Παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου: προσωπικός χώρος για ένα μικρό ντεκολτέ (55 φωτογραφίες)

Κάνοντας μια παιδική γωνιά σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου συνοδεύεται από την επίλυση πολλών δύσκολων εργασιών. Θα απαιτηθεί σημαντική υλική προσπάθεια και κόστος υλικού ώστε το εσωτερικό να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες απαιτήσεις όλων των νοικοκυριών.

Ένα φυτώριο σε διαμέρισμα στούντιο μπορεί να καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος του δωματίου ή το ήμισυ της συνολικής έκτασης. Οι σχεδιαστές βεβαιώνουν ότι με τη βοήθεια σύγχρονων λύσεων δεν είναι δύσκολο να εξοπλιστεί μια ξεχωριστή περιοχή για ένα παιδί ή δύο απογόνους διαφορετικών ηλικιών, ενώ στο εσωτερικό να διαθέτει ένα αξιοπρεπές μέρος για τους ενήλικες. Χρησιμοποιήστε τολμηρές ιδέες σχεδιασμού έτσι ώστε η περιοχή των παιδιών στο διαμέρισμα ενός δωματίου να έχει εκπληκτική εμφάνιση και αξιόπιστη λειτουργικότητα.

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με πινελιές

Παιδικό δωμάτιο σε στούντιο διαμέρισμα με μπαλκόνι

Το παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο είναι λευκό

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με σοφίτα

Παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με διακόσμηση

Πώς να φτιάξετε ένα φυτώριο σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Συνήθως το εσωτερικό του σπιτιού αυτού του σχήματος είναι ένα σαλόνι-υπνοδωμάτιο. Κατά την τοποθέτηση ενός ευρύχωρου δωματίου, ο χώρος διαιρείται σε ξεχωριστές λειτουργικές ζώνες, καθένα από τα οποία διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, τότε είναι κατασκευασμένο με καθολικό εξοπλισμό και παρέχει γενικό σκοπό: κατά τη διάρκεια της ημέρας - ένα δωμάτιο επισκεπτών, και τη νύχτα - ένα υπνοδωμάτιο.

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο

Το παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο είναι φωτεινό

Νηπιαγωγείο σε διαμέρισμα στούντιο με οθωμανική

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Παιδικό δωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με κρεβάτι μετασχηματιστή

Το διαχωρισμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου για μια οικογένεια με ένα παιδί περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τρίκλιτου δωματίου με βάση το σαλόνι-υπνοδωμάτιο:

 • ζώνη για γενικό χόμπι, υποδοχή επισκεπτών, αναψυχή στην οικογένεια.
 • υπνοδωμάτιο για τους γονείς.
 • θέση για παιδί - παιδική χαρά με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ανάλογα με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά του παιδιού.

Παραδοσιακά, για το συνδυασμένο σαλόνι-υπνοδωμάτιο, η ζώνη εισόδου κατανέμεται, και το φυτώριο είναι εξοπλισμένο στο απομακρυσμένο τμήμα του δωματίου από την πόρτα. Ο χώρος για ενήλικες είναι εξοπλισμένος με καναπέ μετασχηματισμού, ντουλάπα, τραπέζι με μηχανισμό αναδίπλωσης και άλλα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το νεύρο της προσχολικής ηλικίας και της σχολικής ηλικίας απαιτεί πλήρες εξοπλισμό για ύπνο, ενεργά παιχνίδια και δραστηριότητες. Ενώ ένα νεογέννητο και ένα παιδί ηλικίας μέχρι 1-1.5 ετών χρειάζονται μόνο άνετες συνθήκες για υγιή ύπνο. Κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης, ο μικρός θα είναι υπό την επίβλεψη των ενηλίκων - στα χέρια του, σε μια κουνιστή καρέκλα ή αρένα.

