Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά: αποτελεσματικοί τρόποι οργάνωσης (103 φωτογραφίες)

Ένα παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο στα διαμερίσματα, όπου είναι δύσκολο να χωριστεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο για κάθε έναν από τους απογόνους. Ταυτόχρονα, το πρόβλημα της δημιουργίας αξιοπρεπών συνθηκών για τους νέους κατοίκους εξαλείφεται εύκολα με τη βοήθεια σχεδιαστικών λύσεων στο σχεδιασμό του κοινού χώρου.

Ο σχεδιασμός του παιδικού δωματίου για δύο παιδιά πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του δωματίου και τις ανάγκες της νεότερης γενιάς. Κατά την οργάνωση του χώρου, η προσοχή εστιάζεται στην άνεση και τη λειτουργικότητα, ενώ η αισθητική πλευρά του θέματος και η ψυχολογική πτυχή δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με κρεβάτι λεωφορείου

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με διακοσμητικές πεταλούδες

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με θόλο

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με μπεζ τοίχους.

Επιλογές διάταξης για ένα παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά

Το κλειδί για την ιδανική οργάνωση του κοινού χώρου των παιδιών για δύο απογόνους διαφόρων ηλικιών είναι η σωστή τοποθέτηση των επίπλων. Υπάρχουν ορισμένες παραδοσιακές επιλογές διάταξης:

 • Τα κρεβάτια τοποθετούνται σε απέναντι τοίχους, το καθένα έχει δικό του χώρο εργασίας με τραπέζι, συρταριέρα, ντουλάπα και ράφια για βιβλία ή παιχνίδια, αξεσουάρ.
 • οι χώροι ύπνου είναι σε σειρά από έναν μακρύ τοίχο, ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο, η γωνιακή περιοχή κοντά στο παράθυρο έχει σχεδιαστεί ως ένας λειτουργικός χώρος για δουλειά και δημιουργικότητα.
 • τα κρεβάτια είναι κάθετα μεταξύ τους σε παρακείμενα τοιχώματα, ο χώρος εργασίας είναι τοποθετημένος στην απομακρυσμένη πλευρά του δωματίου.

Δύο ξεχωριστά κρεβάτια στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου είναι μια καλή επιλογή για ευρύχωρα δωμάτια. Αν το επιτρέπει η περιοχή, μπορείτε να δημιουργήσετε ψυχολογικά άνετες συνθήκες με ένα σχετικά μικρό προσωπικό χώρο για κάθε ένα από τα παιδιά. Ιδιαίτερα πλεονεκτικά είναι τα παιδικά συγκροτήματα ύπνου με ένα βολικό σύστημα αποθήκευσης με τη μορφή συρταριών, ένα ολοκληρωμένο συρτάρι συρταριών και ράφια.

Στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου για δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι απαραίτητο να παρέχονται ξεχωριστές ζώνες ύπνου για κάθε παιδί, κοινή παιδική χαρά, χώρος για μαθήματα / δημιουργικότητα και αθλητική γωνιά. Για μαθητές νεολαίας, απαιτείται να διαθέτουν άνετους και λειτουργικούς χώρους εργασίας με μια βολική διάταξη επίπλων. Στην αίθουσα για εφήβους, ο εσωτερικός σχεδιασμός πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές προτιμήσεις καθενός από τα παιδιά.

Κατά την οργάνωση ενός παιδικού σταθμού για δύο ετεροφυλόφιλα παιδιά και νέους κατοίκους με μεγάλη διαφορά ηλικίας, είναι απαραίτητο να χωριστεί το δωμάτιο σε ζώνες με τη μορφή προσωπικού χώρου για κάθε παιδί και το συνολικό παιχνίδι / αθλητικό χώρο.

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά μπεζ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά λευκό

Παιδικά για δύο παιδιά τυρκουάζ

Μεγάλο για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο αδέρφια

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με κρεβάτι πατάρι

Κλασικό για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με διακόσμηση

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά από ένα δέντρο

Λειτουργικά παιδικά έπιπλα για δύο παιδιά

Για την ορθολογική χρήση μιας περιορισμένης περιοχής, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν πολυλειτουργικά έπιπλα για παιδιά. Οι ακόλουθες επιλογές σχεδίασης είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς:

 • κουκέτα?
 • κρεβάτι σοφίτας.
 • κρεβάτι-βάθμιο.

