Ενδιαφέρον στυλ διαμερισμάτων ενός δωματίου: οι καλύτερες επιλογές (120 φωτογραφίες)

Τα στυλ των διαμερισμάτων ενός δωματίου διαφέρουν κατά κύριο λόγο με το στοχαστικό σχεδιασμό τους, διότι κατά πρώτο λόγο σε δωμάτια με περιορισμένο χώρο είναι, φυσικά, η άνεση των κατοίκων.

Στυλ αποκατάστασης διαμερισμάτων ενός δωματίου

Στυλ μονόχωρων διαμερισμάτων ρετρό στυλ

Στυλ στυλ στούντιο μπάνιο μπάνιο ρετρό στυλ

Studio διαμέρισμα σε στυλ ρετρό

Στυλ διαμερισμάτων στούντιο γκρίζο σαλόνι

Στυλ διαμερισμάτων στούντιο

Στυλ μονοκατοικιών με μπάνιο

Στυλ των ζωντανών διαμερισμάτων στούντιο

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ιδέες για ένα συγκεκριμένο στυλ, μπορείτε να κάνετε λάθη στη διάταξη του ίδιου του χώρου:

 • Έλλειψη ζώνης. Το διαμέρισμα στούντιο διακρίνεται κυρίως από το γεγονός ότι χρειάζεται χωροθέτηση όπως και κανένα άλλο δωμάτιο. Εάν το ξεχάσετε, μην στυλίξετε τα δωμάτια, θα μοιάζει με ένα δωμάτιο σε ένα ξενώνα όπου οι άνθρωποι που ταξιδεύουν εδώ ζουν.
 • Λανθασμένη ζώνη. Είναι πολύ λογικό να σπάσει τις ζώνες σε ένα δωμάτιο - το κύριο έργο στο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος στούντιο. Διαφορετικά, θα φανεί παράξενο, σχεδόν παράλογο. Επομένως, η τοποθέτηση ενός κρεβατιού κοντά στην πόρτα δεν είναι μια πρωτότυπη λύση, αλλά μια λανθασμένη τοποθέτηση, καθώς είναι με τον τρόπο κάθε εισερχόμενο άτομο και αντιπροσωπεύει την πιο οικεία εμφάνιση. Για να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι δίπλα στην κουζίνα δεν είναι επίσης πρωτότυπο, αλλά παράλογο - που βρίσκεται στο κρεβάτι, θέλετε σχεδόν να παρακολουθήσετε κάποιον μάγειρας, και μπορείτε να λεκιάστε κρεβάτι με γράσο.
 • Έλλειψη προσεκτικού φωτισμού. Ο φωτισμός σε ένα μικρό διαμέρισμα όχι μόνο έχει καθαρά πρακτικό νόημα, αλλά επηρεάζει επίσης την αντίληψη του χώρου. Το φως είναι ένα ισχυρό εργαλείο προβολής. Ένας λαμπτήρας θα λιώσει τις προσπάθειες χωροταξίας, θα τους εξουδετερώσει.
 • Έλλειψη λειτουργικότητας. Ογκώδη παλιά τραπέζια και καρέκλες, μεγαλοπρεπείς καναπέδες από το Μπαρόκ ή την Αναγέννηση σε ένα μικρό διαμέρισμα δεν θα κάνουν την εντύπωση ότι πρέπει. Αντί να βλέπουμε επίσημα, λίγο θεατρικά, να επιστρέφουμε όποιον έχει εισέλθει στην ατμόσφαιρα των περασμένων αιώνων, θα φανεί καλαίσθητος πάρα πολύ άβολος, πάρα πολύ μεγάλος πάθος. Σε ένα μικρό διαμέρισμα, η λειτουργικότητα πρέπει να είναι στο προσκήνιο - χρησιμοποιήστε κάθε εκατοστό με σύνεση, κάθε κομμάτι των επίπλων θα πρέπει να φέρει κυρίως πρακτικό νόημα.
 • Έλλειψη χρήσης του άνω μέρους του χώρου. Τα διαμερίσματα στούντιο έχουν συχνά ψηλά ταβάνια, αλλά ξεχνούν αυτό, κάνοντας το σχεδιασμό του δαπέδου και των επίπλων σε αυτό. Τα ράφια μπορούν να είναι μια εξαιρετική λύση στα προβλήματα με το χώρο αποθήκευσης.

