Ikebana στο ντεκόρ του εσωτερικού - Ιαπωνική χάρη (35 φωτογραφίες)

Η τέχνη της ikebana ήρθε σε μας από την Ιαπωνία. Εκεί προέκυψε και είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε αυτήν την ημέρα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, διότι με τη βοήθεια των λουλουδιών μπορείτε να διακοσμήσετε κάθε εσωτερικό χώρο. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ανθοδέσμες στα αγγεία, τα όμορφα ikebans μπορούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα κομψότητας, να τονίσουν τις σημαντικές λεπτομέρειες στο σκηνικό και να μαρτυρούν την καλή γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Ikebana

Ikebana

Όποιος μπορεί να καταλάβει την τέχνη της ikebana, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τις βασικές αρχές της σύνθεσης συνθέσεων και να εφαρμόζετε όλη τη φαντασία και την επιθυμία σας στη δημιουργική διαδικασία, να απελευθερώσετε την πνοή της σκέψης και να ενεργοποιήσετε τη φαντασία. Για πιο έμπειρους ανθοκόμους, θα είναι χρήσιμο να κυριαρχήσετε τα διαφορετικά στυλ της ikebana, για να μάθετε τη σημασία ορισμένων από τα στοιχεία της, έτσι ώστε με τη βοήθειά τους να προσελκύσουν καλή τύχη, αγάπη, υλικό πλούτο στη ζωή σας. Επιπλέον, αυτά τα χειροποίητα gizmos μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο δώρο σε φίλους και συγγενείς.

Ikebana

Ikebana

Ikebana στο εσωτερικό

Η ιαπωνική ikebana είναι η ιδανική για διακόσμηση στο σπίτι. Για να εναρμονιστεί αρμονικά αυτή η όμορφη σύνθεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον αλγόριθμο ενεργειών:

  1. Επιλέξτε ένα μέρος γι 'αυτήν.
  2. Αποφασίστε για το φωτισμό.
  3. Καθορίστε την παλέτα χρωμάτων της μελλοντικής σύνθεσης.
  4. Επιλέξτε ένα στυλ και περιγράψτε τα κύρια στοιχεία του ikebana.

Η θέση του εξωτικού μπουκέτου πρέπει να υποδεικνύει το ίδιο το μελλοντικό του σχήμα. Αξίζει να ελεγχθεί προσεκτικά ο χώρος του δωματίου για να προσδιοριστεί ο τόπος που η ikebana γεμίζει απόλυτα με τον εαυτό της και δεν θα ενοχλεί κανέναν. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο σε διάφορα άδεια ράφια, τραπέζια, περβάζια παραθύρων και ακόμη και στο πάτωμα.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Κατά την επιλογή ενός τόπου, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το επίπεδο φωτισμού. Δεν είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη διακόσμηση υπό άμεσες ακτίνες του ήλιου, καθώς τα φωτεινά συστατικά του θα χάσουν γρήγορα το χρώμα. Αντίθετα, σε μια πολύ σκοτεινή γωνία, το κομψό ντεκόρ μπορεί απλά να μην παρατηρηθεί.

Η κατάρτιση του ikebana θα πρέπει να ξεκινά με μια επιλογή ενός κοινού σχεδίου χρωμάτων. Και εδώ είναι καλύτερα να τηρήσουμε την αρχή του αρμονικού συνδυασμού. Το κύριο χρώμα στο μπουκέτο θα πρέπει είτε να έρχεται σε έντονη αντίθεση με το χρώμα των τοίχων ή των επίπλων, είτε να τονίζει τον τόνο τους, αντιπροσωπεύοντας μια πιο κορεσμένη εκδοχή τους.

