Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου: επαγγελματικές συμβουλές για τη διευθέτηση (60 φωτογραφίες)

Είναι δυνατόν να διαιρέσουμε μια τυπική odnushka σε τουλάχιστον δύο λειτουργικές ζώνες χωρίς να έχουμε ένα στρογγυλό άθροισμα για μεγάλες επισκευές; Οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες, μετατρέποντας τον Χρουστσόφ σε άνετα σπίτια από χρόνο σε χρόνο, δίνουν θετικές προβλέψεις: με μια εξειδικευμένη προσέγγιση και με τις γεύσεις, ένα υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα ενός δωματίου θα γίνει πραγματικότητα ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή εξωτερικών ειδικών.

Το υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο είναι μπεζ

Το υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο είναι λευκό

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με σοφίτα

Υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο με ξύλινα έπιπλα

Υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο με καναπέ

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με πόρτες

Εάν είστε αναγκασμένοι να μαγειρέψετε και να χαλαρώσετε σε ένα χώρο, να λάβετε τους επισκέπτες και να εργαστείτε, απλά πρέπει να κάνετε το υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου ξεχωριστό μέρος όπου οι απόψεις των άλλων ανθρώπων δεν διεισδύουν.

Λειτουργικό υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με διαχωριστικό γυψοσανίδας

Υπνοδωμάτιο σαλόνι σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο στο Χρουστσόφ

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στο βιομηχανικό στιλ

Πώς οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές χωρίζουν ένα υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο;

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο είναι το όνειρο των ιδιοκτητών κατοικιών μικρού μεγέθους. Αν υπάρχει η ευκαιρία να βάλουμε έναν τοίχο, θα καταλήξουμε να διαιρέσουμε τον χώρο σε θεματικά τμήματα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Μια ζώνη δεν θα έχει παράθυρα, συνήθως πρόκειται για ένα τμήμα διαβάσματος - μια τέτοια πλατφόρμα θα χρειαστεί για την υποδοχή επισκεπτών και οικογενειακών διακοπών.

Το υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο είναι φωτεινό

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με διαχωριστικό κλωστοϋφαντουργίας

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με διαχωριστικό υφάσματος

Υπνοδωμάτιο μετασχηματιστή σε διαμέρισμα στούντιο

Για την κορυφή του τοίχου πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφανή υλικά όπως γυάλινες πλάκες ή γυαλί. Χάρη σε αυτά, το σαλόνι θα πάρει το μερίδιό του από το φυσικό ηλιακό φως. Για να πραγματοποιήσετε το διαμέρισμα, αξίζει να αποθηκεύσετε με μπλοκ αφρού ή γυψοσανίδας.

Αν η παρέμβαση κεφαλαίου είναι απαράδεκτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητά πάνελ, τα οποία, όπως και στον μηχανισμό στις συρόμενες ντουλάπες, κινούνται κατά μήκος των οδηγών από αριστερά προς τα δεξιά για να διαχωρίσουν την κρεβατοκάμαρα. Μια παρόμοια ιδέα σχεδιασμού θα απευθύνεται σε όσους συχνά πρέπει να αλλάξουν χώρο. Οι επισκέπτες θα έρθουν σύντομα; Μπορείτε να σύρετε γρήγορα τα πάνελ για να απελευθερώσετε το σαλόνι με φίλους. Είναι καιρός να κοιμηθούμε; Κλείστε τα πάνελ και απολαύστε την αποσπασμένη μικρή κρεβατοκάμαρα.

Υπνοδωμάτιο εσωτερικό σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου με έπιπλα γραφείου

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με ένα κρεβάτι

Υπνοδωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με κουζίνα

Τα έπιπλα μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένας εξαιρετικός διαχωριστής για μεγάλους χώρους. Με τη βοήθεια ράφια και ψηλά ντουλάπια που δεν έχουν σημαντικό βάθος, είναι εύκολο να διαιρέσετε το χώρο καθιστικού σε λειτουργικά τμήματα. Θέλετε να αλλάξετε το σκηνικό; Ρυθμίστε τα έπιπλά σας διαφορετικά!

Αν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο, η κουζίνα, η κρεβατοκάμαρα και το καθιστικό σε κάθε περίπτωση θα μοιράζονται ένα χώρο. Κινητά χωρίσματα ή καλά εξοπλισμένα έπιπλα θα βοηθήσουν εδώ. Αν έχετε μια τυπική odnushka με τοίχους πλήρους βάρους μέσα, δεν πρέπει να κάνετε μια κρεβατοκάμαρα για χάρη της επέκτασης του καθιστικού από την κουζίνα - ακόμα κι αν στην αίθουσα που αρχικά προορίζεται για το μαγείρεμα, όλες οι επικοινωνίες δικτύου θα παραμείνουν άθικτες. Διαφορετικά, οι εκπρόσωποι των ρυθμιστικών αρχών θα σας ταξιδεύουν συχνότερα. Επιπλέον, η κατεδάφιση του τείχους ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι μπορεί να είναι παράνομη.