Εξοχικό διαμέρισμα στούντιο

Στυλ διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου με παράθυρο κόλπων

Στυλ λειτουργικά διαμερίσματα ενός δωματίου

Όλα τα στυλ που χρησιμοποιούνται για τη σχεδίαση διαμερισμάτων ενός δωματίου σε όλο τον κόσμο βασίζονται στη λειτουργικότητα, στην ορθολογική χρήση του χώρου και μόνο στην ομορφιά - αν και φυσικά δεν πρέπει να ξεχαστεί τελείως.

Στυλ μονοκατοικιών με μπαλκόνι

Στυλ μονοκατοικιών με σκυρόδεμα

Στυλ μονοκατοικιών Βοημίας

Στυλ κλασικά διαμερίσματα ενός δωματίου

Είσοδος στο κλασικό στιλ ενός διαμερίσματος στούντιο

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε κλασικό στυλ

Στυλ μονοκατοικιών με διακόσμηση

Στυλ σχεδιασμού διαμερισμάτων ενός δωματίου

Στυλ διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου

Χαρακτηριστικά του μοντέρνου σοφίτα

Ένα διαμέρισμα στο σαλόνι είναι μια λύση που έχει γίνει από καιρό ένα είδος σύγχρονου κλασικού. Το στυλ γεννήθηκε στις δεκαετίες του σαράντα του εικοστού αιώνα στην Αμερική, όταν τα πρώην εργοστάσια άρχισαν να προσαρμόζονται ενεργά στη στέγαση. Ο εφιάλτης ενός σχεδιαστή έγινε μοντέρνος με την πάροδο του χρόνου. Το δωμάτιο πρέπει να είναι:

 • Υψηλή. Εάν το ανώτατο όριο μας έχει αφήσει κάτω και το διαμέρισμα δεν φαίνεται ευρύχωρο και ηχώντας, μπορείτε πάντα να πάτε κατά μήκος της τυποποιημένης διαδρομής και βαφή το πάτωμα σκοτεινό, και οι τοίχοι και οροφή φωτός.Αυτό θα κάνει οπτικά το διαμέρισμα πιο ευρύχωρο.
 • Ανοίξτε. Ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος στούντιο στο στυλ σοφίτας δεν ανέχεται οποιαδήποτε διαμερίσματα. Μόνο το μπάνιο είναι περιφραγμένο, το υπόλοιπο - η απουσία οθονών, κουρτίνες και άλλα κόλπα με μια προσπάθεια να χωρίσει το διαμέρισμα.
 • Με τοίχους από τοιχοποιία. Μπορείτε να βάλετε πραγματικά τούβλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια, μπορείτε να κολλήσετε ακόμη ταπετσαρία με ένα μοτίβο.
 • Με δάπεδα από σκυρόδεμα. Εάν το σκυρόδεμα δεν είναι ευχάριστο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα μονοφωνικό σκούρο έλασμα.
 • Με οροφή με δοκάρια. Εάν οι δοκοί δεν μπορούν να γίνουν - μειώνουν το ήδη χαμηλό ύψος, μπορείτε απλά να το βάψετε με λευκό χρώμα.

Η κύρια γκάμα πρέπει να περιέχει λευκό, γκρι χρώμα και χρώμα τερακότα.

Στούντιο διαμέρισμα με δοκάρια

Στούντιο διαμέρισμα με μπαλκόνι

Στούντιο διαμέρισμα μεγάλη σοφίτα

Διαμέρισμα με 1 δωμάτιο, σοφίτα δύο επιπέδων

Βιομηχανικό στυλ σοφίτα διαμέρισμα

Διαμέρισμα σοφίτα με κρεβάτι

Γωνιακό διαμέρισμα με κουζίνα

Ο σχεδιασμός μπορεί να έχει ως εξής:

 • έπιπλα - μεταλλικά ράφια, καρέκλες γραφείου, δερμάτινους καναπέδες.
 • οι διάδρομοι μεταξύ των επίπλων είναι ευρύς, γενικά περισσότερο ελεύθερος χώρος.
 • φωτισμός - όσο το δυνατόν φωτεινότερος, λαμπτήρες βιομηχανικού στυλ, ρολά,
 • αξεσουάρ - πραγματικά φωτεινά, παίζοντας το ρόλο των ιδιαίτερων σημείων: γκράφιτι, αφίσες με μουσικές ομάδες, αναπαραγωγές ζωγραφικής από σύγχρονους καλλιτέχνες, μπορείτε ακόμη και σήματα κυκλοφορίας.

