Ταπετσαρία στο σοφίτα στυλ: κάνει ένα μοντέρνο εσωτερικό (23 φωτογραφίες)

Ένα από τα πιο απρόβλεπτα και αμφιλεγόμενα στυλ εσωτερικού χώρου είναι η σοφίτα. Επιτρέπει την εσωτερική διακόσμηση να χρησιμοποιεί στοιχεία που συνήθως κρύβονται σε άλλα στυλ. Σκυρόδεμα, τούβλα, μαύρα σύρματα - όλα αυτά είναι αναγκαστικά παρόντα στους εσωτερικούς χώρους του σοφίτα. Και αν θέλετε να ξανακάνετε το πιο συνηθισμένο διαμέρισμα σε μια ευρύχωρη αποθήκη ή σοφίτα, τότε οι ταπετσαρίες σε σοφίτα θα σας βοηθήσουν.

Αφηρημένη ταπετσαρία σοφίτα

Μπεζ ταπετσαρία

Χαρακτηριστικά του στυλ "σοφίτα"

Μετάφραση από τα αγγλικά, "σοφίτα" σημαίνει "σοφίτα", επομένως αυτή η κατεύθυνση σχεδίασης ονομάζεται επίσης "σοφίτα". Στυλ σοφίτας εμφανίστηκε στις ΗΠΑ στα μέσα του περασμένου αιώνα. Στη συνέχεια, στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, φυτά και εργοστάσια βγήκαν έξω από την πόλη και οι ιδιοκτήτες τους άρχισαν να μετατρέπουν τις κενές βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε κατοικίες και να τις εκμισθώνουν για συμβολικά χρήματα. Οι νέοι κάτοικοι δεν είχαν την ευκαιρία ή την επιθυμία να φτιάξουν ακριβά τελειώματα, οπότε οι τοίχοι και το πάτωμα δεν ήταν σχεδόν διακοσμημένοι. Με την πάροδο του χρόνου, τεράστια δωμάτια με ψηλά ταβάνια επιλέχθηκαν από καλλιτέχνες και γλύπτες.

Λευκή ταπετσαρία στο στυλ πατάρι

Ταπετσαρία σοφίτας για σκυρόδεμα

Ταπετσαρία σοφίτα κάτω από ένα δέντρο

Τίποτα δεν τους εμπόδισε να δημιουργήσουν εδώ. Έτσι υπήρχε ένα στυλ σοφίτας, το οποίο χαρακτηρίζεται από:

  • υψηλά ανώτατα όρια.
  • μεγάλα παράθυρα;
  • ανοιχτές δοκοί και άλλες δομές στήριξης.
  • ανοικτούς αγωγούς και σύρματα νερού.
  • ελάχιστος αριθμός χωρισμάτων.
  • έλλειψη εσωτερικής διακόσμησης.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες των αποθηκών δεν βαφή τοίχους από τούβλα και τοίχους από σκυρόδεμα, δεν έκοψε πέτρα με ξύλο. Εάν υπήρχε ένα δέντρο στο εσωτερικό, είτε ήταν καλυμμένο με βερνίκι ή μονοφωνικό χρώμα - μαύρο, λευκό, γκρίζο, αλλά το χρώμα εφαρμόστηκε έτσι ώστε ακόμη και μέσα από το στρώμα του να είναι ορατή η υφή του δέντρου και το κεφάλι των σιδερένιων νυχιών. Σήμερα, όχι όλα τα διαμερίσματα χωρίς διακόσμηση φαίνονται κομψά και κομψά όπως οι εγκαταστάσεις παλαιών αμερικανικών εργοστασίων και αποθηκών.

Επιφάνεια πατάρι στο σπίτι

Μη υφασμένα σοφίτα ταπετσαρίας

Ταράτσα ταπετσαρίας με γεωμετρικό σχέδιο

Ταπετσαρία κάτω από ημιτελείς τοίχους

Το κύριο χαρακτηριστικό του εσωτερικού στυλ σοφίτα είναι οι "γυμνοί τοίχοι". Ωστόσο, αν οι ημιτελείς τοίχοι στο διαμέρισμά σας φαίνονται τρομακτικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία κάτω από τούβλα, σκυρόδεμα, ακατέργαστα σανίδες. Ένας τοίχος με αυτές τις ταπετσαρίες θα φαίνεται τακτοποιημένος και απρόσεκτος την ίδια στιγμή.

