Επιλέγοντας μια ταπετσαρία για ένα δωμάτιο έφηβος: τι να αναζητήσετε (24 φωτογραφίες)

Δεν μπορεί να υπάρξουν μικροδουλειές στην ανατροφή ενός παιδιού. Όλα είναι σημαντικά: τι βιβλία διαβάζει, με τα οποία μιλάει, τι απολαμβάνει και, φυσικά, σε ποια αίθουσα ζει. Εάν η επισκευή στο νηπιαγωγείο έγινε σύμφωνα με τα συμφέροντά του, τότε θα είναι άνετα σε αυτό και, τουλάχιστον, το χρώμα των τειχών δεν θα τον ερεθίσει. Όταν επιλέγετε την ταπετσαρία για την αίθουσα ενός εφήβου, προσπαθήστε να βρείτε συμβιβασμό: ακούστε τη γνώμη του και μην χάσετε τη συμβουλή ειδικών.

Μπεζ ταπετσαρία για ένα δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία με λουλούδια για ένα δωμάτιο έφηβος

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας ενός εφήβου;

Η ταπετσαρία στον παιδικό σταθμό για τα αγόρια και τα κορίτσια πρέπει κατά προτίμηση να είναι:

 • σε είδος.
 • πλένεται;
 • δεν είναι πολύ ακριβό.

Το γεγονός ότι πρέπει να σώζετε τα παιδιά, φυσικά, δεν πηγαίνει, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι οι προτιμήσεις του παιδιού σας μπορεί να αλλάξουν μετά από μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, οπότε η ταπετσαρία για έναν έφηβο θα πρέπει να είναι από τη μέση τιμή. Να είστε προετοιμασμένοι ότι πρέπει να απογειώσετε αυτές τις όμορφες ταπετσαρίες προτού εξασθενίσουν.

Ταπετσαρία για την αίθουσα μιας εφηβικής κοπέλας

Τοιχογραφία για δωμάτιο εφηβικής κορίτσια

Σε ένα δωμάτιο για ένα παιδί κάτω από την ηλικία των 14 ετών, είναι καλύτερο να κολλήσετε ταπετσαρίες με τα οποία η βαφή ακουαρέλας, η πλαστελίνη και τα χέρια αποτυπώνονται εύκολα. Εάν έχετε ένα αγόρι, τότε είναι καλύτερα να μην αγοράσετε λευκές ταπετσαρίες - θα γίνουν γρήγορα βρώμικα.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η ταπετσαρία "αναπνέει" και δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες, επειδή το παιδί ξοδεύει πολύ χρόνο στο δωμάτιο και κανένας από τους γονείς δεν θέλει να εισπνεύσει επιβλαβείς αναθυμιάσεις ή μυρωδιά μυρωδιάς.

Σήμερα στα καταστήματα παρουσιάζονται διάφοροι τύποι ταπετσαριών. Τα ασφαλέστερα από αυτά είναι το χαρτί, αλλά γρήγορα εξασθενίζουν και γίνονται άχρηστα. Πιο ανθεκτικό - μη υφαντό ταπετσαρία. Περιλαμβάνουν επίσης φυσικές ίνες, πράγμα που τις καθιστά ακίνδυνες. Επίσης, σε ένα νηπιαγωγείο, ένας από τους τοίχους είναι συχνά σφραγισμένος με τοιχογραφίες που δεν φοβούνται την υγρασία και δεν χάνουν το χρώμα με την πάροδο του χρόνου.

Ένα παιδί μπορεί να επιλέξει απολύτως οποιοδήποτε σχέδιο. Οι τοιχογραφίες συχνά γίνονται σύμφωνα με τις παραγγελίες, οπότε αν δεν βρείτε ταπετσαρία με έναν συγκεκριμένο ήρωα ή εικόνα στον κατάλογο, μπορεί πάντα να γίνει επιπλέον.