Η σοφίτα είναι κατάλληλη για όσους αγαπούν τη νεωτερικότητα στα στυλ, αγαπούν περισσότερο ελεύθερο χώρο, φως και ίσως λιγότερα πράγματα.

Στούντιο διαμέρισμα σοφίτα μικρό

Διαμέρισμα σοφίτα με σοφίτα

Στούντιο διαμέρισμα σοφίτα φινίρισμα

Studio διαμέρισμα στο ύφος του πατάρι επιδιόρθωση

Στούντιο σε σοφίτα

Στούντιο με πανοραμική θέα

Σκανδιναβικό στιλ σε αστικά διαμερίσματα

Ένα διαμέρισμα σπιτιού σκανδιναβικού στυλ - η συγκέντρωση της αξιοπιστίας, της ποιότητας και της απλότητας. Υπονοεί επίσης μεγάλο κενό χώρο (όπως και οι περισσότερες επιλογές για διαμερίσματα ενός δωματίου). Το δωμάτιο πρέπει να είναι:

 • Ανοίξτε. Ιδανικό για ένα διαμέρισμα στούντιο - μόνο το μπάνιο θα πρέπει να είναι περιφραγμένο.
 • Διακοσμημένα με φυσικά υλικά. Ένα δέντρο είναι το καλύτερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πέτρα. Πλακάκια, παρκέ, laminate για παρκέ, τοίχους επενδεδυμένα με επένδυση ή πλακάκια με φυσική πέτρα.
 • Ως εκ τούτου, όσο το δυνατόν πιο φωτεινό, το διαμέρισμα πρέπει να διαθέτει μεγάλα παράθυρα με ξύλινα κουφώματα, είτε χωρίς κουρτίνες, είτε με κουρτίνες που μπορούν εύκολα να ανοιχτούν και να ανοίξουν.

Το σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου υποδηλώνει την επικράτηση του λευκού. Τα πάντα πρέπει να είναι διακοσμημένα σε ανοιχτά χρώματα, επιτρέπονται μόνο ελαφρά ξύλα, τόσο φυσικό χρώμα ξύλου όσο και λευκά βαμμένα (ή ειδικά επιλεγμένες ποικιλίες με το μέγιστο ελαφρύ ξύλο).

Στούντιο διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στυλ λευκό

Σκανδιναβικό στιλ μεγάλο διαμέρισμα στούντιο

Στούντιο διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στιλ με έργα ζωγραφικής

Στούντιο διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στιλ με δερμάτινα έπιπλα

Στούντιο σε σκανδιναβικό στιλ στούντιο μπλε

Στούντιο σε σκανδιναβικό στιλ

Η σχεδίαση πρέπει να είναι η εξής:

 • λειτουργικά έπιπλα - επίσης λευκά, κατά προτίμηση φτιαγμένα από φυσικά υλικά ή τουλάχιστον τελειωμένα με αυτά, επιτρέπεται και μια ριγέ τυπωμένη ύλη σε ανοιχτά χρώματα - γκρίζα, μπλε, μπεζ, κατάλληλα.
 • αξεσουάρ - καθρέφτες, πορσελάνη, οικογενειακές φωτογραφίες, τα πάντα είναι διακοσμημένα σε φυσικά υλικά και, κατά προτίμηση, σε συνδυασμό με ένα θαλάσσιο θέμα.

Η περιοχή του διαμερίσματος θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα από ό, τι στην πραγματικότητα. Μπορεί να μην υπάρχει μια ελάχιστη ποσότητα επίπλων, αλλά η χρήση του πάρα πολύ και το φράξιμο του χώρου είναι μια κακή ιδέα.