Κάθε μοντέλο διακρίνεται από λειτουργικά χαρακτηριστικά, έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Όταν σχεδιάζετε το σχεδιασμό ενός δωματίου για νέους κατοίκους, αξίζει να δίνετε προσοχή στα διαμορφωμένα συστήματα επίπλων και μοντέλα μετασχηματιστών με ρυθμιζόμενο ύψος και μήκος της δομής. Στην πρώτη περίπτωση, θα είναι δυνατό να συμπληρωθεί το παιδικό συγκρότημα όπως είναι απαραίτητο. Καθώς μεγαλώνει το παιδί, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε άλλο αρθρωτό ντουλάπι του ίδιου μοντέλου ή ένα δεύτερο ημιώροφο. Τα μοντέλα παιδικών επίπλων με ρυθμιζόμενες διαστάσεις σας επιτρέπουν να αυξήσετε τις παραμέτρους σχεδιασμού για να εξασφαλίσετε άνετη λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ξύλινο κρεβάτι

Νηπιαγωγείο για δύο κορίτσια

Σχεδιασμός παιδικού σταθμού για παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά στο σπίτι

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά από δρυς

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε εκλεκτικό στυλ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά από κόντρα πλακέ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά στο γαλλικό στυλ

Κουκέτα στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου

Ο σχεδιασμός προβλέπει δύο κουκέτες σε διαφορετικά επίπεδα, τα οποία βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο. Τέτοια παιδικά έπιπλα για δύο παιδιά είναι εξοπλισμένα με μια σκάλα στη δεύτερη βαθμίδα και προφυλακτήρες ασφαλείας στο πάνω κρεβάτι. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μικρότερο κουτί αποθήκευσης παρελκομένων. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αγοράσετε μια διαμόρφωση με ενσωματωμένο τελικό ντουλάπι ή βιβλιοθήκη.

Νηπιαγωγείο για δύο αδελφές

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ντουλάπα

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σχολικών μαθητών

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά από πεύκο

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε μοντέρνο στυλ

Παιδική κρεβατοκάμαρα για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με έπιπλα μετασχηματιστών

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε τροπικό στυλ

Η χρήση κουκέτας σε παιδικό δωμάτιο μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά χώρο. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στην τοποθέτηση ενός τέτοιου συγκροτήματος: με ύψος οροφής μικρότερο από 2,6 μ., Δεν πρέπει να εγκαταστήσετε μια κρεβατοκάμαρα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ψυχολογικής δυσφορίας για ένα παιδί που χρησιμοποιεί το ανώτερο απόθεμα. Επιπλέον, η ακαμψία παρεμβαίνει, καθώς κυκλοφορούν ρεύματα θερμού αέρα κάτω από την οροφή.

Λειτουργικό για δύο παιδιά

Μπλε για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με σύστημα αποθήκευσης

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά στο Χρουστσόφ

Νηπιαγωγείο για ιδέες για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με παιχνίδια

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε βιομηχανικό στυλ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με τοίχο από τούβλα

Αττικό κρεβάτι - συγκρότημα με προηγμένη λειτουργικότητα

Μια σοφίτα κρεβάτι είναι ένα εναλλακτικό σχέδιο αν ψάχνετε για έπιπλα σε ένα φυτώριο για δύο παιδιά. Αυτή η λύση επιτρέπει σε κάθε ένα από τα παιδιά να εξοπλίσουν ένα ξεχωριστό συγκρότημα με πρόσθετες λειτουργίες. Η ανώτερη βαθμίδα του σοφίτα είναι ένας άνετος χώρος ύπνου. Παρακάτω, μπορεί να εξοπλιστεί ένας χώρος εργασίας με τραπέζι, ράφια και ντουλάπια. Υπάρχουν μοντέλα με παιδική χαρά με το κατάλληλο σχέδιο. Δημοφιλείς διαμορφώσεις με σύστημα αποθήκευσης με τη μορφή ενσωματωμένης ντουλάπας ή βιβλιοθήκης, που βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι. Για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, μπορείτε να αγοράσετε μια παραλλαγή επίπλων με συρταριέρα ή με ράφια για παιχνίδια.

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με συρταριέρα

Παιδικό σχέδιο για δύο παιδιά

Σφυρηλατηθεί για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με χαλί

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με μοκέτα

Όμορφο νηπιαγωγείο για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ένα κρεβάτι

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά στο διαμέρισμα

Bed-podium - μια πρωτότυπη σύνθεση στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου

Κατά την οργάνωση ενός παιδικού δωματίου για δύο παιδιά στο Χρουστσόφ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία το σχεδιασμό πονηρό με ένα υπνοδωμάτιο στο βάθρο. Η παρουσία χαμηλών οροφών στα κτίρια εκείνης της εποχής δεν επιτρέπει πάντα την εισαγωγή ενός κλασικού κουκέτα. Τα χαρακτηριστικά του podium παρέχουν ενδιαφέρουσες επιλογές για τη διευθέτηση ενός κοινού χώρου για δύο παιδιά:

 • σε ένα λόφο ένα υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί για έναν από τους νέους κατοίκους, ο δεύτερος χώρος ύπνου είναι μια δομή ανάπτυξης, η οποία κρύβεται κάτω από το βάθρο.
 • και οι δύο θέσεις αγκυροβολίας βρίσκονται κάτω από ένα λόφο και το άνω επίπεδο είναι εξοπλισμένο ως χώρος εργασίας με τραπέζι και άλλα χαρακτηριστικά.
 • στο βάθρο, μπορείτε να οργανώσετε μια παιδική χαρά, και στο χαμηλότερο χώρο να οργανώσει άνετα μέρη για ύπνο και χαλάρωση?
 • ένας χώρος εργασίας δημιουργείται σε ένα υπερυψωμένο επίπεδο, ένας υπνοδωμάτιο κάτω από αυτό, και ένα κρεβάτι για ένα δεύτερο παιδί βρίσκεται σε ένα άλλο μέρος του δωματίου.

Για την κατασκευή του βάθρου, μια περιοχή κοντά στο παράθυρο κατανέμεται συχνότερα εάν είναι εξοπλισμένο ένα στενό παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά. Στην περίπτωση ενός ευρύχωρου χώρου, η υπερυψωμένη κατασκευή είναι εξοπλισμένη με τη μορφή νησιού με ενσωματωμένα κρεβάτια.

Πλαστικοποιημένο για δύο παιδιά

Σοφίτα για δύο παιδιά

Φυτώριο για ένα αγόρι και ένα κορίτσι

Νηπιαγωγείο για δύο αγόρια

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά αγόρια

Νηπιαγωγείο για δύο μικρά παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά στη σοφίτα

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με μηχανή κρεβάτι

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά από τον ορεινό όγκο

Σχέδιο νηπιαγωγείου για δύο άτακτα αγόρια

Τα αδέλφια συχνά επιθυμούν να είναι μαζί συνεχώς, και νέοι κύριοι διαφορετικών ηλικιών συχνά αισθάνονται δυσφορία από την έλλειψη προσωπικού χώρου στο δωμάτιο των παιδιών. Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο για αγόρια με σημαντική διαφορά ηλικίας, αξίζει να διαιρέσετε την περιοχή χρησιμοποιώντας εσωτερικές λύσεις. Αυτό θα βοηθήσει την τοποθέτηση επίπλων:

 • ένα μέρος του εσωτερικού του νηπιαγωγείου για μικρά παιδιά είναι εξοπλισμένο με μια σοφίτα κρεβάτι με μια περιοχή παιχνιδιού κάτω, όπου υπάρχουν θέσεις για την αποθήκευση των παιχνιδιών?
 • για έναν έφηβο έφηβο, αξίζει να εγκαταστήσετε ένα συγκρότημα με χώρο εργασίας σε μινιμαλιστικό ύφος. Μπορεί να είναι ένα σοφίτα με γραφείο υπολογιστή και σύστημα αποθήκευσης σχολικών προμηθειών ή ένα αρθρωτό σχέδιο με κρεβάτι, επιφάνεια εργασίας και ντουλάπες της απαιτούμενης μορφής.
 • ως λύση για να διακρίνετε σε δύο μέρη του εσωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σουηδικό τοίχο ή μια αθλητική γωνιά με δοκούς, μια τσάντα διάτρησης, δαχτυλίδια, σχοινί, μια σχοινιά σχοινιού.

Για δύο νεαρά αγόρια, μπορείτε να αγοράσετε κρεβάτια αυτοκινήτων ή να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο διαστημόπλοιο. Οι νέοι άνδρες χαρακτηρίζονται από το ρομαντισμό της περιπέτειας, θα προτιμούν το εσωτερικό σε θαλάσσιο ύφος, με φανταστικά μοτίβα ή σε σπορ στυλ.

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά από MDF

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με έπιπλα

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά

Αρθρωτό φυτώριο για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε θαλάσσιο στυλ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε θαλάσσιο στυλ

Μικρό για δύο παιδιά

Νεοκλασικό για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με μια θέση

Σχέδιο νηπιαγωγείου για δύο κορίτσια πριγκίπισσας

Το εσωτερικό του δωματίου των κοριτσιών είναι διακοσμημένο με απαλά χρώματα, παστέλ χρώματα, εικόνες κούκλας είναι δημοφιλείς. Οι νεαρές κυρίες έχουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο ρούχων και αξεσουάρ, γι 'αυτό χρειάζονται ένα εντυπωσιακό σύστημα αποθήκευσης. Ως υπνοδωμάτιο για τα κορίτσια, σχέδια με ένα υπέροχο σχέδιο είναι πιο συχνά επιλέγονται. Μπορεί να είναι κρεβάτια σοφίτας με ένα όμορφο τραπέζι πάνω από το κρεβάτι ή μοντέλα διακοσμημένα με τη μορφή μιας ανατολικής σκηνής από διαφανείς ρέουσες κουρτίνες. Στο εσωτερικό σχεδιασμό για μικρές ομορφιές, τραπέζια ντυσίματος με καθρέφτη, μαλακούς οθωμανούς, τσάντες φασολιών είναι σχετικές.