Ταπετσαρία με εκτύπωση φωτογραφιών για ένα δωμάτιο έφηβος

Μπλε ταπετσαρία για δωμάτιο έφηβος

Προτείνετε να επιλέξετε την ταπετσαρία του παιδιού σας για το παιδί σας. Αφήστε τους να είναι πολύ φωτεινοί, αφήστε τους χαρακτήρες των παιχνιδιών στον υπολογιστή να εφαρμοστούν σε αυτά ή ο συνδυασμός χρωμάτων που νομίζετε ότι δεν είναι αποδεκτός. Προσπαθήστε να μην επικρίνετε τον γιο ή την κόρη σας, αλλά να του δώσετε την ευκαιρία για πρώτη φορά στη ζωή του να λάβει μια απόφαση για ενήλικες.

Ταπετσαρία

Γραφική ταπετσαρία για δωμάτιο έφηβος

Συστάσεις χρώματος

Ανεξάρτητα από το φύλο, η ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα του εφήβου δεν πρέπει να είναι πολύ φωτεινή. Το χρώμα των τοίχων θα πρέπει να έχει μια κατευναστική επίδραση σε αυτό και να μην προκαλέσει επιθετικότητα. Εάν ο έφηβος εξακολουθεί να απαιτεί κατηγορηματικά φωτεινή ταπετσαρία για τους τοίχους, μπορείτε να προσπαθήσετε να συμφωνήσετε. Για παράδειγμα, συμφωνείτε ότι μόνο ένας τοίχος θα κολληθεί με τέτοια ταπετσαρία, ή μπορείτε να δοκιμάσετε συνδυαστικά ταπετσαρίες - το κάτω μέρος των τοίχων είναι φωτεινό και η κορυφή είναι μια ήρεμη σκιά.

Όταν συνδυάζουμε διάφορα χρώματα στο εσωτερικό, μπορούμε να ζωνεύσουμε ακόμα και το μικρότερο δωμάτιο. Για παράδειγμα, για τον τοίχο στον τοίχο όπου είναι το κρεβάτι, για να κολλήσει ταπετσαρία με βαθύ μπλε ή πράσινο χρώμα - αυτό το σχέδιο χρωμάτων θα απαλύνει το παιδί και θα συμβάλει στην γρήγορη απόκριση. Για την περιοχή όπου υπάρχει τραπέζι ή αθλητική γωνιά, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της ταπετσαρίας πιο φωτεινό:

 • κίτρινο
 • πορτοκαλί
 • φυτικά?
 • μπλε
 • κόκκινο

Πριν αγοράσετε αυτή ή αυτή την ταπετσαρία σε ένα δωμάτιο έφηβος, ρωτήστε πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχή των παιδιών. Το ίδιο κόκκινο προκαλεί επιθετικότητα. Και αν το αγόρι σας αρέσει να παίζει για να πολεμήσει τον εχθρό στα παιχνίδια στον υπολογιστή, τότε μην χρωματίζετε τους τοίχους στο δωμάτιο του με κόκκινο χρώμα.

Γκράφιτι ταπετσαρία για δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία με τη μορφή χάρτη για ένα δωμάτιο έφηβος

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα σε φωτεινούς και ήρεμους τόνους στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου. Εάν το χρώμα της ταπετσαρίας για το δωμάτιο του εφήβου είναι πολύ φωτεινό, τότε τα έπιπλα πρέπει να είναι παστέλ χρώματα ή γκρι, μπεζ, κρεμώδες. Πρέπει επίσης να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή ενός σχεδιασμού ταπετσαρίας: δεν θα πρέπει να είναι πολύ ποικιλόμορφη. Στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού δωματίου, επιτρέπεται να διακοσμεί μόνο έναν τοίχο με μονότονη ταπετσαρία.