Στούντιο διαμέρισμα με έπιπλα σκανδιναβικού στυλ

Διαμέρισμα στούντιο με διαμέρισμα σκανδιναβικού στυλ

Στούντιο διαμέρισμα με σκανδιναβικό πάτωμα στυλ

Στούντιο διαμέρισμα σκανδιναβικού στιλ φωτεινό

Στούντιο διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στιλ

Στούντιο διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στιλ

Μινιμαλισμός και πρακτική διάταξη του χώρου

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο ύφος του μινιμαλισμού - το τραγούδι της λειτουργικότητας και του χώρου. Το επίκεντρο είναι η άνεση της ζωής και η πιο ορθολογική χρήση του χώρου του διαμερίσματος. Το δωμάτιο πρέπει να είναι:

 • Ανοίξτε. Διαμερίσματα δεν πρέπει να είναι, αλλά το μέγεθος του διαμερίσματος μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Ο μινιμαλισμός φαίνεται εξίσου καλός σε ένα μικρό διαμέρισμα των είκοσι μέτρων και σε ένα ευρύχωρο σαράντα πέντε. Επίσης, δεν χρειάζεται να είναι ψηλός.
 • Τελειωμένο με τα πιο βολικά υλικά φροντίδας. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με πλένεται στο πλυντήριο ή είναι κατασκευασμένοι με τούβλα, η οροφή είναι βαμμένη, ένα πλαστικό τοποθετείται στο πάτωμα, το οποίο είναι αρκετό αν το σκουπίζεις.

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με το στυλ του μινιμαλισμού υποδηλώνει ότι το κύριο χρώμα είναι λευκό (επιτρέπονται οι μέγιστες αποχρώσεις παστέλ και μπεζ).Επιτρέπεται να επισημανθεί ένας από τους τοίχους, ζωγραφίζοντας το σε ένα φωτεινό ζεστό χρώμα, αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Συνολικά, το δωμάτιο δεν πρέπει να έχει περισσότερα από πέντε χρώματα - σε όλα, από διακόσμηση τοίχων και δαπέδων έως την εκτύπωση σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Ενοίκιο στούντιο μινιμαλισμού

Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με καθιστικό με στυλ μινιμαλισμού

Ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο ύφος του μινιμαλισμού

Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με κουζίνα με στυλ μινιμαλισμού

Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με μικρή κουζίνα με στυλ μινιμαλισμού

Μινιμαλιστικό μονόχωρο διαμέρισμα μονόχρωμο

Studio διαμέρισμα με μινιμαλιστικό φωτισμό

Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ως εξής:

 • έπιπλα - τους καλύτερους λειτουργικούς μετασχηματιστές, και όσο το δυνατόν λιγότερο, χωρίς ομαλές γραμμές, με αιχμηρές άκρες.
 • φωτισμός - αφήστε το φως της ημέρας όσο το δυνατόν περισσότερο, μεγάλα παράθυρα, τεχνητές λάμπες απλών γεωμετρικών σχημάτων, αλλά καλύτερα ενσωματωμένες στην οροφή.
 • αξεσουάρ - τουλάχιστον, μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά καθόλου.

Ο μινιμαλισμός δεν επιτρέπει τα μπιχλιμπίδια. Οποιοδήποτε πράγμα πρέπει να έχει ένα σκοπό, τα αξεσουάρ πρέπει να έχουν ένα. Εάν είναι ένα βάζο, τότε υπάρχουν λουλούδια σε αυτό. Εάν πρόκειται για ένα πλαίσιο, μια φωτογραφία ενός μέλους της οικογένειας εισάγεται σε αυτό. Αν αυτό είναι ένα βιβλίο, τότε διαβάζεται συχνά.

Το στούντιο ενός δωματίου στο στυλ του μινιμαλισμού πρέπει να είναι ιδανικά επιπλωμένο με έναν καναπέ που μετατρέπεται σε τραπέζι, μια ντουλάπα, στην οποία ταιριάζει όλα, και ένα μπαρ όπου μπορείτε να μαγειρέψετε, να γευματίσετε και να αποθηκεύσετε μπαχαρικά.

Αλλά κάθε σχέδιο, φυσικά, επιτρέπει παραλλαγές και συγκεκριμένες λύσεις.