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μπορεί να είναι μια από τις πιο φθηνές τεχνικές χωροθέτησης. Για να περιγράψετε τα περιγράμματα μιας απίστευτης κρεβατοκάμαρας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα κεραμίδια οροφής και να τα εξοπλίσετε με κουρτίνες συσκότισης. Η λύση θα είναι βολική σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα.

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε απλό σχεδιασμό

Υπνοδωμάτιο σε πατάρι διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα στη σοφίτα

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με έπιπλα

Πώς να φράξει ένα κρεβάτι σε ένα διαμέρισμα στούντιο;

Ο πιο χρονοβόρος τρόπος είναι ο οπτικός χωρισμός. Επιτυγχάνεται με την επιδέξια χρήση χρωμάτων, διακοσμητικών στοιχείων και εσωτερικών εξαρτημάτων.Για τα μικρά διαμερίσματα, η ανάπλαση δεν έχει πάντα νόημα, είναι καλύτερα να χωρίζετε τον χώρο ύπνου και τον ενεργό χώρο αναψυχής με μια χαριτωμένη κουρτίνα: κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συμπληρώσει με επιτυχία το εσωτερικό και τη νύχτα θα δημιουργήσει μια οικεία ατμόσφαιρα.

Υπνοδωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με ενσωματωμένο κρεβάτι

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με κρεβάτι για ξεκούραση

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε φωτεινό σχεδιασμό

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με αποθηκευτικό χώρο

Περιοχή ύπνου σε διαμέρισμα στούντιο

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των εσωτερικών σχεδιαστών, ένας πλήρης χώρος ύπνου μπορεί να εξοπλιστεί όπου πέφτει το λιγότερο φυσικό φως. Το τμήμα της αίθουσας, το οποίο είναι περισσότερο περιποιημένο από τις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να είναι εξοπλισμένο με καναπέ και άλλα έπιπλα για την υποδοχή των επισκεπτών. Εάν σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου υπάρχει μια εσοχή ή υποκατάστημα, μπορείτε να βάλετε ένα κρεβάτι σε μια θέση - αυτή είναι μια πολύ κοινή τεχνική που σας επιτρέπει να εξορθολογίζετε τον χρησιμοποιήσιμο χώρο.

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο στυλ του μινιμαλισμού

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε μοντέρνο στιλ

Υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα ενός δωματίου με υπερκατασκευή

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε νεοκλασικό στιλ

Μια καλή επιλογή διαχωριστικού μπορεί να είναι μια δομή γυαλιού - τόσο παγωμένη όσο και διαφανής. Διενεργεί τέλεια τις ακτίνες του ήλιου και δεν γεμίζει το χώρο. Λύση Πλεονεκτήματα:

  • οπτική ευκολία κατασκευής.
  • μια πληθώρα επιλογών υαλοπινάκων (οι απομιμήσεις ενός καταρράκτη και των σταγόνων νερού είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς).
  • η δυνατότητα συνδυασμού με κουζινες χωρίς βαρύτητα και αντίστροφα.

Ο φωτισμός κάθε ζώνης πρέπει να σχεδιάζεται σύμφωνα με το λειτουργικό φορτίο του χώρου. Ας υποθέσουμε ότι ο χώρος όπου στέκεται το κρεβάτι συμπληρώνεται από το διάχυτο φως από τα φώτα ή τις αποχρώσεις και ένας φωτεινότερος φωτισμός είναι χρήσιμος στην κοινή περιοχή.

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο σε μια θέση

Δωμάτιο Odnushka

Το υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο είναι πορτοκαλί

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με πανοραμικό παράθυρο

Υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα ενός δωματίου με κινητά χωρίσματα

Καλό παράδειγμα ζωνισμού ενός διαμερίσματος στο υπνοδωμάτιο και στο καθιστικό

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρονοβόρες επιλογές, μπορείτε να κρύψετε το κρεβάτι πίσω από μια ψηλή οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι δεν θα χαθεί στο διάστημα, κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου θα υπάρξει ένα αίσθημα απομόνωσης.

Ζώνη ενός υπνοδωματίου σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο 17 τ.μ. σε διαμέρισμα στούντιο

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο για μια οικογένεια

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με γωνιακό καναπέ

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ντουλάπες-κρεβάτια: κατά τη διάρκεια της ημέρας η σχάρα ανυψώνεται και κρύβεται πίσω από τις πόρτες, και τη νύχτα το πλαίσιο με το στρώμα μπορεί να χαμηλώσει εύκολα. Είναι καλύτερα να κατασκευάσετε τέτοια έπιπλα, ώστε να ταιριάζει με κομψό τρόπο στο ζωτικό χώρο της odnushka.