Παιδικό δωμάτιο σε ξύλινο διαμέρισμα στούντιο

Παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με καναπέ

Παιδικό διαμέρισμα σχεδιασμού στούντιο

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με κρεβάτι

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου με διαχωριστικά τοιχώματα

Πού να βάλει ένα παχνί σε ένα στούντιο διαμέρισμα

Οι νέοι γονείς προτιμούν να τοποθετούν το λίκνο του νεογέννητου όσο το δυνατόν πιο κοντά στον χώρο ύπνου. Μπορείτε να εφαρμόσετε μία από τις δημοφιλείς μεθόδους:

 • Εγκαταστήστε ένα παχνί δίπλα του παράλληλα με τη γονική δομή ύπνου.
 • βάλτε τα έπιπλα παιδιών κάθετα στον τόπο του ύπνου των ενηλίκων.
 • αδρανοποιήστε έναν τοίχο κοντά στο κρεβάτι ενηλίκων.

Νηπιαγωγείο σε διαμέρισμα στούντιο για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με παράθυρο κόλπων

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου με τοίχο από γυψοσανίδα

Παιδικό δωμάτιο σε στούντιο διαμέρισμα με σαλόνι

Μια άλλη επιλογή για τη διευθέτηση του χώρου για το νεογέννητο είναι να εξοπλίσει ένα ξεχωριστό μέρος του δωματίου με τα απαραίτητα παιδικά έπιπλα και αξεσουάρ:

 • επιλέξτε τον απομακρυσμένο χώρο από την είσοδο, όπου αποκλείονται τα ρεύματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την περιοχή κοντά στο παράθυρο όπου υπάρχει καλό φυσικό φως, υπό την προϋπόθεση ότι το άνοιγμα είναι εξοπλισμένο με σύστημα παραθύρων υψηλής ποιότητας.
 • εγκαθιστούν ένα κρεβάτι μωρού, ένα μεταβαλλόμενο τραπέζι με βάση για αξεσουάρ, ένα συρτάρι με συρτάρια για πάνες, γιλέκα, ολισθητήρες, καπέλα και κάλτσες και ράφια για αξεσουάρ.
 • χρησιμοποιήστε διαμερίσματα για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα του διαχωρισμού της γωνίας των παιδιών από θόρυβο περιβάλλοντος, έντονο φως και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Στη διάταξη του χώρου για το νεογέννητο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες φυσικού φωτός. Για την επίδραση της ενίσχυσης του φωτός στο εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακόσμηση τοίχου και οροφής με ανακλαστικές ιδιότητες. Όταν επιλέγετε τεχνητό φωτιστικό εξοπλισμό σε σχέδιο νηπιαγωγείου, να έχετε κατά νου ότι η προτεραιότητα δεν είναι κεντρικός φωτισμός, αλλά προβολείς, απλίκες και φωτιστικά δαπέδου.

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με παιχνίδια

Παιδιά στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο

Παιδικό δωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με τζάκι

Νηπιαγωγείο σε διαμέρισμα στούντιο με λίκνο

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο: μέθοδοι ταξινόμησης

Με εξειδικευμένες μεθόδους διαίρεσης του χώρου, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο πλήρεις τοποθεσίες μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες λύσεις.

Οπτική ζώνη

Η ιδέα είναι να επισημανθεί η τοποθεσία χρησιμοποιώντας τοίχους, δάπεδα και οροφές τελειώματα. Επίσης, στο σχεδιασμό ενός νηπιαγωγείου σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας τύπος φωτιστικού σχεδίου, και στο υπνοδωμάτιο μέρος, ένα άλλο. Ένας άλλος τρόπος οπτικής ταξινόμησης είναι η χρήση επίπλων υπό μορφή φράχτη. Για παράδειγμα, δύο μέρη ενός δωματίου μπορούν να χωριστούν χρησιμοποιώντας ένα ράφι, ράφια προβολής για παιχνίδια και βιβλία, μια ντουλάπα διπλής όψεως.

Παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με συρταριέρα

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με κατασκευή κόντρα πλακέ

Νηπιαγωγείο σε διαμέρισμα στούντιο καφέ

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με χαλί

Παιδικό δωμάτιο σε στούντιο διαμέρισμα με κουκέτα

Πραγματική διαίρεση

Η τεχνική είναι η εφαρμογή διαφόρων σχεδίων, σχεδιαστικών στοιχείων:

 • κινητές λύσεις - οθόνες, κουρτίνες, θόλος?
 • Σταθερές συσκευές - Διαχωριστικό από γυψοσανίδα ή ξύλο, πλαστικό ή γυάλινο πλαίσιο σε ματ φινίρισμα.
 • συρόμενες εγκαταστάσεις - πόρτες στο σιδηροδρομικό σύστημα.

Κατά την τοποθέτηση του χώρου στον φυτώριο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα διείσδυσης του φυσικού φωτός σε άλλο μέρος του εσωτερικού χώρου, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική σκίαση του καθιστικού-υπνοδωματίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νηπιαγωγείο σε διαμέρισμα στούντιο για ένα αγόρι

Παιδικό δωμάτιο σε στούντιο διαμέρισμα με έπιπλα

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με στυλ του μινιμαλισμού

Πολυλειτουργικό για παιδιά σε διαμέρισμα στούντιο

Πώς να εξοπλίσει μια παιδική γωνιά σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Κατά το σχεδιασμό της λειτουργικής ζώνης για τους απογόνους, λαμβάνονται υπόψη στιγμές όπως η ηλικία και το φύλο του παιδιού, η ιδιοσυγκρασία και το φάσμα των συμφερόντων. Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με ένα παιδικό δωμάτιο φαίνεται πλήρως και αποτελεσματικά αν χρησιμοποιούνται συμβιβαστικά υλικά στην εσωτερική διακόσμηση. Αυτό ισχύει για τη σύνθεση των επιστρώσεων, τα σχέδια χρωμάτων και τα σχέδια. Όταν πραγματοποιείτε επισκευές στο σαλόνι των παιδιών, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται φιλικές προς το περιβάλλον ενώσεις και ουδέτερα χρώματα.

Νηπιαγωγείο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε μοντέρνο στιλ

Παιδικό δωμάτιο σε στούντιο διαμέρισμα μονόχρωμο

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου με υπερκατασκευή

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με μια θέση

Το παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο είναι ξεχωριστό

Ο σύγχρονος σχεδιασμός ενός διαμερίσματος για μια οικογένεια με ένα παιδί παρέχει την παρουσία παιδικών επίπλων, συχνά είναι ένα σύνολο σχετικών ενοτήτων:

 • για τα μωρά της πιο τρυφερή ηλικία - παχνί, αλλαγή πίνακα, συρταριέρα,
 • για μικρά παιδιά-παιδιά προσχολικής ηλικίας - μια κουκέτα, ένα μικρό τραπέζι για τάξεις και ψηλές καρέκλες, μια γωνιά παιχνιδιού, ράφια για παιχνίδια, μια ντουλάπα.
 • για τα κορίτσια μέχρι 10 ετών - ένα μέρος για ύπνο, ένα ράφι για παιχνίδια, ένα γραφείο, ράφια για σχολικά βιβλία και αξεσουάρ, μια ντουλάπα για ρούχα και χαρακτηριστικά.
 • για τα μικρά νοικοκυριά της εφηβείας, εκτός από τα βασικά σχέδια επίπλων, ένας απόγονος απαιτεί ένα εντυπωσιακό σύστημα αποθήκευσης.

Για να χρησιμοποιήσετε ορθά τον χρήσιμο χώρο στο σχεδιασμό ενός βρεφονηπιακού σταθμού σε διαμέρισμα ενός δωματίου, αξίζει να αγοράσετε μια πολυλειτουργική ενότητα επίπλων, η οποία επιλέγεται σύμφωνα με την ηλικία ενός νεαρού νοικοκυριού. Μια συμπληρωματική λύση είναι μια συσκευή κουκέτα με σοφίτα. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επιφάνεια εργασίας, πολλά συρτάρια και ράφια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα παιδικά έπιπλα με ένα μετασχηματιστικό κρεβάτι, ένα πτυσσόμενο τραπέζι, μια άνετη καρέκλα υπολογιστή.