Μέσα από το εσωτερικό κάθε δωματίου στο σπίτι μπορείτε να κάνετε ikebana κατάλληλα θέματα. Η ειρήνη της κρεβατοκάμαρας συμπληρώνεται τέλεια από ζωντανές floral ρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Στο μπάνιο, μπορείτε να βάλετε ένα μπουκέτο με το θέμα της θάλασσας, της λίμνης και του νερού, χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως καλάμια, κοχύλια, κομμάτια κοραλλιών, χρωματιστά βότσαλα. Το σαλόνι ως το κέντρο του σπιτιού θα πρέπει να περιέχει τα πιο ζωντανά και αξέχαστα διακοσμητικά αντικείμενα, θα ήταν καλύτερα τα εξαρτήματα αυτών των λουλουδιών να μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με κάποια εκδήλωση ή διακοπές.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Υλικά για ikebana

Πώς να φτιάξετε ikebana χωρίς εμπειρία; Μπορείτε να παρακολουθήσετε ειδικά μαθήματα, αλλά δεν βρίσκονται σε κάθε πόλη. Είναι πολύ πιο εύκολο να μάθετε μόνη της την τέχνη του ikebana, είναι καλό που στην εποχή του Διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Πρώτα πρέπει να αποθηκεύσετε το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργικότητα. Εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από τη φαντασία, επειδή τα σύγχρονα στυλ ιαπωνικών συνθέσεων υποδηλώνουν την παρουσία όχι μόνο φυσικού υλικού, αλλά και στοιχεία από πλαστικό, μέταλλο, χαρτόνι, γυαλί ή δέρμα. Ωστόσο, υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία, από τα οποία κάθε ikebana αποτελείται:

  • ένα σκάφος ·
  • kenzan (στάση για στοιχεία κράτησης).
  • τα ίδια τα στοιχεία.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Η επιλογή του σκάφους καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα της μελλοντικής σύνθεσης. Μπορούν να είναι αγγεία, γλάστρες, επίπεδη κεραμικά κύπελλα, γυάλινα πιατάκια ή ακόμα και ψάθινα καλάθια. Ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικό εύρημα είναι μια περικοπή πριονιού από ένα χοντρό κλαδί δέντρου με τρύπες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για ένα σκάφος, τοποθετώντας τα στοιχεία ενός μπουκέτου μέσα σε αυτό.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Στο σκάφος τοποθετείται στοίβα, το οποίο μπορεί επίσης να κατασκευάζεται από διάφορα υλικά, για παράδειγμα, μέταλλο ή πλαστικό. Υπάρχουν περίπτερα από μια ειδική σπογγώδης ουσία στην οποία μπορείτε να στερεώσετε τα κλαδιά στην επιθυμητή θέση. Η στερέωση μπορεί επίσης να συμβεί με τη βοήθεια των αφρωδών ράβδων, πλαστελίνης, σύρματος και ακόμη και με τη χρήση άμμου, αργίλου ή γύψου αντί για περίπτερο. Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν σε μεγάλα κιόσκια.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Λοιπόν, τα ίδια τα συστατικά του μπουκέτου. Μπορείτε να βρείτε ikebans από τεχνητά άνθη, από κλαδιά, χρησιμοποιώντας ξηρά φυτά, φύλλα, κώνοι, καρπούς δέντρων, γενικά, εδώ η φαντασία δεν περιορίζει τον καλλιτέχνη.

Ikebana

Ikebana

Αρχές σύνταξης

Η Ikebana με τα χέρια σας μπορεί να φανεί πολύ κομψή, αν ακολουθήσετε τις βασικές αρχές που λαμβάνονται από τους Ιάπωνες Δασκάλους. Η όλη φιλοσοφία της σύνθεσης πρέπει να επικεντρώνεται σε ένα κεντρικό κίνητρο, το πιο λαμπρό και μεγαλύτερο λουλούδι. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο την ομορφιά του κύριου λουλουδιού.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Για να βρούμε την ίδια αρμονία, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη το πώς υπάρχει αυτό το λουλούδι στη φύση, πώς τα κλαδιά του τείνουν στον ήλιο και ότι άλλα στοιχεία μπορούν μόνο να δώσουν έμφαση στη δυναμική της ανάπτυξής του. Χάρη σε αυτή την αρχή, η ikebana φέρνει ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι ενός ατόμου.