Όταν αποφασίζετε για το πού να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, μην ξεχνάτε τη θεαματική απεικόνιση - οτιδήποτε πέφτει από τη γενική σειρά δεν γίνεται αντιληπτό ως μέρος ενός ολιστικού χώρου. Από αυτή την άποψη, τα βάθρα είναι επιτυχημένα - υψώματα στα οποία μπορείτε να εξοπλίσετε ένα κρεβάτι. Το ίδιο το κρεβάτι δεν χρειάζεται εδώ: αν το βάθρο είναι συμπαγές, τοποθετείται ένα υψηλό στρώμα πάνω του. Είναι καλύτερα να χωρίσετε το εσωτερικό σε βαθιά συρτάρια (παρόμοια με ένα συρταριέρα) - αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο σύστημα αποθήκευσης.

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με διαμέρισμα

Υπνοδωμάτιο σε ανάπαυση στούντιο διαμέρισμα

Υπνοδωμάτιο σε διαρρύθμιση στούντιο διαμέρισμα

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με βάθρο

Για εκείνες τις περιπτώσεις, όταν αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένας επιπλέον τοίχος, οι σχεδιαστές δίνουν τις ακόλουθες συμβουλές επισκευής: αφήστε αυτό το σταθερό διαμέρισμα να μην είναι συνεχές (δηλαδή, διαιρώντας εντελώς τον χώρο). Ένας στενός τοίχος θα δώσει την εντύπωση της οριοθέτησης, μπορείτε να κρεμάσετε μια επίπεδη οθόνη ή τηλεόραση σε αυτό.

Ρηχτά ράφια με διαμπερή ράφια - Διαχωριστικά γενικής χρήσης για μικρές κατοικίες. Θα χρησιμεύσουν ως δοχείο για τα μικρά πράγματα που πρέπει συνήθως να ψάξετε σε όλο το διαμέρισμα. Εκτός από τους διοργανωτές με χρήσιμα αξεσουάρ, στα ράφια μπορείτε να τακτοποιήσετε βιβλία, ταξιδιωτικές τσάντες με καλλυντικά, βάζα, αναμνηστικά, florariums και μικρά γλάστρες.

Με τον εξοπλισμό ενός υπνοδωματίου στη θέση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου, τα νοικοκυριά θα αποκτήσουν έναν πρακτικά απομονωμένο χώρο, ο οποίος θα ταιριάζει ακόμη και με ένα διπλό κρεβάτι. Για να αποκλείσετε την εμπρός (είσοδο) ζώνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη δίπλωσης.

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με φωτισμό

Το υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο είναι απλό

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα επίπλων ενός δωματίου

Υπνοδωμάτιο σε μια επισκευή διαμέρισμα στούντιο

Το υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα στούντιο είναι γκρι

Η επιλογή ενός χώρου για ένα παιδικό δωμάτιο που δεν είναι βρώμικο σε ένα περιβάλλον μικρού μεγέθους θα πρέπει να βασίζεται στο μέγιστο φυσικό φως και στην απουσία των ρευμάτων. Η βέλτιστη θέση του κρεβατιού και του τραπέζι είναι στο παράθυρο, αυτή η περιοχή δεν θα είναι ένα πέρασμα. Σημαντικό: το άνοιγμα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα υψηλής ποιότητας για την εξάλειψη του ρίσκου.

Υποστηρικτές ασυνήθιστων συνθέσεων θα ήθελαν ένα κρεμαστό κρεβάτι. Αυτός ο σχεδιασμός μοιάζει με φωλιά που αιωρείται από την οροφή.Παρά το γεγονός ότι η τεχνική πλευρά του θέματος μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, αυτή η εσωτερική λύση έχει αποκτήσει πρωτοφανή δημοτικότητα μεταξύ των νεόνυμφων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το στρογγυλό κρεμαστό κρεβάτι είναι σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος από το κανονικό διπλό μοντέλο, επομένως, τα υπόλοιπα θα γίνουν σε λιγότερο ευρύχωρες συνθήκες. Για πολλούς, η ταλάντευση και η αίσθηση του ιπτάμενου επιπέδου αυτού του μειονεκτήματος.

Υπνοδωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με ντουλάπα

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με κουρτίνες

Υπνοδωμάτιο σε στουντιο διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στιλ

Υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο με πτυσσόμενο κρεβάτι

Οι έτοιμες επιλογές σχεδιασμού που προσφέρονται από επαγγελματίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Κατ 'αρχάς, το σαλόνι είναι τοποθετημένο έτσι ώστε τα μάτια των καθιστών να μην βρίσκονται στο κρεβάτι. Δεύτερον, επιλέγονται ελαφρά έπιπλα, η διάταξη των οποίων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες των νοικοκυριών. Αυτό ελευθερώνει χώρο και το δωμάτιο δεν φαίνεται γεμάτο.

Υπνοδωμάτιο καθιστικό

Υπνοδωμάτιο σε ένα στούντιο διαμέρισμα με χωρίσματα από γυαλί

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με ράφια

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο με διαχωριστικό τοίχου

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στούντιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)