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με πανοραμικό παράθυρο

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με χωρίσματα

Παιδικό δωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με γραφείο

Παιδικό σχέδιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

Αν ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι εξοπλισμένο για μια οικογένεια με δύο παιδιά, επιλέξτε ένα κουκέτα, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης.Μπορείτε να εξοπλίσετε ένα λειτουργικό χώρο εργασίας, το κέντρο του οποίου θα είναι ένας πάγκος στο περβάζι. Το κάτω επίπεδο της κατασκευής περιλαμβάνει ένα συρτάρι με μηχανισμό εξαγωγής ή ενσωματωμένα συρτάρια και ράφια. Τα τείχη και στις δύο πλευρές της μονάδας παραθύρων είναι εξοπλισμένα με λειτουργικά έπιπλα σε έντονα χρώματα. Υψηλά ράφια, ένα ερμάριο με ανοικτά και κλειστά τμήματα μιας ρηχάς διαμόρφωσης είναι σχετικά.

Παιδικό δωμάτιο σε στούντιο διαμέρισμα με βάθρο

Παιδική διάταξη επίπλων σε διαμέρισμα στούντιο

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο είναι γκρι

Συστάσεις για αποτελεσματικό σχεδιασμό

Για να γίνει σωστά ένα διαμέρισμα δύο δωματίων από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά το δυναμικό του χώρου:

 • χρησιμοποιήστε κάθε μονάδα χρησιμοποιήσιμης περιοχής. Εάν υπάρχει μια θέση στον τοίχο, επιλέξτε το σχέδιο κατάλληλων διαστάσεων. Θυμηθείτε ότι οι συμπαγείς συσκευές χωρίς αιχμηρές γωνίες αποτελούν προτεραιότητα.
 • Μην γεμίσετε το εσωτερικό, σχεδιάζοντας να χωρίσετε την παιδική περιοχή από το εσωτερικό του καθιστικού με μαζικά έπιπλα. Υπάρχουν επίσης διαχωριστικά χωρίσματα εκτός χώρου. Πραγματικά σχέδια που δεν παρεμβαίνουν στη διείσδυση της κυκλοφορίας του φωτός και του αέρα.
 • είναι απαραίτητο να αυξηθεί οπτικά το αίσθημα του χώρου με τη σωστή οργάνωση των επίπλων σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου?
 • το γενικό στυλ της γωνιάς των παιδιών δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το σχεδιασμό του καθιστικού. Επιτυχείς εσωτερικοί χώροι που σχεδιάζονται σε παστέλ αποχρώσεις. Ταυτόχρονα, το τμήμα των παιδιών του δωματίου μπορεί να συμπληρωθεί με φωτεινά σημεία, οπτικές ενδείξεις.

Η διάταξη της παιδικής ζώνης στο βάθρο είναι μια αποτελεσματική λύση για το εσωτερικό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου για μια οικογένεια με ένα παιδί. Το κρεβάτι βρίσκεται κάτω από τη δομή, παρέχεται με μια ανασυρόμενη συσκευή. Στο βάθρο, εξοπλίζεται ένας λειτουργικός χώρος για ενεργά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού αθλητικού συγκροτήματος. Εδώ μπορείτε να εξοπλίσετε γωνιά ενός σπουδαστή, ένα κέντρο τεχνολογίας με γραφείο υπολογιστή ή μια εργονομική πλατφόρμα δημιουργικότητας, ανάλογα με τα συμφέροντα του παιδιού.

Παιδικό δωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με ένα ενσωματωμένο κρεβάτι

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με συρτάρια

Ζώνη παιδιών σε διαμέρισμα στούντιο

Για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας απαιτείται προσωπικός χώρος στο σπίτι των γονέων. Χρησιμοποιήστε αποτελεσματικές μεθόδους εσωτερικής διακόσμησης και παρέχουν άνεση σε κάθε ένα από τα νοικοκυριά.

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με ντουλάπες

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με κουρτίνα

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με ράφια

Παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με τραπέζι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)