Όσο για τα δευτερεύοντα στοιχεία, δεν πρέπει να είναι πολύ ομαλά και όμορφα, το κύριο καθήκον τους είναι να είναι φυσικά, καμπυλωμένα και αδέξια. Θα χρησιμεύσουν ως φόντο, έτσι δεν πρέπει να προσελκύσουν την προσοχή.

Το ίδιο ισχύει για το σκάφος. Μπορεί να είναι διαφόρων μορφών και μεγεθών, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ αισθητή, πολύχρωμη ή λαμπερή. Ο σκοπός του είναι μόνο να συλλέξει την εικόνα μαζί, να χρησιμεύσει ως στήριγμα για τα στοιχεία, καθώς η γη χρησιμεύει ως βάση για λουλούδια και δέντρα στη φύση. Είναι καλύτερα ένα σκάφος από φυσικό υλικό να είναι ένα φυσικό, όχι πολύ φωτεινό χρώμα.

Ikebana

Ikebana

Ikebana από λουλούδια δεν πρέπει να είναι υπερβολική, επειδή αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μπουκέτο. Η βασική προϋπόθεση για την αρμονία της είναι η απλότητα και η χάρη. Είναι σημαντικό να μην επιτρέψουμε πάρα πολλά, αλλιώς η ομορφιά του κύριου κινήτρου απλά θα χαθεί σε μια αναταραχή δευτερευόντων χρωμάτων.

Ikebana

Ikebana

Όταν η εμπειρία σε συνθέσεις σύνθεσης έχει ήδη κερδηθεί, μπορείτε να αρχίσετε να συλλέγετε ikebans για να προσελκύσετε διάφορες χάρες στο σπίτι. Μετά από όλα, η ιαπωνική φιλοσοφία λέει ότι κάθε φυτό έχει τη δική του ψυχή και η συμπερίληψη των στοιχείων του στη σύνθεση μπορεί να φέρει διαφορετικά φαινόμενα στο σπίτι ενός ατόμου. Το πεύκο συμβολίζει την αντοχή, ένα τριαντάφυλλο - αιώνια ομορφιά, μπαμπού - ενέργεια, παιωνία - πλούτο, σακούρα - η δύναμη της οικογένειας.

Ikebana

Ikebana

Ikebana Φροντίδα

Η Ikebana στο σπίτι χρειάζεται προσοχή όχι λιγότερο από άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Στην επιφάνεια των τμημάτων της, επίσης, συσσωρεύονται βρωμιά και σκόνη, που δεν την προσδίδουν ελκυστικότητα.

Προκειμένου η εξωτική σύνθεση να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με την εξωτερική ομορφιά της, πρέπει επίσης να καθαριστεί. Δεν μπορείτε να βάλετε μια σύνθεση σε μια γωνία για να χρησιμεύσετε ως συλλογή σκόνης και αράχνης.

Ikebana

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη σκόνη από το ikebana με τη βοήθεια μιας ειδικής μαλακής βούρτσας, ώστε να μην διαταραχθεί η θέση των εξαρτημάτων. Εάν η σύνθεση φαίνεται πολύ εύθραυστη, μπορείτε να την φυσήξετε μόνο με στεγνωτήρα μαλλιών.

Ikebana

Οι αλλαγές στην υγρασία μπορούν επίσης να είναι επιζήμιες για τα αποξηραμένα λουλούδια. Εάν είναι ανυψωμένο, δεν μπορεί να αποφευχθεί οίδημα και μούχλα. Εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τα μέρη του φυτού ikebana μπορούν εύκολα να σπάσουν λόγω απρόσεκτου χειρισμού.Για να αποφύγετε την εισβολή μικρών παρασίτων, θα πρέπει να φροντίσετε ένα εξωτικό μπουκέτο ως λουλούδι δωματίου, δηλαδή ψεκάζεται με ειδικές λύσεις.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)