Μινιμαλιστικό μονόχωρο διαμέρισμα γκρι

Minimalism στούντιο διαμέρισμα ασπρόμαυρο

Μινιμαλιστικό στιλ διαμέρισμα ενός δωματίου

Μίνιμαλ στούντιο διαμέρισμα φωτεινό

Μινιμαλιστικό διαμέρισμα στούντιο

Μινιμαλιστικό διαμέρισμα ενός δωματίου

Άνεση και ηρεμία σε στιλ υψηλής τεχνολογίας

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε στιλ υψηλής τεχνολογίας είναι ένας άλλος ύμνος λειτουργικότητας, ο οποίος τραγουδάται στο περιβάλλον, παρόμοιος με το εσωτερικό ενός διαστημοπλοίου. Μετάφραση από τα αγγλικά, "hi-tech" σημαίνει "υψηλή τεχνολογία", επομένως το διαμέρισμα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι:

 • Προαιρετικά ανοιχτό. Η υψηλή τεχνολογία επιτρέπει διαμερίσματα εάν είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και γυαλί. Επίσης, το μέγεθος του διαμερίσματος μπορεί να είναι οποιοδήποτε.
 • Διακοσμημένα σε υλικά που είναι εύκολο να πλυθούν και να καθαριστούν. Μεγάλα δάπεδα από σκυρόδεμα ή πολυστρωματικά. Οι τοίχοι ζωγραφίζονται στο ίδιο χρώμα ή μιμούνται τοιχοποιία.

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε αυτό το στυλ μπορεί να γίνει σε αντίθεση χρώματα - μαύρο, λευκό, μέταλλο.

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας με κουζίνα

Μονόχρωμο διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας με ένα δωμάτιο

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας με διακόσμηση οροφής

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας

Στούντιο υψηλής τεχνολογίας

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας, φωτεινό

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας

Διαμέρισμα στούντιο υψηλής τεχνολογίας καφέ

Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ως εξής:

 • έπιπλα - ντουλάπια, σκληρά, από μέταλλο με γυάλινα ένθετα.
 • φωτισμός - ενσωματωμένο στο πάτωμα, οροφή, τοίχοι, αντί για κουρτίνες, χρησιμοποιούνται ρολά;
 • αξεσουάρ - είτε εντελώς απούσα είτε μειωμένη σε έναν καθρέφτη και ένα λουλούδι σε ένα δοχείο.

Το κύριο χαρακτηριστικό του στυλ είναι η πιο σύγχρονη τεχνολογία. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα μεγάλο πλάσμα πλάσματος, για να εξοπλίσετε την κουζίνα με ένα θεριζοαλωνιστικό μηχανισμό, μια μηχανή παραγωγής καφέ, ένα φούρνο μικροκυμάτων, έναν κατασκευαστή σάντουιτς και εκατοντάδες άλλα χρήσιμα μικρά πράγματα, για να βάλετε ένα ντους με ένα πάνελ ρύθμισης στο μπάνιο. Το κυριότερο είναι ότι το αποτέλεσμα μοιάζει φανταστικό, σχεδόν σαν μια ταινία για το μέλλον.

Είναι ενδιαφέρον ότι η τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας μπορεί να περιλαμβάνει όχι τα πιο λειτουργικά αντικείμενα σχεδιασμού εάν φαίνονται τεχνολογικά προηγμένα. Για παράδειγμα, στην υψηλή τεχνολογία μια στρογγυλή μεταλλική πόρτα, παρόμοια με την είσοδο ενός διαστημοπλοίου, θα ταιριάζει καλά. Και σε αυτό είναι ένας ολογραφικός προβολέας ικανός να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός ουρανού ουρανού σε ένα δωμάτιο.

Στυλ εσωτερικού διαμερίσματος ενός δωματίου

Στυλ μονοκατοικιών με έναν τοίχο από τούβλα

Τα στυλ των διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου είναι όμορφα

Στυλ κουζίνας ενός δωματίου

Διαμέρισμα στούντιο Art Nouveau

Διαμέρισμα στούντιο με διακόσμηση Art Nouveau

Στούντιο διαμέρισμα με σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Διαμέρισμα ενός δωματίου με εσωτερικό αρτ νουβό

Στούντιο διαμέρισμα με κουζίνα μοντέρνου στυλ

Μυστηριώδες και φιλοσοφικό ιαπωνικό στυλ

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε ιαπωνικό στιλ είναι ένα φαινόμενο που είναι πολύ κοινό στην Ευρώπη, παρά τις διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Ταιριάζει στους ανθρώπους που αγαπούν την ανοικτότητα και την καθαριότητα, θαυμάζουν την ανατολίτικη φιλοσοφία, ενδιαφέρονται για την ασιατική κουζίνα και μαθαίνουν γλώσσες.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι:

 • Ανοίξτε. Δεν σημαίνει ειδικά χωρίσματα, αλλά μπορούν επίσης να διευθετηθούν με οθόνες. Ιδανικό ακόμη και για ένα μεγάλο διαμέρισμα ενός δωματίου 42 μ, 45 και άνω. Αν και το μικρό θα φανεί καλό.
 • Καλά φωτισμένη. Ο φωτισμός πρέπει να είναι φυσικός, τα παράθυρα είναι μεγάλα, ιδανικά πανοραμικά.