Για να γίνει ακόμα πιο άνετα σε ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορείτε να συνδυάσετε ταπετσαρίες που προσομοιώνουν διαφορετικές υφές, διότι αν και οι τέσσερις τοίχοι είναι κολλημένοι με ταπετσαρία υπό τούβλο ή σκυρόδεμα, ένα τέτοιο εσωτερικό θα φαίνεται βαρετό και σύντομα θα αρχίσει να καταπιέζει.

Μπλε ταπετσαρία πατάρι

Επιφάνεια πατάρι στο σαλόνι

Ταπετσαρία πατάρι κάτω από ένα τούβλο

Αυτή η ταπετσαρία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες υφές. Για παράδειγμα, στο εσωτερικό μπορεί να υπάρχει πραγματική τούβλο σε έναν τοίχο κόκκινο ή βαμμένο σε οποιοδήποτε χρώμα, και από την άλλη - μια επένδυση, ανοιγμένη με βερνίκι. Το συνηθισμένο χαρτί μπορεί επίσης να συνδυαστεί με υγρή ταπετσαρία. Αυτό το ειδικό μείγμα αραιώνεται με νερό και τοποθετείται με μια σπάτουλα στον τοίχο. Στην υφή, μπορεί να είναι παρόμοια με μια τσιμεντοκονία, και η σκιά αυτών των ταπετσαριών μπορεί να είναι οποιαδήποτε.

Σε μια ιδανική σοφίτα θα πρέπει να υπάρχει ένα τούβλο, ξύλο και πέτρα, αλλά αν δεν είστε άνετοι σε ένα δωμάτιο με τέτοια ταπετσαρία, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τα καθιερωμένα κανόνια και να επιλέξετε φωτεινότερες επιλογές για τη διακόσμηση των τειχών.

Επιφάνεια πατάρι στην κουζίνα

Ταπετσαρία κάτω από ξύλινο μωσαϊκό

Ταπετσαρία σοφίτα για πλακάκια

Στυλ σοφίτα τοίχου τοίχου

Εάν κάποτε βρεθήκατε σε ένα κτίριο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα εκεί, γιατί με την πάροδο του χρόνου, τα κενά και ξεχασμένα σπίτια αρχίζουν να ζουν τη ζωή τους. Φωτεινές γκράφιτι ή σκηνές κόμικς εμφανίζονται στο πλινθοδομή.Σωροί από κουτιά από χαρτόνι και ξύλινα κουτιά, δέσμες συρμάτων και μερικές φορές παλιά σκονισμένα βιβλία συσσωρεύονται στο πάτωμα. Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορούν να ζωγραφιστούν στην ταπετσαρία στο στυλ σοφίτας.

Έτσι, για παράδειγμα, ένας από τους τοίχους του σαλόνι μπορεί να καταλαμβάνεται από ταπετσαρία με φωτεινό γκράφιτι. Γκράφιτι καλλιτέχνες καλούνται να διακοσμήσουν τις πραγματικές αποθήκες που έχουν γίνει κατοικημένες, αλλά οι τοιχογραφίες είναι επίσης κατάλληλες για τη διακόσμηση των τειχών σε ένα απλό διαμέρισμα της πόλης.

Ταπετσαρία σοφίτα στο διάδρομο

Ταπετσαρία σοφίτα με εκτύπωση

Ταπετσαρία σοφίτα με ένα μοτίβο

Για να γίνει ο χώρος πιο μεγάλος και βαθύτερος, μπορείτε να επικολλήσετε τους τοίχους στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, στα οποία απεικονίζονται ράφια με βιβλία ή παλιά ξύλινα συρτάρια. Με μια τέτοια ταπετσαρία, μια πρόσθετη ζώνη εμφανίζεται αμέσως στο δωμάτιο και ο χώρος φαίνεται να επεκτείνεται. Για τους ίδιους σκοπούς, μπορείτε επίσης να κολλήσετε τοιχογραφίες με μια εικόνα ενός παραθύρου πίσω από το οποίο μπορεί να δει κανείς ουρανοξύστες μιας τεράστιας πόλης.