Με την επιλογή της σκοτεινής ταπετσαρίας στο δωμάτιο για έναν έφηβο, πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί. Μεγάλος αριθμός μαύρων, γκρίζων, καφέ χρωμάτων θα "ασκήσει πίεση" στο παιδί και θα προκαλέσει την εμφάνιση ανεξήγητης θλίψης και λαχτάρας. Αν το παιδί σας είναι συχνά σκοτεινό για κανένα λόγο, δώστε προσοχή στην ταπετσαρία στο δωμάτιό του. Εάν το εσωτερικό είναι ζοφερή, τότε θα πρέπει να το επαναλάβετε επειγόντως.

Σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο, η σκοτεινή ταπετσαρία γενικά αντενδείκνυται. Και χωρίς αυτό, ένας μικρός χώρος θα γίνει ακόμα μικρότερος: η οροφή θα μειωθεί και οι τοίχοι θα κινηθούν. Οι φωτεινές ταπετσαρίες, αντίθετα, κάνουν το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Έτσι, για ένα 16χρονο αγόρι, μπορείτε να επιλέξετε ένα ήρεμο σύστημα φωτισμού χρώματος: γκρίζο-μπλε ή γκρίζο-κίτρινο.

Ταπετσαρία με μια φωτογραφία για ένα δωμάτιο έφηβος

Τούβλα ταπετσαρία για ένα δωμάτιο έφηβος

Σχεδιασμός ταπετσαρίας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στην επιλογή ταπετσαρίας με σχέδια πρέπει να γνωρίζετε το μέτρο. Για τη διακόσμηση του δωματίου ενός εφήβου, η ταπετσαρία μπορεί να έχει ως εξής:

 • απλό?
 • ριγέ
 • με γεωμετρικό μοτίβο.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε επισκευές στο δωμάτιο για έναν έφηβο, συνιστάται να σταθώτε σε απλές ταπετσαρίες ουδέτερων αποχρώσεων. Δεν θα τον ενοχλήσουν τόσο γρήγορα, όπως τα ταπετσαρία με σχέδια. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό, μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες από τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και ταινίες ή αθλητές. Στο δωμάτιο του κοριτσιού στον τοίχο, αυτοκόλλητα πεταλούδων και λουλουδιών διακοσμημένα με λάμψη θα φαίνονται καλά. Για αυτή τη διακόσμηση, οι λευκοί τοίχοι είναι ιδανικοί. Η ουδέτερη ταπετσαρία συνδυάζεται καλά με το φωτεινό χαλί στο εσωτερικό.

Ταπετσαρία για δωμάτιο εφηβικής αγόρι

Ταπετσαρία

Απλή ταπετσαρία για ένα δωμάτιο έφηβος

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές συχνά κάνουν την επιλογή τους υπέρ της ριγωτής ταπετσαρίας. Φαίνονται πολύ κομψά και κομψά. Για παράδειγμα, μια ταπετσαρία για ένα έφηβο αγόρι μπορεί να είναι σε τρεις ρίγες: μαύρο, λευκό και γκρι. Σε ένα δωμάτιο για ετεροφυλόφιλα παιδιά, οι ταπετσαρίες ουδέτερων αποχρώσεων είναι κατάλληλες: ελιά-κίτρινο, πράσινο-μπλε, μπεζ-λευκό. Και αν δεν είστε έτοιμοι να σφραγίσετε ένα δωμάτιο για εφήβους με μονοφωνικές φωτεινές ταπετσαρίες, βρείτε ρίγες στις οποίες μία από τις λωρίδες θα είναι αυτού του χρώματος. Τότε το εσωτερικό δεν θα είναι τόσο επιθετικό, και τα παιδιά θα είναι ικανοποιημένοι ότι οι γονείς άκουσαν τη γνώμη τους και εκπλήρωσαν το αίτημα.

Εάν θέλετε να κάνετε το εσωτερικό ασυνήθιστο και δεν γνωρίζετε ποια ταπετσαρία μπορείτε να επιλέξετε, μπορείτε να σταματήσετε την επιλογή σε γεωμετρικά μοτίβα και εκτυπώσεις. Ταπετσαρία με γεωμετρικά σχήματα είναι ιδανική για ένα αγόρι. Οπωσδήποτε, θα λατρέψει φωτεινά ρομβοειδή, τετράγωνα και ορθογώνια, που σχεδιάζονται σε ουδέτερο φόντο.