Στο παραδοσιακό κλασικό ιαπωνικό στιλ, το διαμέρισμα ενός δωματίου θα πρέπει να είναι διακοσμημένο με τα πιο φυσικά χρώματα - λευκές, παστέλ αποχρώσεις, το χρώμα του φυσικού ξύλου.

Διαμέρισμα στούντιο σε ιαπωνικό στιλ με διαμέρισμα

Ιαπωνικό στιλ στούντιο διαμέρισμα μπάνιο

Ιαπωνικό στιλ στούντιο διαμέρισμα σε μαύρο χρώμα

Ιαπωνικό στιλ στούντιο διαμέρισμα με δέντρο

Ινδικό διαμέρισμα στούντιο στυλ

Ο σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

 • έπιπλα - σε ένα μονόχωρο διαμέρισμα σε ιαπωνικό στιλ, χαμηλή, μέγιστη λειτουργικότητα, υποτίθεται ότι κάθεται στο πάτωμα, κοιμάται επίσης, τα ντουλάπια και τα ράφια είναι κρυμμένα κρυμμένα στους τοίχους?
 • φωτισμός - φυσικός όσο το δυνατόν φωτεινότερος, τεχνητός - σίγαση από οθόνες και αμπαζούρες κόκκινου ή πορτοκαλί.
 • αξεσουάρ - όχι πολυάριθμα, σε ασιατικό στυλ, όπως ένα μπονσάι, ένα ειδώλιο του Βούδα ή ένας πίθηκος "Δεν βλέπω κανένα κακό, δεν ακούω κανένα κακό, δεν μιλώ κακό".

Το ιαπωνικό στυλ χαρακτηρίζεται από τρία μοτίβα που είναι σπάνια στους ευρωπαϊκούς εσωτερικούς χώρους. Αυτό είναι:

 • Οθόνες. Χαρτί ή μπαμπού με παραδοσιακά σχέδια - το ίδιο μπαμπού, χορευτικά γερανοί, σοφοί, διαλογισμός ή απόκρημνα κατορθώματα. Με τη βοήθεια οθονών είναι δυνατή η ζώνη του δωματίου (επιπλέον, οι ζώνες μπορούν να αλλάξουν κατά βούληση ή αυστηρά περιορισμένες σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή), μπορείτε να κρύψετε μερικά πράγματα από τους επισκέπτες. Οι οθόνες μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμη και τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές κουρτίνες.
 • Συρόμενες πόρτες. Είναι κατασκευασμένα από χαρτί, μπαμπού, λεπτά φύλλα ξύλου και χρησιμοποιούνται παντού. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι για το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου σε μοντέρνο στυλ, σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τον χώρο όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά. Η πόρτα που ανοίγει στην είσοδο παίρνει ένα μέρος που δεν μπορεί να καταλαμβάνεται από τίποτα για να ανοίξει. Η παραδοσιακή ιαπωνική πόρτα ολισθαίνει στο πλάι χωρίς να καταλαμβάνει καθόλου χώρο.
 • Ιερογλυφικά. Μπορούν να διακοσμήσουν οθόνες και αμπαζούρες, μπορούν να ζωγραφίσουν συρόμενες πόρτες, ακόμα και να κρεμούν στους τοίχους σε μικρές πλάκες. Το κύριο πράγμα - προτού να διακοσμήσετε το σπίτι με ένα άλλο ιερογλυφικό, να μάθετε το νόημά του. Διαφορετικά, αντί για επιθυμίες ευτυχίας, μπορεί να εμφανιστεί κάτι εντελώς διαφορετικό στον τοίχο.

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου σε κλασικό στυλ της Ιαπωνίας υποδηλώνει ότι θα πρέπει να κοιμηθείτε στο πάτωμα - σε στρώματα futon.