Οι ταπετσαρίες σε ένα ήρεμο χρωματικό σχήμα με γεωμετρικά σχέδια ή ακόμα και ήρωες κόμικς θα ενταχθούν και εδώ. Τα comics εμφανίστηκαν στην Αμερική περίπου την ίδια ώρα με τη σοφίτα.

Το εσωτερικό του στυλ σοφίτας είναι το εσωτερικό ενός σύγχρονου ατόμου που δεν φοβάται να δημιουργήσει, να πειραματιστεί και να κάνει λάθη, επομένως επιτρέπεται εδώ ένας συνδυασμός ταπετσαρίας με διαφορετική εικόνα, αλλά σε ένα συνδυασμό χρωμάτων.

Γκρι ταπετσαρία σοφίτα

Παλαιωμένη ταπετσαρία

Απλές ταπετσαρίες για μια απλή σοφίτα

Το στυλ Loft ερωτεύτηκε πολλούς για την ιδιαίτερη απλότητα και τον αυθορμητισμό του. Είναι παρόμοιο με τον μινιμαλισμό στο ότι δεν απαιτεί ειδική, σκασμένη διακόσμηση, τόσο απλές απλές ταπετσαρίες θα ταιριάζουν στο εσωτερικό σοφίτα στυλ. Μπορούν να είναι οποιεσδήποτε αποχρώσεις του γκρι, καφέ, τούβλο, μαύρο και άσπρο. Τα στερεά χαρτιά ταπετσαρίας μπορεί να είναι το τέλειο σκηνικό για ταπετσαρίες που μιμούνται πέτρα και τούβλο.

Επίσης, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ορίσετε έντονες προεκτάσεις, επειδή το στυλ σοφίτας δεν σημαίνει βαρετό και φτωχό. Η σοφίτα είναι πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα και λίγο βίαιη, έτσι ένας πορτοκαλί, κίτρινος ή ακόμα και πράσινος τοίχος μπορεί εύκολα να εμφανιστεί σε ένα μαύρο και γκρι δωμάτιο και στο πάτωμα υπάρχει ένα φωτεινό χρώμα που καλύπτει, στον καναπέ υπάρχουν μαξιλάρια με το ίδιο χρώμα.

Με τη βοήθεια της απλής ταπετσαρίας μπορείτε εύκολα να ζωνεύσετε το χώρο. Έτσι, εάν κάνετε ένα εσωτερικό σοφίτα σε ένα στούντιο διαμέρισμα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά χρώματα διαφορετικών χρωμάτων για να διακοσμήσετε τους χώρους φαγητού, ύπνου και φιλοξενουμένων. Το εξωφρενικό στυλ επιτρέπει και ακόμη και καλωσορίζει.

Ταπετσαρία πατάρι στο υπνοδωμάτιο

Ταπετσαρία στυλ σοφίτα

Εσωτερικές οδηγίες

Υπάρχουν πολλές ταπετσαρίες στο στυλ σοφίτας και όσοι αποφάσισαν να κάνουν τις ίδιες τις επισκευές μπορούν γρήγορα να μπερδευτούν και να μην βρουν την ιδανική επιλογή τους, έτσι οι σχεδιαστές προσφέρουν τη χρήση καθολικών και μακροχρόνιων λύσεων.

Για την κουζίνα, οι ταπετσαρίες που μιμούνται την τοιχοποιία και το ξύλο είναι κατάλληλες. Θα είναι ευχάριστο να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Εάν πηγαίνει στην ηλιόλουστη πλευρά, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε γκρι αποχρώσεις, αλλά στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει το εσωτερικό με φωτεινά αξεσουάρ: ένα κίτρινο χαλί, πορτοκαλί πλάκες, μπλε μαξιλάρια για καρέκλες. Για μια πλήρη βύθιση στο παρελθόν, σε περίοπτη θέση μπορείτε να βάλετε οικιακές συσκευές της δεκαετίας του '60 του περασμένου αιώνα, αλλά να χρησιμοποιείτε μόνο το σύγχρονο.

