Καναπές χωρίς πλαίσιο - κομψό, άνετο και λειτουργικό (27 φωτογραφίες)

Οι καναπέδες χωρίς καρέκλες θα προσελκύσουν όλους τους λάτρεις της άνετης διαμονής. Τα πρώτα έπιπλα χωρίς πλαίσιο ήταν μια καρέκλα τσαγιού φασολιών. Η δημοτικότητά του έχει ωθήσει τους κατασκευαστές να πιστεύουν ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καναπέδες. Η χρήση φωτεινών χρωμάτων, ασυνήθιστων συνδυασμών και υλικών υψηλής ποιότητας καθιστά τα έπιπλα χωρίς σκελετό εξαιρετική εναλλακτική λύση στους συνηθισμένους καναπέδες.

Καναπές χωρίς πλαίσιο στο μπαλκόνι

Αποκλεισμός καναπέ

Χαρακτηριστικά καναπέδων χωρίς πλαίσιο

Ο καναπές χωρίς πλαίσιο εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στην αγορά επίπλων, προκαλώντας τα συνηθισμένα και τυποποιημένα σχέδια. Αυτοί οι καναπέδες χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των δωματίων, των γραφείων και των καθιστικών των παιδιών, δημιουργώντας μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των δομών είναι η έλλειψη πλαισίου. Το προϊόν αποτελείται από ένα εσωτερικό κάλυμμα, το οποίο είναι γεμάτο με κοκκώδη αφρό πολυστερίνης. Ο σχεδιασμός είναι απαλός και ελαφρύς, αλλά διατηρεί το σχήμα του καλά. Η εξωτερική θήκη είναι κατασκευασμένη από ύφασμα με βρωμιές και αδιάβροχες ιδιότητες.

Μαύρος καναπές χωρίς πλαίσιο

Παιδική καρέκλα χωρίς πλαίσιο

Τα οφέλη

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • Ελαφρότητα. Λόγω της έλλειψης πλαισίου, ο καναπές είναι εξαιρετικά ελαφρύς, έτσι ώστε ακόμη και ένα κορίτσι ή ένα παιδί να το ανυψώσει. Δεν χρειάζεται να είναι στάσιμο σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Μπορείτε να την μετακινήσετε πιο κοντά στην τηλεόραση οποιαδήποτε στιγμή ή ακόμα και να την μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο.
 • Ασφάλεια Τα έπιπλα χωρίς πλαίσιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό παιδικών δωματίων. Η απουσία αιχμηρών γωνιών, υφάσματος soft-touch και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών εγγυώνται την ασφάλεια του σχεδίου για παιδιά και ενήλικες.
 • Πρακτικότητα. Τα έπιπλα χωρίς πλαίσιο είναι εξοπλισμένα με αφαιρούμενα καλύμματα, έτσι η φροντίδα για τέτοια προϊόντα είναι εξαιρετικά βολική. Εάν υπάρχουν σκληρές κηλίδες ή τρύπες πάνω στην θήκη, μπορεί να αντικατασταθεί με νέο.
 • Μακροζωία. Τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από ύφασμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη πυκνότητα. Έχει εξαιρετικές ιδιότητες απόρριψης βρωμιάς και επίσης δεν επιτρέπει την διέλευση της υγρασίας. Το υλικό πλήρωσης, το οποίο διατηρεί τις αρχικές του ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει επίσης υψηλές ιδιότητες.
 • Άνεση και ηρεμία. Ένας μαλακός καναπές παίρνει το σχήμα του σώματος ενός ατόμου, οπότε είναι βολικό να βλέπετε τηλεόραση, να διαβάζετε ή να χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη μέρα.
 • Κομψή και όμορφη. Ο καναπές χωρίς πλαίσιο από οικολογικό δέρμα ή παχύ ύφασμα φαίνεται κομψό και μοντέρνο και δίνει φωτεινά χρώματα ακόμα και στο πιο βαρετό εσωτερικό. Μπορείτε να παραγγείλετε μοντέλα με διάφορα σχήματα, σχέδια, χρώματα και λειτουργικά χαρακτηριστικά.
 • Εύλογη τιμή. Τα μοντέλα των καναπέδων χωρίς πλαίσιο φαίνονται όμορφα και ασυνήθιστα και ταυτόχρονα το κόστος τους είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των κλασικών επίπλων.
 • Υγιεινή Η παρουσία ενός αφαιρούμενου καλύμματος σάς επιτρέπει να ανανεώνετε τα έπιπλα ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε ένας καναπές φωτός για παιδιά χωρίς πλαίσιο να είναι ένα πραγματικό εύρημα.

Σχεδιασμός καναπέδων χωρίς πλαίσιο

Καναπές χωρίς πλαίσιο στο εσωτερικό του σπιτιού

Μειονεκτήματα

Οι καναπέδες χωρίς πλαίσιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο, όταν αγοράζουν τέτοια έπιπλα, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα μειονεκτήματά τους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Απώλεια όγκου. Με την πάροδο του χρόνου, χωρίς καναπέδες καναπέδες χάνουν όγκο, γι 'αυτό πρέπει να χύσετε περιδίνηση.
 • Χαμηλή προσγείωση. Κατά κανόνα, τα μοντέλα αυτά έχουν χαμηλή προσγείωση, οπότε θα είναι δύσκολο για τους ηλικιωμένους να σηκωθούν από αυτά.
 • Κακή υποστήριξη πλάτης. Ο καναπές-κρεβάτι χωρίς πλαίσιο δεν είναι κατάλληλος για καθημερινό ύπνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον κρεβάτι για τους επισκέπτες.Η χαμηλή δυσκαμψία δεν παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη, οπότε μπορεί να ξεκινήσει ο πόνος στην πλάτη.