Επιλέγοντας ταπετσαρίες για εφηβικά κορίτσια, μπορείτε να επιλέξετε ένα floral print. Μπορεί να είναι μικρά τριαντάφυλλα, αραβοσίτου και μαργαρίτες, σε ελιά ή μπλε φόντο. Τα λουλούδια δείχνουν πάντα ωφέλιμα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Και ακόμη και μετά από ένα ή δύο χρόνια, αυτές οι ταπετσαρίες δεν θα χάσουν τη συνάφεια τους, επειδή τα κορίτσια αγαπούν τα λουλούδια σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ριγέ ταπετσαρία για δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία με μια φωτογραφία για ένα δωμάτιο έφηβος

Εκτυπώστε ταπετσαρία για το δωμάτιο του εφήβουΠεγγραφή ταπετσαρίας για ένα δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία στο δωμάτιο για το κορίτσι

Μερικοί πιστεύουν λανθασμένα ότι το δωμάτιο για ένα εφηβικό κορίτσι θα πρέπει να είναι διακοσμημένο σε ροζ. Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο ποσό αυτού του χρώματος αρχίζει να ενοχλεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε κάνει ήδη ένα δωμάτιο για το νεογέννητο σε έντονα ροζ χρώματα, να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι το δωμάτιο για το κορίτσι θα πρέπει να αλλάξει το χρωματικό σχέδιο.

Στο σχεδιασμό του δωματίου, συνιστάται η χρήση ελαφρών αποχρώσεων. Μπορεί να είναι ελιά, μπεζ, κρεμώδης, άμμος, μπλε.Ροζ μπορεί επίσης να υπάρχει στο εσωτερικό, αλλά σε μικρές ποσότητες.

Η επιλογή του χρώματος και του σχεδιασμού της ταπετσαρίας εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία της κόρης σας. Αν είναι ιδιαίτερα ονειρικό και ρομαντικό, ένας από τους τοίχους ή κάποιο μέρος του μπορεί να επικολληθεί με ροζ ταπετσαρία. Θα πάνε καλά με ουρανό ταπετσαρία.

Εάν το παιδί σας είναι ενεργό και ενεργό, τότε το χρώμα της ταπετσαρίας μπορεί να είναι πιο ζωντανό. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό υπάρχει ένας χώρος για πορτοκαλί και κίτρινα χρώματα. Αν ένα κορίτσι αγαπά τη δημιουργικότητα: ζωγραφίζει, κέντημα ή συνθέτει στίχους - η ταπετσαρία μπορεί να είναι πλήρως ή μερικώς χρυσό. Είναι αυτό το χρώμα που βοηθά στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας και εμπνέει.

Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε τον απλό κανόνα: το μεγαλύτερο παιδί σας, τόσο λιγότερο φωτεινό θα πρέπει να είναι η ταπετσαρία. Αν είναι 15-16 ετών, τότε μην κάνετε τους τοίχους φωτεινό κίτρινο, πορτοκαλί ή πράσινο.

Για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο ενός κοριτσιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία με γεωμετρική εκτύπωση.

Η λωρίδα θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό, αλλά με μεγάλα σχέδια τα πάντα δεν είναι τόσο απλά. Θα δουν μόνο σε ευρύχωρα φυτώρια και είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε αμέσως την ιδέα να κολλήσουμε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο με ταπετσαρία με μεγάλες πεταλούδες ή λουλούδια.