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ταπετσαρία

Απλό για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά

Πρωτότυπο για δύο παιδιά

Παιδικό φωτισμό για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με pandas

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με πανοραμικό παράθυρο

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε παστέλ χρώματα

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ένα διαμέρισμα

Παιδικό δωμάτιο για ετεροφυλόφιλα παιδιά

Πριν προχωρήσουμε στην επισκευή ενός παιδικού σταθμού για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά της διαίρεσης του χώρου σε λειτουργικές ζώνες. Η διακόσμηση θα πρέπει να τηρεί ουδέτερες αποχρώσεις. Ως έμφαση στο εσωτερικό για το κορίτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνελ με floral μοτίβα σε λεπτά χρώματα. Ο τοίχος κοντά στο κρεβάτι του αγοριού μπορεί να διακοσμηθεί με έναν γεωγραφικό χάρτη ή έναν πίνακα με πειρατικά μοτίβα.

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με χώρο εργασίας

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με πτυσσόμενο κρεβάτι

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο για δύο ετεροφυλόφιλα παιδιά

Χώρος επισκευής για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά ρετρό

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά ροζ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε ρουστίκ ύφος

Γκρι για δύο παιδιά

Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, τα έπιπλα για παιδιά είναι κατάλληλα για δύο ετεροφυλόφιλα παιδιά με διαφορετικά χρώματα. Η δομή μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός μακρού τοίχου και να είναι εφοδιασμένη με ένα αρχικό διαχωριστικό μεταξύ των κεφαλών.

Παιδική αναπαλαίωση για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά σε πειρατικό θέμα

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με γραφείο

Παιδική διάταξη για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ψάθινα έπιπλα

Νηπιαγωγείο για δύο έφηβους

Νηπιαγωγείο για δύο έφηβες

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ριγέ τοίχους.

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά Προβηγκία

Πώς να εξοπλίσει ένα μικρό παιδικό σταθμό για δύο παιδιά;

Κατά το σχεδιασμό ενός συμπαγούς χώρου για τα παιδιά, λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά και οι αποχρώσεις του δωματίου:

 • είναι πολύ σημαντικό να μην αναγκάσει το δωμάτιο με έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία?
 • η τοποθέτηση ενός παιδικού δωματίου για δύο παιδιά γίνεται με το χρώμα και την υφή των διακοσμητικών υλικών.
 • σε ένα μικρό χώρο, θα πρέπει να αποφεύγονται μαζικά χωρίσματα για να διαχωριστεί το εσωτερικό για δύο παιδιά διαφορετικών φύλων, εύκαμπτοι φράκτες με τη μορφή κλωστοϋφαντουργικών κουρτινών, μισά ανοιχτά ράφια, φωτιστικές οθόνες ταιριάζουν καλύτερα.
 • τα σύνολα επίπλων για παιδιά δεν πρέπει να είναι τεράστια, ενώ θα πρέπει να προτιμώνται κατασκευές από φιλικές προς το περιβάλλον βάσεις.

Σε ένα μικρό χώρο, είναι επωφελής η χρήση δομών μετασχηματιστών, ενσωματωμένων επίπλων και εξοπλισμού, αρθρωτών συμπλεγμάτων. Αυτό μπορεί να είναι μια σοφίτα κρεβάτι με μια περιοχή εργασίας στην οποία το τραπέζι είναι εξοπλισμένο με ένα μηχανισμό roll-out. Οι συρόμενες ντουλάπες είναι σε μεγάλη ζήτηση κάτω από μια κουκέτα στην επάνω βαθμίδα.

Κατά την οργάνωση ενός παιδικού σταθμού για δύο παιδιά, αξίζει να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικές ιδέες σχεδίασης για να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό και άνετο εσωτερικό με ελκυστικό σχεδιασμό.

Περιορίστε για δύο παιδιά

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με μοτίβο

Παιδικός σταθμός για δύο επιλογές σχεδιασμού παιδιών

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με wigwam

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά με ενσωματωμένο έπιπλο

Φωτεινό για δύο παιδιά

Πράσινο για δύο παιδιά

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με χώρο παιχνιδιού

Ζώνη παιδιών για δύο παιδιά

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)