Η ξεκούραση στους ανθρώπους συνδέεται με μαλακά μαξιλάρια. Ένας καναπές χωρίς πλαίσιο είναι ένα μεγάλο μαξιλάρι που μπορεί να χωρέσει σε όλο το ύψος του, έτσι το κύριο πλεονέκτημα αυτών των επίπλων είναι η άνεση και η απαράμιλλη αίσθηση άνεσης και άνεσης.

Μωβ καναπές χωρίς πλαίσιο

Καναπές χωρίς πλαίσιο σε φουτουριστικό σχεδιασμό

Καναπές χωρίς πλαίσιο στο εσωτερικό του καθιστικού

Μοντέλα και εσωτερική χρήση

Έτσι ώστε ένας καναπές χωρίς πλαίσιο να μπορεί να πάρει τη σωστή θέση του στο σπίτι, να προσφέρει μέγιστη ευχαρίστηση και να ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό, θα πρέπει να εξετάσετε το χρώμα, το σχήμα και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού κατά την επιλογή ενός μοντέλου.

Ο καναπές καρέκλας χωρίς πλαίσιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για διακόσμηση σαλόνι. Πολλά μεμονωμένα στοιχεία καθιστούν δυνατή τη συναρμολόγηση ενός αποτυπώματος για μια μεγάλη επιχείρηση. Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα μπλοκ μπορούν να διαχωριστούν και να τοποθετηθούν γύρω από το δωμάτιο. Επίσης από τα μπλοκ μπορείτε να φτιάξετε ένα άνετο κρεβάτι για απροσδόκητους επισκέπτες. Ο χωρίς καναπέ καναπέ-μετασχηματιστής σας επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις. Μπορείτε να παραγγείλετε μπλοκ διαφορετικών χρωμάτων, αλλάζοντας καθημερινά τις θέσεις τους, δοκιμάζοντας μορφές και συνδυασμούς.

Καναπές χωρίς πλαίσιο στο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας

Καναπές χωρίς πλαίσιο με βαμβακερή ταπετσαρία

Καφέ καναπέ χωρίς πλαίσιο

Για τον ύπνο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κρεβάτι με ένα σκληρό ορθοπεδικό στρώμα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε έναν καναπέ χωρίς σκελετό που θα ικανοποιεί τις βασικές απαιτήσεις για έναν καλό ύπνο, αλλά πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά και η βάση του πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτη ώστε να στηρίζει τη σπονδυλική στήλη.

Δερμάτινο καναπέ χωρίς πλαίσιο

Κόκκινο καναπέ χωρίς πλαίσιο

Καναπές χωρίς πλαίσιο με πολυθρόνα

Μια από τις πιο επιτυχημένες λύσεις είναι ένας γωνιακός καναπές χωρίς πλαίσιο. Κατά κανόνα, τα μοντέλα αυτά αποτελούνται από δύο μονάδες που βρίσκονται σε γωνία μεταξύ τους. Έχοντας δημιουργήσει έναν τέτοιο καναπέ, δημιουργείται ένα ακόμα διπλό μέρος. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ξεχωριστή μονάδα γωνίας. Τέτοια μοντέλα είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν άνετα ακόμη και όταν διπλωθούν.

Καναπές χωρίς πλαίσιο στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Καναπές καρέκλας χωρίς πλαίσιο

Καρέκλα καναπέδων χωρίς πλαίσιο

Στο νηπιαγωγείο συνιστάται η ανάληψη μοντέλων φωτεινών χρωμάτων και ασυνήθιστων σχημάτων. Τα παζλ παζλ φαίνονται υπέροχα, επιτρέποντάς σας να πειραματιστείτε με χρώματα και σχήματα. Τα παιδιά θα αγαπούν επίσης τους καναπέδες με τη μορφή χεριών, μπάλες ή τους αγαπημένους τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Μοντέρνος καναπές χωρίς πλαίσιο

Αρθρωτός καναπές με Οθωμανικά

Πολύχρωμος καναπές χωρίς πλαίσιο

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου καναπέ, πρέπει να δοθεί προσοχή στο στυλ του. Για παράδειγμα, ένας καναπές χωρίς σκελετό σε στυλ αρτ νουβό θα φανεί εξαιρετικός σε ένα μοντέρνο εσωτερικό και ευαίσθητα φυτικά μοτίβα θα καταλαμβάνουν ένα αξιόλογο μέρος στους καναπέδες σε φωτεινά υπνοδωμάτια ή σε άλλα δωμάτια του γαλλικού στυλ. Για να σχεδιάσετε τα δωμάτια των παιδιών, θα πρέπει να επιλέξετε μοντέλα για το χρώμα του εσωτερικού ή των αντιθέσεων αποχρώσεων.

Γκρίζο καναπέ χωρίς πλαίσιο

Μπλε καναπέ χωρίς πλαίσιο

Καναπές καρέ χωρίς στυλ

Είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε έπιπλα χωρίς πλαίσιο για ένα κλασικό εσωτερικό. Μοντέλα με αυστηρές γραμμές σε μαύρο, λευκό, καφέ ή μπεζ είναι κατάλληλες. Τα φωτεινά χρώματα και τα έντονα σχήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αυτή την περίπτωση.

Γωνιακός καναπές χωρίς πλαίσιο

Πράσινο καναπέ χωρίς πλαίσιο

Κίτρινο καναπέ χωρίς πλαίσιο

Καναπέδες χωρίς πλαίσιο - ένα σύγχρονο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον είδος έπιπλα, το οποίο είναι δημοφιλές για τη διακόσμηση οποιωνδήποτε χώρων. Ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, σχημάτων και μοτίβων θα διακοσμεί φωτεινά και με γούστο κάθε δωμάτιο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)