Ροζ ταπετσαρία για δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα ενός εφήβου

Τοίχος τοιχογραφία στον τοίχο σε ένα δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία στο δωμάτιο για ένα αγόρι

Τα αγόρια είναι συνήθως πιο ενεργά, οπότε το χρώμα της ταπετσαρίας θα πρέπει να τα χαλαρώσει λίγο. Για το σχεδιασμό ενός αγοριού ενός παιδιού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του μπλε, γκρι και πράσινο, αλλά έτσι ώστε το εσωτερικό του δωματίου δεν είναι βαρετό και θαμπό, πρέπει να υπάρχουν φωτεινές προφορές. Για το δωμάτιο του αγοριού, πορτοκαλί, μπορντό, κίτρινο, χορτώδες είναι κατάλληλο.

Για να δημιουργήσετε ένα βίαιο εσωτερικό, θα πρέπει να παίξετε με υφές. Έτσι, απλή ταπετσαρία μπορεί να συνδυαστεί με ταπετσαρία για τούβλο, μέταλλο, γκρι πέτρα. Στο δωμάτιο για το αγόρι, πρέπει σίγουρα να κάνετε έναν τοίχο ουδέτερου χρώματος. Σε αυτό, ένα παιδί μπορεί να κολλήσει αφίσες της αγαπημένης αθλητικής ομάδας του, εικόνες σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Στο δωμάτιο του αγοριού, οι τοιχογραφίες με μια εικόνα πόλης ή γκράφιτι, επίσης με αφαίρεση, θα φαίνονται καλές.

Τεχνο ύπνο ταπετσαρία στυλ τέχνης

Ταπετσαρία με μοτίβο για δωμάτιο εφήβων

Υπνοδωμάτιο για ετεροφυλόφιλα παιδιά

Ένα δύσκολο έργο αντιμετωπίζει γονείς των οποίων ο γιος και η κόρη ζουν στο ίδιο δωμάτιο. Πρέπει να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό χώρο στο οποίο τα παιδιά θα είναι εξίσου άνετα. Είναι καλύτερα να εγκαταλείψουμε αμέσως την ιδέα της οριοθέτησης του χώρου με τη βοήθεια των ταπετσαριών διαφορετικών χρωμάτων.

Για να μην διαφωνούν τα παιδιά, καλέστε τους να επιλέξουν ένα ουδέτερο χρώμα για την ταπετσαρία: μπεζ, ελιά, άμμο. Όμως, τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ μπορούν να επιλεγούν για καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ένα κορίτσι πρέπει να βάλει ένα κρεβάτι και μαξιλάρια σε ροζ και μοβ στο κρεβάτι, και μπλε και πράσινο για το αγόρι.

Χρυσό ταπετσαρία για δωμάτιο έφηβος

Ταπετσαρία με μεγάλα σχέδια είναι καλύτερα να μην σχεδιάσετε ένα δωμάτιο για ετεροφυλόφιλα παιδιά. Το στολίδι που αρέσει το έφηβο αγόρι σύντομα θα αρχίσει να ενοχλεί το κορίτσι και το αντίστροφο. Στο δωμάτιο, κάθε ένα από τα παιδιά πρέπει να είναι άνετο να κάνει την εργασία, να παίζει, να δημιουργεί και να κοιμάται.

Η επιλογή της σωστής ταπετσαρίας για το νηπιαγωγείο είναι εξίσου σημαντική με την αγορά ενός καλού γραφείου, ενός σύγχρονου υπολογιστή ή ενός κρεβατιού με ορθοπεδικά στρώματα για το παιδί σας, αλλά αν οι γονείς σας πρέπει να είναι η τελευταία λέξη στην αγορά επίπλων και συσκευών, τότε μπορείτε να αποφασίσετε τι είδους ταπετσαρία θέλει να ζήσει το παιδί. εγώ. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με το σχεδιασμό του νηπιαγωγείου. Το παιδί θα μεγαλώσει, τα ενδιαφέροντά του και οι προτιμήσεις του θα αλλάξουν και σε μερικά χρόνια θα θέλει να έχει ένα εντελώς διαφορετικό εσωτερικό χώρο στο παιδικό δωμάτιο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)