς να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο έφηβος: αντί για έναν κεντρικό λαμπτήρα οροφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετές τοποθετημένες στην οροφή σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Έτσι, το παιδί μπορεί να ρυθμίσει τον φωτισμό του δωματίου του, ανάλογα με τη ζώνη που θέλει να διαθέσει.

Εσωτερικό δωμάτιο έφηβος δωμάτιο με γκράφιτι και επιτραπέζιες λάμπες

Εσωτερικός χώρος εσωτερικού χώρου για έφηβους με επιπλέον φωτισμό

Σχεδιασμός δωμάτιο Teen boy με επιπλέον φωτισμό επιτραπέζιων

Εσωτερικές αίθουσες σχεδιασμού για έναν έφηβο

Στυλ χώρου εφηβικής διακόσμησης

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο με ένα κρεβάτι

Σχεδιασμός δωματίου για Teen Loft

Διακόσμηση

 • Το δωμάτιο του μελλοντικού αθλητή μπορεί να διακοσμηθεί με αθλητικά σύμβολα, αφίσες ειδώλων, να εφαρμόσει άλλες διακόσμηση ή να κολλήσει θεματικές ταπετσαρίες. Αυτό θα θέσει τον πρωταθλητή σε νέα επιτεύγματα.
 • Τα αγόρια δεν αγαπούν πραγματικά το κόσμημα, οπότε το μοντέρνο δωμάτιο ενός ανδρικού εφήβου ή δύο εφήβων είναι απλό και πρακτικό, χωρίς υπερβολικό φορτίο με διακοσμητικά στοιχεία. Περιλαμβάνοντας την πιο απλή ταπετσαρία.
 • Στο δωμάτιο του κοριτσιού και 14 ετών και 16 ετών, πρέπει να στέκεται ένας καθρέφτης. Εάν δεν υπάρχει χώρος για ένα ξεχωριστό τραπέζι με ένα ντυμένο τραπέζι, τότε κάντε τις καθρέφτες στις ντουλάπες. Ταπετσαρία θα πρέπει να είναι διασκεδαστική και απαλή.

Λευκό δωμάτιο για έναν έφηβο

Δωμάτιο για εφηβική κοπέλα με φωτεινή διακόσμηση

Δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι με φωτεινή διακόσμηση

Λακωνικό δωμάτιο σχεδιασμού για ένα έφηβο αγόρι

Ένα μικρό δωμάτιο για ένα έφηβο αγόρι με μοντέρνο σχεδιασμό

Δωμάτιο για έφηβους στυλ στην Προβηγκία

Αντίσταση σχεδιασμό δωμάτιο έφηβος

Δωμάτιο έφηβος με κόκκινο καναπέ και επιφάνειες με καθρέφτη

Δωμάτιο για αθλητή εφήβου

Σχεδιασμός δωματίου για δωμάτιο σχεδιασμού Teen Boy για Teen Boy

Σχεδιαστική αίθουσα για έναν έφηβο με μοντέρνο στυλ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)