Το σαλόνι είναι το μέρος όπου συχνά συγκεντρώνονται όλοι οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας, οπότε πρέπει να είναι ευρύχωρο. Θα είναι δυνατό να επεκταθεί οπτικά ο χώρος με τη βοήθεια των ταπετσαριών που προσομοιώνουν γύψο ή τούβλο, βαμμένο σε λευκό. Τέτοιες ταπετσαρίες θα συνδυαστούν με ταπετσαρία για τσιμεντοκονία ή μόνο γκρι. Εδώ πρέπει επίσης να δώσετε έμφαση χρησιμοποιώντας το μαύρο ή κάποιο λαμπερό χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλή ταπετσαρία και οποιεσδήποτε άλλες επιχρίσματα - βαφή και γύψο. Στο στυλ σοφίτας, επιτρέπεται ένας συνδυασμός μιας ποικιλίας υφών.

Επίσης στο σαλόνι μπορείτε να κολλήσετε σε μια από τις τοιχογραφίες τοίχων τοίχων με γκράφιτι, αφαίρεση ή αστικό τοπίο. Εδώ είναι επιτρεπτή η χρήση ταπετσαρίας με αυστηρό γεωμετρικό μοτίβο. Εάν όλα σχεδιάζονται προσεκτικά, ένα απολύτως άξιο σαλόνι θα γίνει το κέντρο του διαμερίσματός σας.

Ταπετσαρία σοφίτα σε διαμέρισμα στούντιο

Ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα θα πρέπει πάντα να είναι σε ένα ήρεμο χρωματικό σχέδιο, γιατί εδώ χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας, γι 'αυτό συνιστάται να επιλέξετε ταπετσαρία στο στυλ σοφίτας σε γκρι και λευκά χρώματα. Επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιείται μπλε, μπλε ή ήρεμο πράσινο για εσωτερική διακόσμηση. Το κρεβάτι πρέπει να είναι άνετο και τα παλιά ξύλινα κουτιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νύχια και τραπέζια.

Στο σαλόνι, μπορείτε να οργανώσετε την είσοδο και το διάδρομο - γι 'αυτό, κατάλληλες είναι και τα τούβλα όπως ταπετσαρίες. Η ταπετσαρία δεν πρέπει να κολλάει στο μπάνιο - ακόμη και η υψηλότερη ποιότητα λόγω της υψηλής υγρασίας θα αρχίσει γρήγορα να υστερεί πίσω από τους τοίχους. Στην τουαλέτα, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με ταπετσαρία με την εικόνα των βιβλιοθηκών και ενός τούβλου ή ξύλου. Το μπάνιο θα φανεί πρωτότυπο, τα τείχη του οποίου είναι κολλημένα με ταπετσαρία κάτω από μια τσιμεντοκονία.

Υφασμάτινη σοφίτα ταπετσαρία

Το στιλ σοφίτας είναι χτισμένο μόνο σε αντιθέσεις. Εάν χρησιμοποιούνται διαφορετικές ταπετσαρίες στο εσωτερικό σχέδιο, πρέπει να διαφέρουν μεταξύ τους σε χρώμα και υφή, να έχουν εικόνα και να είναι μονοφωνικά. Ακόμα η ταπετσαρία δεν θα πρέπει να συγχωνεύεται με την οροφή και το πάτωμα. Εάν υπάρχει ένα σαφές περίγραμμα, τότε το δωμάτιο φαίνεται ψηλότερο και μεγαλύτερο. Μπορείτε να σχεδιάσετε κάθε τοίχο με τον δικό του τρόπο, αλλά σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μέτρο, μην κάνετε όλους τους τοίχους φωτεινούς ή πολύ σκοτεινές. Ιδανικά για το εσωτερικό σε αυτό το ύφος θα υπάρξει μια υπεροχή των σίγασης τόνων.

Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει μια τέτοια ποικιλία ταπετσαριών που διαφέρουν στο χρώμα και το μοτίβο που με τη βοήθειά τους μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε σοφίτα: τόσο συγκλονιστικό και κατηγορηματικό, και ήρεμο, κοντά στα κλασικά. Στην εσωτερική διακόσμηση σε αυτό το ύφος, δεν πρέπει να φοβόμαστε να κάνουμε ένα λάθος συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και χρώματα, γιατί αν στον περασμένο αιώνα δεν υπήρχαν κάποιες daredevils που μεταμόρφωσαν τις αποθήκες και τους μετατράπηκαν σε άνετα σπίτια, σίγουρα δεν υπήρχε στυλ σοφίτας σήμερα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)