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε ιαπωνικό στιλ

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ σε διαμέρισμα στούντιο

Διαμέρισμα στούντιο σε ιαπωνικό στιλ με οθόνη

Διαμέρισμα στούντιο σε ιαπωνικό στιλ

Στυλ Προβηγκίας για ρομαντικές φύσεις

Το διαμέρισμα ενός δωματίου στο στιλ της Προβηγκίας διακρίνεται από την απλότητα και την ιδιαίτερη ευελιξία του, η οποία είναι γενικά χαρακτηριστική των εσωτερικών χώρων της Γαλλίας. Το δωμάτιο πρέπει να είναι:

 • Φωτεινό. Όσο περισσότερο είναι, τόσο το καλύτερο. Εάν από μόνη της είναι μικρό, μπορείτε να το βάψετε σε ανοιχτά χρώματα και να διακοσμήσετε με καθρέφτες, καλό, αυτό επιτρέπει το ύφος.
 • Με οροφή βαμμένη ή τελειωμένη με ξύλινα δοκάρια. Είναι σημαντικό να φαίνεται ψηλό και φωτεινό.
 • Με τοίχους επικαλυμμένα ή καλυμμένα με διακοσμητικό γύψο. Ταπετσαρία πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, σε λουλούδια. Διακοσμητικό γύψο - με κυματοειδή σχέδια που ρέουν ή επίσης με floral μοτίβο.
 • Με πλακάκια ή παρκέ δάπεδο. Το καλύτερο από όλα είναι ένα τεράστιο συμβούλιο.

Χρώματα διακόσμησης - ελαφρύ, ελαφρύ, ευάερο, με μεροληψία σε παστέλ. Αλλά εδώ τα έπιπλα θα πρέπει να είναι φωτεινά χρώματα - σμαράγδι, λεβάντα, ώχρα, μοβ. Floral εκτυπώσεις είναι επίσης κατάλληλο για αυτήν.

Στούντιο διαμέρισμα με σαλόνι στο στιλ της Προβηγκίας

Στούντιο με κουζίνα κουζίνας provence

Στούντιο με έπιπλα σε στιλ Προβηγκίας

Διαμέρισμα στούντιο σε στιλ Προβηγκίας

Διαμέρισμα στούντιο με τραπεζαρία στο στυλ της Προβηγκίας

Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ως εξής:

 • έπιπλα - ξύλο ή μπαστούνι, υφασμένα ή καλυμμένα με ύφασμα.
 • αξεσουάρ - άφθονα, παλιά πιάτα, υφάσματα με φυτική εκτύπωση,
 • ο φωτισμός είναι πλούσιος, οι κουρτίνες είναι ανοιχτοί, σε λουλούδια, το τεχνητό φως είναι ανώτερο, αλλά ένας ή δύο λαμπτήρες δεν θα είναι περιττοί.

Η Προβηγκία είναι ένα φωτεινό, χαρούμενο και ρομαντικό στιλ. Φρέσκα λουλούδια που μπορούν να τακτοποιηθούν σε τραπέζια, καθώς και μια χνουδωτή άσπρη γάτα, θα ταιριάζουν καλά σε αυτό (είναι καλό, αν το έχετε από την αρχή, για να το φυτέψετε ειδικά για ένα διαμέρισμα, φυσικά, δεν αξίζει τον κόπο).

Διαμέρισμα στούντιο σε στιλ Προβηγκίας μπεζ

Διαμέρισμα στούντιο σε στιλ Προβηγκίας με διακόσμηση

Στούντιο διαμέρισμα στο στυλ της Γαλλικής Προβηγκίας

Διαμέρισμα στούντιο στιλ στην Προβηγκία με τζάκι

Μονόχρωμο διαμέρισμα σε στιλ Προβηγκίας

Διαμέρισμα στούντιο σε στιλ Προβηγκίας με σαλόνι

Χώρα στυλ στην πόλη

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε ένα εξοχικό στυλ διαφέρει από τα περισσότερα από τα υπόλοιπα - τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε ένα σύγχρονο ή αρ νουβό στιλ από αυτό του οποίου το ύφος προήλθε από τον δέκατο ένατο αιώνα, όπως συνέβη με τη χώρα. Ήρθε από την Αμερική και καλείται να προκαλεί την ρουστίκ άνεση, τη φύση, την απλότητα.

Στούντιο διαμέρισμα σε μπεζ χρώμα

Στούντιο διαμέρισμα με στοιχεία στυλ χώρας

Στούντιο διαμέρισμα με κουζίνα country style

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε εξοχικό στιλ με έπιπλα

Στούντιο σε εξοχικό στιλ

Στούντιο διαμέρισμα σε φωτεινό ύφος της χώρας

Διαμέρισμα στούντιο σπιτιού σε σκούρο χρώμα

Στούντιο σε εξοχικό στιλ

Μπορείτε να τελειώσετε οποιοδήποτε δωμάτιο μεγέθους χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

 • Παρκέ δάπεδα.Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μακρόστενες λακαρισμένες σανίδες, ίσως ακόμη και αν ψάχνετε ακατέργαστες και με κόμπους.
 • Τείχη - ξύλινα ή επικολλημένα με απλή ταπετσαρία λουλουδιών.
 • Οροφή - με δοκούς ή σοβά με απλό λευκό σοβά.
 • Έπιπλα - ξύλινα ή καλυμμένα με ύφασμα. Λοιπόν, αν φαίνεται λίγο shabby, αλλά όχι ειλικρινά παλιά, αλλά για λίγο για να είναι σε χρήση. Ένα ξύλινο τραπέζι, μια ταλάντευση καρέκλα, που σκοντάφτει άνετα όταν προσπαθεί να ταλαντευτεί, μακρά παγκάκια θα ταιριάζει καλά στο σύνολο. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε ένα στήθος ή κάτι εξωτικό.
 • Τα αξεσουάρ είναι άφθονα. Πλεκτά χαλιά και χαρτοπετσέτες, λαμπτήρες κάτω από κλωστοϋφαντουργικά αμπαζούρ, όλα τα είδη μαξιλαριών, μαξιλαριών, οθωμανών ταιριάζουν καλύτερα. Το χαλί στο πάτωμα θα φανεί καλό - φυσικά, λίγο shabby. Και δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς φωτογραφίες συγγενών και φίλων στον τοίχο, δίπλα σε ένα απλό ποιμενικό τοπίο.
 • Ο φωτισμός είναι ανοιχτός. Τα παράθυρα δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλα, οι κουρτίνες είναι καλύτερα κατασκευασμένες από chintz ή παρόμοια απλά ελαφριά υφάσματα. Τεχνητός φωτισμός - χωρίς εστίαση στο πάνω φως. Το καλύτερο από όλα είναι πολυάριθμες λάμπες κάτω από τις αποχρώσεις του άνθους.

Διαμέρισμα ενός δωματίου με μοντέρνα έπιπλα

Διαμέρισμα ενός δωματίου με διαμέρισμα στο αρ νουβό στιλ

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε επισκευή μοντερνισμού

Διαμέρισμα ενός δωματίου με κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε μοντέρνο στιλ

Studio διαμέρισμα σε μοντέρνο στιλ

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε μοντέρνο στυλ φωτεινό

Διαμέρισμα ενός δωματίου σε μοντέρνο στιλ

Στυλ μονοκατοικιών με μάρμαρο

Όποιο είδος στυλ επιλέγεται, πρέπει να τηρείται χωρίς να αλλάζει τις βασικές του διατάξεις. Ο μινιμαλισμός πρέπει να είναι φωτεινός και λειτουργικός, υψηλής τεχνολογίας αφθονούν με κάθε είδους ακριβά χρήσιμες συσκευές, το σκανδιναβικό στιλ που θυμίζει τα φιόρδ, τους Ιάπωνες - σχετικά με το Όρος Fuji, τον Βουδισμό, την ασιατική κουζίνα. Η Προβηγκία πρέπει να είναι ρομαντική και απλή, η σοφίτα θα πρέπει να μοιάζει με το διαμέρισμα ενός εγκαταλελειμμένου και στη συνέχεια πρόσφατα κατοικημένου φυτού.

Ακολουθώντας την κύρια ιδέα, η λειτουργικότητα και η αγάπη για το σπίτι σας θα δώσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Στυλ διαμερισμάτων στούντιο με μεγάλα παράθυρα

Στυλ μονοκατοικιών με ανοιχτό χώρο

Στυλ μονοκατοικιών σε ένα σπίτι

Στυλ αναδιαμόρφωσης διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου

Στυλ διαδρόμου διαμερισμάτων ενός δωματίου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)